W rzeczy samej - bo te wywiady są zabawne i można się pośmiać, a jego podejście do wielu rzeczy jak najbardziej mi odpowiada. Problem w tym, że to sprawiło, że zacząłem postrzegać DT jako taki kabarecik, w którym muzyka schodzi na dalszy plan i jest jedynie tłem do radosnych wynurzeń listonosza.Riven pisze:a pamietam jak pisales, ze podoba Ci sie postawa Fenriza i lubisz czytac wywiady z nim, tylko muzyka za bardzo nie zaskakuje
DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: DARKTHRONE
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
a ja sadze, ze ten kabarcik w wiekszym stopniu wytworzony jest przez wyznawcow fenriza niz niego samego - ale moze to dlatego, ze nie wchodze na myspace darkthrone, tylko od czasu do czasu przeczytam sobie wywiad z gylve
i na takiej tylko podstawie ciezko odniesc wrazenie, ze gosc jakos bardzo nachalnie chce sie lansowac. w kazdym razie patrzac na same wywiady i booklety plyt nie mam nic do zarzucenia.
chociaz z tym biciem piany w sprawie fake albumu to moglby sobie odpuscic

chociaz z tym biciem piany w sprawie fake albumu to moglby sobie odpuscic

this is a land of wolves now
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Prawdobodobnie go boli fakt, ze koles nagral kawalek a la Darkthrone w 5 min:)
- Riven
- Kontakt:
a to jakas nowosc?
wiesz, numer a'la TH tez mozna "skomponowac" od reki

- ultravox
O ile dobrze pamiętam cała sprawa z tym Anti-cośtam kolesiem zaczęła się od tego, że gość zaczął wpisywać swoje komentarze w profilu DT, ewidentnie w celu zwrócenia na siebie uwagi. Jak już mu się to udało i doczekał się odpowiedzi na wspomnianym blogu, na swojej stronce umieścił wpis zatytułowany "Fenriz of Darkthrone issues statement to Antihumanism.com"
i od tamtego czasu próbuje zaistnieć robiąc podobne numery. Jak widać nawet całkiem nieźle mu się to udaje 

No właśnie A'LA Darkthrone. To jest ewidentna zżyna z DT, na którą można się dość łatwo nabrać przy pierwszym odsłuchu, ale jednak tego feelingu co Darkthrone ten kawałek nie ma. Płytę o złożoności 'Transilvanian Hunger' tez niby każdy może skomponować i nagrać w 2 godziny. Problem w tym, że przez tyle lat prawie nikomu nie udało się nawet zbliżyć do tego co DT zrobił na tej płycie... Za to tekst do tego fejka jest spoko, szczególnie:Maleficio pisze:Prawdobodobnie go boli fakt, ze koles nagral kawalek a la Darkthrone w 5 min:)
I have been a thrasher since 84
I say that so often - Im such a bore

- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Szkoda tylko, że akcja promocyjna nie dotyczyła również "Plaguewielder" i "Hate Them". Nie wiem czemu wszędzie takie wygórowane ceny za te pozycje...Bardzo dobry jest, a przy okazji przyznam się niechętnie, że kupiłem sobie poprzednie 3 płyty w promocji w Mystic (23zł od sztuki mogłem za nie zapłacić)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Bo to była promocja na CDki Peaceville (DT, Katatonia, Anathema...), a tamte wydał Moonfag.
- Riven
- Kontakt:
hmm, Hate Them faktycznie caly czas kolo 4 dych, ale PW mozna spokojnie dostac taniej. AFAIR kupilem za 30 zl.Lykantrop pisze:Szkoda tylko, że akcja promocyjna nie dotyczyła również "Plaguewielder" i "Hate Them". Nie wiem czemu wszędzie takie wygórowane ceny za te pozycje...Bardzo dobry jest, a przy okazji przyznam się niechętnie, że kupiłem sobie poprzednie 3 płyty w promocji w Mystic (23zł od sztuki mogłem za nie zapłacić)
- Scaarph
no popatrz, a ja cały czas w swojej zalepionej spermą wylaną na nagrania darkthrone ufności twierdzę zupełnie odwrotnie heheConflagrator pisze:zacząłem postrzegać DT jako taki kabarecik, w którym muzyka schodzi na dalszy plan
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Za 4 dychy to bym jeszcze to kupił. Poniżej 55 dych nie schodzi. A w samym Mystic 65.Riven pisze:hmm, Hate Them faktycznie caly czas kolo 4 dych, ale PW mozna spokojnie dostac taniej. AFAIR kupilem za 30 zl.Lykantrop pisze:Szkoda tylko, że akcja promocyjna nie dotyczyła również "Plaguewielder" i "Hate Them". Nie wiem czemu wszędzie takie wygórowane ceny za te pozycje...Bardzo dobry jest, a przy okazji przyznam się niechętnie, że kupiłem sobie poprzednie 3 płyty w promocji w Mystic (23zł od sztuki mogłem za nie zapłacić)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Scaarph
ale fenriz zawsze uważał total death za chujową płytę!
- Scaarph
- kampeki
- postuje jak opętany!
Re:
Ech, a już myślałem, że nowa płytaSkaut pisze:dziś sobie poczytałem w Empiku calkiem fajny wywiad z Darkthrone w Mystic Art, gdzie Fenriz wstydzi się swojej przeszłości i uważa "Total Death" za chujową płytę.

Za młody jesteś na Heroda!
- Riven
- Kontakt:
no, tak samo uwaza , ze bebny na BATS morbid angel sa chujowe. no nie kazdy jest doskonaly, co tu duzo mowic 

Jebal go pies,nie zna sie i slucha Abby.Total Death jest spoko.Scaarph pisze:ale fenriz zawsze uważał total death za chujową płytę!