Jeśli moje posty wrzuciłeś do jednego worka z postami Sida czy Oriasa to gratuluję wrażliwości estetycznej ;)))boroowa pisze: LOL... rozumiem że dopiero autozaszeregowanie się do kategorii taboretów pokroju siida czy oriasa, słynących z tego że jako jedyni wiedzą o co w BM chodzi, podziałało jak kubeł zimnej wody i teraz starasz się to obrócić w żart?
SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Maria Konopnicka
Re: SATYRICON
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nieco inne upodobania, ale optyka bardzo podobna. i podobny sposob argumentacji, tylko ubrany w inne slowa ;)
this is a land of wolves now
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Trudno nie wiedzieć, o co chodzi. Ale podpowiem ci, że na pewno nie o to co prezentują pedzie z Satyricon.boroowa pisze:LOL... rozumiem że dopiero autozaszeregowanie się do kategorii taboretów pokroju siida czy oriasa, słynących z tego że jako jedyni wiedzą o co w BM chodzi, podziałało jak kubeł zimnej wody i teraz starasz się to obrócić w żart?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Riven
- Kontakt:
O, az sam nadlecial zeby poprzec moja teze :DDD Grzeczny Siid
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Satyr czy Frost w miesiąc mają więcej lasek w łóżku niż ty będziesz miał przez całe życie, co nie przeszkadza ci nazywać ich "pedziami", co tylko potwierdza fakt że jesteś skończonym debilem. Co więcej na każdą prośbę abyś wyjaśnił wszystkim o co chodzi w BM [uwaga: trudne słowo] rejterujesz, stąd wnioskuję że tak naprawdę to masz gówno do powiedzenia w temacie.So_It_Is_Done pisze:Trudno nie wiedzieć, o co chodzi. Ale podpowiem ci, że na pewno nie o to co prezentują pedzie z Satyricon.
fakt, estetyka inna ale poziom głupoty i liczba banałów takie sameIRONMIL pisze:Jeśli moje posty wrzuciłeś do jednego worka z postami Sida czy Oriasa to gratuluję wrażliwości estetycznej ;)))
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
-
Maria Konopnicka
Nie zgadzam się - moje posty były przejaskrawione, śmieszne, cyniczne - poza tym miałem ubaw jak je pisałem, a co poniektórzy także jak je czytali :)) W sumie jak ktoś nie rozumie black metalu, to tym bardziej nie zrozumie moich postów. ;)boroowa pisze:fakt, estetyka inna ale poziom głupoty i liczba banałów takie same
- Riven
- Kontakt:
a mi sie wydaje, ze probujesz obrocic kota ogonem, bo z tego co tam widze, to przez dobrych pare stron m.in. trocki bardzo rzetelnie probuje Cie uswiadomic, ze ten nowy satyricon to wcale nie jest taki dziecinny i homo jak sugerujesz. Temat definicji terminu 'black metal' tez jest poruszany. sprytnie zrobiles kasujac swoje posty z poprzedniego konta, hehe
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Zapewne podobnie jak Gaahl i ty.boroowa pisze:Satyr czy Frost w miesiąc mają więcej lasek w łóżku niż ty będziesz miał przez całe życie, co nie przeszkadza ci nazywać ich "pedziami", co tylko potwierdza fakt że jesteś skończonym debilem. Co więcej na każdą prośbę abyś wyjaśnił wszystkim o co chodzi w BM [uwaga: trudne słowo] rejterujesz, stąd wnioskuję że tak naprawdę to masz gówno do powiedzenia w temacie.
- boroowa
pozwolisz, że rzekomą smieszność i skalę zawartego cynizmu będą oceniali inni a nie ty sam?IRONMIL pisze:Nie zgadzam się - moje posty były przejaskrawione, śmieszne, cyniczne - poza tym miałem ubaw jak je pisałem, a co poniektórzy także jak je czytali :))
proponuję byś dla dobra ogółu zaprzestał dalszej autokompromitacjiIRONMIL pisze:W sumie jak ktoś nie rozumie black metalu, to tym bardziej nie zrozumie moich postów ;)
+1Riven pisze:a mi sie wydaje, ze probujesz obrocic kota ogonem, bo z tego co tam widze, to przez dobrych pare stron m.in. trocki bardzo rzetelnie probuje Cie uswiadomic, ze ten nowy satyricon to wcale nie jest taki dziecinny i homo jak sugerujesz. Temat definicji terminu 'black metal' tez jest poruszany
plus jakieś krzywe teorie o przewadze pięcioligowego black metalowego zespołu z Kostaryki nad "Now, Diabolical"
Ostatnio zmieniony 28-02-2011, 14:19 przez boroowa, łącznie zmieniany 1 raz.
- boroowa
widzisz, sam przyznałeś...So_It_Is_Done pisze:Zapewne podobnie jak Gaahl i ty.boroowa pisze: tak naprawdę to masz gówno do powiedzenia w temacie.
nie wiem, co ma do powiedzenia Gaahl w temacie BM, ale sądzę że dużo więcej niż ty, bo mimo swojej orientacji, może się poszczycić kilkoma o wiele bardziej ekstremalnymi wyczynami niż przyjaźń z katolskim abdijah czy rysowanie logówek :D
- Xapapote
bardzo fajne jest to rockowe wcielenie Satyricon. AC/DC nie przeskoczą, ale dla mnie jest bardzo rokendrolowo, czytaj - pozytywnie.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Jedyna ekstremalna rzecz, która przychodzi mi do głowy w tym momencie, to bezmiar twojego debilizmu. Takich powinni niszczyć tuż po narodzeniu.boroowa pisze:widzisz, sam przyznałeś...So_It_Is_Done pisze:Zapewne podobnie jak Gaahl i ty.boroowa pisze: tak naprawdę to masz gówno do powiedzenia w temacie.
nie wiem, co ma do powiedzenia Gaahl w temacie BM, ale sądzę że dużo więcej niż ty, bo mimo swojej orientacji, może się poszczycić kilkoma o wiele bardziej ekstremalnymi wyczynami niż przyjaźń z katolskim abdijah czy rysowanie logówek :D
-
Arisowicz
- w mackach Zła
^jak zwykle nic o muzyce, ale fajnie się taki wesoły flame czyta ;D .
a Satyricon ja sam odbieram właśnie w takich rokenrolowych kategoriach; AC/DC, Mötley Crüe, Led Zeppelin - te rejony. poza tym teraz ich muzyka wydaje się dużo bardziej autentyczna, bo nigdy nie byli bezkompromisowi, ten ich black metal od początku był raczej miękki i melodyjny, mało miał wspólnego z ekstremą. postawili na własnę wizję muzyki (kto inny tak gra?) - i dobrze na tym wyszli.
a Satyricon ja sam odbieram właśnie w takich rokenrolowych kategoriach; AC/DC, Mötley Crüe, Led Zeppelin - te rejony. poza tym teraz ich muzyka wydaje się dużo bardziej autentyczna, bo nigdy nie byli bezkompromisowi, ten ich black metal od początku był raczej miękki i melodyjny, mało miał wspólnego z ekstremą. postawili na własnę wizję muzyki (kto inny tak gra?) - i dobrze na tym wyszli.
-
Karkasonne
Dokładnie, wstrętne ten nasz średniowieczny zaścianek. Tam blackmetalowcy uśmiechają się do babć, a babcie do nich, rozumieją że wyznawcy szatana to tacy sami ludzie jak one. Tylko ci wstrętni ortodoksyjni blackmetalowcy którzy słuchają tylko kapel z Kostaryki nie pozwalają, by black metal również w Polsce stał się Społecznie Akceptowalny. Tyle dzieci marzy o swoich własnych zestawach do malowania mordy, sesjach zdjęciowych w stylu Profanatica, małych drewnianych kościółkach do podpalenia które można kupić w każdym Tesco - ale nie! Mohery muszą postawić na swoim, Nowak zaraz wyskoczy że podpalanie kościołów jest niedobre, katol jeden jebany. Myślę, że nie może tu zabraknąć tego słowa - średniowiecza! Inkwizycja i krucjaty (nie pasują tutaj, ale w dobrym tekście metalowca muszą się pojawić, więc wciskam je na koniec). Bym zapomniał - jebać kler.Analripper pisze:o prosze jacy koledzy ortodoksyjni black metalowcy...
modele, szczegolnie w wielobarwnych strojach niekoniecznie tu pasuja, ale mimo wszystko wystep metalowej formacji na imprezie duzego kalibru, kulturalnej, powiazanej ze sportem to w Norwegii, kraju gdzie metal, podobnie jak w Finlandii i Szwecji stał sie nie tylko glownym materialem eksportowym jesli chodzi o kulture, ale i czyms zwyczajnym i ogolnie akceptowanym, to normalne. W tych krajach w tej chwili kapele dostają kasę na działalnośc artystyczna z dotacji panstwowych, panstwo oplaca sale prob i zakup sprzetu, wzamian czasem wychodza tkaie kwiatki, raz lepiej, raz gorzej zwizualizowane. TYlko u nas zascianek, listy Nowaka, moherowe baby bojace sie dlugowlosych i przerazeni ksieza.
-
Maria Konopnicka
pozwolę :) mnie moje posty bawiły, Ciebie nie - spokojnie mogłeś dodać sobie mój nick do "ignorowanych" i po kłopocie :) Teraz nie bardzo mam czas i ochotę na taką zabawię, więc pozwól, że zakończę tę dyskusję, która do niczego nas nie zaprowadzi.boroowa pisze:pozwolisz, że rzekomą smieszność i skalę zawartego cynizmu będą oceniali inni a nie ty sam?
Autokompromitacja to by była wtedy jakbym napisał, że jebnę komuś z liścia jak go spotkam na koncercie :)boroowa pisze:proponuję byś dla dobra ogółu zaprzestał dalszej autokompromitacji
Zdaje się, że Ty misiaczku wypisywałeś tu komuś kiedyś podobne brednie ;) Moim zdaniem to jest największe buractwo jakim można popisać się na forum i nic tego nie przebije :) Z mojej strony koniec dyskusji.
- Riven
- Kontakt:
niech sobie satyricon gra na eurowizji. poki beda robic muzyke na poziomie, wychodzi na jedno. a tak swoja droga, to black metal skierowany pod mloda publike reprezentuja raczej takie zespoly jak cradle of filth, dimmu borgir czy keep of kalessin; satyricon swietnie sie sprzedaje bo jest chwytliwy i przyjemny, ale to tak naprawde bardzo wysublimowana i wieloplaszczyznowa muzyka.
-
Maria Konopnicka
O to jest sedno! Taki pozytywny "black metal" - radosny, do piwka, do samochodu! Z jednej strony fajnie, z drugiej szkoda - bo kapela miała potencjał by zacząć nagrywać rzeczy wartościowe, będące czymś więcej niż fajną rozrywką. Swoją drogą ciekaw jestem w jakim kierunku pójdą dalej...Xapapote pisze:dla mnie jest bardzo rokendrolowo, czytaj - pozytywnie.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
"Rebel Extravaganza" to jeszcze rzecz wartościowa czy fajna rozrywka do piwa?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Scaarph
- zahartowany metalizator
jeszcze rzecz wartościowa. dobrze napisane, bardzo dobrze. jeszcze.
-
Maria Konopnicka
Czy ja wiem.... raczej publika na koncertach temu przeczy. Jak byłem na Satyricon to było mnóstwo dzieciaków (chyba tylko na Lordi było średnia wieku jeszcze niższa), na Dimmu Borgir publika była już bardziej pomieszana. Nie przesadzałbym jednak by wyznacznikiem wartości muzyki miał być wiek słuchaczy. Metal to muzyka młodych - nie zapominajmy, że w latach 80-tych w głównej mierze była tworzona przez dzieciaków dla dzieciaków, a powstały płyty, do dziś nie do przebicia...Riven pisze:niech sobie satyricon gra na eurowizji. poki beda robic muzyke na poziomie, wychodzi na jedno. a tak swoja droga, to black metal skierowany pod mloda publike reprezentuja raczej takie zespoly jak cradle of filth, dimmu borgir czy keep of kalessin;
...jak dla kogo - ja wrzucam do worka z muzyką rozrywkową - wiadomo, że nie jest to jakaś całkowita tandeta, ale bliżej im od Motley Crue niż do Deathspell Omega. Wszystko zależy od indywidualnego odbioru.Riven pisze:satyricon swietnie sie sprzedaje bo jest chwytliwy i przyjemny, ale to tak naprawde bardzo wysublimowana i wieloplaszczyznowa muzyka.