AUTOPSY

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
est
mistrz forumowej ceremonii

Re: AUTOPSY

30-05-2013, 21:27

Nie zesrajcie się na rzadko. Pokażcie mi chociaż jeden wasz pozytywny post nt. Shitfun z roku kiedy ta płyta wyszła.
Awatar użytkownika
Skaut

30-05-2013, 21:28

Gore_Obsessed pisze:
Baton pisze:
Kurt pisze:Czy Shitfun jest za długie?
TAK :D
Phi. Niedzielny fan wykryty. Nie ma czegoś takiego jak za długa płyta AUTOPSY.
ostatnia odrobinę za długa ;]
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Harlequin

30-05-2013, 21:32

Maria Konopnicka pisze:Autopsy należy do tej wąskiej grupy zespołów, w przypadku których wskazanie dowolnej płyty jako najlepszej nie budzi we mnie żadnych kontrowersji.
No nie do końca, myśle, ze 'Macabre Eternal' nie wskazałbys jako najlepszą
535

30-05-2013, 23:42

Harlequin pisze:
Maria Konopnicka pisze:Autopsy należy do tej wąskiej grupy zespołów, w przypadku których wskazanie dowolnej płyty jako najlepszej nie budzi we mnie żadnych kontrowersji.
No nie do końca, myśle, ze 'Macabre Eternal' nie wskazałbys jako najlepszą

Właściwie dlaczego? Dla przeciętnego fana AUTOPSY, nawet z tego forum, nie trzeba zbyt wiele, by dopuścić się takiego stwierdzenia.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

30-05-2013, 23:44

Dlatego że na tym forum nie może być tak, że ktoś powie że nowsza płyta jest lepsza od tych pierwszych bo go zaraz zjebią.
Maria Konopnicka

Re:

30-05-2013, 23:46

Skaut pisze: ostatnia odrobinę za długa ;]
Taka opinia wynika ze zbyt powierzchownego przesłuchania tego krążka. Podobnie jest z ostatnim Watain - obie płyty początkowo wydają się trochę za długie, gdy się jednak je dostatecznie uważnie i wielokrotnie przestudiuje, szybko okazuje się, że nie ma na nich żadnej zbędnej sekundy

Ostatni Watain, Autopsy, przedostatni Cannibal Corpse - to najczęściej przeze mnie słuchane płyty, jeśli chodzi o nowości ostatnich lat.
Awatar użytkownika
Lykantrop

30-05-2013, 23:48

Bój się boga Marian, zestawianie Autopsy któregokolwiek z ostatnim Watain to hybryda na poziomie róży wsadzonej w psią kupę.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Maria Konopnicka

30-05-2013, 23:48

Harlequin pisze: No nie do końca, myśle, ze 'Macabre Eternal' nie wskazałbys jako najlepszą
Nie miałbym z tym żadnego problemu. Genialna płyta! Kto wie, czy właśnie nie jest najlepsza :)
Maria Konopnicka

30-05-2013, 23:49

Lykantrop pisze:Bój się boga Marian, zestawianie Autopsy któregokolwiek z ostatnim Watain to hybryda na poziomie róży wsadzonej w psią kupę.
Niczego nie zestawiam - po prostu oba zespoły nagrały bardzo dobre i bardzo długie płyty.
535

30-05-2013, 23:52

Prawda jest taka, że tu decyduje kolejność powstawania. Można na wysokości 1989, 1991 dać równość, dopuszczam drobne zawirowanie na korzyść dwójki (brzmienie garów potrafi zabić i zadeptać ostatnią koniczynkę w betonowej dżungli). Dżungla w tym wypadku to słowo klucz. Umówmy się, te gary nie mają sobie równych.
Maria Konopnicka

31-05-2013, 00:01

535 pisze: Umówmy się, te gary nie mają sobie równych.
Proszę przesłuchać za karę 100 razy "Purity Dilution" :)
535

31-05-2013, 00:09

Maria Konopnicka pisze:
535 pisze: Umówmy się, te gary nie mają sobie równych.
Proszę przesłuchać za karę 100 razy "Purity Dilution" :)
Nie. Sposób w jaki nagrana jest perkusja na Mental Funeral powinien porwać tłumy, ba rzesze (tfu!) Ciekawe, że przez 22 lata ów sposób nie zadziałał. Pewnie instrument za bardzo daje po uszach, gdy włączyć na słuchawkach.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 11:42

est pisze:Nie zesrajcie się na rzadko. Pokażcie mi chociaż jeden wasz pozytywny post nt. Shitfun z roku kiedy ta płyta wyszła.
To w 1995 istniało to forum?
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

31-05-2013, 13:35

Jeśli Arch Cadaver jest cokolwiek reprezentatywny, to ciężko mówić o kontynuacji Dawn of Inhumanity. Tam było mroczno i nihilistycznie. Nie ma też hejwi metalowej epickości Macabre. Ja tu słyszę pierwocinę, korzenny wpierdol i jęki z wiwisekcji. Kompozycja przywodzi na myśl Meat z Acts. No jest zajebiście, nie wyłączając brzmienia.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 13:39

pisząc o pewnych skojarzeniach z Dawn of Inhumanity nie miałem na myśli takich podobieństw. posłuchacie całości to może wyłapiecie o co mi chodzi, jeden numer w żaden sposób tego nie wyświetli. no i Dawn of Inhumanity warto mieć dobrze osłuchane
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

31-05-2013, 13:41

Jakby ktoś, coś, gdzieś brał nowego na winylu, chętnie się dokleję.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

31-05-2013, 13:57

Bonny pisze:pisząc o pewnych skojarzeniach z Dawn of Inhumanity nie miałem na myśli takich podobieństw. posłuchacie całości to może wyłapiecie o co mi chodzi, jeden numer w żaden sposób tego nie wyświetli. no i Dawn of Inhumanity warto mieć dobrze osłuchane
Piszesz o spójności i wrażeniu jednego utworu, tylko podzielonego na części. Spoko, nie mam powodu wątpić, tym bardziej że masz ostukaną całość. Ja tylko zauważam, że na Dawn nie ma ani jednego utworu stylowo pasującego do tego świeżego ochłapu.
Awatar użytkownika
Drone

31-05-2013, 14:01

Kraft pisze:Jeśli Arch Cadaver jest cokolwiek reprezentatywny, to ciężko mówić o kontynuacji Dawn of Inhumanity. Tam było mroczno i nihilistycznie. Nie ma też hejwi metalowej epickości Macabre. Ja tu słyszę pierwocinę, korzenny wpierdol i jęki z wiwisekcji. Kompozycja przywodzi na myśl Meat z Acts. No jest zajebiście, nie wyłączając brzmienia.
Też mi przyszło na myśl "Acts Of The Unspeakable", najbardziej boska i najdoskonalsza płyta AUTOPSY. Ten kierunek chętniej widzę, jako bardziej akademicki i nieprzystępny dla laików, niż "noc muzeów" zaprezentowaną na "Macabre Eternal". Zbyt dużo ludzi kręci się teraz wokół AUTOPSY i to mi się nie do końca podoba.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

31-05-2013, 14:02

Kraft pisze:
Bonny pisze:pisząc o pewnych skojarzeniach z Dawn of Inhumanity nie miałem na myśli takich podobieństw. posłuchacie całości to może wyłapiecie o co mi chodzi, jeden numer w żaden sposób tego nie wyświetli. no i Dawn of Inhumanity warto mieć dobrze osłuchane
Piszesz o spójności i wrażeniu jednego utworu, tylko podzielonego na części. Spoko, nie mam powodu wątpić, tym bardziej że masz ostukaną całość. Ja tylko zauważam, że na Dawn nie ma ani jednego utworu stylowo pasującego do tego świeżego ochłapu.
właśnie o spójność mi chodzi (czy raczej o wrażenie spójności, bo to sprawa indywidualna). stylistyka i sprawy, o których piszesz w odniesieniu do pojedynczego utworu to już kwestia drugorzędna
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

31-05-2013, 14:10

Dla mnie pierwszorzędna, poza jakością. Jeśli obie te rzeczy się zgadzają, to formę podania przełknę jaka by nie była, łącznie z niemal grindowym rozdrobnieniem na wspomnianym Acts chociażby.
ODPOWIEDZ