To oczywiste. Dodam nawet, że nie ma drugiej tak niespokojnej płyty z tamtych czasów. To arcydzieło.535 pisze:Dodam tylko, że dwójka jest płytą SKANDALICZNIE niedocenianą. No i trzeba mieć poważnie uszkodzony słuch, by stwierdzić, że to tylko klon Venom.Drone pisze:. Natomiast dwie pierwsze są fantastyczne, sam ich słucham bardzo często, ale to nie jest ta sama bajka, co VENOM, już wtedy to było bardziej zagmatwane.
VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: VOIVOD
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
hcpig pisze:Gdyby nagrały to Staszki z Koziej Wólki to byłaby to płyta dobijająca do przeciętnej, jak na ultrakurwageniuszynestorówmetylu to totalna porażka.
Moim zdaniem napisałeś właśnie o sobie.hcpig pisze:Tobie najwyraźniej wystarczy logo Voivod żeby się jarać, mi muzyka.
support music, not rumors
-
535
Jest Piotruś z Tylko Rocka.
Na pewno można mieć o to i owo pretensje. Przerwy pomiędzy utworami były za długie, King i Hanneman zbyt statyczni. Pewnie, że lata już nie te, ale żeby chociaż odrobinę energii...Ale co tam Slayer to już przecież grupa kultowa. I tak pewnie pozostanie zawsze.
Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ten fragment dotyczy koncertu z 1994 roku w Zabrzu. Jeszcze chwila, a trzydziestolatków nazwałby starcami.
Na pewno można mieć o to i owo pretensje. Przerwy pomiędzy utworami były za długie, King i Hanneman zbyt statyczni. Pewnie, że lata już nie te, ale żeby chociaż odrobinę energii...Ale co tam Slayer to już przecież grupa kultowa. I tak pewnie pozostanie zawsze.
Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że ten fragment dotyczy koncertu z 1994 roku w Zabrzu. Jeszcze chwila, a trzydziestolatków nazwałby starcami.
-
535
Dla mnie to oczywista, oczywistość.Drone pisze:To oczywiste. Dodam nawet, że nie ma drugiej tak niespokojnej płyty z tamtych czasów. To arcydzieło.535 pisze:Dodam tylko, że dwójka jest płytą SKANDALICZNIE niedocenianą. No i trzeba mieć poważnie uszkodzony słuch, by stwierdzić, że to tylko klon Venom.Drone pisze:. Natomiast dwie pierwsze są fantastyczne, sam ich słucham bardzo często, ale to nie jest ta sama bajka, co VENOM, już wtedy to było bardziej zagmatwane.
-
535
Aż wziąłem na warsztat żeby ponownie sprawdzić i wychodzi znowu, że Gasmask Revival, Les Cigares... i We Carry On. Nie wiem jak to się dzieje. Tak czy owak płyta jest za długa.Rattlehead pisze:
No kurka wodna mam identycznie, ciekawe o które utwory chodzi. Ja bym wyjebał dwa numery.
Przy okazji. To jest kurwa zły numer z chujowym wokalem?
[youtube][/youtube]
Nie chce mi się szarpać, więc nie będę bił poniżej pasa, przywołując przykłady słabych i wystękanych wokali.
-
RippingHeadache
- weteran forumowych bitew
Haha.Po rewolucyjnej i niedocenionej Phobos nagrali kotleta, który miał nawiązywać do Nothingface / Outer Limits
Hahaha.do tego wiek Snejka robi swoje
Buahahaha.klon Venom
- Rattlehead
No to ja mam problem z Strange and Ironic i takoż z Les cigares volants.535 pisze:Aż wziąłem na warsztat żeby ponownie sprawdzić i wychodzi znowu, że Gasmask Revival, Les Cigares... i We Carry On. Nie wiem jak to się dzieje. Tak czy owak płyta jest za długa.
-
535
Wspaniały jest przecież.Rattlehead pisze:No to ja mam problem z Strange and Ironic i takoż z Les cigares volants.535 pisze:Aż wziąłem na warsztat żeby ponownie sprawdzić i wychodzi znowu, że Gasmask Revival, Les Cigares... i We Carry On. Nie wiem jak to się dzieje. Tak czy owak płyta jest za długa.
[youtube][/youtube]
- Dragazes
- w mackach Zła
ale ta epka jest świetna
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
- Rattlehead
No widzisz, a dla mnie zajebisty jest We Carry On ;)535 pisze:Wspaniały jest przecież.Rattlehead pisze:No to ja mam problem z Strange and Ironic i takoż z Les cigares volants.535 pisze:Aż wziąłem na warsztat żeby ponownie sprawdzić i wychodzi znowu, że Gasmask Revival, Les Cigares... i We Carry On. Nie wiem jak to się dzieje. Tak czy owak płyta jest za długa.
[youtube][/youtube]
- Gunman
Ma ktoś War and Pain w wydaniu jubileuszowym 3cd? Jeżeli tak, to jak to gra w stosunku do starego wydania? Bo to podobno remaster.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Tak, remaster, gra głośniej i tyle, może nieco wyraźniej. Jest ok.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Gunman
Nie każdy remaster jest ok, dlatego wolałem zapytać fachowca. Dzięki :)
-
535
Jakby nie grał i tak warto brać w ciemno. Tym bardziej, że kosztuje grosze.Gunman pisze:Ma ktoś War and Pain w wydaniu jubileuszowym 3cd? Jeżeli tak, to jak to gra w stosunku do starego wydania? Bo to podobno remaster.
-
ImP
- w mackach Zła
Tak. Bardzo dobre wydanie.535 pisze:Jakby nie grał i tak warto brać w ciemno. Tym bardziej, że kosztuje grosze.Gunman pisze:Ma ktoś War and Pain w wydaniu jubileuszowym 3cd? Jeżeli tak, to jak to gra w stosunku do starego wydania? Bo to podobno remaster.
- Gunman
To jedyne wydanie, które obecnie można kupić jako nowe oprócz argentyńczyka z icarus. Dużego wyboru nie ma.
-
535
To jedyne przyzwoite wznowienie w ogóle. Jeżeli chodzi o płyty Kanadyjczyków. I nic nie wskazuje na to, by miało się to zmienić.
- jaszyn
- postuje jak opętany!
No właśnie przypominam sobie, że w jakimś wywiadzie z jednym z muzyków nie pamiętam już dokładnie z kim ale możliwe, że był to Away, była tam mowa o kolejnych wznowieniach w formie dwóch boxów po trzy płyty. Ale jak widać nic z tego jak dotąd nie wyszło.
-
RippingHeadache
Były plany wznowienia starych płyt, z bonusami w postaci demówek, koncertów itp, jednak zdaje się istnieją problemy z prawami do nagrań. To dlatego Blacky po powrocie do zespołu chciał przepuszczać co się da przez Iron Gang i m.in. dlatego wyleciał z kapeli, bo reszta wolała "profesjonalnego" menedżera.
W kwestii płyt Voivod polecam oryginalne wersje analogowe. Kompakty nie mają startu do tych winyli.
W kwestii płyt Voivod polecam oryginalne wersje analogowe. Kompakty nie mają startu do tych winyli.
-
535
To bardzo dobry pomysł. Szczególnie jeżeli chodzi o pierwsze cztery płyty. Już dla samych okładek warto zapłacić trochę więcej.RippingHeadache pisze: