SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
[V]
mistrz forumowej ceremonii

Re: SATYRICON

28-02-2011, 12:08

Już nawet nie o to chodzi. Cała wizualizacja tego występu, ci przechadzający się modele, modelki, no ja pierdole, strasznie to wszystko się gryzie ze sobą. Szkoda gadać.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

28-02-2011, 12:10

bez wzgledu na to jak wyglada satyr i gdzie to zagraja, ten utwor miazdzy suty bez kompromisow. Now, Diabolical to plyta niemal idealna.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

28-02-2011, 12:10

Nie wazne jak wyglada, wazne, ze proklamuje szatana wsrod normalnych obywateli

mam nadzieje, ze pozwola Behemotowi zagrac na otwarciu Euro 2012 na narodowym zamiast Edyty Gorniak i Golec Uorkestra
Heretyk

28-02-2011, 12:11

a w przyszłym roku, podczas konkursu skoków w Zakopanem powinien wystąpić Behemoth. nie możemy być gorsi

edit: hehehe
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

28-02-2011, 12:15

Kolejna wieś obok Watain? To jakas gala gejowskiej piosenki, bo trudno uwierzyć, że ma to cokolwiek wspólnego ze skokami narciarskimi?
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Maria Konopnicka

28-02-2011, 12:27

[V] pisze:
Morph pisze:Satyr już naprawdę jak alfons z kiepskiego filmu wygląda :D
Już nawet nie o to chodzi. Cała wizualizacja tego występu, ci przechadzający się modele, modelki, no ja pierdole, strasznie to wszystko się gryzie ze sobą. Szkoda gadać.
Mnie to już zupełnie nie wzrusza - naturalna ewolucja tego pedalstwa, na które plułem na tym forum już kilka lat temu, a którym wszyscy się tu zachwycali i pisali, że tak powinien wyglądać prawdziwy black metal. :)
Riven pisze:ten utwor miazdzy suty
W zasadzie jest to utwór dyskotekowy - ja przynajmniej słuchając tego kawałka zawsze mam wrażenie, że to cover jakiegoś dyskotekowego hitu... Ten początek zwłaszcza. :) Straszne pedalstwo. :)
Heretyk

28-02-2011, 12:34

nie wiem, czy to black metal. chyba nie ale chuj z tym, ponieważ jest tak, jak Riven napisał.
bez wzgledu na to jak wyglada satyr i gdzie to zagraja, ten utwor miazdzy suty bez kompromisow. Now, Diabolical to plyta niemal idealna
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

28-02-2011, 12:36

Idealna w kategoriach taniej rozrywki? Też wątpie. Wole Lady Gaga.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Heretyk

28-02-2011, 12:37

Pozazdrościć gustu. ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

Re:

28-02-2011, 12:39

Cofnalem sie w tym temacie do roku 2008, kiedy to toczyla sie tu zazarta dyskusja o tym czy "Now, diabolical" to black metal i czym wlasciwie jest black metal. Niestety Maria swego czasu skasowal swoje posty, ostaly sie wobec tego tylko te zacytowane w postach pozostalych interlokutorow. Wielka szkoda, bo jesli bylo tam wiecej kwiatkow takich jak ten:
Maria Konopnicka pisze:podejście do black metalu powinno być fanatyczne i bezkompromisowe . Szacunek do rozmówcy, skromność i wszelkie intelektualne dywagacje nie są wskazane - chociażby ze względu na mentalną przepaść, która dzieli przeciętnego słuchacza metalu - dzielącego czas pomiędzy pogaduchami na forum, słuchaniem mp3 i smarowaniem czoła tonikiem na pryszcze, od osoby dojrzałej, która odbiera black metal świadomie i potrafi znaleźć w nim coś więcej niż zabawę i leśne melodyjki zagrane na bałałajce wykonanej ze skóry moszny nietoperza. Myślę, że na świecie jest zaledwie kilkaset osób, które tak naprawdę wiedzą o co w tym wszystkim chodzi (nie od parady płyty Countess wychodzą w tak małych nakładach :).
...to mielibysmy material na zlote wary na 3 lata do przodu.
jestem ciekaw maria, czy dzis podpisalbys sie pod swoim teoriami odnosnie esencji BM. abstrahujac juz od nowych plyt Satyricon, bo widze ze nadal nie jestes w stanie zalapac o co chodzi w Now, Diabolical.
Ritual
zaczyna szaleć

28-02-2011, 12:41

Eurowizja zbliża się wielkimi krokami :)
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

28-02-2011, 12:41

o prosze jacy koledzy ortodoksyjni black metalowcy...
modele, szczegolnie w wielobarwnych strojach niekoniecznie tu pasuja, ale mimo wszystko wystep metalowej formacji na imprezie duzego kalibru, kulturalnej, powiazanej ze sportem to w Norwegii, kraju gdzie metal, podobnie jak w Finlandii i Szwecji stał sie nie tylko glownym materialem eksportowym jesli chodzi o kulture, ale i czyms zwyczajnym i ogolnie akceptowanym, to normalne. W tych krajach w tej chwili kapele dostają kasę na działalnośc artystyczna z dotacji panstwowych, panstwo oplaca sale prob i zakup sprzetu, wzamian czasem wychodza tkaie kwiatki, raz lepiej, raz gorzej zwizualizowane. TYlko u nas zascianek, listy Nowaka, moherowe baby bojace sie dlugowlosych i przerazeni ksieza.
Chyba sprawie sobie w koncu te lepsza czesc dyskografii Satyricon na cede, ma ktos Volcano i Diabolical now na sprzedaz w dobrej cenie? ;-)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-02-2011, 12:43

Heretyk pisze:nie wiem, czy to black metal. chyba nie ale chuj z tym, ponieważ jest tak, jak Riven napisał.
bez wzgledu na to jak wyglada satyr i gdzie to zagraja, ten utwor miazdzy suty bez kompromisow. Now, Diabolical to plyta niemal idealna
oczywiscie, ze to jest black metal. malo tego, dla mnie to jest bardziej black metalowe niz nemesis divina :DDD

/czekam na lawine inwektyw i aluzji do mojego skandalicznie mlodego wieku (mnie pasuje, hail eris) oraz faktu nieposiadania 10 tysiecy plyt/
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

28-02-2011, 12:44

Zapomniałeś jeszcze, że zaczynałeś od Reload ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
est

28-02-2011, 12:44

Wiadomo, że król pieszo nie chadza. Potrzebne mu narty:)

Upon high places
With their heads up high
With their lives at stake
With their ski poles at hand
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-02-2011, 12:45

Morph pisze:Zapomniałeś jeszcze, że zaczynałeś od Reload ;)
;))))
Heretyk

28-02-2011, 12:46

Riven pisze: oczywiscie, ze to jest black metal. malo tego, dla mnie to jest bardziej black metalowe niz nemesis divina :DDD
Nemesis Divina to chujnia z grzybnią akurat, nie ma do czego porównywać w ogóle.
Maria Konopnicka

Re: Re:

28-02-2011, 13:04

Riven pisze:
Maria Konopnicka pisze:podejście do black metalu powinno być fanatyczne i bezkompromisowe . Szacunek do rozmówcy, skromność i wszelkie intelektualne dywagacje nie są wskazane - chociażby ze względu na mentalną przepaść, która dzieli przeciętnego słuchacza metalu - dzielącego czas pomiędzy pogaduchami na forum, słuchaniem mp3 i smarowaniem czoła tonikiem na pryszcze, od osoby dojrzałej, która odbiera black metal świadomie i potrafi znaleźć w nim coś więcej niż zabawę i leśne melodyjki zagrane na bałałajce wykonanej ze skóry moszny nietoperza. Myślę, że na świecie jest zaledwie kilkaset osób, które tak naprawdę wiedzą o co w tym wszystkim chodzi (nie od parady płyty Countess wychodzą w tak małych nakładach :).
...to mielibysmy material na zlote wary na 3 lata do przodu.
jestem ciekaw maria, czy dzis podpisalbys sie pod swoim teoriami odnosnie esencji BM. abstrahujac juz od nowych plyt Satyricon, bo widze ze nadal nie jestes w stanie zalapac o co chodzi w Now, Diabolical.
LOL
Czy Ty nigdy nie dostrzegałeś ironii w moich wypowiedziach? Naprawdę sądziłeś, że pisząc o tej "mentalnej przepaści". ""toniku na pryszcze" ,"bałałajce wykonanej ze skóry moszny nietoperza" i "kilkuset osobach rozumiejących black metal" pisałem śmiertelnie poważnie :) Nie przyszło Ci do głowy, że po prostu dobrze się bawiłem pisząc takie rzeczy i miałem ubaw po pachy czytając jak co poniektórym żółta pina kapie z paszczy na klawiaturę :))
Wybacz, ale myślałem, że jesteś nieco inteligentniejszy ;) Lepiej zamiast czytać moje posty posłuchaj "Reload" - tam jest wszystko oczywiste :)))
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-02-2011, 13:07

bralem pod uwage, ze to trolling, ale w swietle twoich teorii o BM i opinii na temat Satyricon to wcale niekoniecznie musiala byc ironia. zreszta to nic nie zmienia, zacytowany post nie zawiera przeciez zadnej tresci , mi chodzi o te bzdury ktore wypisywales o black metalu :DD
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

28-02-2011, 13:15

IRONMIL pisze: LOL
Czy Ty nigdy nie dostrzegałeś ironii w moich wypowiedziach? Naprawdę sądziłeś, że pisząc o tej "mentalnej przepaści". ""toniku na pryszcze" ,"bałałajce wykonanej ze skóry moszny nietoperza" i "kilkuset osobach rozumiejących black metal" pisałem śmiertelnie poważnie :) Nie przyszło Ci do głowy, że po prostu dobrze się bawiłem pisząc takie rzeczy i miałem ubaw po pachy czytając jak co poniektórym żółta pina kapie z paszczy na klawiaturę :))
Wybacz, ale myślałem, że jesteś nieco inteligentniejszy ;) Lepiej zamiast czytać moje posty posłuchaj "Reload" - tam jest wszystko oczywiste :)))
LOL... rozumiem że dopiero autozaszeregowanie się do kategorii taboretów pokroju siida czy oriasa, słynących z tego że jako jedyni wiedzą o co w BM chodzi, podziałało jak kubeł zimnej wody i teraz starasz się to obrócić w żart?
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
ODPOWIEDZ