SAMAEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: Samael
Ciekawe dla kogo jest ta plyta skerowana i czemu nagrali wlasnie teraz taka plyte? Szkoda, ze ich nie dopadlem po koncercie w wawie jak imprezowali w Hard Rock Cafe bo chetnie bym sie dowiedzial o co chodzi...tyle lat nagrywaja ekeltro plyty a tu nagle jakies pseudo black metalowe plumkanie...
- 4m
- weteran forumowych bitew
Ja Was panowie naprawdę podziwiam za to, że po zapoznaniu się z tym udostępnionym wcześniej samplem chciało Wam się całą płytę przesłuchać 

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Maleficio
- Kontakt:
4m pisze:Ja Was panowie naprawdę podziwiam za to, że po zapoznaniu się z tym udostępnionym wcześniej samplem chciało Wam się całą płytę przesłuchać
ja dostalem paczke promosow z Century media wiec nie musialem sluchac sampla
Ja posłucham. Odkąd pamiętam bardzo lubiłem ten zespół, a 'Worship Him' był jedną z pierwszych stricte blackmetalowych płyt jakie słyszałem, więc dam im szansę.
-
- mistrz forumowej ceremonii
właśnie u mojego kolegi, którego gust jest dla mnie od zawsze wyznacznikiem ( w sensie : jak mu się coś podoba, to znaczy że gówno totalne ) pojawił sie opis na gg, brzmiący : "nowy Samael - wypas, wypas i jeszcze raz wypas". chyba wszystko jasne 

- 4m
- weteran forumowych bitew
No to wobec tego napiszecie recenzję tej płyty, ale pamiętajcie, że jeżeli po jej opublikowaniu promosy z Century przestaną przychodzić to każdą zakupioną ich płytę potrącimy z Waszego honorariumMaleficio pisze:ja dostalem paczke promosow z Century media wiec nie musialem sluchac sampla4m pisze:Ja Was panowie naprawdę podziwiam za to, że po zapoznaniu się z tym udostępnionym wcześniej samplem chciało Wam się całą płytę przesłuchać

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- Skaut
no w sumie prawdę napisał. Należałoby tą owce wypasać najpierw, bo to chudzina straszna, mało je, jakaś taka nieporadna na tym folwarku, do tego tylko mieli jęzorem i mieliHeretyk pisze:właśnie u mojego kolegi, którego gust jest dla mnie od zawsze wyznacznikiem ( w sensie : jak mu się coś podoba, to znaczy że gówno totalne ) pojawił sie opis na gg, brzmiący : "nowy Samael - wypas, wypas i jeszcze raz wypas". chyba wszystko jasne

Coś tam było! Człowiek!
- hcpig
Przejrzałem sobie ten temat i widzę, że masowe oklaski zbiera "Reign of Light" - nie lepiej już sobie jakąś jawną dyskotekę zapodać od tego czegoś? 

Yare Yare Daze
-
nie przejrzałem sobie tematu ale wiem jedno, dla mnie RoL to porażka na całej linii. Ze 3 albo 4 warte uwagi utwory, poza tym sam syf
- hcpig
Dla mnie to płyta z gatunku "posłuchałbym Vengaboys czy 2 Unlimited, ale się wstydzę", więc przynależny do sceny metalowej Samael wychodzi na przeciw oczekiwaniom. Najlepsze jest oczywiście "Ceremony of Opposites".
Yare Yare Daze
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Czyli prekursor dyskotekowego stylu późniejszych dokonań.jester pisze: Najlepsze jest oczywiście "Ceremony of Opposites".
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- hcpig
Masz źle opisane "Passage" - tam pojechali totalnie w jakieś mistyczne klawikordy. COO to świetna rzecz, zwłaszcza "Son of Earth" i otwieracz.
Yare Yare Daze
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
Chyba bym musiał sobie zjebator gustu kupić żeby nie doceniać OOP
Nawet ten wsiowy "Passage" jest jeszcze od biedy słuchalny (kiedyś to łykałem, nawet bardzo), ale już E/E/ROL to ROTLF nie muzyka.

Nawet ten wsiowy "Passage" jest jeszcze od biedy słuchalny (kiedyś to łykałem, nawet bardzo), ale już E/E/ROL to ROTLF nie muzyka.
Yare Yare Daze
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
ale właśnie "Passage" był zajebisty, równie dobry jak późniejszy "Eternal"jester pisze:Chyba bym musiał sobie zjebator gustu kupić żeby nie doceniać OOP![]()
... po "Eternal" SAMAEL się dla mnie skończył i szczerze powiedziawszy mimo tego że RoL mam na oryginale nie przesłuchałem jej chyba od dwóch-trzech lat ponownie ... nie chce mi się do tej płytki wracać;
Czasem wydaje mi się, że już taki masz i to chyba najnowszy modeljester pisze:Chyba bym musiał sobie zjebator gustu

Przy całej mojej sympatii dla 'Ceremony...', którą znam na pamięć i wciąż cholernie lubię to właśnie jest płyta Samael, która zwyczajnie nie przetrwała próby czasu i na dzień dzisiejszy zwyczajnie trąci wioską. Mnie to akurat nie przeszkadza, ale obiektywnie podchodząc do sprawy tak właśnie to wygląda, a taki 'Eternal' jest płytą bardzo dobrą i znacznie dojrzalszą niż np. 'Passage'.
- Scaarph
co nie zmienia faktu, że passage też jest bardzo fajny.
Nie zmieniaScaarph pisze:co nie zmienia faktu, że passage też jest bardzo fajny.

- Skaut
śmiem nawet twierdzić, że na "Eternal" osiągnęli w 100% to co chcieli, podczas gdy Passage to taka "rozgrzewka" - bardzo dobra zresztą. Ale z RoL mam podobnie - nie słuchałem jej już w cholerę długo i jakoś nie sądze, aby ten stan uległ zmianie.Ihasan pisze:ale właśnie "Passage" był zajebisty, równie dobry jak późniejszy "Eternal"jester pisze:Chyba bym musiał sobie zjebator gustu kupić żeby nie doceniać OOP![]()
... po "Eternal" SAMAEL się dla mnie skończył i szczerze powiedziawszy mimo tego że RoL mam na oryginale nie przesłuchałem jej chyba od dwóch-trzech lat ponownie ... nie chce mi się do tej płytki wracać;
Coś tam było! Człowiek!
- Gotharus
- postuje jak opętany!
Ciulowy ten nowy Samael, chyba jedna z ich najsłabszych płyt. Przesłuchałem trzy razy i nie zapamietałem żadnego riffu czy też dłuższego momentu. Wszystko jakoś tak mi się zlewa w całośc, zapierdala nie wiadomo gdzie. Nagrzałem się po zapowiedziach i srogo się zawiodłem. Szkoda.