+ 1Oferma pisze:Ja mam wrażenie, że najlepsze rzeczy w tym roku wypuszczą starcy z Nocturnus i starcy z Possessed.
NOCTURNUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: NOCTURNUS
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
mi oklapł przy trzecim kawałku.
ps. wpadnie byrth - dam mu do pyska, to stanie na nowo. tak sądzę.
ps. wpadnie byrth - dam mu do pyska, to stanie na nowo. tak sądzę.
lys på slutten av lys
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
- Najprzewielebniejszy
Niebawem sam ocenisz.
Jestem dopiero po dwoch przesłuchaniach i wychodzi na to, ze dla tych, którzy czekali na kontynuacje The key/Thresholds jest niemal wysmienicie.
Dla tych, ktorzy nie odworcili sie przy okazji Ethereal tomb to również udany powrót.
Natomiast na minus wokale Browninga. Gubieniem barwy i niedociągnięciami przypomina Willetsa z plyt Memorial...
Wkurwia mnie to, ze wydadza to na dwupłytowym winylu.
Jestem dopiero po dwoch przesłuchaniach i wychodzi na to, ze dla tych, którzy czekali na kontynuacje The key/Thresholds jest niemal wysmienicie.
Dla tych, ktorzy nie odworcili sie przy okazji Ethereal tomb to również udany powrót.
Natomiast na minus wokale Browninga. Gubieniem barwy i niedociągnięciami przypomina Willetsa z plyt Memorial...
Wkurwia mnie to, ze wydadza to na dwupłytowym winylu.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Harlequin
Browning zawsze śpiewał jakby odłączyli go właśnie od respiratora, więc nie obawiam sie o wokale :)
- Najprzewielebniejszy
Dla wszystkich lepiej byloby gdyby skupil sie na jednym instrumencie.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- nicram
no dokładnie, nie potrafię zdzierżyć jego szczekania na The Key.Harlequin pisze:Browning zawsze śpiewał jakby odłączyli go właśnie od respiratora
+1Najprzewielebniejszy pisze:Dla wszystkich lepiej byloby gdyby skupil sie na jednym instrumencie.
all the monsters will break your heart
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Tyle mi wystarczy. :)Najprzewielebniejszy pisze:wychodzi na to, ze dla tych, którzy czekali na kontynuacje The key/Thresholds jest niemal wysmienicie
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- hcpig
Taaaa, napisz jeszcze jakie to chujowe wokale zrobił na 'Abominations of Desolation'.nicram pisze:no dokładnie, nie potrafię zdzierżyć jego szczekania na The Key.
Yare Yare Daze
-
Ostatnio jej słuchałem. Nudna płyta.hcpig pisze:Taaaa, napisz jeszcze jakie to chujowe wokale zrobił na 'Abominations of Desolation'.nicram pisze:no dokładnie, nie potrafię zdzierżyć jego szczekania na The Key.
- nicram
Oddal się ze swoimi projekcjami.hcpig pisze:Taaaa, napisz jeszcze jakie to chujowe wokale zrobił na 'Abominations of Desolation'.nicram pisze:no dokładnie, nie potrafię zdzierżyć jego szczekania na The Key.
Browning nawet na zywo spuszcza wokalny wpierdol. Niemożliwe żeby coś zepsuł.
- hcpig
To jest jeden z najbardziej unikalnych wokalistow DM, relikt z ery zastąpionej przez wysyp dennych, generycznych growli.
Określenia 'szczekania' użył też Dariusz Puch w Bad Taste z 2004, pamiętam że wtedy zbaraniałem jak można tak odbierać te genialne vokille.
Określenia 'szczekania' użył też Dariusz Puch w Bad Taste z 2004, pamiętam że wtedy zbaraniałem jak można tak odbierać te genialne vokille.
Yare Yare Daze
- nicram
Czy vokille to genialne szczekania? Jeżeli tak, to niech będzie - Browning robi to genialnie. Powiadasz, że jest takie zjawisko jak denne, generyczne growle? Bardzo ciekawe, mógłbyś podać jakieś przykłady? Po drugie, reagujesz na krytykę swoich mistrzów jak rozhisteryzowana panienka. Ja na przykład nie wiem, jak można nie lubić śpiewu Kingu Diamonda, ale nie robię problemu z tego, że komuś nie podchodzi. Każdy jest inny, ma różne preferencje. Deal with it.
- ultravox
Ja na przykład lubię wokale Browninga, ale nie wiem czy najlepszych wokali w Nocturnus nie zrobił ten kolo co darł się na "Thresholds". Najsłabsze były na epce i "Etherial Tomb" (tu można by śmiało użyć słowa "generyczne", gdyby nie istniało polskie słowo pospolite). Ale i tak lubię wszystkie materiały wydane pod tym szyldem i wszystkich tych wokalistów.
- hcpig
Nie no, stary, death metalu nigdy nie zalała fala generycznych growli, masz rację - nawet pojedynczej nazwy nie jestem w stanie podać.nicram pisze:Powiadasz, że jest takie zjawisko jak denne, generyczne growle? Bardzo ciekawe, mógłbyś podać jakieś przykłady?
Yare Yare Daze
- nicram
Całe szczęście, że nie mam pojęcia co to są "generyczne wokale" , bo nie mam się nawet jak z wami pokłócić.
- nicram
Jester nie ma pojęcia, że generyczny oznacza - właściwy danemu gatunkowi. :-) w tym jest problem, że jeżeli ktoś stosuje death metalowe wokale w death metalu, to u niego wywołuje to pejoratywne odczucia i swego rodzaju zmieszanie. Ale to przecież jester. Myślę, że to dziewczyna. :-)