ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Random Apex
- weteran forumowych bitew
Re: ULVER
Marudzicie jak starzy zrzędliwi tetrycy, zamiast się cieszyć przyzwoitą płytą, której końca można bez problemu dotrzymać. Mnie pasuje, nie jest to niestety PC ale jest dobrze i wcale Garm nie ma płacze
You've got nothing to lose but your lives.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Tak dobrze niestety nie maRandom Apex pisze:przyzwoitą płytą
Czyli jednak sarkazm. Wybacz, czasem ciezko to ocenic po postach.Random Apex pisze:której końca można bez problemu dotrzymać
Garma stac na wiecej, plyta nie jest dobra, narzekanie jak najbardziej na miejscu.
- Random Apex
Wars nie byłam w stanie do końca przesłuchać, męczyła mnie ta płyta okropnie, Messe jest w porządku, dobrze się jej słucha i nie jest to sarkazm. Pewnie, że stać Garma na więcej, pokazał to w kilku albumach Ulver, no ale jednak nie tym razem - jednak skreślanie Messe jest nie w porządku trochę
You've got nothing to lose but your lives.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
No, nagral plyte lepsza niz tamto wlasciwie asluchalne gowno. Brawa dla niego. Tyle ze Messe nie jest duzo lepsza, a i o zwyzce formy ciezko mowic skoro symptomy w dalszym ciagu widac te same. Sluchalem, znalazlem tam kilka minut dobrej muzyki, ale calosc jest niestrawna. "Skreslanie" tej plyty jest tym samym jak najbardziej w porzadku.Random Apex pisze:Wars nie byłam w stanie do końca przesłuchać, męczyła mnie ta płyta okropnie, Messe jest w porządku, dobrze się jej słucha i nie jest to sarkazm. Pewnie, że stać Garma na więcej, pokazał to w kilku albumach Ulver, no ale jednak nie tym razem - jednak skreślanie Messe jest nie w porządku trochę
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Trochę przesadzasz, ta płyta nie jest taka oczywista, ale głównym problemem tej płyty są ciotowate wokale Garma, które przeszkadzają w odbiorze całości, ale tych części elektronicznych naprawdę dobrze się słucha a wspomniany wcześniej przeze mnie "Noche oscura del alma" uważam za jedną z perełek, które z powodzeniem mogą już teraz trafić do klasyków ULVER. Garma stać jeszcze na odrobinę oryginalności tylko mam wrażenie, że zbyt często zamiast podążać swoją ścieżką sugeruje się pospólstwem. To taka nieustanna walka między ambicjami, a próbą utrzymania się z muzyki. Tak to widzę.0ms pisze:No, nagral plyte lepsza niz tamto wlasciwie asluchalne gowno. Brawa dla niego. Tyle ze Messe nie jest duzo lepsza, a i o zwyzce formy ciezko mowic skoro symptomy w dalszym ciagu widac te same. Sluchalem, znalazlem tam kilka minut dobrej muzyki, ale calosc jest niestrawna. "Skreslanie" tej plyty jest tym samym jak najbardziej w porzadku.Random Apex pisze:Wars nie byłam w stanie do końca przesłuchać, męczyła mnie ta płyta okropnie, Messe jest w porządku, dobrze się jej słucha i nie jest to sarkazm. Pewnie, że stać Garma na więcej, pokazał to w kilku albumach Ulver, no ale jednak nie tym razem - jednak skreślanie Messe jest nie w porządku trochę
Coś tam było! Człowiek!
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Ten z przodu wygląda jakby szedł na drugą zmianę do roboty, a w torbie kanapki z podgardlaną i kawa turek w termosie.
support music, not rumors
- Random Apex
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Re:
fxdSkaut pisze:No i git fota tylko Garm JAK ZAWSZE w czapce kurwa, mogliby ją z ULVER wyjebać.grot pisze:
fotki pod Coil zawsze bdb
Czapka gra teraz istotną rolę w zespole. To tak jakby wyjebać kombinezon ze Slipkmiot. No trochę powagi.
masz na myśli np. momenty kojarzące się z A Quick Fix... czy Blood Inside, chociażby w "Son of Man"?[V] pisze:na najnowszej płycie jest TROCHĘ (...) takich tanich trików których nie sposób (mi osobiście przynajmniej) ścierpieć znając wspaniałe dziedzictwo tego zespołu.
Prawda. To taki dźwig, ciągnący cały materiał mocno w górę. Dla mnie już wszystko bez mała pasuje w tej układance.Skaut pisze:"Noche oscura del alma" uważam za jedną z perełek, które z powodzeniem mogą już teraz trafić do klasyków ULVER.
This is where everything goes backwards.
-
- postuje jak opętany!
Podobno że O'Sullivan już to zrobił.Rattlehead pisze:W ogóle Ulver mógłby cały skład wyjebać.
- Random Apex
- Random Apex
-
- postuje jak opętany!
Już odstawiając na bok kwestię pedalstwa: gdzie Rzym, gdzie Krym? Nergal ubiera się jak atencyjna dziwka, natomiast DO'S jest bogię styluwy: