VOIVOD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: VOIVOD

29-01-2015, 03:24

HSVV pisze:tutaj chyba nawet nie mam wrażenia, że grają na luzie, grają po prostu leniwie i bez życia, to jest główny problem z tym numerem.
pewnie brali przykład z At The Gates ;)
jak to numer tylko na split to nie ma problemu, jeżeli cała płyta ma tak wyglądać to mam lekkie obawy

a TE wg mnie bardzo dobry album, najlepszy od lat, nie wiem o co kaman
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

29-01-2015, 06:25

Sineater pisze:Wokale jedne z wielu, kompozycje też nie przyprawione do końca, brakuje jakiegoś takiego ostatniego sznytu. Szczególnie w wokalach, troszkę dłużyzn, parę nużących fragmentów. Dla mnie OK płyta, ale właśnie taka "jedna z wielu", a nie "ta jedyna niepodrabialna" jak Dimension Hatros. Nie wiem, może jakby miała charakterystyczny wokal, bardziej by mi siadła, ale niestety jest to dla mnie po prostu kolejna płyta w dyskografii Voivod, a nie przeżycie muzyczne.
Mam koncertówkę z Forestem "Voivod Lives" i też jakoś bez emocji. Wiekszą przyjemność mam ze słuchania amerykańskiego Vektor...
Wokal na phobos jest bardzo charakterystyczny i doskonały. To płyta perfekcyjna w każdym calu i nie spotkałem jeszcze osoby z wyrobionym gustem i wiedza muzyczna, która uważa inaczej. Wiem, że to kiepski i wyswiechtany argument, ale moim zdaniem za mało sluchales tego albumu. Tyle. Jakiś tam wtórny do kwadratu vektor przy tym nie istnieje.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Triceratops

29-01-2015, 10:53

Drone pisze:Służę:

P = TOL > I = DH => KT = Nothingface > AR > WAP = K = Negatron > R > Voivod = TE
Ze niby Infini lepsze niz Killing Technology, Nothingface, War And Pain i Rrroooaarrr? Co za czasy.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

29-01-2015, 10:56

Ja to już dawno mówiłem, że będzie wojna.
support music, not rumors
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

29-01-2015, 10:57

ta nierówność, jak zresztą większość stworzonych przez doktora, to jakaś kpina. nic więcej
Awatar użytkownika
Triceratops

29-01-2015, 11:20

Ja mysle, ze za duzo piwek strzelil, pewnie wypil ze 3 i mu sie cos pokielbasilo
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Drone

29-01-2015, 12:40

Triceratops pisze:

P = TOL > I = DH => KT = Nothingface > AR > WAP = K = Negatron > R > Voivod = TE
Ze niby Infini lepsze niz Killing Technology, Nothingface, War And Pain i Rrroooaarrr? Co za czasy.
A jednak. Trzeba czasu, żeby tłuszcza doceniła ten znakomity album.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Harlequin

29-01-2015, 12:42

Docenienie docenieniem, ale lepszym krążkiem od takiego Nothingface nie jest. Myśle, że nawet po narkotykach i pokaźnych dawkach ilości alkoholu takie wnioski się nie nasuwają.
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

29-01-2015, 18:14

lepiej docenić Negatron, bo wciąż zgarnia niezasłużone baty, a samo D.N.A. kosi cokolwiek co ten zespół wydał od czasu powrotu Snake'a. albo moje zdolności percepcyjne są już zdezelowane kompletnie, ale naprawdę od Katorz do góry mam ciężką przeprawę z nimi, Infini olałem, bo niemrawe mi się wydały te numery wypuszczone przed premierą, z Target Earth miałem jeszcze gorzej, a ten nowy nowy to wręcz płacz nad grobem.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Nothingface
postuje jak opętany!

29-01-2015, 18:18

W sumie nie ujmując nic Phobosowi to wolę jednak Negatron.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

29-01-2015, 18:23

Infini jest świetna. Sam potrzebowałem czasu żeby to zrozumieć, ale jest super. Oczywiście pisanie, że jest lepsza niż nothingface to skrajne nieporozumienie ;). Natomiast przyłączam się do kampanii ocieplenia wizerunku negatron. Wole phobos, ale n. to genialna płyta, skandalicznie niedoceniana przez lamusow
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
HSVV
w mackach Zła

29-01-2015, 18:32

nie no, też wolę Phobos, ale mimo wszystko Negatron zachowuje ten właściwy klimat i środki wyrazu, jest surowo, mechanicznie i nienawistnie.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

29-01-2015, 23:16

Pteroczłek pisze:Nowy numer:

[youtube][/youtube]
Jestem pozytywnie zaskoczony tym numerem. I byłbym wręcz zachwycony, gdyby chłopaki grali więcej takich motywów, jak te, które pojawiają się w środku tego kawałka,
535

01-02-2015, 17:55

Drone pisze:
Triceratops pisze:

A jednak. Trzeba czasu, żeby tłuszcza doceniła ten znakomity album.
Fakt. Sam początkowo nieco zlekceważyłem P. Ciekaw jestem jednak kiedy wspomniana tłuszcza doceni moc i znaczenie R? Ile musi jeszcze minąć lat?
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

10-02-2015, 23:07

Taki njus znalazłem i nie wiedziałem gdzie dać to wklejam tutaj:
Relapse Records is extremely proud to announce the signing of international punk/metal supergroup TAU CROSS. Comprised of a pedigree of musicians including Amebix vocalist/bassist Rob "The Baron" Miller, Voivod drummer Michel "Away" Langevin, Misery guitarist Jon Misery and War//Plague guitarist Andy Lefton,TAU CROSS formed in 2013 and recorded their debut album over several months in 2014 throughout three different countries. The record is slated for a late Spring release via Relapse.
Z takim składem wręcz wypada dać im kredyt zaufania na chociaż jeden odsłuch. Więcej na temat tego tworu tutaj (Link).
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
Drone

10-02-2015, 23:09

Bardzo ciekawe - będę miał na to ucho otwarte.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
RippingHeadache
weteran forumowych bitew

12-02-2015, 21:26

Preview: " onclick="window.open(this.href);return false;

Miller w składzie - to chyba nie będzie zespół, który będzie brał małą kasę za koncerty...
black jacket
zaczyna szaleć

23-02-2015, 11:58

"We wanna release a bunch of seven-inch [singles] first. We have many split seven-inch [singles] coming up this year — the first one with At the Gates in April, and the new want to do another one with Napalm Death, and another one with Corrections House, and so on. But eventually we'll write a whole bunch of songs and compile everything into an album, I would say, early next year. Right now we're sort of touring on the new single that came out the first day of the [current] tour in Miami, 'We Are Connected'. But this is coming out in April as a seven-inch with At the Gates."
http://www.metalinjection.net/latest-ne ... um-in-2016" onclick="window.open(this.href);return false;
535

26-02-2015, 08:05

RippingHeadache pisze:
Pteroczłek pisze:Nowy numer:

[youtube][/youtube]
Jestem pozytywnie zaskoczony tym numerem. I byłbym wręcz zachwycony, gdyby chłopaki grali więcej takich motywów, jak te, które pojawiają się w środku tego kawałka,

Słucham tego numeru i wniosek nasuwa się sam. Daniel Mongrain to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Nie wyobrażam sobie, żeby mogli trafić lepiej. Szkoda tylko, że znowu trzeba czekać i jak znam życie to nowa płyta ukaże się gdzieś tak w połowie 2017. Znakomita jest ta piosenka.
535

21-03-2015, 01:14

Trzeba być wyjątkowo tępym i uprzedzonym chujem, żeby nie zauważyć jak wspaniała jest ta piosenka.
[youtube][/youtube]
ODPOWIEDZ