IMMOLATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

Re: IMMOLATION

09-03-2017, 15:17

^ Immolation rozdali karciochy, a co do Morbidów to mam cichą nadzieję, że pierdolną nas w czapkę dobrym albumem. Steve Tucker nie bedzie chciał takiej wioski jak ten ostatni album MA.
Awatar użytkownika
dzikens
zaczyna szaleć

10-03-2017, 12:26

Nowa płyta będzie w jewelu? Kto to będzie miał w PL?
Prepare Sarin! Prepare Sarin! Immediately poisonous gas weapons will fill the place.
Spray! Spray! Sarin, the brave Sarin!
AdrianSmith
w mackach Zła

10-03-2017, 15:56

Ach te gitary , wiedziałem że tak będzie . To jedna z nielicznych aktywnych kapel , której płyty kupuje w ciemno. Po raz kolejny nie zawodzi , ten walec miażdży wszystko gdzie dociera . Ale zanim to nastąpi, te gitary , które są jakby w tle , w głębi , na zewnątrz paraliżują umysł . A przy tym z głośników płynie śmiercionośna MELODIA..... Mamy w niej to co najlepsze w US Death Metalu.... Ale mam też odczucie że i skandynawskie ( tak bliskie mej duszy ) brzmienie przewija się w tych majestatycznie granych gitarach . Doskonała płyta , już dokupiłem digi packa , który właśnie sobie w tej chwili leci w pracy . Co więcej.... Polecam brać kupować ściągać - co kto lubi
PureHate
weteran forumowych bitew

10-03-2017, 15:58

W tym roku zmiażdży ich tylko Memoriam takie mam przeczucia,ale mogę głupio pieprzyć bo nowego immolation nie mam i raczej prędko mieć nie będę a z jutubów i innych nie słucham only oryginał is real.
Ostatnio zmieniony 10-03-2017, 17:18 przez PureHate, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sybir

10-03-2017, 17:05

PureHate pisze:W tym roku zmiażdży ich Memoriam tylko tak czuje,ale mogę głupio pieprzyć bo nowego immolation nie mam i raczej prędko mieć nie będę a z jutubów i innych nie słucham only oryginał is real.
Aha. Ale slyszałeś choć raz z tych jutubów i innych?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

10-03-2017, 17:21

dzikens pisze:Nowa płyta będzie w jewelu? Kto to będzie miał w PL?
z jewelem chyba będzie ciężko.
prawdopodobnie Japończycy to wydali w plastiku, ale głowy nie dam.
Fan.pl może sprowadzić japońca, ale cena zaporowa i czas oczekiwania długi....
tomaszm

10-03-2017, 19:31

Nie potrafię się do tej płyty przekonać- zaliczyłem dzisiaj z trzy drzemki podczas odsłuchu, copy and paste motywów wziętych żywcem z poprzednich wydawnictw. Faktycznie produkcja jest lepsza niż na poprzedniczce, utwory też wydają sie ciekawsze co nie zmienia postaci rzeczy,że jest to płyta co najwyżej poprawna a mi obecnie szkoda cennego czasu na wydawnictwa po odsłuchu których nie chcę mi się włączyć magicznego przycisku repeat. Faktycznie kawałek Lower jest znakomity i otwieracz, który w moim odczuciu jest najlepszy i najbardziej odrywa mnie od kanapy. Ostatnie trzy kawałki są tak pozbawione pomysłu na siebie, że naprawdę trzeba być bezkrytycznym w stosunku do zespołu, by nie uznać je za zwykłe zapychacze.

Jest to płyta jak najbardziej poprawna natomiast więcej przyjemności czerpię z Majesty and Decay a ta płyta wydaje się mi tylko jej gorszą kontynuacją.
Ostatnio zmieniony 10-03-2017, 20:13 przez tomaszm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

10-03-2017, 19:53

Stoigniew pisze:
Owszem Japońce mają w plastiku, wychodzi koło 30$ z pocztą i chyba taniej nie będzie.
tomaszm

10-03-2017, 20:06

Kompletnie nic się nie zmieniło- ta płyta morduje z chirurgiczną precyzją. Nie odnajduje na nowej płycie takich aktów bestialstwa w postaci przygniatających zmian tempa i wirtuozerskiej finezji w oparciu o zawodzące gitary i fantastyczne popisy solowe - przepraszam odnajduję, w gorszym wydaniu "wariacji na temat". W tych dwóch kawałkach jest więcej mocy jak na całej nowej płycie:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-03-2017, 20:34

Tomaszu przyznam, że jestem trochę zdziwiony Twoją opinią na temat nowego Immolation. Zresztą podobnie jak o nowym Ulcerate. Mam wrażenie, że się uprzedziłeś od samego początku. Ja wciąż podtrzymuję swoje zdanie o zajebistości i nowatorstwie Atonement. Ale to dobrze, że płyta ma różne oceny. To świadczy, że na pewno nie jest nijaka.
all the monsters will break your heart
Pacjent

10-03-2017, 20:40

Jimmy Boyle pisze:
Stoigniew pisze:
Owszem Japońce mają w plastiku, wychodzi koło 30$ z pocztą i chyba taniej nie będzie.
A to?
http://www.nuclearblast.de/en/products/ ... ement.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
tomaszm

10-03-2017, 20:45

nicram pisze:Tomaszu przyznam, że jestem trochę zdziwiony Twoją opinią na temat nowego Immolation. Zresztą podobnie jak o nowym Ulcerate. Mam wrażenie, że się uprzedziłeś od samego początku. Ja wciąż podtrzymuję swoje zdanie o zajebistości i nowatorstwie Atonement. Ale to dobrze, że płyta ma różne oceny. To świadczy, że na pewno nie jest nijaka.
Oba wymienione przez Ciebie wydawnictwa podobają mi się, w takiej punktacji szkolnej dałbym im po solidnej czwórce- natomiast wolę inne dokonania w/w zespołów w których odnajduje czystą, niezmąconą przyjemność w obcowaniu. Leżałem na kanapie, włączyłem nowe Immolation i trzy razy poderwałem swój kuper. Majesty and decay przesłuchałem całe na stojąco z ciarami idącymi z ośrodka mózgowia wzdłuż kręgosłupa, kończąc na najniższych częściach ciała z niekontrolowanym wzwodem na czele. Tak to obrazowo opiszę:)

O uprzedzeniu u mnie nie ma mowy:)
Awatar użytkownika
nicram

10-03-2017, 20:53

Opis oczywiście bardzo obrazowy. :-) Ale rozumiem, że są gusta i guściki. Mnie na ten przykład Immolation zaczął się dopiero od Failures for Gods. :-) Wcześniej jakoś do mnie nie przemawiał, wiec nie zamierzam się oburzać na różnice zdań dotyczących Atonement. :-)
all the monsters will break your heart
Heretyk

11-03-2017, 12:59

Atonement >>> Majesty and Decay

I nie za bardzo tu widzę miejsce na dyskusję. tamta jest ok, słucha się fajnie i nic więcej, natomiast nowa jest tak mroczna, ciężka, gorzka, ponura, rozpaczliwa, że ja jebię.nie ma żadnej nadziei dla skurwiałego gatunku ludzkiego
Awatar użytkownika
bayzell
zaczyna szaleć

11-03-2017, 18:58

Obrazek

A GDYBY KTOŚ NIEPOSIADAŁ JESZCZE TO W EMPIKU ZA 33 ZŁOTE - W TEN ŁIKEND....... ;-)
Awatar użytkownika
z w i e r z e
zaczyna szaleć

12-03-2017, 06:18

jest gdzieś do dostania bo widziałem na zdjęciach takie wydanie
Awatar użytkownika
wombat
zaczyna szaleć

12-03-2017, 06:59

Jak dla mnie to ich najlepsza płyta od Unholy Cult.
Awatar użytkownika
dzikens
zaczyna szaleć

12-03-2017, 08:21

http://www.emp-shop.pl/art_353439/" onclick="window.open(this.href);return false; w jewelu
https://www.dodax.pl/muzyka-cd-dvd-winy ... p9a5862fk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prepare Sarin! Prepare Sarin! Immediately poisonous gas weapons will fill the place.
Spray! Spray! Sarin, the brave Sarin!
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

12-03-2017, 09:28

dzikens pisze:http://www.emp-shop.pl/art_353439/ w jewelu
https://www.dodax.pl/muzyka-cd-dvd-winy ... p9a5862fk/" onclick="window.open(this.href);return false;
Z ta cena to ich chyba popierdolilo.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

14-03-2017, 17:51

Płyta wydaje się bardzo dobra, choć słucham dopiero trzeci czy czwarty raz. Poprzednia kompletnie mnie nie ruszyła i nie dałem jej zbyt wiele szans. Tutaj może być inaczej, być może przebije nawet Majesty and Decay. To co szczególnie się wyróżnia:

1. Wokale Dolana. Wow. Na pewno jedna z najlepszych płyt IMMOLATION pod tym względem;
2. Solówki. Mają bardzo epicki i majestatyczny wydźwięk(w sumie żadna nowość, ale tutaj daje się to odczuć nieco bardziej);
3. Płyta zajebiście buja(tytułowy!!!), jest chwytliwa ale w nienarzucający się sposób.

Produkcyjnie jest ok, na pewno lepiej niż na poprzedniej.
ODPOWIEDZ