CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- postuje jak opętany!
Re: CULTES DES GHOULES
Pewnie z Henbane 2012
-
- mistrz forumowej ceremonii
wyjebałem masę gnoju z tego tematu. myślę, że ok. 50 postów, w tym kilka moich własnych. jednocześnie zapraszam do dalszej dyskusji o tym znakomitym zespole :)
- Sybir
Po takim info na pewno będzie wysyp nowych postów :D
Na razie trzy razy poleciała trójka. Za mało wprawdzie, by w pełni album ocenić, ale już wiem, że pozycja Häxan jako mojej ulubionej płyty CdG jest niezagrożona. Formuła na Coven wydaje mi się bardziej otwarta, mniej duszna i ciemna. Będę słuchać dalej, muszę mieć pewność, czy oparów nad tym kotłem jest wystarczająca ilość, i czy burzyn za dużo nie ma.
Na razie trzy razy poleciała trójka. Za mało wprawdzie, by w pełni album ocenić, ale już wiem, że pozycja Häxan jako mojej ulubionej płyty CdG jest niezagrożona. Formuła na Coven wydaje mi się bardziej otwarta, mniej duszna i ciemna. Będę słuchać dalej, muszę mieć pewność, czy oparów nad tym kotłem jest wystarczająca ilość, i czy burzyn za dużo nie ma.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Co ja mogę zrobić? Może nawet lepiej, że nie rozumiesz. Zaraz zmierzę się po raz kolejny z Coven. W kominku napalone, browary schłodzone, brzozowa miotła stoi w kącie. Zobaczymy co z tego wyniknie.krov pisze:kurdelebele, nie rozumię :(za mało wypiłem?535 pisze:hihihikrov pisze:1 zamówienie = 1 osoba. Jak się komuś nie podoba - wypierdalać.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Ja dopiero dzisiaj kupiłem. Dawno nie czytałem tego tematu, a tu tyle nowych stron. Nie będę czytał, bo znając to forum była gównoburza na temat tej płyty. Posłucham na czysto.
- Sybir
Słuszna koncepcja.knaar pisze:Posłucham na czysto.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Naprawdę nie wiem po chuj jest to takie przedłużone i sztucznie posklejane z różnych, często nieco zaskakujących patentów. Słuchałem tej płyty we fragmentach kilka razy. Teraz jadę od samego początku i czuję się jakbym wszystko już znał, a przecież teoretycznie nie jest to możliwe. Owszem płyta ma swój urok i bardzo dobre momenty, ale przez nadmierne rozwleczenie klimat ucieka, gubi się w festiwalu pomysłów i robi się z tego konkurs pod tytułem jaka to melodia?.
-
dlaczego? to co wywaliłem nie odnosiło sie w żaden sposób do tematu. ani negatywny, ani pozytywny, ani obojętny. zwykłe pierdolenie o niczymSybir pisze:Po takim info na pewno będzie wysyp nowych postów :D
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Masz po prostu fatalny gust i nic nie wiesz o muzyce, przepraszam, o sztuce. Przecież to płyta roku jest! Zwłaszcza jak się słyszało tylko jedną płytę w danym roku kalendarzowym. :-)535 pisze:Naprawdę nie wiem po chuj jest to takie przedłużone i sztucznie posklejane z różnych, często nieco zaskakujących patentów. Słuchałem tej płyty we fragmentach kilka razy. Teraz jadę od samego początku i czuję się jakbym wszystko już znał, a przecież teoretycznie nie jest to możliwe. Owszem płyta ma swój urok i bardzo dobre momenty, ale przez nadmierne rozwleczenie klimat ucieka, gubi się w festiwalu pomysłów i robi się z tego konkurs pod tytułem jaka to melodia?.
A poważnie. Przesłuchałem Coven tak gdzieś z 7 razy. Bardzo uważnie i w skupieniu. Po pierwszym razie myślałem, że nie jest źle. Każdy kolejny raz jednak był już gorszy. Ta płyta rozkłada nogi na pierwszej randce. Jest łatwa i tania jak prostytutka na Dworcu Łódź Kaliska, ale szybko się nudzi. Myślę, że we wszystkim ważny jest umiar, zwłaszcza gdy jest się twórcą. Pewnie chłopaki czytając gałojebne opinie naszego wybitnego moderatora, uwierzyli, że są najlepszą hordą na Świecie, ale tym razem zamiast Diabła z pudełka wyskoczył im
all the monsters will break your heart
-
a ja sobie znowu w nocy posłuchałem Henbane, nie nudzi się w ogóle, i jakoś tak nie odczuwam najmniejszej potrzeby zapoznawania się z tą nową. przynajmniej chwilowo
- Bloodcult
Najłatwiejsze i najtańsze prostytutki są przy Dworcu Łódź Fabryczna akurat. Do tego urocza konsumpcja w Parku Moniuszki.nicram pisze:Jest łatwa i tania jak prostytutka na Dworcu Łódź Kaliska, ale szybko się nudzi.
Podobne atrakcje można znaleźć obecnie przy dawnym Dworcu PKS (plac Niepodległości).
- nagrobek
- zahartowany metalizator
ale czy aby słuchałeś w nocy? trzeba słuchać w NOCYnicram pisze:Masz po prostu fatalny gust i nic nie wiesz o muzyce, przepraszam, o sztuce. Przecież to płyta roku jest! Zwłaszcza jak się słyszało tylko jedną płytę w danym roku kalendarzowym. :-)535 pisze:Naprawdę nie wiem po chuj jest to takie przedłużone i sztucznie posklejane z różnych, często nieco zaskakujących patentów. Słuchałem tej płyty we fragmentach kilka razy. Teraz jadę od samego początku i czuję się jakbym wszystko już znał, a przecież teoretycznie nie jest to możliwe. Owszem płyta ma swój urok i bardzo dobre momenty, ale przez nadmierne rozwleczenie klimat ucieka, gubi się w festiwalu pomysłów i robi się z tego konkurs pod tytułem jaka to melodia?.
A poważnie. Przesłuchałem Coven tak gdzieś z 7 razy. Bardzo uważnie i w skupieniu. Po pierwszym razie myślałem, że nie jest źle. Każdy kolejny raz jednak był już gorszy. Ta płyta rozkłada nogi na pierwszej randce. Jest łatwa i tania jak prostytutka na Dworcu Łódź Kaliska, ale szybko się nudzi. Myślę, że we wszystkim ważny jest umiar, zwłaszcza gdy jest się twórcą. Pewnie chłopaki czytając gałojebne opinie naszego wybitnego moderatora, uwierzyli, że są najlepszą hordą na Świecie, ale tym razem zamiast Diabła z pudełka wyskoczył im. :-)
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
i tylko na słuchawkachnagrobek pisze:
ale czy aby słuchałeś w nocy? trzeba słuchać w NOCY
wtedy jest rozpierdol i płyta roku
-
Podtrzymuję zdanie ,że ten materiał jest zwyczajnie mówiąc kolokwialnie "przepitolony". W trakcie odsłuchu grzebię w nosie, podżeram słonecznik, gapię się w płomień i "pykające drzewo" w kominku, patrzę niecierpliwe na zegarek. Mi się nie podoba. Ja tych problemów przy płytach Neurosis czy Tool nie mam a są bardziej "przeładowane".
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mój drogi przyjacielu, ja jestem w takim wieku, że w nocy śpię. A gdybym miał już poświęcić jedną noc to wolę ją zmarnować na raczenie swojego, nie młodego już, organizmu dobrym alkoholem, a nie nową płytą CdG, na którą wg. moich obliczeń zmarnowałem ponad 11 h swojego cennego życia.nagrobek pisze: ale czy aby słuchałeś w nocy? trzeba słuchać w NOCY
all the monsters will break your heart
-
- rasowy masterfulowicz
- gelO
- rasowy masterfulowicz
Ja w czwartek dopiero zamówiłem. W przyszłym tygodniu może posłucham, się zobaczy.
- maciek z klanu
Panie adminie uprasza sie o sprawdzenie strony 108 tematu. Bodajże w 5 postach jest wzmianka na temat muzyki cdg. Reszta to znow gadka szmatka nie na temat :))))))
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
http://utsogp.otwarte24.pl/3205,CULTES- ... ad-of-Love" onclick="window.open(this.href);return false;
ładne chyba
ładne chyba
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Yohn_Edward_Yancey
- rozkręca się
Podana strona nie istnieje