CULTES DES GHOULES

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
majeku
postuje jak opętany!

Re: CULTES DES GHOULES

26-11-2016, 13:25

Pewnie z Henbane 2012
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

26-11-2016, 15:49

wyjebałem masę gnoju z tego tematu. myślę, że ok. 50 postów, w tym kilka moich własnych. jednocześnie zapraszam do dalszej dyskusji o tym znakomitym zespole :)
Awatar użytkownika
Sybir

26-11-2016, 16:45

Po takim info na pewno będzie wysyp nowych postów :D
Na razie trzy razy poleciała trójka. Za mało wprawdzie, by w pełni album ocenić, ale już wiem, że pozycja Häxan jako mojej ulubionej płyty CdG jest niezagrożona. Formuła na Coven wydaje mi się bardziej otwarta, mniej duszna i ciemna. Będę słuchać dalej, muszę mieć pewność, czy oparów nad tym kotłem jest wystarczająca ilość, i czy burzyn za dużo nie ma.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

26-11-2016, 19:16

krov pisze:
535 pisze:
krov pisze:1 zamówienie = 1 osoba. Jak się komuś nie podoba - wypierdalać.
hihihi
Obrazek
kurdelebele, nie rozumię :(za mało wypiłem?
Co ja mogę zrobić? Może nawet lepiej, że nie rozumiesz. Zaraz zmierzę się po raz kolejny z Coven. W kominku napalone, browary schłodzone, brzozowa miotła stoi w kącie. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

26-11-2016, 19:49

Ja dopiero dzisiaj kupiłem. Dawno nie czytałem tego tematu, a tu tyle nowych stron. Nie będę czytał, bo znając to forum była gównoburza na temat tej płyty. Posłucham na czysto.
Awatar użytkownika
Sybir

26-11-2016, 20:36

knaar pisze:Posłucham na czysto.
Słuszna koncepcja.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
535

26-11-2016, 20:45

Naprawdę nie wiem po chuj jest to takie przedłużone i sztucznie posklejane z różnych, często nieco zaskakujących patentów. Słuchałem tej płyty we fragmentach kilka razy. Teraz jadę od samego początku i czuję się jakbym wszystko już znał, a przecież teoretycznie nie jest to możliwe. Owszem płyta ma swój urok i bardzo dobre momenty, ale przez nadmierne rozwleczenie klimat ucieka, gubi się w festiwalu pomysłów i robi się z tego konkurs pod tytułem jaka to melodia?.
Heretyk

27-11-2016, 10:11

Sybir pisze:Po takim info na pewno będzie wysyp nowych postów :D
dlaczego? to co wywaliłem nie odnosiło sie w żaden sposób do tematu. ani negatywny, ani pozytywny, ani obojętny. zwykłe pierdolenie o niczym
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-11-2016, 10:34

535 pisze:Naprawdę nie wiem po chuj jest to takie przedłużone i sztucznie posklejane z różnych, często nieco zaskakujących patentów. Słuchałem tej płyty we fragmentach kilka razy. Teraz jadę od samego początku i czuję się jakbym wszystko już znał, a przecież teoretycznie nie jest to możliwe. Owszem płyta ma swój urok i bardzo dobre momenty, ale przez nadmierne rozwleczenie klimat ucieka, gubi się w festiwalu pomysłów i robi się z tego konkurs pod tytułem jaka to melodia?.
Masz po prostu fatalny gust i nic nie wiesz o muzyce, przepraszam, o sztuce. Przecież to płyta roku jest! Zwłaszcza jak się słyszało tylko jedną płytę w danym roku kalendarzowym. :-)

A poważnie. Przesłuchałem Coven tak gdzieś z 7 razy. Bardzo uważnie i w skupieniu. Po pierwszym razie myślałem, że nie jest źle. Każdy kolejny raz jednak był już gorszy. Ta płyta rozkłada nogi na pierwszej randce. Jest łatwa i tania jak prostytutka na Dworcu Łódź Kaliska, ale szybko się nudzi. Myślę, że we wszystkim ważny jest umiar, zwłaszcza gdy jest się twórcą. Pewnie chłopaki czytając gałojebne opinie naszego wybitnego moderatora, uwierzyli, że są najlepszą hordą na Świecie, ale tym razem zamiast Diabła z pudełka wyskoczył im Obrazek. :-)
all the monsters will break your heart
Heretyk

27-11-2016, 10:41

a ja sobie znowu w nocy posłuchałem Henbane, nie nudzi się w ogóle, i jakoś tak nie odczuwam najmniejszej potrzeby zapoznawania się z tą nową. przynajmniej chwilowo
Awatar użytkownika
Bloodcult

27-11-2016, 12:40

nicram pisze:Jest łatwa i tania jak prostytutka na Dworcu Łódź Kaliska, ale szybko się nudzi.
Najłatwiejsze i najtańsze prostytutki są przy Dworcu Łódź Fabryczna akurat. Do tego urocza konsumpcja w Parku Moniuszki.
Podobne atrakcje można znaleźć obecnie przy dawnym Dworcu PKS (plac Niepodległości).
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
nagrobek
zahartowany metalizator

27-11-2016, 14:27

nicram pisze:
535 pisze:Naprawdę nie wiem po chuj jest to takie przedłużone i sztucznie posklejane z różnych, często nieco zaskakujących patentów. Słuchałem tej płyty we fragmentach kilka razy. Teraz jadę od samego początku i czuję się jakbym wszystko już znał, a przecież teoretycznie nie jest to możliwe. Owszem płyta ma swój urok i bardzo dobre momenty, ale przez nadmierne rozwleczenie klimat ucieka, gubi się w festiwalu pomysłów i robi się z tego konkurs pod tytułem jaka to melodia?.
Masz po prostu fatalny gust i nic nie wiesz o muzyce, przepraszam, o sztuce. Przecież to płyta roku jest! Zwłaszcza jak się słyszało tylko jedną płytę w danym roku kalendarzowym. :-)

A poważnie. Przesłuchałem Coven tak gdzieś z 7 razy. Bardzo uważnie i w skupieniu. Po pierwszym razie myślałem, że nie jest źle. Każdy kolejny raz jednak był już gorszy. Ta płyta rozkłada nogi na pierwszej randce. Jest łatwa i tania jak prostytutka na Dworcu Łódź Kaliska, ale szybko się nudzi. Myślę, że we wszystkim ważny jest umiar, zwłaszcza gdy jest się twórcą. Pewnie chłopaki czytając gałojebne opinie naszego wybitnego moderatora, uwierzyli, że są najlepszą hordą na Świecie, ale tym razem zamiast Diabła z pudełka wyskoczył im Obrazek. :-)
ale czy aby słuchałeś w nocy? trzeba słuchać w NOCY
Awatar użytkownika
yossarian84
rasowy masterfulowicz

27-11-2016, 14:33

nagrobek pisze:
ale czy aby słuchałeś w nocy? trzeba słuchać w NOCY
i tylko na słuchawkach
wtedy jest rozpierdol i płyta roku
tomaszm

27-11-2016, 14:37

Podtrzymuję zdanie ,że ten materiał jest zwyczajnie mówiąc kolokwialnie "przepitolony". W trakcie odsłuchu grzebię w nosie, podżeram słonecznik, gapię się w płomień i "pykające drzewo" w kominku, patrzę niecierpliwe na zegarek. Mi się nie podoba. Ja tych problemów przy płytach Neurosis czy Tool nie mam a są bardziej "przeładowane".
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-11-2016, 14:38

nagrobek pisze: ale czy aby słuchałeś w nocy? trzeba słuchać w NOCY
Mój drogi przyjacielu, ja jestem w takim wieku, że w nocy śpię. A gdybym miał już poświęcić jedną noc to wolę ją zmarnować na raczenie swojego, nie młodego już, organizmu dobrym alkoholem, a nie nową płytą CdG, na którą wg. moich obliczeń zmarnowałem ponad 11 h swojego cennego życia.
all the monsters will break your heart
Bambi
rasowy masterfulowicz

27-11-2016, 16:15

A ja zaczynam pierwszy odsłuch henbane:)
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
gelO
rasowy masterfulowicz

27-11-2016, 16:38

Ja w czwartek dopiero zamówiłem. W przyszłym tygodniu może posłucham, się zobaczy.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-11-2016, 15:51

Panie adminie uprasza sie o sprawdzenie strony 108 tematu. Bodajże w 5 postach jest wzmianka na temat muzyki cdg. Reszta to znow gadka szmatka nie na temat :))))))
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

30-11-2016, 09:27

http://utsogp.otwarte24.pl/3205,CULTES- ... ad-of-Love" onclick="window.open(this.href);return false;

ładne chyba
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Yohn_Edward_Yancey
rozkręca się

01-12-2016, 08:56

Podana strona nie istnieje
ODPOWIEDZ