SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

Re: SATYRICON

22-04-2009, 12:55

troche przesadzacie z tą krytyką Satyricon,wiadomo że nie jest to co było kiedyś, ale w sumie nie jest to zle.
Gorzej ze stroną wizualną tzw.imycz :D gejowate sesje zdjeciowe, teledyski w stylu jakiegoś korna ,czy innego nowomodnego chujstwa.No ale ostatecznie chodzi o muzyke , a obrazki ???.... no cóż .... :D
A co do kolegi Jestera hmm... "paru gnojków coś sobie wymyśliło" ciekawy kurwa punkt widzenia.
Te kurwa gnojki wymyśliły i stworzyły kawał zajebistej muzyki , która napierdala swoim echem aż do dnia dzisiejszego.
Ciekawe gdzie wtedy ty byłeś i gdzie jesteś dzisiaj "gnojku"???....
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

22-04-2009, 13:02

Nie ukrywam, że płytka za pierwszym odsłuchem oscylowała u mnie w granicach 6/7, ale po trzecim i czwartym stwierdziłem, że nie ma tego czegoś, co by mi kazało do niej wracać z wypiekami na fiucie. Za ten brak wyrazu punkt w dół - ja lubię mieć smaka na jakąś płytę, a po paru odsłuchach na Nerona nie mam. Co zrobić. 8)

I wolę Commando od Wolfpacka :D :P
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

22-04-2009, 13:09

Lucek pisze:troche przesadzacie z tą krytyką Satyricon,wiadomo że nie jest to co było kiedyś, ale w sumie nie jest to zle.
Gorzej ze stroną wizualną tzw.imycz :D gejowate sesje zdjeciowe, teledyski w stylu jakiegoś korna ,czy innego nowomodnego chujstwa.No ale ostatecznie chodzi o muzyke , a obrazki ???.... no cóż .... :D
A co do kolegi Jestera hmm... "paru gnojków coś sobie wymyśliło" ciekawy kurwa punkt widzenia.
Te kurwa gnojki wymyśliły i stworzyły kawał zajebistej muzyki , która napierdala swoim echem aż do dnia dzisiejszego.
Ciekawe gdzie wtedy ty byłeś i gdzie jesteś dzisiaj "gnojku"???....
wtedy to go jeszcze na świecie nie było ;)
Coś tam było! Człowiek!
aryman
postuje jak opętany!

23-04-2009, 16:27

Posłuchałem już tyle razy, że mogę się wypowiedzieć. Z większością przedmówców się zgadzam - jakieś 6/10. Nie można zapomnieć o potencjale "N,D", dlatego ocena dość szybko leci w dół. Za dużo mielizn, za dużo powtarzalności. Riffy, którymi Satyr chce "załatwić" poszczególne kawałki są zbyt nijakie, by zmusić do "napierdalania dla szatana" (np. Last Man Standing). Niestety.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
aryman
postuje jak opętany!

23-04-2009, 21:01

Dopowiedzenie: Gdyby cała płyta była w deseń "Den Siste", to pochyliłbym czoło.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Skaut

10-12-2009, 15:16

Statement from Satyricon
"Let's try and bring some clarity to the rumours that have been circulating lately. Although "The Age Of Nero" is now a year old, the project is still very much alive to us as we’ve been working it more or less non-stop for almost three years. The last 12 months since release has been spent relentlessly touring and the fortunate success of the album has taken us to India, Australia, Japan, twice to America, across Europe and around Scandinavia and now we head out on the "Finale In Black" tour, which will mark the end of the colossal "The Age Of Nero" project. Once we have done that, we feel the time is right to take a break. A break where we can rest, get some perspective, work on other musical projects and non-musical projects and allow ourselves to figure out Satyricon’s next move. We have some ideas on what we want to do next and one of them is to open a new musical chapter. It has never been in this bands nature to rest on our laurels and we won't be doing that either. When the time is right, we will start working on exploring new musical territory and only the future can tell what that will turn into. Taking on challenges like that is something Satyricon never has been afraid of. On the contrary, it is what has made the band grow. We tried to perfect everything Satyricon has learnt and experienced musically for the last decade on "The Age Of Nero" and we feel that we reached the goal we set out to achieve. It is time to pave way for something new. No, we won't return to something old. Forget it! All we know is that regardless of what we end up doing, it will still sound unmistakably like Satyricon. We won't tour in the foreseeable future unless it is something so unique that it could be considered an historical event, but we will do one or two select festivals here and there whenever we feel like it. When we return, some of the people surrounding us today might be gone and some might still be with us. We don't know when, we don't know how, but we do know that Satyricon is still very much alive and this break is something we know we need to do to keep it that way. Until then, see you at "Finale In Black"!"
ach ta dzisiejsza wymagająca młodzież :D A poważniej, chłopaki muszą, jak to się mówi: "nabrać do siebie dystansu". W sumie całkiem ok, bo trzeciej płyty na podobną modłę co dwie poprzednie bym już chyba nie zniósł ;)
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

10-12-2009, 19:06

Czyli nie ma że terminy, kontrakty i trzeba nagrać kolejną płytę i grać kolejne trasy.
Wolność, tak jak u Bolt Thrower i za to szacunek.
Arisowicz
w mackach Zła

10-12-2009, 21:35

Wieś tańczy i śpiewa - te słowa lepiej oddają charakter pierwszych trzech płyt, niż "świetna", "bardzo dobra" czy niedoczekanie "arcydzieło".
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

10-12-2009, 21:38

Rzyg pisze:Wieś tańczy i śpiewa - te słowa lepiej oddają charakter pierwszych trzech płyt, niż "świetna", "bardzo dobra" czy niedoczekanie "arcydzieło".
Trzy pierwsze płyty to cała wartość tego zespołu. No, może jeszcze "Volcano" jest słuchalne.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
Necro
zaczyna szaleć

10-12-2009, 21:45

ja tam nowego nie znam nawet:P Now diabolical zdaje sie to najnowsze co ich słyszałem i podziekowałem
Awatar użytkownika
Skaut

10-12-2009, 21:50

Carnal_Malefactor pisze:
Rzyg pisze:Wieś tańczy i śpiewa - te słowa lepiej oddają charakter pierwszych trzech płyt, niż "świetna", "bardzo dobra" czy niedoczekanie "arcydzieło".
Trzy pierwsze płyty to cała wartość tego zespołu. No, może jeszcze "Volcano" jest słuchalne.
ty sie lepiej przyznaj, że Rebelki ani Now Diabolical nie słyszałeś, skoro piszesz, że "Volcano" jest słuchalne
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-12-2009, 22:02

Carnal_Malefactor pisze:
Jezusie Nazareński, Przenajświętsza Panienko, Zeusie, Posejdonie i Aresie, Brahmaputro, Marduku, Wisznu, Quetzalcoatlu i Daimosie.

Albo inaczej:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Skaut

10-12-2009, 22:07

Morph pisze:
Carnal_Malefactor pisze:
Jezusie Nazareński, Przenajświętsza Panienko, Zeusie, Posejdonie i Aresie, Brahmaputro, Marduku, Wisznu, Quetzalcoatlu i Daimosie.

Albo inaczej:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
cała jego wypowiedź kupy się nie trzyma, więc pewnie coś tam słyszał, ale mu się mp3 pomieszały :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

10-12-2009, 22:09

Carnal_Malefactor pisze:
złote wary
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

10-12-2009, 23:28

Nic mi się nie pomyliło. Ani empecze, ani cedeki.

Dwie pierwsze są całkiem niezłe, co nie znaczy, że jest się czym podniecać wielce. Natomiast "Rebel" to dla mnie gniot niemiłosierny, na którym do słuchania nadaje się tylko końcówka (Down South, Up North + The Scorn Torrent). "TAoN" masakrycznie trąci przeciętniactwem. Co do "V" - jak wyżej, tak samo zresztą jak "ND", o której wyżej zapomniałem. Jedyna ich naprawdę dobra płyta to "Nemesis Divina".
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-12-2009, 23:32

Carnal_Malefactor pisze: Natomiast "Rebel" to dla mnie gniot niemiłosierny, na którym do słuchania nadaje się tylko końcówka (Down South, Up North + The Scorn Torrent).
Obrazek
"TAoN" masakrycznie trącąci przeciętniactwem.
Obrazek
Jedyna ich naprawdę dobra płyta to "Nemesis Divina".
Obrazek
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

10-12-2009, 23:42

O ja pierdziele, reakcja jak u muzułmanów jakby im ktoś na obrazek z mahometem nasrał.

A ja tylko przedstawiłem swoją krótką, subiektywną ocenę dyskografii zespołu, który zasadniczo ani mnie ziębi, ani grzeje :)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-12-2009, 23:45

Prosta analogia - równie dobrze mogłeś powiedzieć: "Joanna Senyszyn jest dwumetrowym murzynem. A ja tylko przedstawiłem swoją krótką, subiektywną ocenę osoby, która zasadniczo ani mnie ziębi, ani grzeje ". Ten sam poziom faktów :lol:
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

10-12-2009, 23:47

Rebel Extra cos tam to płyta którą Satyricon się skurwili jak tanie szmaty. Ze śreniej jakośći bm weszli w pierdolone gówno.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Carnal_Malefactor
zaczyna szaleć

10-12-2009, 23:48

Ale w czym tkwi sprzeczność, proszę mi wyjaśnić?
ODPOWIEDZ