SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
So_It_Is_Done
rasowy masterfulowicz

Re: SATYRICON

12-01-2009, 15:02

Każdy heavymetalowy zespół, nawet z najniższej półki, albo najbardziej gejowski, jest lepszy od Satyricon, bo przynajmniej śmieszny.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

12-01-2009, 15:34

Czyli jednym słowem uważasz się za lepszego od Satyricon? :D
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

12-01-2009, 15:41

So_It_Is_Done pisze:Każdy heavymetalowy zespół, nawet z najniższej półki, albo najbardziej gejowski, jest lepszy od Satyricon, bo przynajmniej śmieszny.
no co ty, ja jak patrzę na maleficiowego avatara to szczam ze śmiechu :lol:
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
długopisyyyyyyyyyy

12-01-2009, 16:15

Frost: "To było trochę dziecinne. Nie sadzę, by dziś, gdyby żył, mówił to samo (Euronymous) Wtedy był bardzo młodym człowiekiem, z ekstremalnymi poglądami, które go trochę zdominowały. Zresztą cały black metal stworzyli ludzie w wieku 17 czy 18 lat, którzy potrzebowali jakiegoś punktu odniesienia i ideologii, za którą mogliby podążać. Bez niej scena blackowa nie byłaby tak wyrazista i szybka odeszłaby w zapomnienie. Większość z nich po latach się z tego śmieje, gdyż poszła dalej i dorosła, choć nadal trzyma się pewnych zasad, które przemawiają do dzisiejszych nastolatków..."

no i cała 'zła' Norwegia.. bunt młodzieńczy?
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

12-01-2009, 16:24

długopisyyyyyyyyyy pisze:osławiona 'zła' Norwegia.. bunt młodzieńczy?
No i właśnie dlatego ten black metal jest śmieszny - paru gnojków coś sobie wymyśliło, dziś już w zasadzie KAŻDY z tych "liczących się" wypiął się na to, a tzw. "scena" odsądza tych ludzi od czci i wiary za sprzeniewieżenie "kodeksowi zasad", które przecież oni sami, jako małe gnojki, wymyślili. Tak samo jak wcześniej ci dzisiaj obśmiewani kolesie z drugiej fali bluzgali na Quortona czy T.Warriora za dokładnie TO SAMO. LOL! Dobrze, że w tym idiotycznym amoku pozostaje jeszcze muzyka.
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
długopisyyyyyyyyyy

12-01-2009, 16:41

Satyr na początku był złym królem lasu wyginającym się w nieludzkich grymasach w odzieniu starego woja przy ognisku. Teraz stał się nażelowanym harleyowcem w skórze z zapałką w zębach z okularami przyciemnianymi. Co dziwne udaje przy tym kruka. Obstawiam że za następne 10 lat będzie strażakiem. a sama muzyka to słabizna i padaka jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Skaut

12-01-2009, 16:45

długopisyyyyyyyyyy pisze:Satyr na początku był złym królem lasu wyginającym się w nieludzkich grymasach w odzieniu starego woja przy ognisku. Teraz stał się nażelowanym harleyowcem w skórze z zapałką w zębach z okularami przyciemnianymi. Co dziwne udaje przy tym kruka. Obstawiam że za następne 10 lat będzie strażakiem. a sama muzyka to słabizna i padaka jak dla mnie.
a co jest złego w byciu strażakiem? Może za 10 lat będzie robił w polu?
Coś tam było! Człowiek!
długopisyyyyyyyyyy

12-01-2009, 16:51

Jak będzie rolnikiem to zaczne go lubić. Chociaż i tak w tej Norwegii to pewnie mają wszystko zautomatyzowane kurwa. Pewnie naciska się jakiś przycisk i kartofel sam ci z ziemi wychodzi i wskakuje do jakiejś maszyny i frytki z niego wychodzą. Ciekawe czy któryś z nich pracował ręcznie kosą.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

12-01-2009, 16:55

długopisyyyyyyyyyy pisze:Jak będzie rolnikiem to zaczne go lubić. Chociaż i tak w tej Norwegii to pewnie mają wszystko zautomatyzowane kurwa. Pewnie naciska się jakiś przycisk i kartofel sam ci z ziemi wychodzi i wskakuje do jakiejś maszyny i frytki z niego wychodzą. Ciekawe czy któryś z nich pracował ręcznie kosą.
np. Christian Kvisling Larsson Vikernes :mrgreen:
jebać frajerów
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

12-01-2009, 17:07

długopisyyyyyyyyyy pisze:Satyr na początku był złym królem lasu wyginającym się w nieludzkich grymasach w odzieniu starego woja przy ognisku. Teraz stał się nażelowanym harleyowcem w skórze z zapałką w zębach z okularami przyciemnianymi. Co dziwne udaje przy tym kruka. Obstawiam że za następne 10 lat będzie strażakiem. a sama muzyka to słabizna i padaka jak dla mnie.
lol, to dlugopis napisal? chyba ktos zapomnial sie przelogowac.
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

12-01-2009, 17:29

Nie, po prostu czasem zapomina, że zgrywa prostego przygłupa, nie mającego zresztą większego pojęcia o rolnictwie :mrgreen:
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

12-01-2009, 18:36

rob pisze:
długopisyyyyyyyyyy pisze:Jak będzie rolnikiem to zaczne go lubić. Chociaż i tak w tej Norwegii to pewnie mają wszystko zautomatyzowane kurwa. Pewnie naciska się jakiś przycisk i kartofel sam ci z ziemi wychodzi i wskakuje do jakiejś maszyny i frytki z niego wychodzą. Ciekawe czy któryś z nich pracował ręcznie kosą.
np. Christian Kvisling Larsson Vikernes :mrgreen:
Nie on jeden ;)

Obrazek
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
angelique
rozkręca się

14-01-2009, 10:07

vulture pisze:http://muzyka.onet.pl/10175,1525719,wywiady.html

zajebisty wywiad.
W ramach nadrabiania zaległości przeczytałem i cóż, pierdolenia trochę jest. Ten tekst o Beethovenie-Satyrze omal nie zwalił mnie z fotela ze śmiechu, podobnie jak ciąg ku naturze obu panów :).

Za ostatni album po parunastu przesłuchaniach dam 6/10, trochę za dużo monotonii jest i na dłuższą metę zaczyna ona męczyć. No, ale chyba był taki zamysł ze strony Beethovena, znaczy Satyra :). Czasy genialnego "Rebel Extravaganza" bezpowrotnie minęły i nic tu do rzeczy nie ma "rozwój muzyczny", jak to próbuje sugerować Frost w wywiadzie. Po prostu jakość pomysłów nie ta, ot co.
Jak można znosić myśl, że dąży się do zła....
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

16-01-2009, 15:22

vulture pisze:http://muzyka.onet.pl/10175,1525719,wywiady.html

zajebisty wywiad.
zalosny wywiad, gadka o satyrze - mozarcie to jebany smiech na sali po prostu. tym juz nawet nergala przescigneli.
tak jak i pierdolenie o nowatorstwie the age of nero.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig

16-01-2009, 21:23

A istnieje coś takiego, jak np. "kodeks thrashu", na podstawie którego goście z jakiegoś tam, no nie wiem, Witchburner rozliczaliby weteranów sceny z "przewinień ideologicznych" itp. ? :)
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
Awatar użytkownika
Skaut

17-01-2009, 02:03

Maria Konopnicka pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze:
Maleficio pisze:maria, przestan sie czepiac Satyra... wez posluchaj nowego Bling Guardian albo Helloween... i wyluzuj.
myślę, że Hammerfall wystarczy w zupełności :D
zestawienie Hammerfall z Blind Guardian czy Hellloween najlepiej świadczy o Twoim pojęciu o heavy metalu :)
czepianie się Satyricon najlepiej świadczy o Twoim pojęciu o black metalu :D
Coś tam było! Człowiek!
Heretyk

17-01-2009, 08:03

Maria Konopnicka pisze: jeśli to ma deprecjonować muzykę, to faktycznie ten cały metal to żart i dziecinada i powinno się z niego wyrosnąć, co zresztą 99 proc. entuzjastów tej muzyki wciela w życie :)
błagam, nie przesadzaj już :D poza tym badania jakieś przerowadzaleś czy co, żeby się tak kategorycznie móc wypowiadać ? :)
Awatar użytkownika
Wujek Lucyferiusz
postuje jak opętany!

22-04-2009, 02:28

The Age of Nero jest płytką przyzwoitą. Z niezłą motoryką i aranżacjami na poziomie ale przez zmiany tempa rodem ze scenariusza telenoweli nudzi po 3-4 odsłuchaniach a zawarte tam smaczki są przeterminowane. Czułem, że Satyr będzie podkradał patenty panu Snorre'owi ale żeby już pierwszy kawałek na płytce zajebał toną cierni w uszy to już przesada... :evil: Co będzie dalej z (jakby nie patrzeć) legendą się zobaczy. Jak na razie przewiduję, że będzie raczej w chuj satyrycznie. :?
5/10
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów

t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

22-04-2009, 02:33

nie pierdol, 5/10 to przecietnosc, a w tym wypadku o przecietnosci mowy byc nie moze. dla mnie 7/10 - zmarnowany potencjal. swietne brzmienie, surowy klimat, TOTALNIE WYJEBANY utwor pt. Wolfpack, pare innych swietnych momentow i sporo mielizn. do N,D brakuje temu sporo, brak tej spojnosci i zajebistych riffow (na N,D nie ma chyba ani jednego slabego momentu). nie mniej slucha sie dobrze, a dla samego Wolfpack warto kupic ten album, co zreszta niebawem uczynie
this is a land of wolves now
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

22-04-2009, 07:45

dla mnie 6/10 , przede wszystkim za zmarnowany potencjal jak to slusznie Riven nazwal. Jednak tak juz jest , ze po cacku takim jak ND oczekuje sie kroku dalej:)

a btw. dobra okazja na Volcano http://allegro.pl/item616303507_satyric ... eskie.html
ODPOWIEDZ