SATYRICON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: SATYRICON
Każdy heavymetalowy zespół, nawet z najniższej półki, albo najbardziej gejowski, jest lepszy od Satyricon, bo przynajmniej śmieszny.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Czyli jednym słowem uważasz się za lepszego od Satyricon? 
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Scaarph
- zahartowany metalizator
no co ty, ja jak patrzę na maleficiowego avatara to szczam ze śmiechuSo_It_Is_Done pisze:Każdy heavymetalowy zespół, nawet z najniższej półki, albo najbardziej gejowski, jest lepszy od Satyricon, bo przynajmniej śmieszny.
-
długopisyyyyyyyyyy
Frost: "To było trochę dziecinne. Nie sadzę, by dziś, gdyby żył, mówił to samo (Euronymous) Wtedy był bardzo młodym człowiekiem, z ekstremalnymi poglądami, które go trochę zdominowały. Zresztą cały black metal stworzyli ludzie w wieku 17 czy 18 lat, którzy potrzebowali jakiegoś punktu odniesienia i ideologii, za którą mogliby podążać. Bez niej scena blackowa nie byłaby tak wyrazista i szybka odeszłaby w zapomnienie. Większość z nich po latach się z tego śmieje, gdyż poszła dalej i dorosła, choć nadal trzyma się pewnych zasad, które przemawiają do dzisiejszych nastolatków..."
no i cała 'zła' Norwegia.. bunt młodzieńczy?
no i cała 'zła' Norwegia.. bunt młodzieńczy?
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
No i właśnie dlatego ten black metal jest śmieszny - paru gnojków coś sobie wymyśliło, dziś już w zasadzie KAŻDY z tych "liczących się" wypiął się na to, a tzw. "scena" odsądza tych ludzi od czci i wiary za sprzeniewieżenie "kodeksowi zasad", które przecież oni sami, jako małe gnojki, wymyślili. Tak samo jak wcześniej ci dzisiaj obśmiewani kolesie z drugiej fali bluzgali na Quortona czy T.Warriora za dokładnie TO SAMO. LOL! Dobrze, że w tym idiotycznym amoku pozostaje jeszcze muzyka.długopisyyyyyyyyyy pisze:osławiona 'zła' Norwegia.. bunt młodzieńczy?
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
-
długopisyyyyyyyyyy
Satyr na początku był złym królem lasu wyginającym się w nieludzkich grymasach w odzieniu starego woja przy ognisku. Teraz stał się nażelowanym harleyowcem w skórze z zapałką w zębach z okularami przyciemnianymi. Co dziwne udaje przy tym kruka. Obstawiam że za następne 10 lat będzie strażakiem. a sama muzyka to słabizna i padaka jak dla mnie.
- Skaut
a co jest złego w byciu strażakiem? Może za 10 lat będzie robił w polu?długopisyyyyyyyyyy pisze:Satyr na początku był złym królem lasu wyginającym się w nieludzkich grymasach w odzieniu starego woja przy ognisku. Teraz stał się nażelowanym harleyowcem w skórze z zapałką w zębach z okularami przyciemnianymi. Co dziwne udaje przy tym kruka. Obstawiam że za następne 10 lat będzie strażakiem. a sama muzyka to słabizna i padaka jak dla mnie.
Coś tam było! Człowiek!
-
długopisyyyyyyyyyy
Jak będzie rolnikiem to zaczne go lubić. Chociaż i tak w tej Norwegii to pewnie mają wszystko zautomatyzowane kurwa. Pewnie naciska się jakiś przycisk i kartofel sam ci z ziemi wychodzi i wskakuje do jakiejś maszyny i frytki z niego wychodzą. Ciekawe czy któryś z nich pracował ręcznie kosą.
- rob
- w mackach Zła
np. Christian Kvisling Larsson Vikernesdługopisyyyyyyyyyy pisze:Jak będzie rolnikiem to zaczne go lubić. Chociaż i tak w tej Norwegii to pewnie mają wszystko zautomatyzowane kurwa. Pewnie naciska się jakiś przycisk i kartofel sam ci z ziemi wychodzi i wskakuje do jakiejś maszyny i frytki z niego wychodzą. Ciekawe czy któryś z nich pracował ręcznie kosą.
jebać frajerów
- zekke
lol, to dlugopis napisal? chyba ktos zapomnial sie przelogowac.długopisyyyyyyyyyy pisze:Satyr na początku był złym królem lasu wyginającym się w nieludzkich grymasach w odzieniu starego woja przy ognisku. Teraz stał się nażelowanym harleyowcem w skórze z zapałką w zębach z okularami przyciemnianymi. Co dziwne udaje przy tym kruka. Obstawiam że za następne 10 lat będzie strażakiem. a sama muzyka to słabizna i padaka jak dla mnie.
- Set
- postuje jak opętany!
Nie, po prostu czasem zapomina, że zgrywa prostego przygłupa, nie mającego zresztą większego pojęcia o rolnictwie 
NECRO SKINS SOCIETY
- grot
Nie on jedenrob pisze:np. Christian Kvisling Larsson Vikernesdługopisyyyyyyyyyy pisze:Jak będzie rolnikiem to zaczne go lubić. Chociaż i tak w tej Norwegii to pewnie mają wszystko zautomatyzowane kurwa. Pewnie naciska się jakiś przycisk i kartofel sam ci z ziemi wychodzi i wskakuje do jakiejś maszyny i frytki z niego wychodzą. Ciekawe czy któryś z nich pracował ręcznie kosą.

- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- angelique
- rozkręca się
W ramach nadrabiania zaległości przeczytałem i cóż, pierdolenia trochę jest. Ten tekst o Beethovenie-Satyrze omal nie zwalił mnie z fotela ze śmiechu, podobnie jak ciąg ku naturze obu panów
Za ostatni album po parunastu przesłuchaniach dam 6/10, trochę za dużo monotonii jest i na dłuższą metę zaczyna ona męczyć. No, ale chyba był taki zamysł ze strony Beethovena, znaczy Satyra
Jak można znosić myśl, że dąży się do zła....
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
zalosny wywiad, gadka o satyrze - mozarcie to jebany smiech na sali po prostu. tym juz nawet nergala przescigneli.
tak jak i pierdolenie o nowatorstwie the age of nero.
this is a land of wolves now
- hcpig
A istnieje coś takiego, jak np. "kodeks thrashu", na podstawie którego goście z jakiegoś tam, no nie wiem, Witchburner rozliczaliby weteranów sceny z "przewinień ideologicznych" itp. ? 
I am Cell Dorado and I respect NO ONE but Gohan Blanco
- Skaut
czepianie się Satyricon najlepiej świadczy o Twoim pojęciu o black metaluMaria Konopnicka pisze:zestawienie Hammerfall z Blind Guardian czy Hellloween najlepiej świadczy o Twoim pojęciu o heavy metaluSkaut_Kwatermaster pisze:myślę, że Hammerfall wystarczy w zupełnościMaleficio pisze:maria, przestan sie czepiac Satyra... wez posluchaj nowego Bling Guardian albo Helloween... i wyluzuj.
Coś tam było! Człowiek!
-
Heretyk
błagam, nie przesadzaj jużMaria Konopnicka pisze: jeśli to ma deprecjonować muzykę, to faktycznie ten cały metal to żart i dziecinada i powinno się z niego wyrosnąć, co zresztą 99 proc. entuzjastów tej muzyki wciela w życie![]()
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
The Age of Nero jest płytką przyzwoitą. Z niezłą motoryką i aranżacjami na poziomie ale przez zmiany tempa rodem ze scenariusza telenoweli nudzi po 3-4 odsłuchaniach a zawarte tam smaczki są przeterminowane. Czułem, że Satyr będzie podkradał patenty panu Snorre'owi ale żeby już pierwszy kawałek na płytce zajebał toną cierni w uszy to już przesada...
Co będzie dalej z (jakby nie patrzeć) legendą się zobaczy. Jak na razie przewiduję, że będzie raczej w chuj satyrycznie.
5/10
5/10
A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
nie pierdol, 5/10 to przecietnosc, a w tym wypadku o przecietnosci mowy byc nie moze. dla mnie 7/10 - zmarnowany potencjal. swietne brzmienie, surowy klimat, TOTALNIE WYJEBANY utwor pt. Wolfpack, pare innych swietnych momentow i sporo mielizn. do N,D brakuje temu sporo, brak tej spojnosci i zajebistych riffow (na N,D nie ma chyba ani jednego slabego momentu). nie mniej slucha sie dobrze, a dla samego Wolfpack warto kupic ten album, co zreszta niebawem uczynie
this is a land of wolves now
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
dla mnie 6/10 , przede wszystkim za zmarnowany potencjal jak to slusznie Riven nazwal. Jednak tak juz jest , ze po cacku takim jak ND oczekuje sie kroku dalej:)
a btw. dobra okazja na Volcano http://allegro.pl/item616303507_satyric ... eskie.html
a btw. dobra okazja na Volcano http://allegro.pl/item616303507_satyric ... eskie.html