DEATHSPELL OMEGA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

Re: DEATHSPELL OMEGA

09-11-2010, 09:11

smutna rockowa plyta, taki przygnebiony black flux bez uzywek.

dwie rzeczy mnie zastanawiaja:

- po co rozlozyli plyte na kilkuminutowe wygodne kawalki skoro i tak koncowka z nich jest po prostu urwana i przeniesiona do nastepnego tracku, ta plyta mogla miec 2-3 numery, calosciowe wrazenie byloby zupelnie inne.
- wypuszczenie devouring famine przed premiera plyty (to juz nie bede wyjasnial o co chodzi)
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-11-2010, 09:23

Krotko mowiac The National nie przebili.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

09-11-2010, 09:26

Adrian696 pisze:w sumie Dronikowi współczuje, od wielu miesiecy przygotowywał sie na nadejscie proroka, wybudował ołtarz, medytował, spisywał objawienia, które po premierze miał obwieścić światu - a prorok przybył, tylko niedoskonały, jego nauki są zbyt czytelne, teorie naciągane, piękno zbyt pospolite, oczekiwał nektaru a dostał tylko doskonałe wino...
Może źle odczytał znaki :D może tu chodziło o tego ze Świebodzina proroka :lol:
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

09-11-2010, 09:26

Drone pisze:
Adrian696 pisze:w sumie Dronikowi współczuje, od wielu miesiecy przygotowywał sie na nadejscie proroka, wybudował ołtarz, medytował, spisywał objawienia, które po premierze miał obwieścić światu - a prorok przybył, tylko niedoskonały, jego nauki są zbyt czytelne, teorie naciągane, piękno zbyt pospolite, oczekiwał nektaru a dostał tylko doskonałe wino...
No dobra, przyznam się, że coś jest niestety na rzeczy. Pomimo, że płyta jest doskonała, zajebista, ach i och, to coś mnie tu uwiera.
Na pewno, nie pomogły próbki i jeden cały kawałek wpuszczone przez wytwornie na miesiąc przed premierą, zabrakło elementu zaskoczenia. W przypadku DsO zaskoczenie to +10 do odbioru ich muzyki, nie dostałem obuchem po głowie, bo wiedziałem czego się spodziewać, chociażby po brzmieniu.
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

09-11-2010, 09:49

grot pisze:heh, a dla mnie akurat ta "przystępność" i "przejrzystość" sprawiają, że jest ciekawiej i zwyczajnie lepiej mi się słucha. DsO mniej karkołomne, ale trzymające w napięciu. dobrze, że nie nastawiałem się na rewolucję i nadejście zbawiciela wraz z Paracetamolem, bo przynajmniej mogę bez zbędnego bagażu oczekiwań cieszyć się tą płytą.
Dokładnie tak to widzę.
Wszyscy mierzą ten album przez pryzmat "Fas...", "Kenose" i "SMRC", zamiast pozwolić mu żyć bytem niezależnym i tak go też traktować. Chociaż za wcześnie, aby wygłosić sąd ostateczny - ta płyta potrzebuje czasu i wielogodzinnych posiedzeń, bynajmniej nie natury kloacznej czy towarzyskiej. Entuzjazmu mnie nikt nie pozbawi, bo wiem co słyszę i głośno głoszę świadectwo prawdy - "Paraklet" w tym roku deklasuje wszystkie pozycje z szeroko pojętego gatunku. Oto słowo boże :lol:
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

09-11-2010, 10:38

Rozumiem zatem, że tytuł nowego Clandestine Blaze odnosi się do DsO? :wink:
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

09-11-2010, 11:33

Nie chciałem tego robic, ale... A NIE MOWILEM? :D:D

Wszyscy sie spuszczali nad ta plyta zanim wyszla. Kazdy piksel obrazka byl starannie przeanalizowany, tytul plyty odmieniony przez wszystkie przypadki we wszystkich jezykach, plyta bez odsluchu obwolana arcydzielem 1000-lecia a Aspa wrecz kanonizowany. Mi sie plyta podoba, nawet bardzo, podoba mi sie duza ilosc motywow spod znaku post-rock/metal, podoba mi sie jej brzmienie i ogolna atmosfera. A Ci (nie bede wskazywal palcami) ktorym stawal namiot na sama nazwe DsO i tutaj religijne uniesienia przezywali maja nauczke - i kurwa bardzo dobrze :D

I teraz zacznie sie kombinowanie jak by to ujac, ze plyta wymaga przesluchan, ze trudno ocenic - bo nikt nie powie wprost ze to bardzo dobry album, jedna z plyt roku, dzielo oryginalne, spojne i naprawde warte zapoznania i czestego sluchania - ale o zadnej rewolucji, ekstazie i tego typu rzeczach slowa nie ma.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
Awatar użytkownika
Triceratops

09-11-2010, 11:47

Pewnie dlatego, ze od nich nie zazadales tak jak od Atheist.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

09-11-2010, 11:50

Byłbyś śmieszny, gdybyś nie był nudny.
Awatar użytkownika
Triceratops

09-11-2010, 11:55

Byłbyś nudny, gdybyś nie był smieszny.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-11-2010, 11:57

zekke pisze:
dwie rzeczy mnie zastanawiaja:

- po co rozlozyli plyte na kilkuminutowe wygodne kawalki skoro i tak koncowka z nich jest po prostu urwana i przeniesiona do nastepnego tracku, ta plyta mogla miec 2-3 numery, calosciowe wrazenie byloby zupelnie inne.
- wypuszczenie devouring famine przed premiera plyty (to juz nie bede wyjasnial o co chodzi)
no nie spodziewalem sie, ze akurat w tym temacie zgodze sie z zekke
a zwlaszcza co do drugiego punktu - juz wtedy krecilem nosem, ale teraz az jebie po oczach jak szkodliwe to bylo.

wczoraj po calym dniu z ostatnim DSO zapuscilem sobie wybrane hity z FAS i prawde mowiac, przepasc miedzy tymi dwoma albuma robi sie coraz wieksza.
Ostatnio zmieniony 09-11-2010, 11:59 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Heretyk

Deathless King pisze:Nie chciałem tego robic, ale... A NIE MOWILEM? :D:D

Wszyscy sie spuszczali nad ta plyta zanim wyszla.

ale jacy wszyscy ? :D prawdopodobnie czytam inne forum, bo przypominam sobie, że chyba tylko Drone tak robił
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

@Triceratops - No prosze, jak pieknie sie uzupelniamy.
Ostatnio zmieniony 09-11-2010, 12:02 przez Deathless King, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

09-11-2010, 12:00

Heretyk pisze:
Deathless King pisze:Nie chciałem tego robic, ale... A NIE MOWILEM? :D:D

Wszyscy sie spuszczali nad ta plyta zanim wyszla.

ale jacy wszyscy ? :D prawdopodobnie czytam inne forum, bo przypominam sobie, że chyba tylko Drone tak robił
No wiadomo ze chodzi glownie o Drone, ale tez jakis inny uzytkownik z tego co pamietam sie burzyl ze "on nie bedzie sluchal plyt przy pajdzie chleba ze smalcem" czy jakos tak :P Ogolna atmosfera tutaj byla jednak dosc podniosla :P
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

09-11-2010, 12:02

I teraz zacznie sie kombinowanie jak by to ujac, ze plyta wymaga przesluchan, ze trudno ocenic
ja tak mowie tylko dlatego, ze poprzednia epke z poczatku w zasadzie zlałem i szybko przylepilem jej etykietke "bardzo dobra", by dopiero po jakims czasie zrozumiec, ze to jebane arcydzielo i najlepsza plyta w ich dyskografii ;) chociaz tutaj taka opcja wydaje sie znacznie mniej prawdopodobna. na dzien dzisiejszy jestem zawiedziony.
this is a land of wolves now
Heretyk

09-11-2010, 12:02

no, czyli mamy już dwóch. "dwóch" a "wszyscy" to jak dla mnie pewna różnica. już nie wspomnę o tym, że nie było żadnej podniosłej atmosfery tylko 50 stron pierdolenia o modzie w topicu dot. DsO. tak że mocno koloryzujesz kolego
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

09-11-2010, 12:04

Az sobie zadam trud i pozbieram wypowiedzi - a offtop (najlepszy na forum swoja droga :P) to naturalna reakcja na przeciazenie poziomem patosu.
DCI Hunt

09-11-2010, 12:13

Cały ten temat od momentu zapowiedzi nowej płyty to jedna wielka komedia ;)
Awatar użytkownika
Deathless King
weteran forumowych bitew

09-11-2010, 12:27

Posty datowane od lipca tego roku
plyta roku 2010 wychodzi 9 listopada
Oto następuje koniec świata, jaki znamy!
Szykujmy się na nadejście Parakleta!
Wielka, naprawdę wielka przepełnia mnie radość!
Przyjdź Panie, czekamy.
nadchodzi nowe dso, czas przygotowac kleczniki , bicze i lubrykanty
Proponuję zamknąć temat do czasu premiery, aby bez żadnych przeszkód trwać w modlitwie.
nawet nowego materiału MA nie jestem tak pewny jak "Paracletus"
Kilka z brzegu, po paru stronach mi sie odechcialo czytac tego wszystkiego - wiadomo ze bylo pare osob trzezwo myslacych - ale oprocz dyskusji o modzie, jedzeniu kupy, ateizmie i tym, co meskie panowalo przekonanie ze plyta bedzie czyms wiecej niz okazala sie byc.
Mort
rasowy masterfulowicz

09-11-2010, 12:31

Nie zauważyłeś, że częsć z tych postów napisano z przymrużeniem oka? Respekt za przekopanie tematu od lipca tego roku.
I AM MORBID
ODPOWIEDZ