DEATHSPELL OMEGA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- zekke
- weteran forumowych bitew
Re: DEATHSPELL OMEGA
smutna rockowa plyta, taki przygnebiony black flux bez uzywek.
dwie rzeczy mnie zastanawiaja:
- po co rozlozyli plyte na kilkuminutowe wygodne kawalki skoro i tak koncowka z nich jest po prostu urwana i przeniesiona do nastepnego tracku, ta plyta mogla miec 2-3 numery, calosciowe wrazenie byloby zupelnie inne.
- wypuszczenie devouring famine przed premiera plyty (to juz nie bede wyjasnial o co chodzi)
- po co rozlozyli plyte na kilkuminutowe wygodne kawalki skoro i tak koncowka z nich jest po prostu urwana i przeniesiona do nastepnego tracku, ta plyta mogla miec 2-3 numery, calosciowe wrazenie byloby zupelnie inne.
- wypuszczenie devouring famine przed premiera plyty (to juz nie bede wyjasnial o co chodzi)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Realista
Może źle odczytał znakiAdrian696 pisze:w sumie Dronikowi współczuje, od wielu miesiecy przygotowywał sie na nadejscie proroka, wybudował ołtarz, medytował, spisywał objawienia, które po premierze miał obwieścić światu - a prorok przybył, tylko niedoskonały, jego nauki są zbyt czytelne, teorie naciągane, piękno zbyt pospolite, oczekiwał nektaru a dostał tylko doskonałe wino...

- koreaniec
- w mackach Zła
Na pewno, nie pomogły próbki i jeden cały kawałek wpuszczone przez wytwornie na miesiąc przed premierą, zabrakło elementu zaskoczenia. W przypadku DsO zaskoczenie to +10 do odbioru ich muzyki, nie dostałem obuchem po głowie, bo wiedziałem czego się spodziewać, chociażby po brzmieniu.Drone pisze:No dobra, przyznam się, że coś jest niestety na rzeczy. Pomimo, że płyta jest doskonała, zajebista, ach i och, to coś mnie tu uwiera.Adrian696 pisze:w sumie Dronikowi współczuje, od wielu miesiecy przygotowywał sie na nadejscie proroka, wybudował ołtarz, medytował, spisywał objawienia, które po premierze miał obwieścić światu - a prorok przybył, tylko niedoskonały, jego nauki są zbyt czytelne, teorie naciągane, piękno zbyt pospolite, oczekiwał nektaru a dostał tylko doskonałe wino...
Lefthandpathyoga
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Dokładnie tak to widzę.grot pisze:heh, a dla mnie akurat ta "przystępność" i "przejrzystość" sprawiają, że jest ciekawiej i zwyczajnie lepiej mi się słucha. DsO mniej karkołomne, ale trzymające w napięciu. dobrze, że nie nastawiałem się na rewolucję i nadejście zbawiciela wraz z Paracetamolem, bo przynajmniej mogę bez zbędnego bagażu oczekiwań cieszyć się tą płytą.
Wszyscy mierzą ten album przez pryzmat "Fas...", "Kenose" i "SMRC", zamiast pozwolić mu żyć bytem niezależnym i tak go też traktować. Chociaż za wcześnie, aby wygłosić sąd ostateczny - ta płyta potrzebuje czasu i wielogodzinnych posiedzeń, bynajmniej nie natury kloacznej czy towarzyskiej. Entuzjazmu mnie nikt nie pozbawi, bo wiem co słyszę i głośno głoszę świadectwo prawdy - "Paraklet" w tym roku deklasuje wszystkie pozycje z szeroko pojętego gatunku. Oto słowo boże

Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
- zahartowany metalizator
Rozumiem zatem, że tytuł nowego Clandestine Blaze odnosi się do DsO? 

- Deathless King
Nie chciałem tego robic, ale... A NIE MOWILEM?
:D
Wszyscy sie spuszczali nad ta plyta zanim wyszla. Kazdy piksel obrazka byl starannie przeanalizowany, tytul plyty odmieniony przez wszystkie przypadki we wszystkich jezykach, plyta bez odsluchu obwolana arcydzielem 1000-lecia a Aspa wrecz kanonizowany. Mi sie plyta podoba, nawet bardzo, podoba mi sie duza ilosc motywow spod znaku post-rock/metal, podoba mi sie jej brzmienie i ogolna atmosfera. A Ci (nie bede wskazywal palcami) ktorym stawal namiot na sama nazwe DsO i tutaj religijne uniesienia przezywali maja nauczke - i kurwa bardzo dobrze
I teraz zacznie sie kombinowanie jak by to ujac, ze plyta wymaga przesluchan, ze trudno ocenic - bo nikt nie powie wprost ze to bardzo dobry album, jedna z plyt roku, dzielo oryginalne, spojne i naprawde warte zapoznania i czestego sluchania - ale o zadnej rewolucji, ekstazie i tego typu rzeczach slowa nie ma.

Wszyscy sie spuszczali nad ta plyta zanim wyszla. Kazdy piksel obrazka byl starannie przeanalizowany, tytul plyty odmieniony przez wszystkie przypadki we wszystkich jezykach, plyta bez odsluchu obwolana arcydzielem 1000-lecia a Aspa wrecz kanonizowany. Mi sie plyta podoba, nawet bardzo, podoba mi sie duza ilosc motywow spod znaku post-rock/metal, podoba mi sie jej brzmienie i ogolna atmosfera. A Ci (nie bede wskazywal palcami) ktorym stawal namiot na sama nazwe DsO i tutaj religijne uniesienia przezywali maja nauczke - i kurwa bardzo dobrze

I teraz zacznie sie kombinowanie jak by to ujac, ze plyta wymaga przesluchan, ze trudno ocenic - bo nikt nie powie wprost ze to bardzo dobry album, jedna z plyt roku, dzielo oryginalne, spojne i naprawde warte zapoznania i czestego sluchania - ale o zadnej rewolucji, ekstazie i tego typu rzeczach slowa nie ma.
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Triceratops
Pewnie dlatego, ze od nich nie zazadales tak jak od Atheist.
woodpecker from space
- Deathless King
Byłbyś śmieszny, gdybyś nie był nudny.
- Triceratops
- Riven
- Kontakt:
no nie spodziewalem sie, ze akurat w tym temacie zgodze sie z zekkezekke pisze:
a zwlaszcza co do drugiego punktu - juz wtedy krecilem nosem, ale teraz az jebie po oczach jak szkodliwe to bylo.
wczoraj po calym dniu z ostatnim DSO zapuscilem sobie wybrane hity z FAS i prawde mowiac, przepasc miedzy tymi dwoma albuma robi sie coraz wieksza.
Ostatnio zmieniony 09-11-2010, 11:59 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
-
Deathless King pisze:Nie chciałem tego robic, ale... A NIE MOWILEM?:D
Wszyscy sie spuszczali nad ta plyta zanim wyszla.
ale jacy wszyscy ?

- Deathless King
@Triceratops - No prosze, jak pieknie sie uzupelniamy.
Ostatnio zmieniony 09-11-2010, 12:02 przez Deathless King, łącznie zmieniany 1 raz.
- Deathless King
No wiadomo ze chodzi glownie o Drone, ale tez jakis inny uzytkownik z tego co pamietam sie burzyl ze "on nie bedzie sluchal plyt przy pajdzie chleba ze smalcem" czy jakos takHeretyk pisze:Deathless King pisze:Nie chciałem tego robic, ale... A NIE MOWILEM?:D
Wszyscy sie spuszczali nad ta plyta zanim wyszla.
ale jacy wszyscy ?prawdopodobnie czytam inne forum, bo przypominam sobie, że chyba tylko Drone tak robił

- Riven
- Kontakt:
ja tak mowie tylko dlatego, ze poprzednia epke z poczatku w zasadzie zlałem i szybko przylepilem jej etykietke "bardzo dobra", by dopiero po jakims czasie zrozumiec, ze to jebane arcydzielo i najlepsza plyta w ich dyskografiiI teraz zacznie sie kombinowanie jak by to ujac, ze plyta wymaga przesluchan, ze trudno ocenic

this is a land of wolves now
-
no, czyli mamy już dwóch. "dwóch" a "wszyscy" to jak dla mnie pewna różnica. już nie wspomnę o tym, że nie było żadnej podniosłej atmosfery tylko 50 stron pierdolenia o modzie w topicu dot. DsO. tak że mocno koloryzujesz kolego
- Deathless King
Az sobie zadam trud i pozbieram wypowiedzi - a offtop (najlepszy na forum swoja droga
) to naturalna reakcja na przeciazenie poziomem patosu.

Cały ten temat od momentu zapowiedzi nowej płyty to jedna wielka komedia 

- Deathless King
Posty datowane od lipca tego roku
plyta roku 2010 wychodzi 9 listopada
Oto następuje koniec świata, jaki znamy!
Szykujmy się na nadejście Parakleta!
Wielka, naprawdę wielka przepełnia mnie radość!
Przyjdź Panie, czekamy.
nadchodzi nowe dso, czas przygotowac kleczniki , bicze i lubrykanty
Proponuję zamknąć temat do czasu premiery, aby bez żadnych przeszkód trwać w modlitwie.
Kilka z brzegu, po paru stronach mi sie odechcialo czytac tego wszystkiego - wiadomo ze bylo pare osob trzezwo myslacych - ale oprocz dyskusji o modzie, jedzeniu kupy, ateizmie i tym, co meskie panowalo przekonanie ze plyta bedzie czyms wiecej niz okazala sie byc.nawet nowego materiału MA nie jestem tak pewny jak "Paracletus"
-
- rasowy masterfulowicz
Nie zauważyłeś, że częsć z tych postów napisano z przymrużeniem oka? Respekt za przekopanie tematu od lipca tego roku.
I AM MORBID