FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: FURIA
czytalem gdzies tutaj, ze muzyka blackemtalowa to nosnik ideologiczny, wiec tak sie glowie o jaka ideologie chodzi z hutami, kombinuje ze czlonkowie zwiazkow zawodowych w hucie sa wyznawcami szatana?
woodpecker from space
- trup
Oj.... się czepiasz tytułu, który jest z życia wzięty, przewrotny i celowo "banalny". Każdego artystę tak dosłownie traktujesz? Furia to zaskakiwanie.Triceratops pisze:czytalem gdzies tutaj, ze muzyka blackemtalowa to nosnik ideologiczny, wiec tak sie glowie o jaka ideologie chodzi z hutami, kombinuje ze czlonkowie zwiazkow zawodowych w hucie sa wyznawcami szatana?
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- evildead
- weteran forumowych bitew
ta dyskusja nie miałaby sensu bo odpowiedź jest z góry znana - czy w Hucie Katowice grał Kraftwerk albo Aphex Twin?Maleficio pisze:triceps ty uwielbiasz oftopowac, zaraz sie zacznie dyskusja o hutach ktora lepsza huta katowice czy nowa huta...

Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Triceratops
- trup
... stwierdził skonfudowany zekke wzdychając z przypierdem.
"eter.... eter.... e t e r..."odpowiedziało mu echo.
"eter.... eter.... e t e r..."odpowiedziało mu echo.
- trup
1. Nie widzę tu pytania. Pewnie jestem głupi i w dodatku ślepy.zekke pisze:czymze jest black metal jesli nie takim zbiorowym krzykiem wyalienowanych jednostek w eter...
2. Zdaję sobie w pełni sprawę że masz ambicje zostać arcytrolem, ale wyjaśnię o co mi chodziło.
A chodziło mi o założenia tego wydawnictwa (okoliczności jego zarejestrowania, deklaracja zaniechania ponownych odtworzeń (co jest swego rodzaju szyderstwem, bo odtwarzane będą wielokrotnie, bo zostały zarejestrowane), koncert bez publiczności, tytuły).
Przynajmniej tego jak ja odbieram "Hute..." (bo co autorzy mieli na mysli to już oni wiedzą).
Najpierw przytoczę fragment tekstu:
KATOWICE
"(...)Wtedy,
wśród wrzawy i zamętu,
od miotającej się hołoty
uciekłem na sam dół okrętu,
żeby nie patrzeć na wymioty.
A był ten dół
śląską knajpą,
gdzie jam, nad szklanką nachylony,
chciał na dno iść nie z całą łajbą,
lecz sam,
pijany,
wyzwolony.(...)"
KRÓLEWSKA HUTA
"(...)Wydałem się sobie takim samym klonem,
Tylko nie bez liści, a całym zielonym.
I, wyzbyty wstydu, w sztok spity gorzałą,
Niczym cudzą żonę brzózkem ściskał śmiało."
Jakże piekna "regionalna" poezja ludowa wyalienowanej jednostki w zbiorowym krzyku w "eterze" śląska

Wyjasnienie słów
ZBIOROWY
przymiotnik od: zbiór
KRZYK
podniesienie głosu
WYALIENOWAĆ
1. wyłączyć ze środowiska, zerwać więzi z otoczeniem; wyobcować; 2. wyalienować się - ulec alienacji, stać się obcym w danym środowisku, odizolować się
JEDNOSTKA
1. człowiek, osoba 2. wyodrębniona, jednolita część jakiejś całości, np. oddział wojska, urząd miasta, statek
ETER
3. według wyobrażeń filozofów greckich: substancja wypełniająca wszechświat
Jeśli czegoś nie zrozumiałeś... śmiało pytaj.

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
twoje posty są jak wyalienowany krzyk pretensjonalności uwolniony z okowów dobrego smaku
- trup
smutne że ograniczasz się do pretensjonalnej krytyki nacechowanej samouwielbieniem (tzw trolowanie). Choć spodziewałem się, że jako "fan-moich-postów" dorzucisz od siebie coś i to niekoniecznie coś konstruktywnegotwoja_stara_trotzky pisze:twoje posty są jak wyalienowany krzyk pretensjonalności uwolniony z okowów dobrego smaku

- trup
Czuję pułapkę, i przygotowanie pola dla Trotzky'ego na pogrążenie mojej forumowej "osobowości"Drone pisze:Kolego trup, czy nie chcielibyście wziąć udziału w teście muzycznym, który specjalnie dla was naprędce ułożyłem? Zasady są jak zwykle - podaję 10 płyt, kolega pisze, co o nich sądzi, a profesor Trocki podaje właściwe odpowiedzi. Gorąco zachęcam.

- trup
aha i żeby była jasność jasności - Trotzky wyrocznią nie jest tudzież mój Szanowny Testujący i mogą być rozbieżności w opiniach. Ale w dupie to mam. Dawaj Pan pytania!
- koreaniec
- w mackach Zła
zbiór przypadkowych tytułów, co to ma wspólnego z Furią i z tym tematemDrone pisze:O żadnych pułapkach tu nie ma mowy!
Służę pytaniami:
1. EYEHATEGOD - Take As Needed For Pain
2. MALEVOLENT CREATION - The Will To Kill
3. ATROCITY - Blut
4. NECROPHOBIC - Darkside
5. IN THE WOODS - Strange In Stereo
6. ATOMIZER - Caustic Music For The Spiritually Bankrupt
7. SACRED REICH - Heal
8. SPIRITUAL BEGGARS - Ad Astra
9. CARCASS - Heartwork
10. THE HAUNTED - Revolver
wkurwiacie mnie j już z tym gównem, gadać na temat nie pierdolić

Lefthandpathyoga
- zekke
- weteran forumowych bitew
co to kurwa za moda, za kazdym razem jak pierdolniesz glupote i ktos cie wysmieje (a jak widac twoje wyalienowane krzyki w eter rozbroily tutaj wiekszosc) to bedziesz to nazywal trollowaniem? wyczytales gdzies na necie termin i teraz bedziesz napierdalac? ogarnij sie kurwa. eot.trup pisze:smutne że ograniczasz się do pretensjonalnej krytyki nacechowanej samouwielbieniem (tzw trolowanie). Choć spodziewałem się, że jako "fan-moich-postów" dorzucisz od siebie coś i to niekoniecznie coś konstruktywnegotwoja_stara_trotzky pisze:twoje posty są jak wyalienowany krzyk pretensjonalności uwolniony z okowów dobrego smaku
wracajac do tematu:
halny - jak narazie srednio, wstawki pomiedzy wlasciwymi czesciami nudne, efekty tanie, riven lepsze nagralby z miejsca zmieniajac presety na zywo. gdyby wyjebali w/w wstawki i caly metal to bylby fajny kilkuminutowy kawalek.
- trup
Jakie? "Z pustego i Salomon nie naleje"?Drone pisze:To najsubtelniejszy z testów, jakie ułożyłem. Powiedzmy, że kluczem do niego jest pewne przysłowie

MALEVOLENT CREATION - The Will To Kill (lubię ale bez uniesień)
ATROCITY - Blut (lubię)
NECROPHOBIC - Darkside (lubię)
IN THE WOODS - Strange In Stereo (lubię choć bardziej chyba "Omnio" a już na pewno wcześniejsze!)
ATOMIZER - Caustic Music For The Spiritually Bankrupt (lubię)
CARCASS - Heartwork (lubię)
Z wymienionych w zasadzie tylko te w miarę lubię. Ale o każdej podanej coś napisze. Tylko poproszę o chwilę. Zastanawiam się w sumie czemu dałem się wciągnąć w te wasze gierki, ale... One Kozie Death

- trup
Zekke, kurwa... nawet mi się nie chce odnosić się do Twoich rzeczowych zarzutów. Pierdolnę głupotę? Jak nie wyjaśniłem Ci wystarczająco to wybacz ale nie porozumiemy się. Ktoś mnie wyśmieje? W dupie mam szyderstwa i buńczuczne opinie samozwańczej elity tego forum. Jak się spełniacie w ten sposób to na zdrowie. Mnie to nie przeszkadza. Tylko nie mówcie co mam pisać, myśleć, etc. Bo podobną politykę uprawia już wielu nawiedzonych kaznodziejów od stuleci... nieważne.zekke pisze:co to kurwa za moda, za kazdym razem jak pierdolniesz glupote i ktos cie wysmieje (a jak widac twoje wyalienowane krzyki w eter rozbroily tutaj wiekszosc) to bedziesz to nazywal trollowaniem? wyczytales gdzies na necie termin i teraz bedziesz napierdalac? ogarnij sie kurwa. eot.trup pisze:smutne że ograniczasz się do pretensjonalnej krytyki nacechowanej samouwielbieniem (tzw trolowanie). Choć spodziewałem się, że jako "fan-moich-postów" dorzucisz od siebie coś i to niekoniecznie coś konstruktywnegotwoja_stara_trotzky pisze:twoje posty są jak wyalienowany krzyk pretensjonalności uwolniony z okowów dobrego smaku
wracajac do tematu:
halny - jak narazie srednio, wstawki pomiedzy wlasciwymi czesciami nudne, efekty tanie, riven lepsze nagralby z miejsca zmieniajac presety na zywo. gdyby wyjebali w/w wstawki i caly metal to bylby fajny kilkuminutowy kawalek.
Rozbroiły większość? - o jakiej większości mówisz? do tej pory zauważyłem 3 możę cztery negatywnie nastawione osoby... czy to jest większość? poza tym wyżej napisałem o tym gdzie ma opinię "większości" jak i większości. W necie termin wyczytałem. Bo to internetowe wyrażenie. Pasuje do Twoich postów jak ulał.
Noooo w końcu napisałeś coś o muzyce! Szkoda że zupełnie się nie zgadzam. No i powtarzasz o tym wywaleniu metalu po innych... a właśnie to rockowo-metalowe instrumentarium czyni z "Halnego" bardzo ciekawym kawałkiem muzyki. Inaczej byłoby właśnie nudne...
- trup
1. EYEHATEGOD - Take As Needed For PainDrone pisze:Czekamy zatem z niecierpliwością na ostateczne i wyczerpujące odpowiedzi.
2. MALEVOLENT CREATION - The Will To Kill
3. ATROCITY - Blut
4. NECROPHOBIC - Darkside
5. IN THE WOODS - Strange In Stereo
6. ATOMIZER - Caustic Music For The Spiritually Bankrupt
7. SACRED REICH - Heal
8. SPIRITUAL BEGGARS - Ad Astra
9. CARCASS - Heartwork
10. THE HAUNTED - Revolver
i dorzucam
11. ISENGARD - Hostmorke
Czy tak?