ORIGIN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ORIGIN

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Bohomaz czy nie, okładka według mnie zajebista. Podoba mi się.
-
- mistrz forumowej ceremonii
ten ludzik w środku tak trochę śmieszny :)
mam nadzieję, że też będę taki mały po odsłuchu płyty ;)
-
est pisze:ten ludzik w środku tak trochę śmieszny :)
O to chyba nie musisz się martwić. Patrząc na biegłość z jaką muzycy obchodzą się ze swymi instrumentami, łatwość z jaką piszą te karkołomne utwory, poza tym ich niezwykła nośność sprawiają, że będziesz się czuł jak ten ludzik . Ja zresztą też, co mi w żadnym stopniu nie przeszkadza, a nawet oczekuję tego z rosnącą niecierpliwością. Mogliby się podzielić chociażby jednym kawałkiem...
- TheDude
Kłerwa, albumy vol. 1,2 & 3 Origin jeszcze z przyjemnością słuchałem ale potem to już kakofonia i blasty z cyklu 'Księga Guinessa'.
-
Ciekawe podejście, tym bardziej że od trzeciego albumy grają już bardzo szybko i intensywnie, kolejne płyty po prostu utrzymują się w tej stylistyce. Weź posłuchaj sobie chociażby tytułowego utworu z Antithesis - jaka kakofonia? Przemyślany, rozbudowany, urozmaicony utwór, jeden z najlepszych na tym albumie.
-
z nimi akurat jest tak, że im wcześniejszy album, tym gorszy. dopiero z czasem się wyrobili
-
Ze skrajności w skrajność... akurat pierwszy album Origin jest bardzo udany, nie grają tam tak szybko jak obecnie, ale mają swój pomysł na granie. Bardzo lubię ten ich połamany, odhumanizowany styl jaki zaprezentowali na debiucie. Dla mnie oni nie nagrali słabego materiału, dlatego też podchodzę do nich może odrobinę bezkrytycznie.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
wszystkie albumy Origin trzymają poziom, mimo że nie jestem wielkim fanem stylu w którym grają to wchodzi mi ich muzyka gładko
In a world of compromise...some don't
- flow
- postuje jak opętany!
W rankingu kapel grających ultra szybki, techniczny napierdol akurat Origin wybija się ponad przeciętność. Niewiele jest zespołów z tego nurtu których płyty jestem w stanie przesłuchać od dechy do dechy.
Antithesis i Entity na pewno najlepsze w dyskografii. Muzyka na nich zawarta dojrzała, potrafi zaskoczyć ciekawymi patentami i wciągnąć. To nie jest typowe, czerstwe mielenie jak w przypadku setek kapel obecnie pierdzących wedle podobnego szablonu.
Debiut,Informis Infinitas Inhumanitas i Echoes of Decimation bardziej surowe, raczej jako ciekawostka niż płyty które często goszczą w odtwarzaczu, przynajmniej u mnie .
Antithesis i Entity na pewno najlepsze w dyskografii. Muzyka na nich zawarta dojrzała, potrafi zaskoczyć ciekawymi patentami i wciągnąć. To nie jest typowe, czerstwe mielenie jak w przypadku setek kapel obecnie pierdzących wedle podobnego szablonu.
Debiut,Informis Infinitas Inhumanitas i Echoes of Decimation bardziej surowe, raczej jako ciekawostka niż płyty które często goszczą w odtwarzaczu, przynajmniej u mnie .
- Mol
- zahartowany metalizator
- Mental
- weteran forumowych bitew
no ładnie grajo, chociaż dupy mi nie urwało.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- dr Kill
- postuje jak opętany!
-
Pierwsze skojarzenie że wrócili do brzmienia z pierwszej płyty, grają wolniej, ale z podobnym klimatem jak na debiucie. Zobaczymy czy cała płyta będzie taka, czy może dla wprowadzenia zamieszania i podkręcenia zainteresowania, wybrali do prezentacji najwolniejszy kawałek na płycie.
Patrząc na format w jakim zostanie ten album wydany, nie zauważyłem jakiegoś normalnego jewel cas tylko znowu digi. Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak chujowy jak Hate Eternal. Co ci wydawcy tak się uparli na te digi?
Patrząc na format w jakim zostanie ten album wydany, nie zauważyłem jakiegoś normalnego jewel cas tylko znowu digi. Mam tylko nadzieję, że nie będzie tak chujowy jak Hate Eternal. Co ci wydawcy tak się uparli na te digi?
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem, pewnie taniej wychodzi.Nasum pisze: Co ci wydawcy tak się uparli na te digi?
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Agonia to gdzieś od roku nic w pudełku nie wydała, tylko same digi. Tylko czekać, aż właściciel Agonii się ujawni.Nasum pisze: Co ci wydawcy tak się uparli na te digi?
Zamiast dawać do zrozumienia wydawcom, żeby wypierdalali z takim wydaniem, to po cichu przyzwalaliście, a nawet zachwalaliście takie wydania. Teraz macie erę pedalskich wydań w tekturkach.
- krz63
- weteran forumowych bitew
Na szczęście nie wszyscy.Jimmy Boyle pisze:Nie wiem, pewnie taniej wychodzi.Nasum pisze: Co ci wydawcy tak się uparli na te digi?
Taniej nie wychodzi, raczej to samo, taniej tylko przy wysylkach hurtowych, bo sa lzejsze od jewel case'ow.
Oczywiscie mozna fajnie zrobic digipacki (ostatni Acherontas od WTC) czy ekopaki nawet (Zoharum się kłania), ale niestety większość teraz to wali taniością i akurat takie coś na pewno wyjdzie lekko taniej od jewel case'a.
Digipacki tez maja swoich zwolenników. Sam je lubię, o ile są właśnie dobrze i pomysłowo zrobione. Pewnie sam kiedyś coś wydam w digi, ale nie wiem jeszcze co, ale na pewno ładnie :-)knaar pisze:
Zamiast dawać do zrozumienia wydawcom, żeby wypierdalali z takim wydaniem, to po cichu przyzwalaliście, a nawet zachwalaliście takie wydania. Teraz macie erę pedalskich wydań w tekturkach.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Nie kupię :Pkrz63 pisze: Pewnie sam kiedyś coś wydam w digi
Patrząc na krajowe podwórko to ze względu na wydanie do tej pory nie mam ostatniego Kriegsmachine, od Hellthrashera odpuściłem sobie Burial Hordes i Heretic Cult Redemer. A Agonia dzięki digi nie zarobiła ode mnie na Code, Nocturnal Breed, Enthroned, Glorior Belli, Temple of Baal...
Jeśli wydawcy nie chcą moich pieniędzy, to niech dalej sobie wydają tylko wersje digi