CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
stary

02-04-2006, 19:40

Wysłane przez Gore_Obsessed
Wysłane przez Nesh
kanibale się wypalili
Często to słyszę, a z głośników coś co temu przeczy. Nie wiem czy obecnie ten zespół nie jest silniejszy niż kiedykolwiek.
Idź do mechanika z głosnikami.albo ze soba do laryngologa.
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

02-04-2006, 20:36

w Polsce nie ma specjalistow od aż tak ciężkich przypadków
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

02-04-2006, 21:09

fajna ta nowa płyta. bardzo podoba mi sie jej brzmienie. ogólnie wszystko na poziomie... tyle tylko, że wrażenie deja vu nie opuszcza mnie w zasadzie non stop, jak jej słucham, moze poza ostatnim numerem... no i stawianie jest w jednym rzędzie z pierwszymi 3-4 krążkami, czy nawet Vile, to IMO nieporozumienie jednak.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-04-2006, 00:29

Wysłane przez stary
idź do mechanika z głosnikami.albo ze soba do laryngologa.
A po co?
Wysłane przez Brzachwo Wój
w Polsce nie ma specjalistow od aż tak ciężkich przypadków
No według starego są mechanicy.

To jest inny zespół niż grupa 21-latków która nagrała "Eaten Back To Life". Jedni nie chcą tego zauważyć inni w ogóle nie mogą mieć o tym pojęcia, bo nie znają ich dyskografii.

Nie lubię jak mnie ktoś próbuje "prostować", więc możecie już przestać.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

03-04-2006, 00:36

Wysłane przez Nesh
kanibale się wypalili
Często to słyszę, a z głośników coś co temu przeczy. Nie wiem czy obecnie ten zespół nie jest silniejszy niż kiedykolwiek.
Jeżeli chodzi o brutalność, technikę i szybkość...to fakt..miazga...
Ale ileż można robić tego typu płyt??
Może by zwolnili, zmienili strój gitar na niższy, czy nagraliby śpiewy z gospel...zrobili coś nowego...innego... to mogliby miło zaskoczyć...
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-04-2006, 00:43

Wysłane przez Nesh
Jeżeli chodzi o brutalność, technikę i szybkość...to fakt..miazga...
Ale ileż można robić tego typu płyt??
Może by zwolnili, zmienili strój gitar na niższy, czy nagraliby śpiewy z gospel...zrobili coś nowego...innego... to mogliby miło zaskoczyć...
Widzisz, a ja uwielbiam ich za tę stałość. Za to, że mogę kupić ich album w ciemno, bo będzie na nim amerykański brutal death metal, a nie piccolo-colo na harmonijce ustnej przy akompaniamencie akordeonu. Osobiście nie przepadam za kapelami, które na każdej płycie robią co innego (jak np. TIAMAT, SAMAEL). CC ewoluuje, ale robi to w tempie dostrzegalnym dla ludzi, którzy poświęcą ich nagraniom odpowiednią ilość czasu. Ja doskonale widzę różnice między ich kolejnymi albumami. Między debiutem, a "Gore Obsessed" jest przepaść. Mimo, że oba albumy zawierają muzykę z tego samego nurtu więcej je dzieli niż łączy.
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

03-04-2006, 00:46

A ten album kupiłes czy zdarles z neta ????????
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-04-2006, 00:49

Wysłane przez Nesh
A ten album kupiłes czy zdarles z neta ????????
I refuse to dignify this question with an answer. ;)

Nie słucham mp3, nie mam na kompie mp3, nie lubię tego formatu. Co to mp3? ;)
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

03-04-2006, 00:51

CC ewoluuje, ale robi to w tempie dostrzegalnym dla ludzi, którzy poświęcą ich nagraniom odpowiednią ilość czasu. Ja doskonale widzę różnice między ich kolejnymi albumami. Między debiutem, a "Gore Obsessed" jest przepaść. Mimo, że oba albumy zawierają muzykę z tego samego nurtu więcej je dzieli niż łączy.
Racja. CC jest świetnym przykładem, że można się muzycznie rozwijać i jednocześnie nadal grać muzykę, która ciągle będzie kojarzona z tym samym zespołem. Uwielbiam stare nagrania, ale z wiekiem przekonuję się, że płyty od "Vile" nie tylko w niczym nie ustępują tym starym, ale nawet je przewyższają.
"The Kill" znam tylko te sample, ale jak wcześniej pisałem - już te próbki robią wrażenie. Czekam na zakup płyty i nie sądzę bym był zawiedziony.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-04-2006, 00:59

Wysłane przez Bonny
Uwielbiam stare nagrania, ale z wiekiem przekonuję się, że płyty od "Vile" nie tylko w niczym nie ustępują tym starym, ale nawet je przewyższają.
Dokładnie! Jeszcze 2-3 lata temu bym się z tym nie zgodził, bo cztery pierwsze albumy to dla mnie niemal świętość, ale to już przeszłość. Moim zdaniem obecnie grają po prostu ciekawiej, na albumach jest większa różnorodność, ale nie tracą przy tym na brutalności. Na każdym albumie udaje im się umieścić kilka kolejnych kilerów koncertowych i tylko to się liczy.
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

03-04-2006, 06:44

Dokładnie! Jeszcze 2-3 lata temu bym się z tym nie zgodził, bo cztery pierwsze albumy to dla mnie niemal świętość, ale to już przeszłość. Moim zdaniem obecnie grają po prostu ciekawiej, na albumach jest większa różnorodność, ale nie tracą przy tym na brutalności. Na każdym albumie udaje im się umieścić kilka kolejnych kilerów koncertowych i tylko to się liczy.
Racja, choć ludzie największego pierdolca dostają właśnie przy starych numerach. Ja np. pierwszy raz z większą ilością nowego materiału spotkałem się na koncercie i różnica (in plus) między nim, a klasykami była wyraźna. Nowe numery były po prostu ciekawsze, przy czym został ten sam zajebisty ciężar gatunkowy.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

04-04-2006, 13:29

Dlatego niemniej niż np. u nas lubie ich ogladać w Niemczech, gdzie nie mogą grać kawałków z pierwszych trzech płyt przez co i więcej wtedy grają kawałków z Bleedniga i z pozostałych płyt, które w normalnym secie by się już pewnie nie zmieściły.

edit: poza tym CC (no obok jeszcze 2-3 kapel) na żywo nie ma sobie równych!
Awatar użytkownika
Mol
zahartowany metalizator

15-04-2006, 13:47

Wlasnie slucham po raz kolejny "Kill" i kurde, dobra to plyta!
Miazga jesli chodzi o gitary, ale to akurat nie jest dziwne, Mazurkiewicz gra swoje, bass Webstera bardzo dobrze slyszalny, konkret!!! Wg mnie najlepsza plyta od czasow "Bloodthirst", jak na nich brzmi dosc swiezo. I ten instrumental zamykajacy plyte, mniam... :-)
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

15-04-2006, 21:47

mnie sie "kill"podoba.tyle.w czwartek uslysze te numery na zywca,to pewnie spodoba mi sie jeszcze bardziej.
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
sveneld
zaczyna szaleć

16-04-2006, 07:35

Jeżeli chodzi o koncerty, to rzeczywiście zmiatają chyba każdą inną ekipę ( porównanie miałem dobre, bo kiedy widziałem ich na żywca ostatni raz - bardzo, bardzo dawno temu - grali z Morbid Angel, Unleashed i Samael ). Wrażenie zostało do tej pory. Co jest tym bardziej znaczące, że Cannibal Corpse nie lubię i nie słucham. Niemniej szanuję.
Only dead fish flows with the stream...
Awatar użytkownika
Don
rozkręca się

16-04-2006, 13:40

Nowy klip + kilka starszych rzeczy na tej stronie:
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

17-04-2006, 14:38

Dzisiaj mijają równo dwa miesiące (60 dni dokładnie) od kiedy muzyka = dla mnie "Gore Obsessed".
stary

17-04-2006, 14:43

jakie to bardzo ubogie i uproszczone.i jak bardzo ukazuje stosunek mańka do innych zespolow.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

17-04-2006, 14:46

Wysłane przez stary
jakie to bardzo ubogie i uproszczone.
I jak bardzo cię uwiera.
Wyłsane przez stary
i jak bardzo ukazuje stosunek mańka do innych zespolow.
Jak bardzo?
stary

17-04-2006, 14:46

bardzo.
bardzo.

zapomniałes zapytac jak bardzo mam to w dupie.
bardzo.
ODPOWIEDZ