Idź do mechanika z głosnikami.albo ze soba do laryngologa.Wysłane przez Gore_ObsessedCzęsto to słyszę, a z głośników coś co temu przeczy. Nie wiem czy obecnie ten zespół nie jest silniejszy niż kiedykolwiek.Wysłane przez Nesh
kanibale się wypalili
CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
fajna ta nowa płyta. bardzo podoba mi sie jej brzmienie. ogólnie wszystko na poziomie... tyle tylko, że wrażenie deja vu nie opuszcza mnie w zasadzie non stop, jak jej słucham, moze poza ostatnim numerem... no i stawianie jest w jednym rzędzie z pierwszymi 3-4 krążkami, czy nawet Vile, to IMO nieporozumienie jednak.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
A po co?Wysłane przez stary
idź do mechanika z głosnikami.albo ze soba do laryngologa.
No według starego są mechanicy.Wysłane przez Brzachwo Wój
w Polsce nie ma specjalistow od aż tak ciężkich przypadków
To jest inny zespół niż grupa 21-latków która nagrała "Eaten Back To Life". Jedni nie chcą tego zauważyć inni w ogóle nie mogą mieć o tym pojęcia, bo nie znają ich dyskografii.
Nie lubię jak mnie ktoś próbuje "prostować", więc możecie już przestać.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Nesh
- zaczyna szaleć
Jeżeli chodzi o brutalność, technikę i szybkość...to fakt..miazga...Wysłane przez Gore_ObsessedCzęsto to słyszę, a z głośników coś co temu przeczy. Nie wiem czy obecnie ten zespół nie jest silniejszy niż kiedykolwiek.Wysłane przez Nesh
kanibale się wypalili
Ale ileż można robić tego typu płyt??
Może by zwolnili, zmienili strój gitar na niższy, czy nagraliby śpiewy z gospel...zrobili coś nowego...innego... to mogliby miło zaskoczyć...
'Kirkebranner - er glimrende'
Anno Serpenti 2K6
Anno Serpenti 2K6
- Gore_Obsessed
Widzisz, a ja uwielbiam ich za tę stałość. Za to, że mogę kupić ich album w ciemno, bo będzie na nim amerykański brutal death metal, a nie piccolo-colo na harmonijce ustnej przy akompaniamencie akordeonu. Osobiście nie przepadam za kapelami, które na każdej płycie robią co innego (jak np. TIAMAT, SAMAEL). CC ewoluuje, ale robi to w tempie dostrzegalnym dla ludzi, którzy poświęcą ich nagraniom odpowiednią ilość czasu. Ja doskonale widzę różnice między ich kolejnymi albumami. Między debiutem, a "Gore Obsessed" jest przepaść. Mimo, że oba albumy zawierają muzykę z tego samego nurtu więcej je dzieli niż łączy.Wysłane przez Nesh
Jeżeli chodzi o brutalność, technikę i szybkość...to fakt..miazga...
Ale ileż można robić tego typu płyt??
Może by zwolnili, zmienili strój gitar na niższy, czy nagraliby śpiewy z gospel...zrobili coś nowego...innego... to mogliby miło zaskoczyć...
- Gore_Obsessed
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Racja. CC jest świetnym przykładem, że można się muzycznie rozwijać i jednocześnie nadal grać muzykę, która ciągle będzie kojarzona z tym samym zespołem. Uwielbiam stare nagrania, ale z wiekiem przekonuję się, że płyty od "Vile" nie tylko w niczym nie ustępują tym starym, ale nawet je przewyższają.Wysłane przez Gore_Obsessed
CC ewoluuje, ale robi to w tempie dostrzegalnym dla ludzi, którzy poświęcą ich nagraniom odpowiednią ilość czasu. Ja doskonale widzę różnice między ich kolejnymi albumami. Między debiutem, a "Gore Obsessed" jest przepaść. Mimo, że oba albumy zawierają muzykę z tego samego nurtu więcej je dzieli niż łączy.
"The Kill" znam tylko te sample, ale jak wcześniej pisałem - już te próbki robią wrażenie. Czekam na zakup płyty i nie sądzę bym był zawiedziony.
- Gore_Obsessed
Dokładnie! Jeszcze 2-3 lata temu bym się z tym nie zgodził, bo cztery pierwsze albumy to dla mnie niemal świętość, ale to już przeszłość. Moim zdaniem obecnie grają po prostu ciekawiej, na albumach jest większa różnorodność, ale nie tracą przy tym na brutalności. Na każdym albumie udaje im się umieścić kilka kolejnych kilerów koncertowych i tylko to się liczy.Wysłane przez Bonny
Uwielbiam stare nagrania, ale z wiekiem przekonuję się, że płyty od "Vile" nie tylko w niczym nie ustępują tym starym, ale nawet je przewyższają.
- Duban
- weteran forumowych bitew
Racja, choć ludzie największego pierdolca dostają właśnie przy starych numerach. Ja np. pierwszy raz z większą ilością nowego materiału spotkałem się na koncercie i różnica (in plus) między nim, a klasykami była wyraźna. Nowe numery były po prostu ciekawsze, przy czym został ten sam zajebisty ciężar gatunkowy.Wysłane przez Gore_Obsessed
Dokładnie! Jeszcze 2-3 lata temu bym się z tym nie zgodził, bo cztery pierwsze albumy to dla mnie niemal świętość, ale to już przeszłość. Moim zdaniem obecnie grają po prostu ciekawiej, na albumach jest większa różnorodność, ale nie tracą przy tym na brutalności. Na każdym albumie udaje im się umieścić kilka kolejnych kilerów koncertowych i tylko to się liczy.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Dlatego niemniej niż np. u nas lubie ich ogladać w Niemczech, gdzie nie mogą grać kawałków z pierwszych trzech płyt przez co i więcej wtedy grają kawałków z Bleedniga i z pozostałych płyt, które w normalnym secie by się już pewnie nie zmieściły.
edit: poza tym CC (no obok jeszcze 2-3 kapel) na żywo nie ma sobie równych!
edit: poza tym CC (no obok jeszcze 2-3 kapel) na żywo nie ma sobie równych!
- Mol
Wlasnie slucham po raz kolejny "Kill" i kurde, dobra to plyta!
Miazga jesli chodzi o gitary, ale to akurat nie jest dziwne, Mazurkiewicz gra swoje, bass Webstera bardzo dobrze slyszalny, konkret!!! Wg mnie najlepsza plyta od czasow "Bloodthirst", jak na nich brzmi dosc swiezo. I ten instrumental zamykajacy plyte, mniam...
Miazga jesli chodzi o gitary, ale to akurat nie jest dziwne, Mazurkiewicz gra swoje, bass Webstera bardzo dobrze slyszalny, konkret!!! Wg mnie najlepsza plyta od czasow "Bloodthirst", jak na nich brzmi dosc swiezo. I ten instrumental zamykajacy plyte, mniam...

- sveneld
- zaczyna szaleć
Jeżeli chodzi o koncerty, to rzeczywiście zmiatają chyba każdą inną ekipę ( porównanie miałem dobre, bo kiedy widziałem ich na żywca ostatni raz - bardzo, bardzo dawno temu - grali z Morbid Angel, Unleashed i Samael ). Wrażenie zostało do tej pory. Co jest tym bardziej znaczące, że Cannibal Corpse nie lubię i nie słucham. Niemniej szanuję.
Only dead fish flows with the stream...
- Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed