TORMENTED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: TORMENTED
nie wiem co wy w tym widzicie czy słyszycie
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Repugnant też ci się nie podobał?
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
słucham raz/dwa razy na rok, poza tym Repugnant jest dużo lepszy
- ultravox
- zahartowany metalizator
Zaskakujesz mnie. Toż to znakomita płyta, pięknie nawiązująca do Repulsion, Entombed i wczesnego Death. Można czuć lekki przesyt tego rodzaju graniem, ale ten krążek to jedna z pereł w całym tym morzu oldskulowych kapel.Bonny pisze:nie wiem co wy w tym widzicie czy słyszycie
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
przesyt - słowo klucz w kontekście tematu, o którym mówimy
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
dokładnie - chociaż bardziej obok Obliteration niż obok Teitanbloodtwoja_stara_trotzky pisze:doskonały krążek, panowie się cudownie wpisali w lukę po Repugnant. obok Obliteration i Teitanblood najlepszy death metal z zeszłego roku.

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- twoja_stara_trotzky
no właśnie, przesyt, ale to jest perła w morzu tego wtórnego bulgotu. ja na przykład nie łapię, o co biega ze spustami odnośnie Grave Miasma.Bonny pisze:przesyt - słowo klucz w kontekście tematu, o którym mówimy
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
no widzisz, a ja jestem akurat Grave Miasma zachwycony
sprawdzę to Tormented jeszcze kiedyś, ale kilka miesięcy temu odrzuciło mnie w połowie płyty
sprawdzę to Tormented jeszcze kiedyś, ale kilka miesięcy temu odrzuciło mnie w połowie płyty
- twoja_stara_trotzky
słuchałeś z CD? mnie trafiło na dzień dobry. cudne brzmienie, masa przesterowanego basu, świetne wokale, jedne z lepszych, jakie ostatnio słyszałem, do tego hit na hicie. potężny, podbity crustem DEATH METAL. klasyczny, bez udziwnień, bez plastiku, bez brania jeńców.
- twoja_stara_trotzky
a już kurwa końcówka Reversed Funeral, no ja pierdolę... jakie wokale genialne... jakie brzmienie... jaka potęga... ta rytmika mnie opętała!
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Tak, miałem pożyczony oryginał na kilka dni. Poza tym na crust to oni za miętcy są 

- twoja_stara_trotzky
tam gadanie, zdaje się, że mają nawet na boku kapelkę crustową stricte 

- twoja_stara_trotzky
zresztą już wiem, ty ich po prostu mylisz z Tribulation, którzy również w zeszłym roku nagrali płytę FAJNĄ, ale właśnie trochę taką "mientką", jak opisujesz właśnie 

- H-K44
- weteran forumowych bitew
Tormented wyjebisty, ale Tribulation jednak ciut lepsze.twoja_stara_trotzky pisze:zresztą już wiem, ty ich po prostu mylisz z Tribulation, którzy również w zeszłym roku nagrali płytę FAJNĄ, ale właśnie trochę taką "mientką", jak opisujesz właśnie

I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Morph
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
tak!Morph pisze:'>' >> '<' >> '>=' >>> '='
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Jakoś nie mogę przekonać się tak do końca do tego Tormented. Pierwsze wrażenie było ok i niby na miejscu jest wszystko co trzeba, ale jakieś to za bardzo rozkrzyczane, nie ma stęchłego odoru rozkopanej krypty. Jest raczej wesołe obalanie jaboli na cmentarzu. Wymieniane w tym temacie Teitanblood czy Grave Miasma zdecydowanie bardziej do mnie trafiają - pewnie kwestia atmosfery a i podejście do muzyki całkiem inne. Z ostatnich oldschoolowych wynalazków ze Szwecji taki Maim wypada dużo lepiej.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
"Herezjarcha" - i wszystko jasneHerezjarcha pisze:Z ostatnich oldschoolowych wynalazków ze Szwecji taki Maim wypada dużo lepiej.

Maim i owszem - jest kurewsko dobry, ale dla mnie to jednak inna kategoria starej Szwecji. O ile Maim brzmi prawie jak zajebista kalka Nihilist to Tormented jest bardziej współczesną wersją hiciarskiego death metalu z mocnym piętnem Abscess/Autopsy, Entombed z "Wolverine blues" i początków Death. Obie łączy jakaś tam warstwa gnilna - ale inaczej uprawiana.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
- twoja_stara_trotzky
MAIM jest właśnie przeciętne.