GOREAPHOBIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: GOREAPHOBIA

18-07-2011, 21:36

Taki nijaki ten numer...
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2011, 15:23

Bardzo dobry album. Old school, ale bez konkretnego zrzynania, sporo melodii, a nawet trochę black metalu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
H-K44
weteran forumowych bitew

25-08-2011, 02:22

I jak tam ten nowy CD? Słuchał ktoś jeszcze poza Pacjentem? Bo zastanawiam się czy brać, a nie chce mi się ściągać i sprawdzać.
A "jedynka" mi się podoba. Solidne grzańsko.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

25-08-2011, 08:46

Póki co zdążyłem raz przesłuchać i mam mieszane uczucia. Nie jest zła, ale w porównaniu do debiutu dość niespójna (choć można też użyć słowa "zróżnicowana"). Są i kawałki death metalowe i black metalowe, są utwory mocno zainfekowane heavy metalem, a nawet przytupy w stylu Discharge. Brzmi to tak, jakby każdy utwór komponowała inna osoba - trochę jak na ostatnich płytach Darkthrone (styl jest oczywiście inny), tyle że u tych ostatnich zazębia się to w jakąś całość, tutaj zaś mam wrażenie jakby był to jakiś składak. Generalnie jest nieźle, ale na ten moment wydaje mi się, że nieco gorzej niż na jedynce.
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

26-08-2011, 23:08

ta dwójka to bieda. nie warta zachodu płyta na której udowadniają sobie że Motorhead pasuje do death metalu. lepiej zainwestować w jakiś heavy z ósmej dekady ostatniego stulecia.
Awatar użytkownika
Wolfkhan
postuje jak opętany!

02-09-2011, 23:01

dzisiaj sobie przesłuchałem dokładnie ten materiał i mogę go określić jako krzyżówkę Carcass z Aura Noir i nowym obliczem Entombed. niewymagający metalowy krążek bez ciężaru i dużego ładunku agresji, za to różnorodny jak już ktoś wcześniej pisał.
DCI Hunt

15-12-2011, 16:38

Jak ktoś szukał "Mortal Repulsion" to w ostatnich dniach kilka sztuk się odnalazło u deathmetalowego zaopatrzeniowca połowy forum ;)

http://allegro.pl/goreaphobia-usa-morta ... 37089.html

Póki co nie słyszałem debiutu ani dwójki, ale odnośnie tego pierwszego mam spore oczekiwania.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

16-12-2011, 08:26

Debiut jest zajebisty, choć trochę inny niż ich wcześniejsze nagrania. Dwójce muszę poświęcić trochę więcej czasu, bo w natłoku nowych płyt potraktowałem ją trochę po macoszemu.
Maria Konopnicka

11-01-2012, 01:04

Przesłuchałem sobie ten album, stwierdziłem, że całkiem ok. i kto wie czy bym jeszcze do niego wrócił gdyby nie Drone, który z determinacją krzyżowca nawracającego innowierców zachwalał mi ten krążek, nawet wymieniając go obok ostatniego Krisiun jako kandydata na death metalowy album roku 2011. Słucham sobie właśnie i choć daleki jestem od takiego entuzjazmu to uczciwie muszę przyznać, że płyta jest lepsza niż mi się zdawało i zyskuje z każdym przesłuchaniem. Nawet nie wiem czy to wciąż death metal - tu jest wszystko: death, black, thrash, heavy - połączone z wyjątkowym smakiem i we właściwych proporcjach, zagrane z luzem i polotem, płynie naturalnie i lekko. Podoba mi się też brzmienie tej płyty. Album roku na pewno nie, nawet nie pierwsza dziesiątka, ale cholernie się ciszę, że dałem temu albumowi jeszcze jedną szansę, do czego i Was namawiam. Właśnie się skończył ... i znów naciskam PLAY.
DCI Hunt

11-01-2012, 01:36

Wczoraj pierwszy raz przesłuchałem zarówno pierwszą jak i drugą płytę. Niezbyt uważnie i na chujowym sprzęcie, ale jednak. Oceniać za wcześnie, ale usłyszałem coś zupełnie innego niż oczekiwałem i było to zaskoczenie pozytywne. Spodziewałem się czegoś nowocześniejszego, a obie te płyty to jest totalny oldskul, nawet większy niż stare nagrania i w dodatku pozornie niezbyt efektowny. Coś czuję, że to są płyty na wiele miłych posiedzeń...
Maria Konopnicka

11-01-2012, 11:58

Wolfkhan pisze: niewymagający metalowy krążek bez ciężaru i dużego ładunku agresji pisał.
Nic bardziej błędnego - płyta jest bardziej wymagająca niż może się na pozór wydawać. Dopiero po kilku przesłuchaniach zaczyna się odczuwać jej urok a nawet pewną oryginalność.
Awatar użytkownika
Morbid Marcin
weteran forumowych bitew

17-01-2012, 11:18

czy ktos sie orientuje czy material return to the shadowlands ukazal sie na cdr czy moze na winylu?
ODPOWIEDZ