Chyba tylko ze względu na to, że byli wcześniej i są bardziej "kultowi" w mniemaniu niektórych starszych słuchaczy. Ja sam jestem maniakiem "necrology" i "halucinating..." ale mimo to częściej sięgam po Exhumed. A jak nie było Exhumed to częściej sięgałem po Carcass:-)twoja_stara_trotzky pisze:ze ścierwo worship wolę cadaver i general surgery
EXHUMED - piewcy krwawej kiszki
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Set
- postuje jak opętany!
Re: Exhumed - piewcy krwawej kiszki
NECRO SKINS SOCIETY
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
raczej dlatego, że reprezentują bliższe mi oblicza patologii, że się tak wyrażę 

Exhumed był świetny. Znam w sumie tylko trzy długograje i split z równie zacnym Hemdale, ale każdy z tych materiałów to prawie same hity. Wszystko mi tu pasuje - brzmienie, słyszalne inspiracje, zajebiste wokale... Pamietam, ze zainteresowałem sie tą kapela po przeczytaniu wywiadu w Desecration Of Virgin zine. Bardzo podobał mi sie zestaw kapel jakie wymieniali jako swoje inspiracje i w ogóle na plus różnili się od tych wszystkich kapel poruszających sie w tematyce gore. Do tego zawsze lubiłem ich wizerunek - gwoździe, pasy z nabojami - wyglądali jak brzydki METALOWY zespół, a nie jak banda amerykańskich emo-sierot 
Nie wiem tylko po co nagrali tyle splitów z różnymi dziwadłami, do których za cholerę nie pasują.

Nie wiem tylko po co nagrali tyle splitów z różnymi dziwadłami, do których za cholerę nie pasują.
- Skaut
to oni już nie grają?Warcrimer pisze:Exhumed był świetny.
mogę się pod tym podpisać. Poza tym, bardzo mnie się podoba zdjęcie z okładki "Anatomy Is Destiny"Warcrimer pisze: Znam w sumie tylko trzy długograje i split z równie zacnym Hemdale, ale każdy z tych materiałów to prawie same hity. Wszystko mi tu pasuje - brzmienie, słyszalne inspiracje, zajebiste wokale...

rewelacja
Coś tam było! Człowiek!
-
-
- ultravox
- zahartowany metalizator
Świetna wiadomość, bardzo lubię Exhumed.
- Gore_Obsessed
- Melepeta
- w mackach Zła
Bardzo dobra wiadomość. Stęskniłem się za stęchłym mięsiwem.
Six o clock.
-
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dawno nie słuchałem, widać trzeba będzie nadrobić zaległości i włożyć ich płyty do odtwarzacza - pamiętam że zwłaszcza "Slaughtercult" przemeblował mi pokój dość solidnie...Nie spodziewam się po nich jakiejś strasznej ewolucji, zresztą im samym to chyba nie przyszło do głowy, jeśli nagrają album na miarę dwójki to będę naprawdę happy.
Kurde, zapodam sobie zaraz ich debiut.
Kurde, zapodam sobie zaraz ich debiut.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
Nie poznałbym, że to Exhumed, gdybym nie wiedział;)
- ultravox
Re: EXHUMED - piewcy krwawej kiszki
Piękna jest ta ostatnia płyta. Nie zaskakuje przy pierwszym odsłuchu, ale przy kolejnych można już wyłapać wszystkie smaczki i docenić doskonałe wyczucie tematu. Dawno nie słyszałem krążka, który tak pięknie nawiązywałby do najlepszych lat gatunku (sporo tu drobnych ukłonów w stronę klasycznych płyt), a przy tym miał swój własny charakter i nie był tylko bezczelną zrzynką z klasyków. Exhumed jako jedni z nielicznych potrafią pisać utwory, a nie tylko tworzyć ścianę dźwięku stylizowaną na cudze dokonania. Bardzo udany powrót i jedna z najlepszych płyt z tradycyjnym death/grindem z ostatnich lat.
- Melepeta
- w mackach Zła
- H-K44
- weteran forumowych bitew
U mnie to samo...
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Self
- rasowy masterfulowicz
Warto ruszać materiały sprzed Gore Metal, czy można spokojnie sobie odpuścić?
- ultravox
Warto. Trochę bardziej surowe i chaotyczne są te nagrania, ale generalnie nie ustępują poziomem temu, co znalazło się na długograjach.