INCANTATION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

18-03-2007, 22:24

Racja, troche brakuje tego 'dusznego' i 'brudnego' sound'u.
DCI Hunt

Re: INCANTATION

29-01-2009, 10:02

A tak sobie odświeżę temat. Incantation rządzi, zdecydowanie jeden z moich ulubionych zespołów deathmetalowych i wiem, że ich płyty mogę kupować w ciemno. 'Diabolical Conquest' rządzi, w swojej klasie ta płyta to arcydzieło. Na drugim 'Onward To Golgotha' i 'The Infernal Strorm'. Zaraz potem cała reszta. 'Primordial Domination' też bardzo dobry, choć brzmi trochę za ładnie.

PS. Pamiętam, że swego czasu sporo znajomych narzekało na 'The Infernal Storm', że to już nie to itd. Sam nie wiem czemu. Dla mnie to jedna z najlepszych płyt ekipy McEntee'ego.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

29-01-2009, 12:26

Warcrimer pisze:
PS. Pamiętam, że swego czasu sporo znajomych narzekało na 'The Infernal Storm', że to już nie to itd. Sam nie wiem czemu. Dla mnie to jedna z najlepszych płyt ekipy McEntee'ego.
Brzmienie gitar, zwłaszcza w wyższych partiach jest beznadziejne - przypomina mi dźwięk młynka do kawy. Szkoda bo kompozycyjnie płyta jest bardzo dobra.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

29-01-2009, 12:55

Warcrimer pisze:PS. Pamiętam, że swego czasu sporo znajomych narzekało na 'The Infernal Storm', że to już nie to itd. Sam nie wiem czemu. Dla mnie to jedna z najlepszych płyt ekipy McEntee'ego.
Świetny album. Bardzo wysoko cenię.
Kurde... jest taki moment w "Impetuous Rage" - dwa zajebiście śmierdzące rozkładem riffy - jeden wchodzi w 02:08 i zaraz potem rozwinięcie w 02:35. Kładzie mnie to na łopatki. Albo melodia na początku "Sempiternal Pandemonium".. Zresztą takich momentów jest sporo na tej płycie.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

29-01-2009, 13:21

Mnie też " the infernal storm" wkurwiał na początku ale tylko ze względu na Culrossa. Niesamowicie mi nie pasowała do Incantation klinicznie dokładna perkusja. Pamiętam, że jak pierwszy raz usłyszałem tą płyte to myślałem, że mnie chuj strzeli.
Ale całościowo zespół oczywiście z serii tych, których płyty kupuję w ciemno.
NECRO SKINS SOCIETY
Awatar użytkownika
paluch
rozkręca się

29-01-2009, 16:12

kapela godna najwyższego szacunku. smarują swoje od dawna. nigdy nie zawodzą. oprócz samej muzyki jara mnie jeszcze ich postawa - bardzo szczere podejście do muzyki i death metalu generalnie.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

31-01-2009, 10:40

a jak się wam widzi ten podły trup, którego ekshumowali zeszłego roku, po czym ku zgorszeniu wszystkich wystawili na widok publiczny?
Sineater
postuje jak opętany!

31-01-2009, 11:10

Zaróno "Upon The Throne Of Apocalypse" jak i "Blasphemous Cremation" słucha się wyśmienicie. Osobiście podejrzewam remastering, gdyż BC brzmi zaskakująco dobrze; od kiedy wyszło regularnie zagląda do mojego odtwarzacza. Jestem na tak, co więcej: nie obraziłbym się za opublikowanie surowych mixów wszystkich innych płyt Incantation. Tego zespołu nigdy nie dość. Nie jestem tylko pewien, co to dokładnie za materiał, gdyż czytałęm jakiś wywiad, w którym John pisał, że na splicie z Amorphis miały być dwa numery. Brakuje mi też ulubionego "Immortal Cessation".
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

31-01-2009, 11:12

Zgniłe mięso tego trupa jest bardzo smakowite. Aż sobie zaraz odpalę.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

14-04-2009, 12:35

Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

14-04-2009, 12:50

Fajne to INCANTATION ?
PENIS METAL
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

09-03-2010, 21:22

Ja to się chyba obrażę wkrótce na panów z Inki - od chyba roku zapowiadaja nową epkę Scapegoat i jakos jej nie widac - co jakiś czas zmiania Mc Entee datę wydania - ostatnio na 1 marca , ale pewnie zaraz sobie wymyśli 32 maja . Szkoda , bo dla mnie to zdecydowanie bardzo ważna kapela a tu nic nie słychać o czymśkolwiek nowym z ich obozu.Do roboty , Incantation , i w ramach pokuty dwugodzinny koncert w Poznaniu /Toruniu/ Bydgoszczy /chuj tam dla nich nawet Rzeszów odwiedzę ( bo w Koszalinie raczej nie zanosi sie , żeby mieli zagrać , tam tylko Napalm Death w sierpniu heh)
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

09-03-2010, 21:48

Słucham sobie właśnie Live Blasphemy in Brazil i jeszcze bardziej utwierdzam się w przekonaniu jak wiele traci The Infernal Storm z powodu gównianego brzmienia. Niebywałe.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

10-03-2010, 07:47

Mnie już również kurwica bierze, że nic nie wydają tylko sobie co chwilę koncertują w Amerykanii.
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

13-03-2010, 22:58

Rattlehead pisze:Widzę Bonny, że nie dajesz za wygraną. Ja musiałem ostatnio trochę odpuścić, bo moje ruchy jakby zastygały ;), ale jutro kto wie?

Wiesz, u mnie ten zespół zawsze wysoko stał, ale przyznaję - ostatnio przeżywa prawdziwy renesans, zwłaszcza ta płyta. Do tego stopnia, że to nie ja nie daję za wygraną, tylko Mortal Throne of Nazarene dewastuje wszytko na swojej drodze, na czele z całym retro death metalem, który (bez wyjątku!) przy ten płycie brzmi dla mnie po prostu zabawnie, a przede wszystkim sztucznie i nienaturalnie. Pomimo 16 lat ten materiał brzmi cholernie świeżo i chociaż znam go na wyrywki, to za każdym następnym przesłuchaniem zaskakuje mnie swoim niezgłębionym bogactwem samych dźwięków, jak i pozamuzycznych by tak rzec środków ekspresji. Samo brzmienie to niedościgniony ideał. Tutaj wszystko jest naturalne, autentyczne, pełne pasji. Bez stylizowania się na cokolwiek, ta płyta idzie swoją własną drogą. Szalenie dojrzała, świadoma każdego swojego elementu muzyka. Monument, dzieło absolutne w każdym calu. Na chwilę obecną nie widzę sensu słuchania innych kapel czy płyt ;)
Przez swój ciężar i brutalność płyta trudna w odbiorze i dlatego być może tak bardzo niedoceniana, zwłaszcza w zestawieniu z innymi klasykami gatunku.
Zaryzykuję stwierdzenie, że obok Blessed are the Sick i Mental Funeral to najlepszy death metalowy album z USA. Później dłuuugo dłuuuuuugo nic.
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

13-03-2010, 23:15

U mnie to jest top3 jeśli chodzi DM made in USA. Zawsze wysoko ceniłem ich każde wydawnictwo, nawet takie opluwane zewsząd Decimate Christendom czy Blasphemy u mnie nie ma słabych punktów. Ciężko mi zatem ocenić szczytowe ich osiągnięcie, bo po prostu nie wiem. Są dni, że wałkuję non stop Onward to Golgotha, a są takie że leci jakże odmienne Diabolical Conquest. To jest właśnie jeden z niewielu zespołów, w których nie wiem co wybrać na podium, żeby nie obrazić innego przedstawiciela Zaklęcia. I bardzo się cieszę, że mam właśnie taki dylemat, oby takich więcej w stosunku do innych przedstawicieli tegoż gatunku.
Jedno jest pewne, kurewsko wciągające to dźwięki, w których ile razy byś nie słuchał, zawsze znajdzieś coś co zabije w 3 sekundy.
No nie mogę, idę do regału po Diabolical Conquest :)
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

31-07-2010, 20:21

Temat o Incantation ma dwie strony :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

31-07-2010, 20:32

kregozmyk pisze:Zawsze ich ceniłem bardziej niż Morbid Angel, Deicide, Cannibal Corpse
TAK, po 100kroć, TAK. Choć CC z Krzychem są na zbliżonym poziomie imo. W sumie to dobrze, że tylko 2 strony tematu, nie ma zbędnego pierdolenia (zupełnie jak z płytami ZAKLĘCIA). No piękne te 2 numery, piękne. Mogliby już w końcu chuje jebane coś pełnego nagrać.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

31-07-2010, 21:01

a na oryginale już się ukazała ta ep`ka?
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

31-07-2010, 21:16

Ukazała, 1000 kopii, bezpośrednio z Ibex Moon. Jakby ktoś brał ja się piszę na składkę.
ODPOWIEDZ