MISERY INDEX
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Metalowa trupa z amerykańskiego Baltimore - formacja Misery Index - rozpoczęła pisanie materiału na kolejną płytę. Obecnej zespół kończy pracę nad pięcioma nowymi kompozycjami. Muzycy Misery Index mają nadzieję rozpocząć sesję nagraniową w maju 2008, a we wrześniu pchnąć nowy album na rynek. W oczekiwaniu na płytę, jeszcze w tym roku w ręce fanów trafi EPka zawierająca trzy premierowe utwory. Wydawnictwo w formie splitu z materiałem formacji Mumakil ukaże się nakładem wytwórni Power It Up! Records.
In a world of compromise...some don't
- lucass
- weteran forumowych bitew
Retaliate to mocna pozycja, swego czasu katowalem dosyc czesto.
Discordia mnie zawiodla. Jakos chopaki zlagodzili granie w porównaniu z jedynka. Srednio mi sie podoba. Nie twierdze jednak ze to zla plyta. Nie ruszyla mna poprostu.
Na zywca widzialem ich raz i koncert OK. ale tylko OK. Byc moze to dlatego, ze grali z ORIGIN, ktorzy nie zostawili watpliwosci kto jest gwiazda tego wieczoru.
Discordia mnie zawiodla. Jakos chopaki zlagodzili granie w porównaniu z jedynka. Srednio mi sie podoba. Nie twierdze jednak ze to zla plyta. Nie ruszyla mna poprostu.
Na zywca widzialem ich raz i koncert OK. ale tylko OK. Byc moze to dlatego, ze grali z ORIGIN, ktorzy nie zostawili watpliwosci kto jest gwiazda tego wieczoru.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
"Overthrow" - zajebista rzecz, zajebiste kawałki plus zajebiste brzmienie, po prostu moc.
"Retaliate" - obiecujący debiut, w stosunku do wcześniejszej epki nie przekonuje mnie brzmienie tej płytki.
"Dissent" - spoko, może być.
"Discordia" - płytka dobra, ale spodziewałem się czegoś przełomowego, brzmienie bardziej do mnie przemawia niż na jedynce, ale nie ma to jak pierwsze mini, mam nadzieję, że wraz z nową płytką rozjebią, bo potencjał mają.
"Hang Em High" - nie słyszałem.
"Retaliate" - obiecujący debiut, w stosunku do wcześniejszej epki nie przekonuje mnie brzmienie tej płytki.
"Dissent" - spoko, może być.
"Discordia" - płytka dobra, ale spodziewałem się czegoś przełomowego, brzmienie bardziej do mnie przemawia niż na jedynce, ale nie ma to jak pierwsze mini, mam nadzieję, że wraz z nową płytką rozjebią, bo potencjał mają.
"Hang Em High" - nie słyszałem.
In a world of compromise...some don't
Re: MISERY INDEX
należy odświeżyć temat jak chuj!! słyszeliście ich nową płytę "Traitors" ??

ja tam nie wiem, poprzednich za bardzo nie słuchałem, znaczy coś kiedyś po utworze z jednej płycie i tyle.. ale jakoś mi to w pamięć nie zapadło. Ale to wydawnictwo moge powiedzieć że rozpierdala w drobny mak. Dawno nie słyszałem tak intensywnej brutalnej płyty. Przypomina mi się intensywność Terrorizera. Może poprzez perkusję.. i ciągłe parcie do przodu. I nie jest to nowomodne corowo-deathowe kiczowate granie zjebanej amerykańskiej młodzieży.. co to to nie

ja tam nie wiem, poprzednich za bardzo nie słuchałem, znaczy coś kiedyś po utworze z jednej płycie i tyle.. ale jakoś mi to w pamięć nie zapadło. Ale to wydawnictwo moge powiedzieć że rozpierdala w drobny mak. Dawno nie słyszałem tak intensywnej brutalnej płyty. Przypomina mi się intensywność Terrorizera. Może poprzez perkusję.. i ciągłe parcie do przodu. I nie jest to nowomodne corowo-deathowe kiczowate granie zjebanej amerykańskiej młodzieży.. co to to nie
-
- postuje jak opętany!
płyta jest od jakiegoś czasu do odsłuchania w całości na pewnej stronie. Ogólnie moim zdaniem Misery cierpi na przypadłość wydawania zajebistych, kopiących dupę epek/splitów, a nudnych i średniackich longplejów - i tak samo jest tym razem ;]
-
- starszy świeżak
Na "Traitors" czekałem z mokrymi majtami i mnie nie zawiedli płyta zabija...ma ktos Dissent na vinylu na sprzedaż? 

- ozzy
- postuje jak opętany!
ja mam na sprzedaż split Ruling Class Cancelled z Mumakillem na 7', jak coś to priv ; )
SODOM i chuj
- Adrian696
- zahartowany metalizator
i popełnisz bładMaria Konopnicka pisze:czytałem bardzo pochlebną recenzję w Metal Hammerze... to oznacza, że płytę będzie można spokojnie odpuścić

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
gówno największe.
-
- w mackach Zła
Nowy album MISERY INDEX klasowy i wreszcie się w pełni do tych kolesi przekonałem.
phiii.. nawet pewnie nie słuchałes nowej płyty i w ogóle nie słuchałeś. Bo z Ameryki, bo nie jest to płyta przed 90-którymś roku, bo nie sa mroczni jak dupa węża, bo nie zasłaniają się satanem i nie są leśnikami...twoja_stara_trotzky pisze:gówno największe.
Tak z ciekawości posłuchałem sobie tego nowego Misery Index i całkiem klawe to jest. Teoretycznie ten zespół reprezentuje wszystko czego nie lubię w death metalu - polityczne teksty, miłe chłopaki i chujowa muzyka. To ostatnie się jednak nie zgadza, bo słucha się tego wybornie. W sumie to w gruncie rzeczy raczej klasyczny death metal, może trochę przykoksowany, ale opaty w sumie na klasycznych patentach. Bardzo mocna rzecz, na chwile obecną 8/10.
- lucass
Dla mnie TRAITORS to ich najlepszy album. Kiedys czesto gesto katowałem jedynke ale nowa plyta deklasuje wszystko co do tej pory nagrali.
LEGALISE DRUGS & MURDER
A oni przedtem grali tak samo jak teraz?lucass pisze:Dla mnie TRAITORS to ich najlepszy album. Kiedys czesto gesto katowałem jedynke ale nowa plyta deklasuje wszystko co do tej pory nagrali.
- lucass
Oj, no cos w ten desen ale jedynka jechała bardziej Dying Fetus jak dla mnie, wiecej umpa umpa było generalnie.
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- postuje jak opętany!
to chyba nie jest temat o tych Twoich pierdachtwoja_stara_trotzky pisze:gówno największe.

-
- postuje jak opętany!
posłuchaj pierwszej EPki i splitu z Mumakilem
- Mol
- zahartowany metalizator
Tutaj sie zgodze, chociaz brzmieniowo nie jest najlepiej to Overthrow po prostu rozkurwia w drobny mak. Do wymienionych wyzej wydawnictw dodalbym jeszcze Dissent.Some serious shit? pisze:posłuchaj pierwszej EPki i splitu z Mumakilem