SAMAEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- sveneld
- zaczyna szaleć
- P.
- postuje jak opętany!
Na ostatnich plytach śpiewak samael ma taki śmieszny głosik. On coś probuje zaśpiewać niby basem, ale wychodzi to koimcznie.
W "I feel you" efekt jest taki sam jak u pana wiwczarka piotra, który też zmagal się z tą piosenką. Żygać sie chce od tego, to jest denerwujące i śmieszne, ale nie mroczne (bo chyba taki efekt chcieli osiągnąć obydwaj pseudowokaliści hehe).
W "I feel you" efekt jest taki sam jak u pana wiwczarka piotra, który też zmagal się z tą piosenką. Żygać sie chce od tego, to jest denerwujące i śmieszne, ale nie mroczne (bo chyba taki efekt chcieli osiągnąć obydwaj pseudowokaliści hehe).
never again
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
Samael to kurwa bogowie, zaraz obok, albo tuż lekko za Potężnym Behemoth :LOL:, a serio, to jeden z niewielu zespołów jakie pociągam bez popity w całości bez wyjątków, ciężko mi jest wybrac tę jedyną, najlepszą, podobnie jak stary może powinienem głosowac na "Worship Him" głosuję na "Reign of Light" bo płyta jest wyjebana, jak zresztą wszystkie poprzednie... po prostu jeśli chodzi o Samael, to nie mam dystansu
))...

Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
-
- rozkręca się
Największy sentyment mam do "Ceremony..." - cóż za klimacik, wspaniałe keyboardy i sample zajebiście współpracują z gitarami, kult !
2 pierwsze również bardzo cenie, ze wskazaniem na "Worship Him".
"Passage" to również dobra płyta ale już troche inna bajka, słychać że nagrana już bez pomocy Rogatego
"Eternal" - to był dla mnie szok i do dziś nie moge przekonać się do tej płyty.
Za to "Reign of Light" podszedł mi bez problemu, być może dlatego że byłem już przygotowany na podobne klimaty i obyło się bez szoku
2 pierwsze również bardzo cenie, ze wskazaniem na "Worship Him".
"Passage" to również dobra płyta ale już troche inna bajka, słychać że nagrana już bez pomocy Rogatego

"Eternal" - to był dla mnie szok i do dziś nie moge przekonać się do tej płyty.
Za to "Reign of Light" podszedł mi bez problemu, być może dlatego że byłem już przygotowany na podobne klimaty i obyło się bez szoku

- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Od lat jestem oddanym samaelitą, mam praktycznie wszystko co ten zespół wydał, zarejestrował... ażdą ich produkcję wielbię, każda,mimo, że odmienna diametralnie od poprzedniczki ma swój złowieszczy klimat, nawet te nowoczesne. Coś zawsze czai się w Ich Muzyce. Głos oddałem na "Ceremony..." płytę monolit, płytę doskonałą, genialną i absolutną.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
"Ceremony of opposites" - tej plyty mogę sluchac po wieki wieków, jej ciężar i majestatyka zawsze wywolywaly ciary na moich czlonkach. A tytulowy utwór, to przyslowiowy "koniec wieńczący dzielo". W ogóle uważam, że ostatni utwór, to jeden z najlepszych (jesli nie najlepszy) kawalków zamykających plytę.
-
- rasowy masterfulowicz