REBAELLIUN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- arekLXXXII
- rozkręca się
Re: REBAELLIUN
"Annihilation" też nie ma czego zarzucić. Płyta jest troszkę inna niż "Burn the Promised Land", jakby mniej zwierzęca, a bardziej okiełznana. Nie wiem jak to zabrzmi, ale dwójka Rebaelliun jest płytą wręcz..........przebojową, Dla mnie na równi z debiutem.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Absolutnie. Choć ja dwójkę odbieram zupełnie inaczej niż Ty. Mniej przebojowa, bardziej agresywna, brutalna i wściekła muzyka od tej na Burn the Promised Land. Ale równie zajebista.
all the monsters will break your heart
- evildead
- weteran forumowych bitew
swego czasu słuchałem na kolanach, obok Sepultury i Attomica moi ulubieni canarinhos
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Lucek
do Sepultury bardzo ale to bardzo im daleko, zauważa ktos ze to druga liga jest ?, jedynke kładzie chujowe brzmienie, dwójka lepsza ale niestety cały czas słychać ze chopaki za bardzo sie starają, niestety umiejętności nie dorównują ambicją.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Lucek, miej Ty litość. Jaka druga liga? Gdyby Burn the Promised Land wyszedł przed Deicide to byś uważał ten album za klasyka, którym zresztą wg. mnie jest tak czy srak.
all the monsters will break your heart
- Lucek
mocno popłynołeś, nie wiem co powiedzieć, dojebałeś sromotnie.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
To był przyzwoity zespół, ale - tak jak już pisałem wcześniej - gonili za KRISIUN, aż padli z wycieńczenia. W barażach o awans do pierwszej ligi spokojnie mogli grać, tego im trudno odmówić :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Krisiun wymyślił ten styl, ale płyty Rebaelliun spokojnie można postawić w jednym rzędzie z najlepszymi krążkami Krisiun. Czy druga liga? Jeśli pierwsza to Morbid Angel, Deicide, Death etc. to tak, druga liga, ale druga liga w death metalu to i tak zajebiście wysoki poziom.
- arekLXXXII
- rozkręca się
Ocenianie muzyki danego zespołu przez pryzmat pierwszej czy drugiej ligi jest wyłącznie subiektywnym osądem poszczególnego słuchacza, który stoi jak chorągiewka na wietrze, bo jutro usłyszy coś "LEPSZEGO" i godniejszego miejsca na podium. Nie mniej jednak, życzę sobie i Wam wszystkim, Szanowni forumowicze, więcej takich zespołów jak Rebaelliun.
- maciek z klanu
czy to nie Pan Redaktor z szanowanego czasopisma śmietanki metalowej?arekLXXXII pisze:Ocenianie muzyki danego zespołu przez pryzmat pierwszej czy drugiej ligi jest wyłącznie subiektywnym osądem poszczególnego słuchacza, który stoi jak chorągiewka na wietrze, bo jutro usłyszy coś "LEPSZEGO" i godniejszego miejsca na podium. Nie mniej jednak, życzę sobie i Wam wszystkim, Szanowni forumowicze, więcej takich zespołów jak Rebaelliun.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Jaki styl??? Krisiun i Rebaelliun to dwa różne zespoły! Jedyne, co je łączy, to (pod)gatunek wykonywanej muzyki i kraj pochodzenia.ultravox pisze:Krisiun wymyślił ten styl
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- arekLXXXII
- rozkręca się
Gwarantuję, że nie.maciek z klanu pisze:czy to nie Pan Redaktor z szanowanego czasopisma śmietanki metalowej?arekLXXXII pisze:Ocenianie muzyki danego zespołu przez pryzmat pierwszej czy drugiej ligi jest wyłącznie subiektywnym osądem poszczególnego słuchacza, który stoi jak chorągiewka na wietrze, bo jutro usłyszy coś "LEPSZEGO" i godniejszego miejsca na podium. Nie mniej jednak, życzę sobie i Wam wszystkim, Szanowni forumowicze, więcej takich zespołów jak Rebaelliun.
- maciek z klanu
manieczki obadaj prosze sytuacje !! rozpusc zwoje wici
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- ultravox
Znajdź 10 różnic.Plagueis pisze:Jaki styl??? Krisiun i Rebaelliun to dwa różne zespoły! Jedyne, co je łączy, to (pod)gatunek wykonywanej muzyki i kraj pochodzenia.ultravox pisze:Krisiun wymyślił ten styl
-
W takim razie dziękujemy.arekLXXXII pisze:Gwarantuję, że nie.maciek z klanu pisze:czy to nie Pan Redaktor z szanowanego czasopisma śmietanki metalowej?arekLXXXII pisze:Ocenianie muzyki danego zespołu przez pryzmat pierwszej czy drugiej ligi jest wyłącznie subiektywnym osądem poszczególnego słuchacza, który stoi jak chorągiewka na wietrze, bo jutro usłyszy coś "LEPSZEGO" i godniejszego miejsca na podium. Nie mniej jednak, życzę sobie i Wam wszystkim, Szanowni forumowicze, więcej takich zespołów jak Rebaelliun.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Nie bądźmy minimalistami, może 100? :Dultravox pisze:Znajdź 10 różnic.Plagueis pisze:Jaki styl??? Krisiun i Rebaelliun to dwa różne zespoły! Jedyne, co je łączy, to (pod)gatunek wykonywanej muzyki i kraj pochodzenia.ultravox pisze:Krisiun wymyślił ten styl
Różnice są słyszalne z miejsca dla średnio osłuchanego odbiorcy, więc o czym tu pisać?
- Harlequin
Nie wiem jak wy, ale mi Rebaelliun robi dużo bardziej niż Krzysiun
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Witam w klubie. ;)Harlequin pisze:Nie wiem jak wy, ale mi Rebaelliun robi dużo bardziej niż Krzysiun
- ultravox
Domyślam się, że mocno osłuchany odbiorca potrafi nawet odróżnić Abhorrence od Krisiun.Plagueis pisze: Różnice są słyszalne z miejsca dla średnio osłuchanego odbiorcy, więc o czym tu pisać?