MARLIWO - Pieśni [2014]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: MARLIWO - Pieśni [2014]
No tak po prawdzie, to moim zdaniem jest to może niekoniecznie dobre, ale na pewno intrygujące i w jakiś sposób nieszablonowe granie. Wyróżnia się na pewno. Ani to black metal, ani neofolk na gitarach, tylko jakieś takie... coś. Rozmyte, oniryczne brzmienie i pykająca rytmika przypominają mi luźno klimat STAREJ RZEKI, chociaż podobieństw stricte formalnych jest niedużo.
Największy plus: zajebiste teksty. I dziwaczny wokal, widać że ktoś tu nie umie śpiewać :D ale właśnie przez tę nieumiejętność zostaje uzyskana charakterystyczna maniera głosu, taka trochę, jak sobie rano dywagowaliśmy z rivenem, pod Kostrzewskiego.
W sumie to chciałem napisać, że mi się nie podoba i w ogóle 2/10, ale rano badałem to Marliwo przed sesją z Milesem Davisem i Miles musiał poczekać zdecydowanie dłuższą chwilę niż sądziłem, a to ogólnie o czymś jednak świadczy.
Drone, ta perkusja to automat, czy prawdziwe gary? Brzmią, mówiąc łagodnie, koszmarnie.
Największy plus: zajebiste teksty. I dziwaczny wokal, widać że ktoś tu nie umie śpiewać :D ale właśnie przez tę nieumiejętność zostaje uzyskana charakterystyczna maniera głosu, taka trochę, jak sobie rano dywagowaliśmy z rivenem, pod Kostrzewskiego.
W sumie to chciałem napisać, że mi się nie podoba i w ogóle 2/10, ale rano badałem to Marliwo przed sesją z Milesem Davisem i Miles musiał poczekać zdecydowanie dłuższą chwilę niż sądziłem, a to ogólnie o czymś jednak świadczy.
Drone, ta perkusja to automat, czy prawdziwe gary? Brzmią, mówiąc łagodnie, koszmarnie.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- aginsiak
- w mackach Zła
hahah jak boga kocham ,włączyłem utwór pod tytułem Iglice. Wiem ,że sa różni zbyciarze na planecie, na tym forum jest paru asów, ale żeby takie podpierdolki robić ,to sie nie spodziewałem.
Potem wyłączyłem ,bo skecz jednorazowy może śmieszyć ,potem żenuje.
Potem wyłączyłem ,bo skecz jednorazowy może śmieszyć ,potem żenuje.
Ja pierdolę, to samo tutaj :DDDD Nie pisałem od miesięcy, ale to było tak słabe że aż musiałem.boroowa pisze:hmm... sporadycznie zaglądam na forum, dawno też się nie logowałem...
- Block69
- zahartowany metalizator
-
- mistrz forumowej ceremonii
Płytę wyda specjalnie powołana na tę okoliczność Vulture records.
Limit do 66 sztuk , pięknie wydany skórzany digi pack, do każdej płyty będzie dodana garść suszonych borowików zebranych przez artystę w tym sezonie w okolicach Puszczy Kampinoskiej.
Ze względu na elitarny charakter wydawnictwa cena pojedyńczego cd (plus grzyby) to 100 zł (poczta wliczona)
Wkrótce podamy wiecej zdjęć i dane do przelewu.
Limit do 66 sztuk , pięknie wydany skórzany digi pack, do każdej płyty będzie dodana garść suszonych borowików zebranych przez artystę w tym sezonie w okolicach Puszczy Kampinoskiej.
Ze względu na elitarny charakter wydawnictwa cena pojedyńczego cd (plus grzyby) to 100 zł (poczta wliczona)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Clochard
z kilogram tych grzybow bedzie?[V] pisze:Płytę wyda specjalnie powołana na tę okoliczność Vulture records.
-
0,5 kg. Dla każdego wystarczy.W tym roku był wysyp i mamy tego dużo.Atest będzie załączony do każdej przesyłki.Clochard pisze:z kilogram tych grzybow bedzie?[V] pisze:Płytę wyda specjalnie powołana na tę okoliczność Vulture records.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Muzyka może jest kontrowersyjna, zwłaszcza wokal, ale teksty są naprawdę bdb. Mnie się całość podoba chociaż nie dziwie się takiej reakcji ;) w zasadzie to zgadzam się z batonem
this is a land of wolves now
-
ten jaki dyplomata. przecież to jest sraka najgorszego sortu, o czym tu w ogóle mówić? :DRiven pisze:Muzyka może jest kontrowersyjna, zwłaszcza wokal, ale teksty są naprawdę bdb. Mnie się całość podoba chociaż nie dziwie się takiej reakcji ;) w zasadzie to zgadzam się z batonem
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Kontakt:
Jaki dyplomata, lol. Serio mi się podoba. Co, baton też dyplomata? Spiseg? :)
Ale ja jestem pojebany, kumpel mi polecił licho i też mi się podobało :) chociaż tam jest gorszy wokal :d
Ale ja jestem pojebany, kumpel mi polecił licho i też mi się podobało :) chociaż tam jest gorszy wokal :d
- Drone
- Riven
- Kontakt:
- Clochard
:DDDDDDDDDDDDDDDDrone pisze:LICHO jest zajebiste właśnie :)
- Riven
- Kontakt:
No sorry ale ile jest zespołów z pojebanym wokalem i chorymi tekstami które znajdują poklask? Żeby daleko nie szukać - current 93 :) a muzyka w tym licho była spoko
- Drone
Też nie rozumiem, czego ludzie chcą od tego LICHO. Czy każde nieortodoksyjne granie musi spotykać się z masową krytyką? Fajny koncept, dobra muzyka i świetne teksty.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
-
coś jak LULUDrone pisze:Też nie rozumiem, czego ludzie chcą od tego LICHO. Czy każde nieortodoksyjne granie musi spotykać się z masową krytyką? Fajny koncept, dobra muzyka i świetne teksty.
Słychać wyraźne inspiracje debiutem Świetlików. Rozciągnięte swetry i te sprawy.
- Drone
Żebyś wiedział :)[V] pisze:coś jak LULUDrone pisze:Też nie rozumiem, czego ludzie chcą od tego LICHO. Czy każde nieortodoksyjne granie musi spotykać się z masową krytyką? Fajny koncept, dobra muzyka i świetne teksty.
- Drone
Nie znam w ogóle tej płyty :)535 pisze:Słychać wyraźne inspiracje debiutem Świetlików. Rozciągnięte swetry i te sprawy.