GRAND SUPREME BLOOD COURT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: GRAND SUPREME BLOOD COURT
Dzisiaj dodali na Metal Archives.
A płyta już zamówiona. W ciemno, czego już w ogóle nie robię.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Mol
Zacząłem odsłuch i wow. Oldschool kapie na mnie z sufitu. Czuję się, jakbym znów miał 15 lat i słuchał z walkmana Obituary i Unleashed.
- ultravox
Ale czy pod względem samych kompozycji jest to poziom zbliżony do klasycznych płyt wyżej wymienionych?
- wombat
- zaczyna szaleć
Na mnie ta płyta robi lepsze wrażenie niż ostatni Asphyx, skurwysyńsko mocna rzecz.
Po jednym odsłuchu nie będę oceniał pod tym względem, chociaż to pytanie było dla mnie zawsze okrutną abstrakcją, bo tak naprawdę nie wiem o co jestem pytany. :)ultravox pisze:Ale czy pod względem samych kompozycji jest to poziom zbliżony do klasycznych płyt wyżej wymienionych?
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Na pewno kupię, ale szczerze mówiąc jestem trochę zawiedziony. Brzmi to jak połączenie jedynki i dwójki ASPHYX, tylko wszystko bardziej wypolerowane i wygładzone. Tempa są też zbyt średnie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Gdzie zamówiłeś?Gore_Obsessed pisze:Dzisiaj dodali na Metal Archives.
- Gore_Obsessed
U siebie, ale źle zrobiłem, bo w Media już od tygodnia jest, a u mnie będzie nie wiadomo kiedy - EMI nie było w stanie odpowiedzieć. Z drugiej strony - w Media po 45 zł, a ja będę miał o 1/3 taniej.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- ultravox
Pytałem o to, czy poziom tych utworów zbliża się do ""Shadows in the Deep" albo "Cause of Death", czy chodziło Ci tylko o to, że formą i klimatem przypomina tamte nagrania. Ale chyba znam już odpowiedź na swoje pytanie.Karkasonne pisze:Po jednym odsłuchu nie będę oceniał pod tym względem, chociaż to pytanie było dla mnie zawsze okrutną abstrakcją, bo tak naprawdę nie wiem o co jestem pytany. :)ultravox pisze:Ale czy pod względem samych kompozycji jest to poziom zbliżony do klasycznych płyt wyżej wymienionych?
Po kilku odsłuchach stwierdzam co następuje: fajne riffy, brzmienie mega, wokal mięso, ale cały płyta praktycznie na jedno kopyto, odróżniłbym tylko tytułowy. To nie tak powinno być!
- Drone
No właśnie to mi się też nie podoba. Jak ze sztancy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- rasowy masterfulowicz
39,99. ;)Gore_Obsessed pisze:U siebie, ale źle zrobiłem, bo w Media już od tygodnia jest, a u mnie będzie nie wiadomo kiedy - EMI nie było w stanie odpowiedzieć. Z drugiej strony - w Media po 45 zł, a ja będę miał o 1/3 taniej.
HAILSA!!!!!
- ultravox
Niby ok ta płyta, ale jednak słabsza niż ostatnie krążki Asphyx i w przeciwieństwie do nich troszkę się dłuży.
- Mol
a czego sie spodziewales? tylko kurwa odpowiedz po polsku ;)Drone pisze:No właśnie to mi się też nie podoba. Jak ze sztancy.
-
- w mackach Zła
fakt dobrze się tego słucha, podobne brzemienie, wiadomo vocal. ale jednak nie jest to tak dobre jak ostatni Asphyx
Ja się niczego nie spodziewałem, dlatego nie jestem rozczarowany. Oczekiwania kaleczą odbiór.Mol pisze:a czego sie spodziewales? tylko kurwa odpowiedz po polsku ;)Drone pisze:No właśnie to mi się też nie podoba. Jak ze sztancy.
- Mol
po paru odsluchach stwierdzam, ze jest to tylko i wylacznie poprawna plyta, niby wszystkie skladowe sa, ale jakos mnie to nie chwyta. nie czaje dlaczego ta plyta i ostatni Asphyx maja produkcje pozbawiona basu, za bardzo to wszystko "pyka"
- Harlequin
jak dla mnie lepsze od cienkiego "Deathhammer", ale i tak zbyt grzeczne, zbyt wtórne i nawet na krótszą metę nudne. Po co mam słuchać GSBC jak może sięgnąć po 'The rack", "Last one on earth" czy nawet "feeding on angels" - tam jest to samo, tyle, ze lepiej podane.
-
- zaczyna szaleć
Kupiłem dziś za 47 zeta w empiku na rynku we Wrocu. Digizbok z wszywką. W innych empikach, media smarkach i sra turnach w Kraku i we Wro nie było. Na allegro drożej. Nie żałuję. Najlepszy zakup na zakończenie rocku i trzeba go opić. Dla ciekawskich polecam posłuchać w słuchawkach. W pewnych momentach jak riff gra w jednej, w drugiej słychać plumkanie tegoż riffu na sucho po strunach. Czasem wycięli, czasem nie. Jak ktoś lubi DEATH METAL unplugged to ten krążek musi mieć, chociaż dla tych kilku wstawek bez prundu:)
Jeżeli Twoja płyta CD wydana przed rockiem 1994 posiada matrixy z IFPI...to wiedz, że coś się dzieje... Jeżeli na płytach wydanych przez NUCLEAR BLAST przed 1993 rockiem jest adres o pięciocyfrowym kodzie pocztowym...to wiedz, że bardzo źle się dzieje...