ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- grot
- weteran forumowych bitew
Re: ULVER
Nawet i lepiej by było w wersji podrasowanej, ale zobaczymy ja będzie.
Koncertówka w Roadburn pewnie nie będzie specjalnie zaskakująca, ale podobnie jak każdy materiał Ulver chętnie przesłucham.
Wspomnianego wcześniej bootlega nie widziałem nigdzie indziej. I dzięki za sugestię, ale poznam różnicę między September IV a Providence :)
Koncertówka w Roadburn pewnie nie będzie specjalnie zaskakująca, ale podobnie jak każdy materiał Ulver chętnie przesłucham.
Wspomnianego wcześniej bootlega nie widziałem nigdzie indziej. I dzięki za sugestię, ale poznam różnicę między September IV a Providence :)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Nie żebym się czepiał, ale czy aby na pewno? Bo o ile mnie pamięć nie myli to wspomniany drone z pohukiwaniami Attili jest właśnie w Providence, a syntezatorowy jam w duchu Tagerine Dream znajduje się w drugiej części September IV, tak czy inaczej. Zawsze tam był :]grot pisze:I dzięki za sugestię, ale poznam różnicę między September IV a Providence :)
This is where everything goes backwards.
- grot
Zawsze? W wersji koncertowej nie przypominam sobie (przynajmniej nie w wersji którą grali w Poznaniu), żeby te długie partie syntezatora były w którymkolwiek kawałku. Za to na żywo w September po hm, "cyrkowej" galopadzie było dronowanie.Knokkelmann pisze:Nie żebym się czepiał, ale czy aby na pewno? Bo o ile mnie pamięć nie myli to wspomniany drone z pohukiwaniami Attili jest właśnie w Providence, a syntezatorowy jam w duchu Tagerine Dream znajduje się w drugiej części September IV, tak czy inaczej. Zawsze tam był :]grot pisze:I dzięki za sugestię, ale poznam różnicę między September IV a Providence :)
Na płycie OK, masz rację, że Atilla był w Providence, ale na pewno w drugiej części September IV nie ma tego o czym pisałem. Zresztą najlepiej zaciągnij sobie wspomniany boot i będziesz wiedział co mam na myśli.
W każdym razie posłucham sobie dzisiaj jeszcze WoTR, wbrew panującym na forum opiniom nigdy nie uważałem jej za słabą płytę.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Zrobię tak przy okazji.grot pisze:Zresztą najlepiej zaciągnij sobie wspomniany boot i będziesz wiedział co mam na myśli.
Takoż i ja:) Jedyna mielizna to ciągnący się zbyt długo Stone Angels. Żeby chociaż recytował Rygg...(...) WoTR, wbrew panującym na forum opiniom nigdy nie uważałem jej za słabą płytę.
grocie, a The Brick Keepers - Laid to Rest znasz?
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
I tu się zgodzę absolutnie. Zupełnie nie podoba mi się, że ten utwór(?) trwa tak długo. No nie rozumiem po prostu. Spójrzcie, gdyby wyciąć tą recytację, to płyta trwałaby pół godziny. No co to jest 30 minut na pełny album przy takiej muzyce.Knokkelmann pisze: Jedyna mielizna to ciągnący się zbyt długo Stone Angels.
Pomysł, żeby wprowadzić taką recytację z ambientem w tle jest całkiem udany i bardzo pasuje do tej płyty, ale dlaczego musi to trwać 1/3 krążka? Mogliby Stone Angels skrócić do 5 - 7 minut i w to miejsce nagrać jeszcze ze 2 piosenki i mogłoby być na prawdę dobrze.
Jak dla mnie ta 15-minutowa recytacja to spory minus Wars of the Roses.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
- grot
tylko to co było na soundcloud, nie chciało mi się bulić względnie dużej kasy za ciekawostkęKnokkelmann pisze:
grocie, a The Brick Keepers - Laid to Rest znasz?
EDYTA: btw jednak będzie jedno drobne zaskoczenie na koncertówce z Roadburn, ostatni track to:
Improptu Performance (Tribute To Can)
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!

Chyba nowe hobby mają...
Brał ktoś koncertówkę z Roadburn? Zaczynam się niepokoić o moje zamówienie sprzed 1,5 miesiąca.
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Prosto z BWR? Jak tak to im się przypomnij, jak 7'ki zamawiałem (5 sztuk) to nic nie dochodziło ładnych parę tygodni, jak się przypomniałem to powiedzieli, że tyle nie mogą wysłać i nazajutrz (!) wyślą 3.Knokkelmann pisze: Brał ktoś koncertówkę z Roadburn? Zaczynam się niepokoić o moje zamówienie sprzed 1,5 miesiąca.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Tak, od nich. Email już poszedł. Myślałem, że mają jakiś poślizg, ale dziś zauważyłem, że ludziska podostawali to już 10 dni temu.
- grot
do mnie też nie dotarło, widać też będę musiał interweniować
EDIT: dziś dostałem info, że ostatnia część zamówień (w tym moje niestety) poszła dopiero wczoraj.
EDIT: dziś dostałem info, że ostatnia część zamówień (w tym moje niestety) poszła dopiero wczoraj.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Bardzo dobre wieści z obozu Ulver. Zespół kompletuje materiał retrospektywno-antologiczny, wśród którego miałby się znaleźć również ten z black metalowego okresu działalności grupy (o ile dobrze zrozumiałem myśl autora, mowa była o niepublikowanych do tej pory nagraniach). Zapewne prędko się to nie ukaże, ale najważniejsze, że coś się w tej materii dzieje.

- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Jeśli miałaby to być zwykła kompilacja typu "the best of", to oczywiście jebać. Ale nie chce mi się wierzyć, że poszliby z tym aż tak nisko. Jest tu ktoś, kto nie chciałby usłyszeć Garma wypluwającego płuca, na miarę wokali z Nattens Madrigal? No, tak myślałem.Zenek pisze:może starczyłoby tego odgrzewania kotletów i jakiś nowy materiał wypadałoby nagrać, a nie wiecznie koncerty, covery, antologie...
Osobiście o niczym bardziej nie marzę jeśli chodzi o ten zespół, jak usłyszeć jeszcze raz te wrzaski ze wspomnianej płyty albo debiutu Borknagar, w jakimś starym, niepublikowanym materiale, utrzymanym w stylistyce trzeciego albumu. Najdziksze wokale jakie wypluł z siebie Pan Garm.
-
[V]
- mistrz forumowej ceremonii
szkoda,ze ten pomysl zeby nagrac Natten Madrigal w bardziej elektronicznej oprawie zostal zarzucony. Swoja droga ciekawie jak brzmialby dzisiaj ten zespól gdyby wciaz gral METAL.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
No szkoda, szkoda. Mogło być naprawdę ciekawie. Może coś na kształt "Eitttlane" z A Quick Fix of Melancholy. Ponoć materiał z Nattens... z kwartetem smyczkowym mają nagrany. Może kiedyś zdecydują się sfinalizować ten projekt.[V] pisze:szkoda,ze ten pomysl zeby nagrac Natten Madrigal w bardziej elektronicznej oprawie zostal zarzucony. Swoja droga ciekawie jak brzmialby dzisiaj ten zespól gdyby wciaz gral METAL.
Mimo, że zarzekał się, że z metalem nie chce mieć już nic wspólnego, to czyż nie on deklamował za Willim:
The man who never alters his opinion is like standing water, and breeds reptiles of the mind.
hehehe...
Kto otwiera setną stronę?
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
- grot
Tak btw kupiłem sobie ostatnio tą całą apkę Ulver na androida, słabe to i do tego często się wiesza.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Co kupiłeś? Co to jest cała apka Ulver na androida? Co oni tam znowu tworzą?
The withered bones of those who failed