ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
Plasfodeur
- weteran forumowych bitew
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Re: ULVER
Z cyklu: sprzedajmy to jeszcze raz.
https://www.burningshed.com/store/kscop ... /272/4606/
https://www.burningshed.com/store/kscop ... /272/4606/
This is where everything goes backwards.
-
535
Ja natomiast zaproponuję inny cykl, także lubiany, czyli: przeżyjmy to jeszcze raz.
To fragment wypowiedzi wolnego artysty, którego utrzymują rodzice:
"Nie dbamy zbytnio, ile albumów uda nam się sprzedać. Wolę, żeby nasze nagrania kupiło 10,20 osób, które potrafią zrozumieć o co nam chodzi, niż gdyby 10 milionów gówniarzy bez pojęcia, miało obnosić się naszym imieniem, nie mając najmniejszego pojecia przy tym, o czym naprawdę jest muzyka ULVER",
a tu wypowiedź artysty, którego wyprostował wolny rynek:
"Czy trudno było Ci zdobyć się na to, aby za pośrednictwem oficjalnej strony zachęcić fanów do składania donacji na poczet przyszłych produkcji Twojego zespołu?
Tak, to było bardzo trudne. Zdobycie się na to, aby za pośrednictwem paypala zakomunikować fanom: "jeśli chcecie nam odpalić jakąś działkę, proszę bardzo" (śmiech). To było nam obce, zmusiliśmy samych siebie do wykonania takiego kroku, ale wierzymy, że to ma sens, niewielu to zrobi, ale pomyśl - większość ludzi ma trzy, cztery zespoły za którymi podążają, których poczynania śledzą z wielkim zainteresowaniem. Gdybym ja miał okazję coś takiego zrobić i wspomóc jakiegoś artystę którego szanuję zrobiłbym to bez zastanowienia, ponieważ wiem jak to działa. Na przykład jeśli kupiłeś nasze ostatnie cztery płyty, zapłaciłeś 15€ za każdą, to z tego jedynie 3€ trafia do naszej kieszeni. W pewien sposób jest to bardzo ironiczne. Poza tym dzisiaj muzyka jest w sieci chwilę po tym jak została stworzona. Dlatego naszą nową płytę wydamy w wielu formatach. Niektóre z nich będą bardzo ekskluzywne i będą kosztować o wiele więcej niż np. typowy winyl, ale tak to obecnie wygląda, wszystko się zmienia. Musimy myśleć inaczej i dostosowywać się do zmieniających warunków."
To fragment wypowiedzi wolnego artysty, którego utrzymują rodzice:
"Nie dbamy zbytnio, ile albumów uda nam się sprzedać. Wolę, żeby nasze nagrania kupiło 10,20 osób, które potrafią zrozumieć o co nam chodzi, niż gdyby 10 milionów gówniarzy bez pojęcia, miało obnosić się naszym imieniem, nie mając najmniejszego pojecia przy tym, o czym naprawdę jest muzyka ULVER",
a tu wypowiedź artysty, którego wyprostował wolny rynek:
"Czy trudno było Ci zdobyć się na to, aby za pośrednictwem oficjalnej strony zachęcić fanów do składania donacji na poczet przyszłych produkcji Twojego zespołu?
Tak, to było bardzo trudne. Zdobycie się na to, aby za pośrednictwem paypala zakomunikować fanom: "jeśli chcecie nam odpalić jakąś działkę, proszę bardzo" (śmiech). To było nam obce, zmusiliśmy samych siebie do wykonania takiego kroku, ale wierzymy, że to ma sens, niewielu to zrobi, ale pomyśl - większość ludzi ma trzy, cztery zespoły za którymi podążają, których poczynania śledzą z wielkim zainteresowaniem. Gdybym ja miał okazję coś takiego zrobić i wspomóc jakiegoś artystę którego szanuję zrobiłbym to bez zastanowienia, ponieważ wiem jak to działa. Na przykład jeśli kupiłeś nasze ostatnie cztery płyty, zapłaciłeś 15€ za każdą, to z tego jedynie 3€ trafia do naszej kieszeni. W pewien sposób jest to bardzo ironiczne. Poza tym dzisiaj muzyka jest w sieci chwilę po tym jak została stworzona. Dlatego naszą nową płytę wydamy w wielu formatach. Niektóre z nich będą bardzo ekskluzywne i będą kosztować o wiele więcej niż np. typowy winyl, ale tak to obecnie wygląda, wszystko się zmienia. Musimy myśleć inaczej i dostosowywać się do zmieniających warunków."
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
No tak. Nie on pierwszy i z pewnością nie ostatni, który swe młodzieńcze ideały musiał porzucić pod naporem prozy życia ;)535 pisze:"Nie dbamy zbytnio, ile albumów uda nam się sprzedać. Wolę, żeby nasze nagrania kupiło 10,20 osób, które potrafią zrozumieć o co nam chodzi, niż gdyby 10 milionów gówniarzy bez pojęcia, miało obnosić się naszym imieniem, nie mając najmniejszego pojecia przy tym, o czym naprawdę jest muzyka ULVER"
Jednak co do wznowienia The Norwegian National Opera z płytą cd, to myślę, że to raczej nie pomysł samego zespołu, a wytwórni Kscope, która chce wycisnąć z tego tytułu ile się da.
Jeszcze jedno stare zdjęcie, gdzieś tak z okresu Nattens Madrigal.

- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Jakoś mi to specjalnie nie przeszkadza, normalna sprawa. Tylko niech czasem wyda też coś słuchalnego zamiast coverów, reeadycji, czy koncertówek.Knokkelmann pisze:No tak. Nie on pierwszy i z pewnością nie ostatni, który swe młodzieńcze ideały musiał porzucić pod naporem prozy życia ;)535 pisze:"Nie dbamy zbytnio, ile albumów uda nam się sprzedać. Wolę, żeby nasze nagrania kupiło 10,20 osób, które potrafią zrozumieć o co nam chodzi, niż gdyby 10 milionów gówniarzy bez pojęcia, miało obnosić się naszym imieniem, nie mając najmniejszego pojecia przy tym, o czym naprawdę jest muzyka ULVER"
Coś tam było! Człowiek!
-
[V]
Świetna fota,była w jakis starym Morbid Noizz,jak Hilar robił z nim wywiad (świetny zresztą)Knokkelmann pisze:No tak. Nie on pierwszy i z pewnością nie ostatni, który swe młodzieńcze ideały musiał porzucić pod naporem prozy życia ;)535 pisze:"Nie dbamy zbytnio, ile albumów uda nam się sprzedać. Wolę, żeby nasze nagrania kupiło 10,20 osób, które potrafią zrozumieć o co nam chodzi, niż gdyby 10 milionów gówniarzy bez pojęcia, miało obnosić się naszym imieniem, nie mając najmniejszego pojecia przy tym, o czym naprawdę jest muzyka ULVER"
Jednak co do wznowienia The Norwegian National Opera z płytą cd, to myślę, że to raczej nie pomysł samego zespołu, a wytwórni Kscope, która chce wycisnąć z tego tytułu ile się da.
Jeszcze jedno stare zdjęcie, gdzieś tak z okresu Nattens Madrigal.
Najbardziej w Ulver brakuje mi dzisiaj właśnie tej dozy ekstrawagancji,pychy,nuty megalomanii i agresywnie skrojonych garniturów na tle sportowych samochodów.Za dużo płakania,za dużo że świat jest zły i okrutny.Oblicze zespołu między nattens madrigal a Blood Inside odpowiada mi najbardziej.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!

Okładka nowej koncertówki, autorstwa Trine + Kim Design Studio, oraz Velvet Sunset do sprawdzenia.
Płyta w formacie 2LP i CD dostępna na tegorocznej edycji Roadburn Festival. Cenami to się popisali, nie powiem :(
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
-
[V]
a ja czekam na płyte z orkiestrą.Myśle że będzie strzał w ryj i garm nie powiedzial jeszcze ostatniego słowa.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
-
[V]
jak robiłem z nim ten intervju to był podekscytowany jak dzieciak gdy opowiadał o tej płycie.udzielił mi się ten entuzjazm.
- Skaut
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
W sumie to prawie każdy artysta wypowiada się w podobnym tonie o swojej nowej płycie. Nie licząc artystów rzeźbiarzy i innych profesji. Tak czy inaczej - pożyjemy, usłyszymy. Ja jestem dobrej myśli.[V] pisze:jak robiłem z nim ten intervju to był podekscytowany jak dzieciak gdy opowiadał o tej płycie.udzielił mi się ten entuzjazm.
-
[V]
jasne,to oczywiste przecież.ale czasem masz jakieś przeczucie,wiesz,że coś sie dzieje..:DKnokkelmann pisze:W sumie to prawie każdy artysta wypowiada się w podobnym tonie o swojej nowej płycie. Nie licząc artystów rzeźbiarzy i innych profesji. Tak czy inaczej - pożyjemy, usłyszymy. Ja jestem dobrej myśli.[V] pisze:jak robiłem z nim ten intervju to był podekscytowany jak dzieciak gdy opowiadał o tej płycie.udzielił mi się ten entuzjazm.
- grot
- weteran forumowych bitew
W oczekiwaniu na nowe albumy koncertowe zaciągnąłem sobie bootleg z Leeds, którego wcześniej nie słyszałem. I słucham sobie z przyjemnością, ponieważ nie ma na nim dokładnie tej samej zgranej setlisty co na pierwszej trasie ani tylko . Zaczynają niestandardowo od obu części Lost in the Moments i kończą na ciekawej aranżacji darling Didn't we Kill You? Pomiędzy oprócz dobrze znanych numerów również kilka niespodzianek, np. w September IV zamiast dronu z pohukiwaniami Attilli jest syntezatorowy jam w duchu Tagerine Dream. Tylko szkoda, że Garm jak na moje ucho zbyt często fałszuje.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Knokkelmann
- postuje jak opętany!
Ten drugi materiał będzie raczej quasi-koncertowy wg mnie. Jako, że Garm zaprawdę jest koncertowym fałszerzem, to pewnie dość mocno podrasują materiał w studio. Na pewno w kwestii wokalnej. Zresztą, ta płyta chyba niewiele będzie miała wspólnego z typową koncertówką. Zobaczymy jak wypadnie ta z Roadburn.grot pisze:Pomiędzy oprócz dobrze znanych numerów również kilka niespodzianek, np. w September IV zamiast dronu z pohukiwaniami Attilli jest syntezatorowy jam w duchu Tagerine Dream. Tylko szkoda, że Garm jak na moje ucho zbyt często fałszuje.
Nie pomyliłeś September IV z Providence? ;) Gdzieś to można znaleźć oprócz chomika?