PARADISE LOST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chal-Chenet
postuje jak opętany!

Re: PARADISE LOST

18-09-2025, 19:34

Nasum pisze:
18-09-2025, 19:28
Ja kupiłem najzwyklejszy jewel case. Jestem zadowolony zarówno z formy wydania jak i samej muzyki
Mnie skusiły dwa dodatkowe utwory na deluxe, stąd taki wybór. Tak też bym brał jewela.
Awatar użytkownika
masterful
weteran forumowych bitew
Kontakt:

18-09-2025, 20:11

Obrazek

Też się skusiłem. Mega dobrze się tego słucha. Dobra forma zespołu!
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

18-09-2025, 21:13

masterful pisze:
18-09-2025, 20:11
Obrazek

Też się skusiłem. Mega dobrze się tego słucha. Dobra forma zespołu!

Otóż to. Płyty dobrze się słucha, kawałki płyną jeden za drugim, muzyka jest subtelna, ale czasem zadziorna, jest posępnie, ale też klimatycznie, jest szybko, ale nawet szybkość wpada w ucho, jest melodyjnie, ale nie słodko, jest ciężar, ale też zwiewność, jest sporo dodatków, ale nie czuć przesytu, jest prosto, ale nie prostacko.

No zdziwili mnie tym albumem, naprawde.
Awatar użytkownika
Żułek

18-09-2025, 21:27

Nasum pisze:
18-09-2025, 21:13
Płyty dobrze się słucha, kawałki płyną jeden za drugim, muzyka jest subtelna, ale czasem zadziorna, jest posępnie, ale też klimatycznie, jest szybko, ale nawet szybkość wpada w ucho, jest melodyjnie, ale nie słodko, jest ciężar, ale też zwiewność, jest sporo dodatków, ale nie czuć przesytu, jest prosto, ale nie prostacko.
w sumie ładnie napisane :super:
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Triceratops

18-09-2025, 22:18

Jak na razie mocno piosenkowo, wesolkowato i niemal dyskotekowo, utfory 5 i 7 to pewnie jakies odrzuty z One Second....walcowatosci, monumentalnosci (oprucz bodajze czwartego i dziesiatego) raczej brak....co mu kazalo znowu tym cienkim glosikiem znowu zaczal spiewac.. :/ Pare utworow ma te fajne gitarowe, zapadajace w pamiec charakterystyczne zagrywki Grega. Mam wrazenie, ze te lekkie utwory to jakas proba nawiazania do Draconian Times i ogolnie produkcja jest lekka jak na tym albumie. Do ciezaru Plague Within jednak daleko, pewne do wszystkich trzech poprzednich i nie sondze, ze jest lepsza niz 3 poprzednie ale trzeba wiele razy posluchac.
woodpecker from space
ODPOWIEDZ