CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CULTES DES GHOULES
Nie słuchałem jeszcze nowej, choc dziś już płyta dotarła, niemniej "Henbane" dla mnie jako dla laika blekmetylowego to istna potęga.
-
- weteran forumowych bitew
ale w sumie dlaczego?Plastek pisze:Mocno średni jest ten album, Henbane rozjebuje go w 2 sekundy. Skrajnie pretensjonalny koncept jest tej płyty - metaluchy, blek metale i sztuki teatralne, no kurwa proszę, to są jakieś jaja. Krążek O WIELE za długi, zamiast skondensowanej dawki muzyki otrzymujemy niestety sporo mielizn i skrajnie nudnych fragmentów. Mocno rozwodniona ta zupka.
Grrrówno!
-
- zaczyna szaleć
Nie wiem, co kto lubi, dla mnie fajny zamysł. Z kolei innych kręci kręcenie niczym wiatrakiem odwróconymi krzyżami, wznoszenie kielichów z krwią, karty tarota (kurwa co) etc - ja na taki widok bucham od lat niezmienną salwą śmiechu.
- Hatefire
No cóż odwieczny dylemat Pink Floyd czy Sex Pistols. Kręcenie tymi krzyżami, płomienie i sztuczną krew akceptuję jako konwencję, Ja dla odmiany od lat bucham salwą śmiechu na widok takich wydumanych koncepcji, wali kabotyństwem i syndromem "znanego krakowskiego artysty, ze znanej krakowskiej rodziny artystycznej". No, ale co kto lubi :-)krov pisze:Nie wiem, co kto lubi, dla mnie fajny zamysł. Z kolei innych kręci kręcenie niczym wiatrakiem odwróconymi krzyżami, wznoszenie kielichów z krwią, karty tarota (kurwa co) etc - ja na taki widok bucham od lat niezmienną salwą śmiechu.
Edit: Żeby nie było przesłuchałem, a raczej spróbowałem, bo nie dotrwałem do końca. Miałkie, to siakieś i nie wciąga jak Henbane.
Ostatnio zmieniony 04-11-2016, 17:39 przez Hatefire, łącznie zmieniany 1 raz.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
-
- zaczyna szaleć
Oczywiście, taka jest kolej rzeczy. Myślę, że wszystko można wyważyć, trzeba mieć tylko zajebiste wyczucie tej cienkiej granicy. Np. otoczka wokół Henbane jest dla mnie doprawdy W PUNKT.
- COFFIN
Nie wiedziałem, że mieszkasz u mnie. Myślę też, że nie ma co się sugerować jednym, wiadomym tematem, bo myślę, że ogląd sceny mam 'wystarczajacy'. Wiec tak, mnie z kolei rozbawia na maksa wychwalanie np ostatniego Gorgoroth, podczas gdy wyszły płyty, które zmiatają ich i połowę Norwegii przy okazji. Tak samo bawi mnie ciągłe jebanie polskiej sceny, podczas gdy i tu również sa bardzo dobre zespoły, a każdy ma niejako swój styl w obrębie jednego gatunku, a niektóre płyty wypierdalaja z butów. Tego chyba celowo niektórzy nie zauważają, by lepiej się czuć ze sobą. No bo jak to może być, że jakiś tam Doombringer zmiata swoim debiutem dyskografię mojej ulubionej kapeli zagramanicznej. Teraz czas na CDG, bo przecież nie może się wszystkim podobać. To normalne. Ale odbieranie charakteru i oryginalnosci temu zespołowi, który został doceniony praktycznie wszędzie trąci już amatorką i właśnie - brakiem odniesienia, lub jego wypaczeniem.nicram pisze: jak widzę, że bdb kolega Coffin odpływa w zaświaty na samą myśl o tym zespole to mnie trochę to śmieszy. Wszak bdb kolega Coffin słucha w kółko 5 płyt na krzyż i co gorsza samych black metali. Wg mnie nie da się ocenić muzyki w szerszym kontekście ograniczając się do tak małej liczby albumów i jednego gatunku muzyki. Oczywiście w ograniczonym mikroświecie kilku płyt, faktycznie CDG może wydawać się genialne, ale w realu gdzie tych płyt są setki tysięcy to CDG już tak wyjątkowe nie jest.
'Come the Blessed Madness'
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
To było do przewidzenia. W chwili gdy pisałem posta z moją opinią dokładnie wiedziałem kto i jak na nią zareaguje. Idiota ma to do siebie, że mocno jest przewidywalny; wystarczy, że pierdnę, a już niektórzy dostają apopleksji. Bardzo cieszy mnie taka świadomość:) Moim zdaniem Slipknot jest lepszy niż najnowszy CDG.nicram pisze: Śmieszy mnie ten hype, który robiony jest do tej płyty. I jak ktoś napisze, że dla niego jest średnio albo mu się nie podoba to już jest odsądzany od czci i wiary.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
no, koncept teatralny spoko, performance niespoko, logicznekrov pisze:Nie wiem, co kto lubi, dla mnie fajny zamysł. Z kolei innych kręci kręcenie niczym wiatrakiem odwróconymi krzyżami, wznoszenie kielichów z krwią, karty tarota (kurwa co) etc - ja na taki widok bucham od lat niezmienną salwą śmiechu.
Grrrówno!
-
- rozkręca się
Mgła pedały, furia pedały, outre pedały, cultes pedały itd itp. Wszędzie piszą, że umio Polaki w blek metyl, ale chuj prawda, bo nic co polskie dobre być nie może.
-
ale do mojego pytania to byś się odniósł, p. Plastek, nowego CdG nie słyszałem, do fanów się nie zaliczamPlastek pisze:To było do przewidzenia. W chwili gdy pisałem posta z moją opinią dokładnie wiedziałem kto i jak na nią zareaguje. Idiota ma to do siebie, że mocno jest przewidywalny; wystarczy, że pierdnę, a już niektórzy dostają apopleksji. Bardzo cieszy mnie taka świadomość:) Moim zdaniem Slipknot jest lepszy niż najnowszy CDG.nicram pisze: Śmieszy mnie ten hype, który robiony jest do tej płyty. I jak ktoś napisze, że dla niego jest średnio albo mu się nie podoba to już jest odsądzany od czci i wiary.
Grrrówno!
- Stoigniew
hype na jakiś zespół to rzecz jak najbardziej naturalna, szczególnie na tym forume :):)
jedni nakręcają się na Autopsy, jedni ogólnie na "scenę" Terratur, jedni na nowy Anthrax albo na Deathspell Omega i Opeth...
ja osobiście mam to w dupie, jak mi się coś podoba to nie interesuje mnie kto i jak o tym mówi, czy jest to jebane czy wychwalane, a to że nowy CDG mnie wsiąknął i zajebiście mi się podoba to nie jest efekt jakiegoś hype'a
generalnie daleki jestem od tego żeby jebać i odsądzać od czci i wiary kogoś komu się coś podoba lub nie, jego sprawa i chuj mi do tego, ja jedynie zostawiam sobie prawo zabrania głosu zgodnie z tym co w danym temacie czuję...
jedni nakręcają się na Autopsy, jedni ogólnie na "scenę" Terratur, jedni na nowy Anthrax albo na Deathspell Omega i Opeth...
ja osobiście mam to w dupie, jak mi się coś podoba to nie interesuje mnie kto i jak o tym mówi, czy jest to jebane czy wychwalane, a to że nowy CDG mnie wsiąknął i zajebiście mi się podoba to nie jest efekt jakiegoś hype'a
generalnie daleki jestem od tego żeby jebać i odsądzać od czci i wiary kogoś komu się coś podoba lub nie, jego sprawa i chuj mi do tego, ja jedynie zostawiam sobie prawo zabrania głosu zgodnie z tym co w danym temacie czuję...
- COFFIN
Lepsza być może w takim przypadku przewidywalność od śmieszności, która ty już obrosłeś:)Plastek pisze: To było do przewidzenia. W chwili gdy pisałem posta z moją opinią dokładnie wiedziałem kto i jak na nią zareaguje. Idiota ma to do siebie, że mocno jest przewidywalny; wystarczy, że pierdnę, a już niektórzy dostają apopleksji. Bardzo cieszy mnie taka świadomość:) Moim zdaniem Slipknot jest lepszy niż najnowszy CDG.
- Plastek
- Kontakt:
Nie zauważyłem kolego. Takie pozowanie na sztukę kojarzy mi się z jakimś prowincjonalnym burkiem, który na siłę chce stwarzać wrażenie, że jest o ja pierdolę jaki ambitny i stworzył kurwa dzieło do wystawiania na deskach teatru. Bardzo tani chwyt. I na podobnych tanich burków jak widać to działa.Plasfodeur pisze: ale do mojego pytania to byś się odniósł, p. Plastek, nowego CdG nie słyszałem, do fanów się nie zaliczam
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plastek
- Kontakt:
W oczach takich wesołych chłopców jak ty zapewne tak i jak już mówiłem - niezmiernie mnie to cieszy wesoły chłopaczku:)COFFIN pisze:Lepsza być może w takim przypadku przewidywalność od śmieszności, która ty już obrosłeś:)Plastek pisze: To było do przewidzenia. W chwili gdy pisałem posta z moją opinią dokładnie wiedziałem kto i jak na nią zareaguje. Idiota ma to do siebie, że mocno jest przewidywalny; wystarczy, że pierdnę, a już niektórzy dostają apopleksji. Bardzo cieszy mnie taka świadomość:) Moim zdaniem Slipknot jest lepszy niż najnowszy CDG.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- COFFIN
Ja kolei zacieszam, że twoja logika na miejscu i jak zawsze w formie:)
- Plastek
- Kontakt:
Myślę, że po prostu jesteś zbyt tępy, żeby ogarnąć pewne rzeczy wysoły chłopaczku:)
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- COFFIN
Weź może poczytaj siebie. Albo niech ci ktoś wklei, bo jeszcze nie uwierzysz. Dobra, szkoda miejsca na to, bo i nie ten temat.
- Plastek
- Kontakt:
Typowa reakcja tępola na słowa mądrzejszego. Typowa.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Nerwowy
Jaka scena black metalowa zatem nie jest obecnie słaba? Pytam bez złośliwości, może mnie coś omija zwyczajnie.nicram pisze:Na pewno CDG na tle naszej mega słabej sceny black metalowe wyróżnia j się, ale stawianie im jakiś pomników to dla mnie gruba przesada.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Hatefire
"Iowa" jest lepsza, niż cały polski BM razem wzięty. To akurat pewne :-)Plastek pisze:Moim zdaniem Slipknot jest lepszy niż najnowszy CDG.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy