CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

Re: CANNIBAL CORPSE

11-09-2014, 12:34

byli lepsi, ja tam łykam wszystko do Gore Obsessed, później mój entuzjazm opadł względem Kanibali
In a world of compromise...some don't
BOLEK
weteran forumowych bitew

11-09-2014, 17:13

jest dobrze a nawet bardzo dobrze czyli dostatecznie
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

11-09-2014, 18:14

Mort pisze:CANNIBAL CORPSE zawsze byli zajebiści ale nigdy nie byli tak dobrzy jak na płytach od KILL do TORTURE. Oby nowy album przedłużył tę zajebistą passę.
Nic dodać, nic ując. Im starsi, tym lepsi. Wyczuwam taki swoisty luz w tworzeniu, co często dobrze słuzy muzyce. Takie samo wrażenie miałem przy trzecim i drugim od końca OVERKILL. Jednak przy OVERKILL przyszedł słabszy album i mam nadzieję, że nowego CC nie będzie to dotyczyć.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

11-09-2014, 18:37

Najpierw to trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie co to znaczy słabszy album w przypadku takiego zespołu jak Cannibal Corpse? Kiedyś za takową płytę uważałem właśnie "Gallery of suicide", być może dlatego że nie sprostała moim wymaganiom po absolutnie kompletnym i nieskazitelnym "Vile", teraz , po latach, jak załączę sobie ten materiał, czuję że zbyt pochopnie ją oceniłem. Tak się ma sprawa ze zniżkami formy tych panów - pokręci się nosem, pomarudzi, ale jak przyjdzie odpowiedni czas i posłuchamy raz jeszcze, to okaże się że musieliśmy mieć pestki z wiśni w uszach. Tak więc wystarczy mi wiadomość że nagrywają.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

11-09-2014, 19:12

Ciężko w ich przypadku wymienic płyty słabsze. Jak dla mnie (gdybym musiał) to wymieniłbym własnie Gallery - trochę męczy i troche przydługa, Gore Obsessed - przez brzmienie i chyba The Wretched Spawn - nie wiem czemu, ale strasznie mi sie zestarzała.

Edit: A nowa juz wyciekła?
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

11-09-2014, 19:21

Harlequin pisze:(...)

Tak.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
ramonoth
rasowy masterfulowicz

11-09-2014, 20:06

Hmm, jeśli bunalti.com nic nie wie, to znaczy, że nie wyciekła :)

Trudno dyskutować na temat jakości płyt CC. To już w przypadku SLAYER łatwiej znaleźć mielizny.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

11-09-2014, 23:30

Harlequin pisze:Ciężko w ich przypadku wymienic płyty słabsze. Jak dla mnie (gdybym musiał) to wymieniłbym własnie Gallery - trochę męczy i troche przydługa, Gore Obsessed - przez brzmienie i chyba The Wretched Spawn - nie wiem czemu, ale strasznie mi sie zestarzała.

co do Gallery i The Wretched Spawn to zgoda, ale Gore Obsessed kosi równo cały czas
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

12-09-2014, 00:02

KAKAESIAK pisze:
co do Gallery i The Wretched Spawn to zgoda, ale Gore Obsessed kosi równo cały czas
Powiedziałbym, że z tej trójki "Wretched..." najsłabsza, jakaś taka za bardzo wymuskana, ale ma momenty. "GO" zabija, "Gallery..." niedoceniona, choć trochę rozumiem, czemu ludzie mają z nią problem.
Kerosene keeps me warm.
Heretyk

12-09-2014, 11:28

ja tam "Wretched Spawn" bardzo lubię. jest kilka utworów które rozpierdalają w drobny mak, a pozostałe dobre/bardzo dobre. świetny album
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

12-09-2014, 12:44

Heretyk pisze:ja tam "Wretched Spawn" bardzo lubię. jest kilka utworów które rozpierdalają w drobny mak
Ja też lubię. Ciutkę przemasturbowany album na mój gust. Ja od Cannibali chcę krwistego steka posypanego grubo zmielonym pieprzem, a w przypadku "Wretched..." chef troszkę przedobrzył, zamiast strzelić ochłapem ścierwa o rozgrzaną do czerwoności, żeliwną patelnię, minuta z każdej strony - gotowe.
Kerosene keeps me warm.
[V]

12-09-2014, 13:03

słuchałem dzisiaj tej nowej płyty...ziew generalnie ale też powiem szczerze,że to nigdy nie był mój ulubiony sposób grania tej muzyki.. co mi się rzuciło w uszy to dość nowoczesne (jak na nich) brzmienie i sporo melodii..kiedyś ta muzyka wydawała się byc bardziej dzika i nieokiełznana..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
antek_cryst
postuje jak opętany!

12-09-2014, 15:24

Heretyk pisze:ja tam "Wretched Spawn" bardzo lubię. jest kilka utworów które rozpierdalają w drobny mak, a pozostałe dobre/bardzo dobre. świetny album
Nothing left to mutilate - ile ja to czasu nuciłem :)
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

12-09-2014, 16:56

[V] pisze:słuchałem dzisiaj tej nowej płyty...ziew generalnie ale też powiem szczerze,że to nigdy nie był mój ulubiony sposób grania tej muzyki.. co mi się rzuciło w uszy to dość nowoczesne (jak na nich) brzmienie i sporo melodii..kiedyś ta muzyka wydawała się byc bardziej dzika i nieokiełznana..
Ale dlaczego ziew? Dlatego że nic nowego tu nie ma, oklepane schematy, czy też kompozycje są nieudane, zrobione i posklejane na odpierdol? Wolno, szybko, niemrawo?

Co do zarzutu dzikości i nieokiełznania w tej muzyce w przeszłości - zgoda, pierwsze dwie płyty to spotkanie z oszalałym rzeźnikiem, który wie do czego służą jego narzędzia, kroić i szlachtować umie, ale robi to żywiołowo, niejako na oślep. Kolejne albumy to bardziej przemyślane struktury, ta muzyka nadal okrutnie kaleczy, tyle że robi to bardziej fachowo, z psychopatyczną obojętnością, robi to bardziej precyzyjnie.
[V]

12-09-2014, 17:08

osobiście nie słyszę w tym żadnej pasji, taki tam death metal ktory płaci nasze rachunki i karmi nasze dzieci. Nie oczekuję,że nagle zaczna skręcać w jakieś nowe rejony etc ale ten element dzikości,szaleństwa gdzieś sie zapodział..może to brzmienie,może za dużo melodii..a może musze podejsc do tej płyty jeszcze raz w troche innych okolicznosciach..
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
KRIS1977
zaczyna szaleć

12-09-2014, 17:53

Po pierwszym odłuchu można powiedzieć tak CO ZA KURWA NUDNA PŁYTA!!!!!!!
Gdzie się podział Kannbal z czasów Vile,Gallery of Suicide,Bloodthirst!!!!
Tamtych albumów słucha się z wypiekami na twarzy a tej nowej po pierwszym rzaie nie chce się już odpalać.
Tak generalnie to panowie z zespołu mogli by sobie odpuścić i nie nagrywać w takim tempie płyt tylko raz na 4,5 lat coś wydać.
Te ostatnie płyty nic w sobie nie mają i są zwykłą rombanką na jedno kopyto.Cannibal nic już nie ma do powiedzenia.
Mort
rasowy masterfulowicz

12-09-2014, 20:37

Nowa płyta jest nieco inna niż zwykle. Skazą jest mało dynamiczne brzmienie, ale generalnie jest dobrze.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

12-09-2014, 21:30

Mort pisze:Nowa płyta jest nieco inna niż zwykle. Skazą jest mało dynamiczne brzmienie, ale generalnie jest dobrze.
Zgadza się. Pierwszy odsłuch miałem na rowerze, pędząc po górkach, więc musiała się sprawdzić :)
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

12-09-2014, 21:54

Mort pisze:Nowa płyta jest nieco inna niż zwykle. Skazą jest mało dynamiczne brzmienie, ale generalnie jest dobrze.
Zgadza się. Dobrze, że się myliłem w swoich osądach.
est

13-09-2014, 10:36

Pacjent pisze:Nowy, nudny utwór:
http://loudwire.com/cannibal-corpse-a-m ... ck=tsmclip" onclick="window.open(this.href);return false;
Hehe , brzmi trochę jak Paths of Possession :)
ODPOWIEDZ