CANNIBAL CORPSE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

Re: CANNIBAL CORPSE

08-09-2014, 21:55

Mort pisze:Zajebisty numer! Jak z czasów Vile - Gallery of Suicide.
Dokładnie. Sentenced to burn mi sie od razu skojarzyło.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Mort
rasowy masterfulowicz

08-09-2014, 22:00

Ale sie kurwa cieszę na tę płytę. Pobiegnę po nią do sklepu. Poprzedni album po jaki biegłem w dniu premiery to ostatni BLACK SABBATH.
I AM MORBID
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-09-2014, 22:13

Mort pisze:Zajebisty numer! Jak z czasów Vile.
Taka rekomendacja mi w zupełności wystarczy, jak tylko będę miał możliwość to przesłucham. Jeżeli ten album naprawdę będzie chociażby zbliżony do Vile, to obsram się ze szczęścia.
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

08-09-2014, 22:45

Jeśli chodzi o nowy album, to na razie widziałem tylko okładkę. Płytę oczywiście kupię, może nie w dniu premiery, poczekam az wyjdzie w plastikowym pudełku bo Metal Blade zapewne uraczy nas cienkim jak skóra na jajach digi. W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby nie mieć wszystkich albumów Cannibali na półce.
Awatar użytkownika
Żułek

08-09-2014, 23:02

Jimmy Boyle pisze: W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby nie mieć wszystkich albumów Cannibali na półce.
patrz a ja nie mam :(
jak żyć ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

08-09-2014, 23:39

Żułek pisze:
Jimmy Boyle pisze: W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby nie mieć wszystkich albumów Cannibali na półce.
jak żyć ?
spytaj premiera, zanim spierdoli do centrali
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

09-09-2014, 00:03

megawat pisze:
SCREAMBLOODYGORE pisze:ale akurat zestawienie klasyków PUNK im się udało...
Chuja tam się udało a nie punk-lista. Nie było Fear "The Record", więc chuja tam... :(
Cienka w sumie. Brakuje The Clash, wspomnianego już wcześniej Discharge i jeszcze paru innych. No i kolejność z dupy.
Ale prawdziwa padaka to lista "The 10 Best Industrial Bands", gdzie jest tylko jedna banda, grająca klasyczny industrial. Za to wrzucili masę gównianych electro-industriali, które nic wybitnego nie nagrały.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Żułek

09-09-2014, 03:44

Jimmy Boyle pisze:
Żułek pisze:
jak żyć ?
spytaj premiera, zanim spierdoli do centrali
obawiam sie ze premier ma lepsze rzeczy do roboty niż CC :(
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Nasum

09-09-2014, 09:52

Jimmy Boyle pisze:W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby nie mieć wszystkich albumów Cannibali na półce.
hehe, też tak mam. Zresztą, jeżeli jakaś kapela trafi już do mojego żelaznego zestawu TOP to sytuacja, w której brak mi jakiejś ich płyty po prostu mnie uwiera. CC to jedna z nich, ich albumy po prostu trzeba mieć i tyle.
Awatar użytkownika
lucass
weteran forumowych bitew

09-09-2014, 10:11

Żułek pisze:obawiam sie ze premier ma lepsze rzeczy do roboty niż CC :(
Fakt. Trudno porównywać ruchanie narodu do słuchania death metalu.
LEGALISE DRUGS & MURDER
Nothingface
postuje jak opętany!

09-09-2014, 20:46

Pacjent pisze:Nowy, nudny utwór:
http://loudwire.com/cannibal-corpse-a-m ... ck=tsmclip" onclick="window.open(this.href);return false;
Fajna kompozycja, która ma potencjał. Niestety jest zepsuta przez fatalne brzmienie.
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

09-09-2014, 21:04

dużo tracę gdy powiem, że ostatnią płytę jaką znam to Butchered at Birth ?
Eaten Back to Life jak wyszło zrobiło mi kuku, ale niedługo poźniej wyszedł Worship Him i Passage to Arcturo, i już nie miałem ochoty na CC i mam tak do dzisiaj. dziwne, bo jednak inne klasyki DM z tamtego okresu wielbie...
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

09-09-2014, 21:17

Dużo, ale odpuść sobie, bo to nie jest granie dla kogoś kto za objawienie uważa Trendico Peste.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

09-09-2014, 21:28

cmok
Awatar użytkownika
dr Kill
postuje jak opętany!

09-09-2014, 21:41

A ja jestem pierwszy raz nie najarany na płytę Cannibali. Martwię się o brzmienie, ze względu na producenta. W tym udostępnionym kawałku odczuwam jakiś lekki, djentowy posmak, co mi nie pasuje. Ostatni kawałek dobry, ale nie wytrzymuje porównania do rzuconego przed premierą poprzedniej płyty "Damented Aggression".

Obym się mylił.
Nasum

09-09-2014, 23:12

Sova pisze:dużo tracę gdy powiem, że ostatnią płytę jaką znam to Butchered at Birth ?
Eaten Back to Life jak wyszło zrobiło mi kuku, ale niedługo poźniej wyszedł Worship Him i Passage to Arcturo, i już nie miałem ochoty na CC i mam tak do dzisiaj. dziwne, bo jednak inne klasyki DM z tamtego okresu wielbie...
Hmmm... naprawdę bardzo dużo. czasem warto się przełamać, ale jeżeli nie czujesz wewnętrznej potrzeby czy jakiegokolwiek przymusu, to odpuść.
Maria Konopnicka
zaczyna szaleć

10-09-2014, 10:45

Czekam na nową płytę Cannibali jak murzyńska wioska w Somali na opady deszczu.
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

10-09-2014, 20:31

Sova pisze:dużo tracę gdy powiem, że ostatnią płytę jaką znam to Butchered at Birth ?
No z mojego punktu widzenia dużo, ale ja się na tym wychowałem ;) W każdym razie w większym stopniu, niż na wspomnianych klasykach black metalu, które poniekąd też są mi bliskie. Powiem tak, trzecią i czwartą płytę możesz sprawdzić, bo ta pierwsza "era" jest chyba najlepsza. Z rzeczy z Fisherem obadałbym na Twoim miejscu "Vile" (bo najbardziej surowa) albo "Gallery of Suicide (bo najbardziej muzyczna). Z Cannibalami jest trochę jak z Impaled Nazarene - stare płyty najlepsze, ale poniżej pewnego poziomu nigdy nie zeszli.

Ściągawka:

"Tomb of the Mutilated" nieco zbrutalizowali swoją muzykę względem "Butchered...", ale w sensie techniki, szybkości i nieco bardziej sterylnego brzmienia ("Butchered..."pozostaje najbardziej radykalną płytą w ich karierze pod względem produkcji i nie tylko). Dalej jednak ma to posępny, chory klimat, który jakiś czas potem jakby trochę się ulotnił z ich muzyki (i z brutalnego death metalu w ogóle).

"The Bleeding" - a tu chyba wyczuli, że pod względem brutalności doszli do muru i zrobili płytę nieco bardziej przystępną, miejscami wręcz przebojową. Są tu melodie, które można pogwizdać... na przykład przebywając w szpitalu psychiatrycznym ;)

"Vile" - Krzysiu wypad, wchodzi Corpsegrinder. Płyta jest brutalniejsza od poprzedniej, ale chwilami mam wrażenie, że chłopaki za bardzo chcieli pokazać jak dobrymi są muzykami, na czym straciły same utwory - bardziej gwałtowne i poszarpane, już nie "płyną" tak jak to bywało wcześniej. Aranże wokalne też chwilami dość karkołomne - może dlatego, że układane przez gitarzystów. I to jest mój główny (obok wspomnianego wyżej "poszarpania") problem z późniejszymi płytami CC - George ma więcej pary w gardle niż Chris, ale ten ostatni jakoś lepiej potrafił podłożyć swoje wokale pod muzykę. Moim zdaniem Corpsegrinder to świetny death metalowy wokalista, ale swoje wokale życia zrobił na pierwszych dwóch płytach Monstrosity (no dobra, w niektórych numerach Cannibal Corpse też ;) )

Te płyty najbardziej się od siebie różnią, później były to raczej kosmetyczne różnice.
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

10-09-2014, 21:04

tracisz 2 bardzo bobre plyty (totM i tB) i kilka przecietnych.
Mort
rasowy masterfulowicz

10-09-2014, 22:27

CANNIBAL CORPSE zawsze byli zajebiści ale nigdy nie byli tak dobrzy jak na płytach od KILL do TORTURE. Oby nowy album przedłużył tę zajebistą passę.
I AM MORBID
ODPOWIEDZ