Dokładnie. Sentenced to burn mi sie od razu skojarzyło.Mort pisze:Zajebisty numer! Jak z czasów Vile - Gallery of Suicide.
CANNIBAL CORPSE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- lucass
- weteran forumowych bitew
Re: CANNIBAL CORPSE
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- rasowy masterfulowicz
Ale sie kurwa cieszę na tę płytę. Pobiegnę po nią do sklepu. Poprzedni album po jaki biegłem w dniu premiery to ostatni BLACK SABBATH.
I AM MORBID
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Taka rekomendacja mi w zupełności wystarczy, jak tylko będę miał możliwość to przesłucham. Jeżeli ten album naprawdę będzie chociażby zbliżony do Vile, to obsram się ze szczęścia.Mort pisze:Zajebisty numer! Jak z czasów Vile.
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Jeśli chodzi o nowy album, to na razie widziałem tylko okładkę. Płytę oczywiście kupię, może nie w dniu premiery, poczekam az wyjdzie w plastikowym pudełku bo Metal Blade zapewne uraczy nas cienkim jak skóra na jajach digi. W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby nie mieć wszystkich albumów Cannibali na półce.
- Żułek
patrz a ja nie mam :(Jimmy Boyle pisze: W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby nie mieć wszystkich albumów Cannibali na półce.
jak żyć ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
spytaj premiera, zanim spierdoli do centraliŻułek pisze:patrz a ja nie mam :(Jimmy Boyle pisze: W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby nie mieć wszystkich albumów Cannibali na półce.
jak żyć ?
- longinus696
- zahartowany metalizator
Cienka w sumie. Brakuje The Clash, wspomnianego już wcześniej Discharge i jeszcze paru innych. No i kolejność z dupy.megawat pisze:Chuja tam się udało a nie punk-lista. Nie było Fear "The Record", więc chuja tam... :(SCREAMBLOODYGORE pisze:ale akurat zestawienie klasyków PUNK im się udało...
Ale prawdziwa padaka to lista "The 10 Best Industrial Bands", gdzie jest tylko jedna banda, grająca klasyczny industrial. Za to wrzucili masę gównianych electro-industriali, które nic wybitnego nie nagrały.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Żułek
obawiam sie ze premier ma lepsze rzeczy do roboty niż CC :(Jimmy Boyle pisze:spytaj premiera, zanim spierdoli do centraliŻułek pisze:patrz a ja nie mam :(Jimmy Boyle pisze: W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby nie mieć wszystkich albumów Cannibali na półce.
jak żyć ?
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
-
hehe, też tak mam. Zresztą, jeżeli jakaś kapela trafi już do mojego żelaznego zestawu TOP to sytuacja, w której brak mi jakiejś ich płyty po prostu mnie uwiera. CC to jedna z nich, ich albumy po prostu trzeba mieć i tyle.Jimmy Boyle pisze:W ogóle nie wyobrażam sobie takiej sytuacji żeby nie mieć wszystkich albumów Cannibali na półce.
- lucass
- weteran forumowych bitew
Fakt. Trudno porównywać ruchanie narodu do słuchania death metalu.Żułek pisze:obawiam sie ze premier ma lepsze rzeczy do roboty niż CC :(
LEGALISE DRUGS & MURDER
-
- postuje jak opętany!
Fajna kompozycja, która ma potencjał. Niestety jest zepsuta przez fatalne brzmienie.Pacjent pisze:Nowy, nudny utwór:
http://loudwire.com/cannibal-corpse-a-m ... ck=tsmclip" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sova
- rasowy masterfulowicz
dużo tracę gdy powiem, że ostatnią płytę jaką znam to Butchered at Birth ?
Eaten Back to Life jak wyszło zrobiło mi kuku, ale niedługo poźniej wyszedł Worship Him i Passage to Arcturo, i już nie miałem ochoty na CC i mam tak do dzisiaj. dziwne, bo jednak inne klasyki DM z tamtego okresu wielbie...
Eaten Back to Life jak wyszło zrobiło mi kuku, ale niedługo poźniej wyszedł Worship Him i Passage to Arcturo, i już nie miałem ochoty na CC i mam tak do dzisiaj. dziwne, bo jednak inne klasyki DM z tamtego okresu wielbie...
- Plastek
- Kontakt:
Dużo, ale odpuść sobie, bo to nie jest granie dla kogoś kto za objawienie uważa Trendico Peste.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- dr Kill
- postuje jak opętany!
A ja jestem pierwszy raz nie najarany na płytę Cannibali. Martwię się o brzmienie, ze względu na producenta. W tym udostępnionym kawałku odczuwam jakiś lekki, djentowy posmak, co mi nie pasuje. Ostatni kawałek dobry, ale nie wytrzymuje porównania do rzuconego przed premierą poprzedniej płyty "Damented Aggression".
Obym się mylił.
Obym się mylił.
-
Hmmm... naprawdę bardzo dużo. czasem warto się przełamać, ale jeżeli nie czujesz wewnętrznej potrzeby czy jakiegokolwiek przymusu, to odpuść.Sova pisze:dużo tracę gdy powiem, że ostatnią płytę jaką znam to Butchered at Birth ?
-
- zaczyna szaleć
Czekam na nową płytę Cannibali jak murzyńska wioska w Somali na opady deszczu.
- ultravox
No z mojego punktu widzenia dużo, ale ja się na tym wychowałem ;) W każdym razie w większym stopniu, niż na wspomnianych klasykach black metalu, które poniekąd też są mi bliskie. Powiem tak, trzecią i czwartą płytę możesz sprawdzić, bo ta pierwsza "era" jest chyba najlepsza. Z rzeczy z Fisherem obadałbym na Twoim miejscu "Vile" (bo najbardziej surowa) albo "Gallery of Suicide (bo najbardziej muzyczna). Z Cannibalami jest trochę jak z Impaled Nazarene - stare płyty najlepsze, ale poniżej pewnego poziomu nigdy nie zeszli.Sova pisze:dużo tracę gdy powiem, że ostatnią płytę jaką znam to Butchered at Birth ?
Ściągawka:
"Tomb of the Mutilated" nieco zbrutalizowali swoją muzykę względem "Butchered...", ale w sensie techniki, szybkości i nieco bardziej sterylnego brzmienia ("Butchered..."pozostaje najbardziej radykalną płytą w ich karierze pod względem produkcji i nie tylko). Dalej jednak ma to posępny, chory klimat, który jakiś czas potem jakby trochę się ulotnił z ich muzyki (i z brutalnego death metalu w ogóle).
"The Bleeding" - a tu chyba wyczuli, że pod względem brutalności doszli do muru i zrobili płytę nieco bardziej przystępną, miejscami wręcz przebojową. Są tu melodie, które można pogwizdać... na przykład przebywając w szpitalu psychiatrycznym ;)
"Vile" - Krzysiu wypad, wchodzi Corpsegrinder. Płyta jest brutalniejsza od poprzedniej, ale chwilami mam wrażenie, że chłopaki za bardzo chcieli pokazać jak dobrymi są muzykami, na czym straciły same utwory - bardziej gwałtowne i poszarpane, już nie "płyną" tak jak to bywało wcześniej. Aranże wokalne też chwilami dość karkołomne - może dlatego, że układane przez gitarzystów. I to jest mój główny (obok wspomnianego wyżej "poszarpania") problem z późniejszymi płytami CC - George ma więcej pary w gardle niż Chris, ale ten ostatni jakoś lepiej potrafił podłożyć swoje wokale pod muzykę. Moim zdaniem Corpsegrinder to świetny death metalowy wokalista, ale swoje wokale życia zrobił na pierwszych dwóch płytach Monstrosity (no dobra, w niektórych numerach Cannibal Corpse też ;) )
Te płyty najbardziej się od siebie różnią, później były to raczej kosmetyczne różnice.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
tracisz 2 bardzo bobre plyty (totM i tB) i kilka przecietnych.Sova pisze:dużo tracę gdy powiem, że ostatnią płytę jaką znam to Butchered at Birth ?
-
- rasowy masterfulowicz
CANNIBAL CORPSE zawsze byli zajebiści ale nigdy nie byli tak dobrzy jak na płytach od KILL do TORTURE. Oby nowy album przedłużył tę zajebistą passę.
I AM MORBID