CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CULTES DES GHOULES
Odpaliłem. Jest 20 minuta i ja pierdolę. Pierwsze wrażenie: Jest jakby bardziej klasyczne + charakterystyczne dla CDG elementy nadające tego specyficznego klimatu. Jednak mam nadzieję, że Pan Marek trochę bardziej pojedzie i wyciągnie z tego gardła to szaleństwo znane wcześniej:)
'Come the Blessed Madness'
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Nie zwracaj na niego uwagi Tomku; to czerstwy pindol, niezbyt inteligentny i dość brzydki.tomaszm pisze:Bez jaj. Rozumiem ,że się mogą podobać te płyty i mają swoje grono odbiorców ale gdzie im do płyt roku nawet w gatunku zwanym metalem. Gdzie niby?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- COFFIN
Ale zdajesz sobie w ogóle sprawę z ogólnego odzewu na świecie odnośnie takiego Henbane?tomaszm pisze:Bez jaj. Rozumiem ,że się mogą podobać te płyty i mają swoje grono odbiorców ale gdzie im do płyt roku nawet w gatunku zwanym metalem. Gdzie niby?
-
Pewnie ,ze tak i uważam ten materiał za bdb na tle naszej sceny bm ale kolega chyba powyżej mocno przesadza.
Nie mam czasu na polemikę ale taki 2015
Adversarial
The Kill
Goat Semen
Revenge
Extreme Noise Terror
Napalm Death
Nie mam czasu na polemikę ale taki 2015
Adversarial
The Kill
Goat Semen
Revenge
Extreme Noise Terror
Napalm Death
- Bloodcult
przecież te zespoły nagrywają od kilku albumów to samo ? zero progresu. Za kilka lat nikt o tym pamiętać nie będzie.
-
Adversarial
The Kill
Goat Semen
ke? od lat to samo?
The Kill
Goat Semen
ke? od lat to samo?
- COFFIN
Mylisz pojęcia. Mowa nie nawet o konkretnym gatunku w powyższych przykładach Bloodculta, a o różnych konwencjach w ramach jednego. Wyskakiwanie z twoimi nie ma najmniejszego sensu w dyskusji, bo nie w tym sens.
-
Ale on pisze przeca płyta roku a nie płyta roku w bm.
- Bloodcult
inne gatunki metalu poza nielicznymi wyjątkami (Dead Congregation, Ares Kingdom, Iron Maiden, Motorhead) nie są warte słuchania.
eeee tam, w żadnym z powyższych przypadków nie mówiłem, że chujnia i żadna z tych płyt nie była moją płytą roku. Także nie wszyscy, nie zawsze i nie tysiąc razy. Czuję w powietrzu histerię i awanturę, ale w tym konkretnym przypadku nie słuchałem jeszcze ani sekundy, więc zakładam, że wszystko przede mną.Bloodcult pisze:sytuacja przerabiana tysiąc razy:
wychodzi "With Hearts Toward None IV" wszyscy mówią że chujnia - album to płyta roku 2012
wychodzi "Idylls Of The Chosen Damned" wszyscy że nuda i że Haxan lepszy bo piwnica - album to płyta roku 2013
wychodzi "To Ashen Havens" wszyscy że chujnia i że splitu nie przebili - album to płyta roku 2014
wychodzi "Exercises In Futility II" wszyscy że melodyjki i że chujnia - album to płyta roku 2015
wychodzi "Mischief, Mischief, the Devilry Is at Toil" wszyscy że chujnia...
- Sybir
Oba udostępnione kawałki przesłuchałem dość uważnie, i co tu więcej pisać - czekam na płytę, i mam nadzieję, że dostanę ją na weekend, żebym mógł na spokojnie sobie przesłuchać ze 2-3 razy. Próbki - próbki! ponad 30 minut muzyki! :D - brzmią obiecująco. Jest inaczej, niż na poprzednich długograjach - nie ma już mojej ukochanej piwnicy i tego nieco mniej lubianego kotła (choć pewne nuty oparu są faktycznie wyczuwalne), ale to nic. Miło się słucha tego Celtic Frost w otwierającym numerze ;) W ogóle, mam takie pierwsze wrażenie, że bardziej "hejwimetalowo" będzie :>
COFFIN, jak tam, zajechałeś już płyty? :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
Zdążyło się dwa razy obrócić wczoraj w nocy i powiem, że był smak na jeszcze. Ile rzeczy się dzieje na tej płycie to ciężko ogarnąć za pierwszym razem. Rzeczywiście, nie jest to materiał, który wchodzi gładko, a formuła albumu na pewno odstraszy niektórych, bo wywoła fałszywy efekt znudzenia. Ja takowego nie zanotowałem. Odradzam też słuchanie po łebkach, gdy na przykład ktoś zawraca dupę, albo muzyka ma robić za tło do jakiegoś zajęcia. To nie tego typu płyta.Sybir pisze:
Ja bym powiedział, że bardziej klasycznie black metalowo. Są znane elementy, które charakteryzowały już wcześniej CDG (o wokalu akurat nie mówię), ale np o powtórce do 'Henbane' rzeczywiście nie ma mowy. Potężny klimat jest nadal i od razu wiadomo kto gra, ale jest zdecydowanie inaczej. W każdym razie jest wielki potencjał, a biorąc pod uwagę, że to początki znajomości, wszystko brzmi bardziej niż obiecująco. Więc: "The Play':)Sybir pisze:
W ogóle, mam takie pierwsze wrażenie, że bardziej "hejwimetalowo" będzie :>

- Sybir
O, właśnie, miałem i o tym napisać, lecz zapomniałem.COFFIN pisze:Ja bym powiedział, że bardziej klasycznie black metalowo.
Mam nadzieję, że dzisiaj nawiedzi mnie doręczyciel :|
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- TheDude
Kto ma dziś gorszy humor niech zerknie na opis na dole strony promujący ten nowy album :)
" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
Za mało lulka w tym nowym cdg
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
- weteran forumowych bitew
no, performatywność black metalu dostrzegli black metalowcy, hip hip hurraTheDude pisze:Kto ma dziś gorszy humor niech zerknie na opis na dole strony promujący ten nowy album :)
Grrrówno!
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Trochę podobne do

więc może Quras :-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."