MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Re: MGŁA
W sumie ciekawe czy po 60 zeta też by tak elegancko schodziły? Ja stawiam że tak.
A co do planów wydawniczych MV: Voidhanger i Doombringer - miodzio, ale co z nowym Kriegsmaschine? Będzie toto kiedyś czy naczekamy się jak Illud Divinum coś tam.
A co do planów wydawniczych MV: Voidhanger i Doombringer - miodzio, ale co z nowym Kriegsmaschine? Będzie toto kiedyś czy naczekamy się jak Illud Divinum coś tam.
Ja bym kupił na 100 %. Stwierdziłbym wtedy, że dość drogo jak na wydanie w tej formie, ale z pewnością nie odmówiłbym sobie zakupu tej płyty, gdyż 60 zł to wciąż w miarę normalna cena za nową płytę. Gdyby Sova chciał puszczać je po 300 zł to rzeczywiście można by toczyć dyskusje o zbyt wygórowanej cenie, a na koncercie sprawdzić czy przypadkiem nie jest obrzezany albo nie zapuścił pejsów. :)Herezjarcha pisze:W sumie ciekawe czy po 60 zeta też by tak elegancko schodziły? Ja stawiam że tak.
Mam nadzieję, że Sova wyciągnie wnioski i jeśli płyta się dobrze sprzeda to następną puści po 35 złotych. Kupię bez mrugnięcia okiem, bo uważam, że za dobrą robotę ludziom należą się pieniądze i wbrew jakimś wydumanym podziemnym ideałom czymś normalnym powinno być, że zarówno wytwórnia jak i zespół na wydanym albumie zarabia.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
o/Maria Konopnicka pisze: Mam nadzieję, że Sova wyciągnie wnioski i jeśli płyta się dobrze sprzeda to następną puści po 35 złotych. Kupię bez mrugnięcia okiem, bo uważam, że za dobrą robotę ludziom należą się pieniądze i wbrew jakimś wydumanym podziemnym ideałom czymś normalnym powinno być, że zarówno wytwórnia jak i zespół na wydanym albumie zarabia.
all the monsters will break your heart
- krz63
- weteran forumowych bitew
Krasny Staw!
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Zwłaszcza jak już się ma swoje lata, prowadzi działalność gospodarczą i zajmuję się tylko wytwórnią minimum 10h dziennie. toż to kurwa hańba. Powinno się pracować zawodowo na hucie, w biurze czy jadłodajni, a po powrocie do domu przez następne 5/6h napierdalać paczki, odpisywać na maile i mieć płyty po 15/20 zeta. O zarobku z tego procederu już nie wspomnę, bo to zdrada BM. Zespoły też nie powinny mieć ani kopiejki.nicram pisze:o/Maria Konopnicka pisze:Mam nadzieję, że Sova wyciągnie wnioski i jeśli płyta się dobrze sprzeda to następną puści po 35 złotych. Kupię bez mrugnięcia okiem, bo uważam, że za dobrą robotę ludziom należą się pieniądze i wbrew jakimś wydumanym podziemnym ideałom czymś normalnym powinno być, że zarówno wytwórnia jak i zespół na wydanym albumie zarabia.
A najlepsze jest to, że byłem przekonany, że moje wydawnictwa mają spoko cenę jak na klasę tych zespołów (25-30 zł duży album i 22/23 zł mini CD), ale jak widać znajdą się jednostki, które myślą inaczej.
A pierdolenie o kasie w stylu:
"Wątpię abyś płacił za studio, amortyzował im sprzęt i sponsorował mastery"
"Nie znam dokładnie kosztów, nie wiem, czy w cenie płyty siedzi koszt studia. Wiem jednak, że 30 zeta w detalu za wydawnictwo, które kosztuje w produkcji poniżej 5 zeta to przesada"
jest żenujące. Myślałem że to jest oczywiste, że takie bandy jak: Mgła, FDS, Voidhanger, Infernal War, KSM czy Doombringer dostają kasę na nagranie. Mniejszą lub większą, a co robią z tym keszem to już jest ich sprawa, mogą opłacić studio/realizatora kiedy trzeba lub kupić/ulepszyć sprzęt, gdy mają własne, mogą też siano przepić, wydać na znaczki lub pograć w bingo.
Na koniec refleksja, że można prowadzić jakiś podziemny label, wydawać BM dla samego wydawania nawet nie będąc przekonanym do tego co się wydaje. MV takim labelem nie jest i nie będzie. Współpracuję tylko z zespołami których sam jestem fanem i znam ludzi osobiście. Zresztą pragnę zauważyć, że jestem wybitnie grzeczny w swoich wypowiedziach i powstrzymuję chęć zrobienia chamówy.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
a zacznijmy od tego ze niepotrzebnie wogole sie tlumaczysz
niech to miejsce niebawem zniknie
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Tak jest, więc w czym problem? Jak jeden kretyn z drugim nie ma pojęcia o otaczającej rzeczywistości, to ich bajka. Rób Pan swoje i tyle. Myślę, że większość zainteresowanych docenia i widzi tę całą robotę, nie tylko wydawniczą.Sova pisze:a najlepsze jest to, że byłem przekonany, że moje wydawnictwa mają spoko cenę jak na klasę tych zespołów (25-30 zł duży album i 22/23 zł mini CD)
Zasadnicze pytanie, czy w ogóle myślą. ;) Bo tego już nie jestem pewny czytając te wszystkie pierdoły. ;>Sova pisze:ale jak widać znajdą się jednostki które myślą inaczej.
Nie tylko Ty, i to jest pozytywny aspekt sprawy. :DSova pisze:dobrze się bawię, może dlatego.
'Come the Blessed Madness'
- hvk
- rozkręca się
Bez smyrania się po pędzlach ale interesy z MV to czysta przyjemność, ceny dobre, błyskawiczna wysyłka i ogólnie profesjonalne podejście to już znak rozpoznawczy.
Z dupy w ogóle temat.
Z dupy w ogóle temat.
"And only the locusts shall sing / At the end of the day"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- boroowa
- weteran forumowych bitew
najlepiej samą kopertę bez CD... total misanthropyMorph pisze:Wydaj w kopercie!
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right