Czyli po chuj tu dyskutujemy? (:mysticcum pisze:Żeby właściwie oceniać książki / filmy / muzykę nie trzeba być pisarzem / reżyserem / muzykiem. Powinno się natomiast znać kontekst i posiadać w danej dziedzinie obycie i erudycję. Ze sto razy już tu były podobne dyskusje.
KRIEGSMASCHINE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ozob
- zahartowany metalizator
Re: KRIEGSMASCHINE
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Nie wiem po co zacząłem ten wątek w temacie o czymś innym, może admini to wytno.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
doszła płyta, nie podoba mi się zbytnio
ale to jeszcze nic nie znaczy, bo eom też mi nie siadła od razu
ale to jeszcze nic nie znaczy, bo eom też mi nie siadła od razu
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nowa płyta bardzo udana, ale jednak gorsza od poprzedniczki. Brakuje mi w niej zwartości Enemy of Man, która sprawiała, że nie dało się jej przesłuchać inaczej jak tylko w całości.
The madness and the damage done.
- Zenek
- weteran forumowych bitew
Tak jak Deathspell Omega to blackmetalowy The Dillinger Escape Plan tak Kriegsmachine to blackmetalowy Korn ;)

- Lucek
- weteran forumowych bitew
dokładnie, black metalowy Korn dla emo cipeczek :)Zenek pisze:Tak jak Deathspell Omega to blackmetalowy The Dillinger Escape Plan tak Kriegsmachine to blackmetalowy Korn ;)
-
- postuje jak opętany!
Naczytałem się wpisów o „płycie roku”, kupiłem CD, jadąc na wczorajszy Blindead odpaliłem w aucie. O mały włos nie zasnąłem...
nic specjalnego, aczkolwiek dam jej jeszcze szansę.
nic specjalnego, aczkolwiek dam jej jeszcze szansę.
No popatrz. Ja natomiast widziałem kiedyś fragment koncertu Blindead przed Ulver w warszawskim Palladium. Musiałem wypić trzy kawy, żeby nie usnąć. Kompletnie nie rozumiem fenomenu tej kapeli. Wyjątkowa nuda.
W chuj jest nudnych kapel. Szkoda tylko, że Krigsmaschine też do nich dołączyło.535 pisze:No popatrz. Ja natomiast widziałem kiedyś fragment koncertu Blindead przed Ulver w warszawskim Palladium. Musiałem wypić trzy kawy, żeby nie usnąć. Kompletnie nie rozumiem fenomenu tej kapeli. Wyjątkowa nuda.
- ozob
Tam gdzie piecze to piecze jak zawsze. (:
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
-
- postuje jak opętany!
Gdyby Blindead jechał w trasę z każdą inną niz Autoscopia płytą to prawdopodobnie tez bym potrzebował kawy...535 pisze:No popatrz. Ja natomiast widziałem kiedyś fragment koncertu Blindead przed Ulver w warszawskim Palladium. Musiałem wypić trzy kawy, żeby nie usnąć. Kompletnie nie rozumiem fenomenu tej kapeli. Wyjątkowa nuda.
Enemy of Man słucham dość czesto. Nowa mnie niestety wybudziła.
Przecież to żart był. Sytuacyjny. Po prostu przypomniałem sobie gdzie słyszałem i widziałem Blindead. Kompletnie nie pamiętam, czy mi się podobało, czy nie.mj. pisze:Gdyby Blindead jechał w trasę z każdą inną niz Autoscopia płytą to prawdopodobnie tez bym potrzebował kawy...535 pisze:No popatrz. Ja natomiast widziałem kiedyś fragment koncertu Blindead przed Ulver w warszawskim Palladium. Musiałem wypić trzy kawy, żeby nie usnąć. Kompletnie nie rozumiem fenomenu tej kapeli. Wyjątkowa nuda.
To chyba nie ten temat, ale doktór Sybir zaleciłby zapewne jakąś maść względnie trochę ciepłej wody i mydła. No chyba, że urażony fan Blindead, wtedy mycie i smarowanie nie pomoże kowboju. Piwa się napij, albo herbaty jakiejś.ozob pisze:Tam gdzie piecze to piecze jak zawsze. (:
-
- postuje jak opętany!
Ok, nie załapałem. Ale już rozumiem ideę.535 pisze:Przecież to żart był. Sytuacyjny. Po prostu przypomniałem sobie gdzie słyszałem i widziałem Blindead. Kompletnie nie pamiętam, czy mi się podobało, czy nie.mj. pisze:Gdyby Blindead jechał w trasę z każdą inną niz Autoscopia płytą to prawdopodobnie tez bym potrzebował kawy...535 pisze:No popatrz. Ja natomiast widziałem kiedyś fragment koncertu Blindead przed Ulver w warszawskim Palladium. Musiałem wypić trzy kawy, żeby nie usnąć. Kompletnie nie rozumiem fenomenu tej kapeli. Wyjątkowa nuda.
-
- starszy świeżak
Płyta nużąca i nic ciekawego nic co by złapało za mosznę kurwa nudne i mdłe
-
- postuje jak opętany!
Fakt, zero blastów, solówek, melodie jakieś niewyraźne, żadnych singalongów, czy refrenów chwytnych, ani do tego poskakać, ani zanucić przy goleniu lub też lepieniu pierogów, nuda w chuj.
-
- rozkręca się
Gówno do kwadratu, cały materiał oparty na nudnym transie, chujowych riffach i beznadziejnych wokalach. Całość miałą chyba imitować pustkę, ale w rezultacie wychodzi obśmierzły, ciągnący się glut. Pieprzę taki black metal i wracam do Antaeus.
- ozob
Nie godzi sie tak mowic o Kriegsmaschine! (:
- smooker
- w mackach Zła
Dzisiaj dotarła w końcu paka z Agonii, a w niej m.in. Apocalypticists. Pierwszy odsłuch miałem w samochodzie z głosem tylko na przód, bo z tyłu potomstwo spali :).
Jaki werdykt? Weszło mi lepiej niż EoM. Darkside na bębnach dokonuje jakiejś magii, że na razie to skupiałem się tylko na jego grze. Bardzo mi się podobają te transowe przejścia. Dużo nowości w tym roku nie słyszałem, ale ten album w moim zestawieniu będzie wysoko.
PS.
w paczce był też ostatni Cultes des Ghoules, powoli nadrabiam zaległości.
Jaki werdykt? Weszło mi lepiej niż EoM. Darkside na bębnach dokonuje jakiejś magii, że na razie to skupiałem się tylko na jego grze. Bardzo mi się podobają te transowe przejścia. Dużo nowości w tym roku nie słyszałem, ale ten album w moim zestawieniu będzie wysoko.
PS.
w paczce był też ostatni Cultes des Ghoules, powoli nadrabiam zaległości.
- wonsz
- rasowy masterfulowicz
- smooker
- w mackach Zła
No nie zgodzę się, ale rozumiem, że może się to nie podobać.