głupiś ;)streetcleaner pisze:Ale jest to doskonała, trzeźwa opinia. Ta płyta to słaby żart;))
PESTE NOIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: PESTE NOIRE
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Trotzky próbuje podważyć wiarygodność moich słów, bo dobrze wie, że to co napisałem było wymierzone również w niego
- twoja_stara_trotzky
a wystarczy wejść na naszą tajną grupę na FB, żeby zobaczyć, jak karzeł reakcji pt. Bonny knuje ;)
- Skaut
- twoja_stara_trotzky
to już od jakiegoś czasu ;)
- trzeci
- zaczyna szaleć
Plyta roku, choc jeszcze nie sluchalem. Laur chocby ze wzgledu na okladke.
I parafrazujac podpis lubianego wszem i wobec uzytkownika; Dzieki Boze za nareszcie dobra Black Metalowa anno bastardi 2011
I parafrazujac podpis lubianego wszem i wobec uzytkownika; Dzieki Boze za nareszcie dobra Black Metalowa anno bastardi 2011
fuck you buddy
- MinT
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
+1niestety zmarnowałem swój czas przy tym zespole i nowej płycie . Takiego gówna nazwanego awangardą dawno nie słyszałem. Brzmi jakby banda nacpanych zabrała się za instrumenty. Bzdura i kakofonia dla mnie.
Był taki zespół na Brutalu Sebkha Chott.
Wszyscy wieszali na nim psy, chyba tutaj też.
Tamten kabaret był jednak wiarygodny.
Peste Noire to dla mnie jakieś naciągane chujwieco.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
- FENIKS
- w mackach Zła
chciałem pisać o tym. Tamto z zasady miało być kabaretem eklektyzmem czy wieśniactwem i żulerkc? Polewka na maksa.
A rzeczony peste próbuje zrobić awangarde i wychodzi lipa po całości a wszyscy doszukują się geniuszu w tej płycie. Żenua :)
A rzeczony peste próbuje zrobić awangarde i wychodzi lipa po całości a wszyscy doszukują się geniuszu w tej płycie. Żenua :)
- Scaarph
- zahartowany metalizator
ja się w sumie nie dziwię, że się niektórym ta płyta nie podoba. no przecież tyle kiczu na niej, pozornej niepowagi, granice dobrego smaku i przyzwoitości przekraczane są częściej, niż ustawa przewiduje, do tego twórcy mają czelność zachowywać się jak idioci z von triera :) no i jak ma to się podobać osobom, które spodziewały się rozsądnej muzyki? :)
podczas gdy właśnie to wszystko to esencja tej płyty, cel i środek. cóż, do mnie to trafia, jestem w stanie bezproblemowo przebrnąć przez tę płytę, docenić zamysł, inność i odwagę, ujrzeć kunszt, z jakim peste noire nasrało wszystkim do obiadu :)
mam wrażenie, że ta muzyka może mocniej stąpającego po ziemi słuchacza wręcz obrazić - co tym bardziej przemawia na jej korzyść :)
100% dekadencka awangarda ;)
podczas gdy właśnie to wszystko to esencja tej płyty, cel i środek. cóż, do mnie to trafia, jestem w stanie bezproblemowo przebrnąć przez tę płytę, docenić zamysł, inność i odwagę, ujrzeć kunszt, z jakim peste noire nasrało wszystkim do obiadu :)
mam wrażenie, że ta muzyka może mocniej stąpającego po ziemi słuchacza wręcz obrazić - co tym bardziej przemawia na jej korzyść :)
100% dekadencka awangarda ;)
- Morph
- Kontakt:
Posłuchałem sobie tego wczoraj. Ludki - jaka awangarda? Na Stygmaty Ojca Pio! Przecież ta płyta jest prosta jak stylisko łopaty, najbardziej wyczuwalnym pierwiastkiem od pierwszej minuty jest Finntroll. 4/10
Nie zmienia to faktu że dawno nie słuchało mi się tak dobrze płyty o tak niskiej ocenie ;).
A francuska awangarda BM to Diapsiquir a nie Peste Noire ;)
Nie zmienia to faktu że dawno nie słuchało mi się tak dobrze płyty o tak niskiej ocenie ;).
A francuska awangarda BM to Diapsiquir a nie Peste Noire ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Scaarph
peste noire > drapisiur :)
edit: daj zresztą spokój, piękną, punkową płytę peste noire wysmażyło, a ty mi tu z jakąś awangardą bm wyjeżdżasz :)
edit: daj zresztą spokój, piękną, punkową płytę peste noire wysmażyło, a ty mi tu z jakąś awangardą bm wyjeżdżasz :)
- Morph
- Kontakt:
- panthyme
- w mackach Zła
No, ja bym powiedział, że w prostocie płyty jej siła:) Drapisiura jeszcze nie słyszałem i nie wiem co tam też nażabojadali.
Nowe Peste Noire jest niczym Czesław Śpiewa z partyzantki na polskim rynku muzycznym.
Nowe Peste Noire jest niczym Czesław Śpiewa z partyzantki na polskim rynku muzycznym.
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Morph
- Kontakt:
A właśnie, Drone - Śpiewającego Czesława lubisz ;)?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
no wlasnie, a tu przeciez kicz sie tepi i tematy o kiczu zaklada a i Duran Duran tez...Scaarph pisze:ja się w sumie nie dziwię, że się niektórym ta płyta nie podoba. no przecież tyle kiczu na niej
woodpecker from space
- Block69
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
dobrze uzyty KICZ jest super, zaraz bede dalej sluchal ale pierwsze wrazenie bylo takie: "ze co kurwa?" - czyli jak najbardziej pozytywne :)
Grzegorz z Ciechowa pojechal do Francji i zaczal grac black metal
Grzegorz z Ciechowa pojechal do Francji i zaczal grac black metal
this is a land of wolves now
- Grindead
- postuje jak opętany!
"black metalowe" Lao Che + zespol Downa = nowe Peste Noire.
Ale ostatni kawalek fajny, pasowalby do Amesoeurs.
mocne 4/10 (tekstow nie znam a bardzo mozliwe ze sa zle <czyli dobre> i okrutne, moze ocena bylaby wyzsza?), dziekuje za uwage.
Ale ostatni kawalek fajny, pasowalby do Amesoeurs.
mocne 4/10 (tekstow nie znam a bardzo mozliwe ze sa zle <czyli dobre> i okrutne, moze ocena bylaby wyzsza?), dziekuje za uwage.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- trzeci
- zaczyna szaleć
a jest spleen?
Jest choc troche markotnie czy to juz stadium degeneracji, na zasadzie de Sade/boga nie ma?
Jest choc troche markotnie czy to juz stadium degeneracji, na zasadzie de Sade/boga nie ma?
fuck you buddy
- Morph
- Kontakt:
To poznaj, takie popowe Peste Noire.Drone pisze:Nie znam, słyszałem dwie piosenki w radiu. Ot, takie bzyczenie. Z takich klimatów lubię THE MUMLERS, zwłaszcza debiut.Morph pisze:A właśnie, Drone - Śpiewającego Czesława lubisz ;)?