MACHINE HEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gumiak
- weteran forumowych bitew
Re: MACHINE HEAD
wies
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Mam w stosunku do nich mieszane uczucia, bo z jednej strony Flynn ma talent do epickich, rozbudowanych kompozycji, patetycznych refrenów, które ściskają za krtań a potem ni z gruchy ni z pietruchy potrafi wyskoczyć z dziecięcymi chórkami i naiwnymi tekstami (zamykacz na Locust). Poza tym koleś jest totalnym bucem z ego rozmiaru dreamlinera - ale tu mam wybór bo mogę zwyczajnie nie słuchać/czytać wywiadów z nim i skupić się na tym, co mu wychodzi lepiej.
A w temacie nowej płyty: smyczki na "how we die" pasują jak świni siodło - po prostu nie grają z resztą, są wciśnięte na siłę. Brak tu też typowej dla MH przebojowości. "Killers and kings" już bardziej się kupy trzyma, ale też brakuje mu tego "czegoś" - ot, taki generyczny Machine Head.
Posłucham tego w kontekście całej płyty, ale na razie dupy nie urywa.
A w temacie nowej płyty: smyczki na "how we die" pasują jak świni siodło - po prostu nie grają z resztą, są wciśnięte na siłę. Brak tu też typowej dla MH przebojowości. "Killers and kings" już bardziej się kupy trzyma, ale też brakuje mu tego "czegoś" - ot, taki generyczny Machine Head.
Posłucham tego w kontekście całej płyty, ale na razie dupy nie urywa.
uważam, że cudownie być pijanym. Nawet chyba lepiej niż oświeconym.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- starszy świeżak
Machine Head to Slayer lat dziewiećdziesiątych, tylko trzeba, oczywiście, poznać najpierw Slayer albo chociaż Vader.
- Gumiak
Zlote wary jak sie patrzy
- Żułek
męczący ten album
gdzieś tam kiedyś czytałem ze niby kawałki miałby być krótsze ale wyszło im ponad 70 minut więc chyba nie tym razem
niestety nie udało sie przesłuchać w całości, chyba już nic z nich nie bedzie dobrego
gdzieś tam kiedyś czytałem ze niby kawałki miałby być krótsze ale wyszło im ponad 70 minut więc chyba nie tym razem
niestety nie udało sie przesłuchać w całości, chyba już nic z nich nie bedzie dobrego
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Jakby było na serio to by były bez dyskusji.Gumiak pisze:Zlote wary jak sie patrzy
Ta maszynowa głowa to nagrała w ogóle coś słuchalnego? Nazwa mi się wielokrotnie obijała o uszy, ale chyba nie słyszałem ani dźwięku przez nich nagranego.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- mistrz forumowej ceremonii
debiut jest świetny. trzeba znać.kenediusze pisze:Jakby było na serio to by były bez dyskusji.Gumiak pisze:Zlote wary jak sie patrzy
Ta maszynowa głowa to nagrała w ogóle coś słuchalnego? Nazwa mi się wielokrotnie obijała o uszy, ale chyba nie słyszałem ani dźwięku przez nich nagranego.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- hcpig
Z każdej oprócz TBR mozna wygrzebać pojedyncze fajne utwory ale całościowo to nie daję rady ich słuchać, idealny zespół żeby sobie zmontować debestofa na cd-rze. Chcesz naprawdę dobrej muzy od duetu Flynn / Demmel to sobie zapodaj Vio-Lence, którego najsłabsza płyta kasuje całe dyko MH.kenediusze pisze:Ta maszynowa głowa to nagrała w ogóle coś słuchalnego? Nazwa mi się wielokrotnie obijała o uszy, ale chyba nie słyszałem ani dźwięku przez nich nagranego.
Yare Yare Daze
- Żułek
coś w tym jest chociaż ja wole rapującego Flynna niż kastrata z Violence jesli chodzi o wokal ;)hcpig pisze:Z każdej oprócz TBR mozna wygrzebać pojedyncze fajne utwory ale całościowo to nie daję rady ich słuchać, idealny zespół żeby sobie zmontować debestofa na cd-rze. Chcesz naprawdę dobrej muzy od duetu Flynn / Demmel to sobie zapodaj Vio-Lence, którego najsłabsza płyta kasuje całe dyko MH.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- hcpig
Powinieneś raczej napisać że wolisz pedalski rap od męskich wokali, chociaż z okresu mutacji.
Yare Yare Daze
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Ja rozumiem, że można nie lubić MH, ale żeby takie rzeczy wygadywać?hcpig pisze:Chcesz naprawdę dobrej muzy od duetu Flynn / Demmel to sobie zapodaj Vio-Lence, którego najsłabsza płyta kasuje całe dyko MH.
Muzycznie ten viajolens jeszcze daje radę, ale wokalista... no litości, przecież tego się słuchać nie da. Zero mocy, zero charakteru, zero... No kurwa, koleżka brzmi jak pedał wykłócający się w kolejce do kasy w galerii handlowej.
Kto go za mikrofon wpuścił?
- hcpig
- antek_cryst
- postuje jak opętany!
Ale wciąż jest to wkurwienie pedzia w kolejce do Zary i zamiast respektu człowiek czuje mieszaninę politowania z zażenowaniem.
Oj, chyba nie o to w metalu chodzi...
Oj, chyba nie o to w metalu chodzi...
- hcpig
Takie jest urok wokalistów za kaegroii 'love or hate', nie można o obok nich przejść obojętnie nie to co jakiś Flynn :)
Yare Yare Daze
- Drone
-
kupa to kupa, ale zawsze lepsza od marliwa
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- starszy świeżak
Czemu? Machine Head uratowało trash metal od zniknięcia i są gwiazdami tego nurtu. Trzeba się wyzbyć uprzedzeń i zrozumieć, że dobra muzyka jest dobra, nawet rap.Drone pisze:Nie szkoda wam czasu na ten zespół?
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Deftones też uratowało thrash.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Drone