Pod względem, że tak powiem, kompozytorskim jest to bardzo dobra płyta. Zwłaszcza praca gitar robi tutaj spore wrażenie, jest sporo naprawdę niegłupich riffów, które zespół wycina nie wpadając w pułapkę przekombinowania. Jest też jeden zupełnie absurdalny moment - stopa w początkowej części kawałka tytułowego ;) Oprócz Ageless Venomous znam jeszcze Apocalyptic Revelation i Conquerors of Armageddon. Ta druga podoba mi się najbardziej. Niesamowicie wkurwione i kipiące energią granie, do tego naprawdę świetna produkcja. Oczywiście w tym wkurwieniu nie gubi się najważniejszy element tej płyty, czyli zabójczo agresywne riffy. Na uwagę zasługuje również świetnie współgrająca z muzyką okładka, oraz jeden z moich ulubionych tytułów płyt. CONQUERORS OF ARMAGEDDON - czyż to nie brzmi potężnie? Ta sama liga genialnie brzmiących tytułów, co m.in. Here in After, Effigy of the Forgotten, Diabolical Summoning czy A Blaze in the Northern Sky.Mort pisze:Oj, nie doceniacie Ageless Venomous. Ale jest na to recepta - trzeba go słuchać.
KRISIUN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Re: KRISIUN
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
W ogóle mogli by jakąś nową płytkę sprokurować, od ostatniej, jakże zajebistej, już minęło trochę czasu.
The madness and the damage done.
- FENIKS
- w mackach Zła
ja bym dodał do porównać z conquerors jeszcze takie jak
Annihilation
Dechristianize
Dla mnie conquerors of armageddon to istne piekło. Po tym miażdżą moje jaja inne płyty pomijając ageless venomous przez zjebane brzmienie. Ostatni ...storm też mną porządnie pozamiatal.
Pamiętam kiedy na objazdowym cyrku zwanym thrash em all fest. w poznaniu męczyli zebranych ponad godzinę. To było szaleństwo. Wszyscy stali z japami otwartymi z niedowierzania a huje tylko nabijali kolejne kawałki i miażdżyli.
Jeden z lepszych koncertów też widziałem na brutalu parę lat temu. Ta kapela gra mordercze koncerty!
Annihilation
Dechristianize
Dla mnie conquerors of armageddon to istne piekło. Po tym miażdżą moje jaja inne płyty pomijając ageless venomous przez zjebane brzmienie. Ostatni ...storm też mną porządnie pozamiatal.
Pamiętam kiedy na objazdowym cyrku zwanym thrash em all fest. w poznaniu męczyli zebranych ponad godzinę. To było szaleństwo. Wszyscy stali z japami otwartymi z niedowierzania a huje tylko nabijali kolejne kawałki i miażdżyli.
Jeden z lepszych koncertów też widziałem na brutalu parę lat temu. Ta kapela gra mordercze koncerty!
- Headcrab
- weteran forumowych bitew
- Kontakt:
Koncert w gdyni odwołany.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
-
- rasowy masterfulowicz
nowa piosenka Krisiun:
podoba mi się to nowe, przebojowe oblicze, ale tesknie za starym ostro napierdalajacym Krisiun z plyt 1-4
podoba mi się to nowe, przebojowe oblicze, ale tesknie za starym ostro napierdalajacym Krisiun z plyt 1-4
I AM MORBID
-
- w mackach Zła
takie pod Slayera bardziej, thrashmetalowe ;)Mort pisze:nowa piosenka Krisiun:
podoba mi się to nowe, przebojowe oblicze
-
- mistrz forumowej ceremonii
piosenka, hehe :)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
I ten podpis pod filmikiem:
Chociaż w sumie brzmi to trochę delikatniej, jak na nich. Strasznie jestem ciekaw tej nowej płyty.hm... this sound more like manowar to me, i hope the rest of the new songs are more brutal
morbidbreed 3 godz. temu
The madness and the damage done.
- evildead
- weteran forumowych bitew
noooo nawet mnie się spodobało, a Krisiun raczej nie cierpię
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
- Self
- rasowy masterfulowicz
Faktycznie trochę miękki jak na Krisiun, ale i tak fajowy.
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
- Self
- rasowy masterfulowicz
Żadna ściema, kawałek na żywo zagrali.
- pr0metheus
nazwe pamietasz? cholernie jestem ciekawSelf pisze:Żadna ściema, kawałek na żywo zagrali.
niech to miejsce niebawem zniknie
- Self
- rasowy masterfulowicz
W nazwie klipu chyba nie podali tytułu (ino coś na kształt "KRISIUN NEW SONG!"), a kto by zwracał uwagę na komiwojażerkę jakichś zarośniętych troglodytów. ;)
-
- rasowy masterfulowicz
Dissident Abomination:pr0metheus pisze:Nazwe pamietasz? Cholernie jestem ciekaw
I AM MORBID
- pr0metheus
o dzieki. nawet fajne. typuje go jako taka "ballade"- ostatni utwor na plycie
niech to miejsce niebawem zniknie
- Self
- rasowy masterfulowicz
No Cemetery Gates to to nie jest, ale jako przerywnik np. przed typowym dla nich rozpierdolem na ostatnim czy dwóch ostatnich kawałkach na płycie byłoby całkiem fpyte.pr0metheus pisze:o dzieki. nawet fajne. typuje go jako taka "ballade"- ostatni utwor na plycie
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Niezłe, ale bez obsrania. Swoja drogą chętnie zobaczyłbym ich sobie kolejny raz na żywo.
- Wolfkhan
- postuje jak opętany!
mogliby odrobinę przybrudzić. nie liczę że pobiją sami siebie, w końcu to już ósma płyta będzie.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.