METALLICA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Duban
- weteran forumowych bitew
Re: METALLICA
Wystarczająco dużo, żeby usłyszeć, że właśnie dwie marki schodzą poniżej dna, na którym znalazły się dawno temu. Sam muł.
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
chyba wole juz to niz Death Magnetic
-
nightspiryt
O, właśnie to chciałem napisać.Duban pisze:Wystarczająco dużo, żeby usłyszeć, że właśnie dwie marki schodzą poniżej dna, na którym znalazły się dawno temu. Sam muł.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Ja tam nie wiem, ciężko orzekać na podstawie takiego sampla, ale jak dla mnie kichy w tym nie stwierdzono.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Castor
Po pierwsze to z tego sampla nic nie wynika i ciężko to jakoś określić czy dobre czy chujowe.0ms pisze:chyba wole juz to niz Death Magnetic
Po drugie co Ty chcesz od Death Magnetic, skąd ta niechęć, przecież to całkiem niezła płyta.
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
to wymeczony, nietrzymajacy sie kupy, fatalnie brzmiacy gniot
- longinus696
- zahartowany metalizator
Chociażby "Transformer", jeśli nie słyszałeś, ale sadzę, że jeszcze kilka innych płyt by się znalazło. A za "ciekawy" może uchodzić jeszcze "Metal Machine Music".HAL_9000 pisze:Czemuż to szkoda? To on coś jeszcze ciekawego robił poza Velvetami? ;)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
nan
- postuje jak opętany!
No i "Berlin". Zresztą "Ecstasy" z późnych też jest zajebiste.
- Castor
Nic bardziej mylnego. Podejrzewam, że nie przesłuchałeś tego albumu ani raz w całości, być może jedynie we fragmentach (mam rację?) i stąd bierze się Twoja negatywna o nim opinia. ;)0ms pisze:to wymeczony, nietrzymajacy sie kupy, fatalnie brzmiacy gniot
MAYHEM, MAYHEM über alles!!!
-
streetcleaner
- rasowy masterfulowicz
No jest jeszcze świetna rock opera "Berlin".
EDIT: nie zauważyłem posta nan.
EDIT: nie zauważyłem posta nan.
-
nightspiryt
Hehe MMM to już album legenda. Zabawne, że jakiś czas temu wyszła wersja remasterowana - tak jakby ktoś tego w ogóle miał słuchać :)longinus696 pisze:Chociażby "Transformer", jeśli nie słyszałeś, ale sadzę, że jeszcze kilka innych płyt by się znalazło. A za "ciekawy" może uchodzić jeszcze "Metal Machine Music".HAL_9000 pisze:Czemuż to szkoda? To on coś jeszcze ciekawego robił poza Velvetami? ;)
Transformer to taki jego "hitowy" album.
- ultravox
A dlaczego nie? Ja tam uwielbiam "MMM", niezależnie od tego, co się na temat tej płyty mówi. Jeśli ktoś kocha trzaski i zgrzyty, to ten album jest czymś naprawdę pięknym w swej dźwiękowej bezkompromisowości. Lubię "Berlin", ale to "MMM" mnie zachwyciło - właściwie jeszcze zanim ją usłyszałem, bo już czytając opisy tej płyty wiedziałem, że to coś dla mnie.vvorldvvithoutshit pisze:Hehe MMM to już album legenda. Zabawne, że jakiś czas temu wyszła wersja remasterowana - tak jakby ktoś tego w ogóle miał słuchać :)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Nie masz, a zjebane brzmienie to fakt niepodlegajacy dyskusji.Castor pisze:Mam rację?
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Zajrzyj do wątku poświęconego Pentagram (?), tam masz całą dyskusję poświęconą "Death Magnetic".Castor pisze:Nic bardziej mylnego. Podejrzewam, że nie przesłuchałeś tego albumu ani raz w całości, być może jedynie we fragmentach (mam rację?) i stąd bierze się Twoja negatywna o nim opinia. ;)
The madness and the damage done.
- Duvelor
Logiczne, prawda? ;)
A w wątku o "tym co teraz pijecie" i "politykowaniu" przeprowadzona została dyskusja o płytach Obliteration i Teitanblood. :)
A w wątku o "tym co teraz pijecie" i "politykowaniu" przeprowadzona została dyskusja o płytach Obliteration i Teitanblood. :)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
-
HAL_9000
- zaczyna szaleć
Uuuuu, no to widzę, że mam w tej kwestii braki spore.vvorldvvithoutshit pisze:Hehe MMM to już album legenda. Zabawne, że jakiś czas temu wyszła wersja remasterowana - tak jakby ktoś tego w ogóle miał słuchać :)longinus696 pisze:Chociażby "Transformer", jeśli nie słyszałeś, ale sadzę, że jeszcze kilka innych płyt by się znalazło. A za "ciekawy" może uchodzić jeszcze "Metal Machine Music".HAL_9000 pisze:Czemuż to szkoda? To on coś jeszcze ciekawego robił poza Velvetami? ;)
Transformer to taki jego "hitowy" album.
Tylko nie za bardzo wiem, czy chce mi się je nadrabiać. :)
Sarenka na mrozie nie może
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
Czeka na ciepły oddech
Leśniczy ją głaszcze po udzie
Niech się naje do syta
- longinus696
He he... miałem dokładnie tak samo.ultravox pisze:A dlaczego nie? Ja tam uwielbiam "MMM", niezależnie od tego, co się na temat tej płyty mówi. Jeśli ktoś kocha trzaski i zgrzyty, to ten album jest czymś naprawdę pięknym w swej dźwiękowej bezkompromisowości. Lubię "Berlin", ale to "MMM" mnie zachwyciło - właściwie jeszcze zanim ją usłyszałem, bo już czytając opisy tej płyty wiedziałem, że to coś dla mnie.
Rób jak chcesz, ale ja, na przykład, raczej wolę szperać w przeszłości i wałkować stare płyty, bo nowe najczęściej (choć nie zawsze) jawią mi się zaledwie przypisami do tego, co nagrano w poprzednich dekadach.HAL_9000 pisze:Uuuuu, no to widzę, że mam w tej kwestii braki spore.
Tylko nie za bardzo wiem, czy chce mi się je nadrabiać. :)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- Pteroczłek
- postuje jak opętany!
- Rattlehead