MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

Re: MGŁA

16-05-2012, 10:14

blackmetalpl pisze: Oby takie krążki za pare lat nie trafiły do empik'u ;)
To byłaby śmierć black metalu, gdyby takie krążki leżały sobie normalnie w Empiku obok płyt Sodom, Bathory czy Mayhem ;)
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

16-05-2012, 10:18

komercyjny metal jebać kler (no offence)
Przypuszczalnie będę robił kolejne podejście do Grozy bo możliwe że jednak jest bdb wbrew moim wcześniejszym przypuszczeniom!!!:-)))
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

16-05-2012, 10:20

maciek z klanu pisze:analriper zacierasz raczki ? :)) wpadnie sporo kasiory na piwa?
no ba! musze jeszcze w tym sezonie zmienic terakote w basenie i wzmocnic fundamenty pod chlewem, nie spodziewalem sie, ze az tyle trzody mi przybedzie i nie wiem czy to wytrzymaja....
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

16-05-2012, 10:20

ultravox pisze:
blackmetalpl pisze: Oby takie krążki za pare lat nie trafiły do empik'u ;)
To byłaby śmierć black metalu, gdyby takie krążki leżały sobie normalnie w Empiku obok płyt Sodom, Bathory czy Mayhem ;)
Prawie sie kawa poplulem, dzieki. :DD
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

16-05-2012, 10:34

"40 zeta u L. na koncercie, 45 zeta mailorder, 51 z groszkiem allegro "

ja jebie, na koncert zespół zrobił tańszą cenę za winyl ( również za merch z MV ) żeby był "plus" dla ludzi którzy przyszli a ten tutaj biadoli, że są różne ceny.

"Wątpię abyś płacił za studio, amortyzował im sprzęt i sponsorował mastery "

a ja wątpię czy masz jakiekolwiek pojęcie o czym piszesz.

"a mogłoby kosztować 20 zeta i byłoby lepiej niż powinno być"

może lepie po 9,99 zł jak miał Orias z DDA ?
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

16-05-2012, 10:38

blackmetalpl pisze:
Sova pisze:blackmetal.pl, oczy mnie bolą jak czytam te twoje mądrości. jak ty prowadzisz ten swoj webzin to nie mam pojęcia.
Szczęście w nieszczęściu, ze to nie ja go prowadzę :)
Ty masz wolny rynek, ja mam wolność wypowiedzi. Oby takie krążki za pare lat nie trafiły do empik'u ;)
Temat traktuję jako zamknięty, życząc Ci jak najlepiej...
No offence
Nie myl chłopczyku z drewienka wolności wypowiedzi z publicznym wpierdalaniem się w czyjąś działalność gospodarczą.
Wolność wypowiedzi: płyta niewarta swej ceny, nie kupię jej / kupiłem, przepłaciłem.
Wpierdalanie się: Firma Wytwórnia Muzyczna MVP powinna sprzedawać swój produkt po 20 zeta.
Czaisz tą jebaną różnicę?
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Maria Konopnicka

16-05-2012, 10:44

aginsiak pisze:Staje po stronie blackmetal.pl w kwestii ceny za płytę.Moglaby być zdecydowanie tańsza ,czyli kosztować 20-22 zł.Wbrew pozorom małolaci mają coraz mniej hajcu na płyty ,a rozumiem ,że to podstawowy target?
Zdrowia
Bzdura. Jak byłem małolatem to pracowałem w wakacje za 3 zł na godzinę. Dziś poniżej 10 zł nikt nie płaci, a ceny płyt przez ostatnie kilkanaście lat się nie zmieniły. Niech się małolaci za robotę wezmą! Jeśli nie mają kasy na płyty to dlatego, że ich zakup jest dla nich którąś tam potrzebą. Jakoś na internet wszyscy mają - nawet długopisyy.
Awatar użytkownika
aginsiak
w mackach Zła

16-05-2012, 10:53

Dlaczego bzdura? Lepiej kupić małolatowi płyciwo za 22 złote polskie ,a ósemaka ma w kiermanie.Odpala muzyke ,za pozostałości konsumuje nalewke ,bądź trzy tanie piwa i będąc juz "porobionym" daje się deprawować black metalowi MGŁY o wiele mocniej ,niż gdyby słuchał na trzeźwo.
Awatar użytkownika
krz63
weteran forumowych bitew

16-05-2012, 10:56

Maria Konopnicka pisze:
aginsiak pisze:Staje po stronie blackmetal.pl w kwestii ceny za płytę.Moglaby być zdecydowanie tańsza ,czyli kosztować 20-22 zł.Wbrew pozorom małolaci mają coraz mniej hajcu na płyty ,a rozumiem ,że to podstawowy target?
Zdrowia
Bzdura. Jak byłem małolatem to pracowałem w wakacje za 3 zł na godzinę. Dziś poniżej 10 zł nikt nie płaci, a ceny płyt przez ostatnie kilkanaście lat się nie zmieniły. Niech się małolaci za robotę wezmą! Jeśli nie mają kasy na płyty to dlatego, że ich zakup jest dla nich którąś tam potrzebą. Jakoś na internet wszyscy mają - nawet długopisyy.
Dokładnie. 15 lat temu za płyty wydawane przez Pagan Records płaciłem po 35,- PLN (Sacrilegium, Damnation itd), dziś nowości z Pagan są po 29,- PLN. Płyty zagranicznych kapel 15 lat temu w sklepach muzycznych kosztowały 50-60 zeta, dziś można wyhaczyć po 35,- zeta. Nie trzeba dodawać ile trzeba było dymać 15 lat temu na płytę, a ile dziś. Wszystko podrożało przez te 15 lat, ceny płyt poszły w dół. Nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta, że płyty są za drogie.
Ostatnio zmieniony 16-05-2012, 11:13 przez krz63, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

16-05-2012, 10:57

ZA DROGIE KURWA I KONIEC DYSKUSJI, NO OFFENCE
Awatar użytkownika
maciek z klanu
mistrz forumowej ceremonii

16-05-2012, 11:02

krz63 pisze:
Maria Konopnicka pisze:
Zdrowia
Dokładnie. 15 lat temu za płyty wydawane przez Pagan Records płaciłem po 35,- PLN (Sacrilegium, Damnation itd), dziś nowości z Pagan są po 29,- PLN. Płyty zagranicznych kapel 15 lat temu kosztowały w sklepach muzycznych kosztowały 50-60 zeta, dziś można wyhaczyć po 35,- zeta. Nie trzeba dodawać ile trzeba było dymać 15 lat temu na płytę, a ile dziś. Wszystko podrożało przez te 15 lat, ceny płyt poszły w dół. Nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta, że płyty są za drogie.
A dziś takie płyty kosztują nawet do 75 zł w sklepach :))))))) więc nie przesadzajmy, że tak bardzo płyty potaniały.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
DCI Hunt

16-05-2012, 11:05

Swego czasu ktoś mi wysłał linka do dyskusji na temat gościa z Moontower, gdzie kilka osób miało pretensje, że sprzedaje black metal zbyt tanio. Jak żyć? No solace.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

16-05-2012, 11:06

Do końca tygodnia 100 stron pęknie jak nic :D
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

16-05-2012, 11:08

Ja bym obstawiał że do jutra wieczór, ale może to moje zamiłowanie do ryzykanckiego życia na krawędzi.
dave
zaczyna szaleć

16-05-2012, 11:21

Ja bym chcial jeszcze, zeby nasz szanowny recenzent udzielil sie w temacie OKULTYZM. Jak na black metalowca wiernego idealom musi miec tam wiele do powiedzenia. Ale chyba jednak to jest socjalista zyjacy dzieki MOPSowi. Szanowny dzialaczu SLD, daj nam sie poznac bardziej:)
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

16-05-2012, 11:27

blackmetalpl, czemu wywaliles swoj wpis, był równie ciekawy jak wczesniejsze i z chęcią odpowiem.
zdążyłem zapamiętać, że dziwisz się że CD jest wszędzie za 30 zł a winyl bywa w różnych cenach.
serio to aż tak trudno zakumać? CD to moje wydanie i ja ustaliłem z zespołem, że cena będzie wszędzie taka sama, czyli 3 dychy.
winyl jest sprowadzony z NH i bywa w różnych cenach. Każdy może sobie przecież go ściągnąć i bujać w jakiej cenie chce. ( u mnie 45 zł lub drożej przez allegro)

ehh, kurwa, szkoda że nie mam jeszcze bluz Mgła, bo bym od wczoraj spylił ze trzy tuziny.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

16-05-2012, 11:29

blackmetal.pl totalnie nie wie kto wydal ostatnia mgle. totalny brak profesjonalizmu.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
blackmetalpl
świeżak

16-05-2012, 11:45

Sova pisze:blackmetalpl, czemu wywaliles swoj wpis, był równie ciekawy jak wczesniejsze i z chęcią odpowiem.
Mam wrażenie, że to nie ja wyjebałem, ale mogłem coś nacisnąć...
zdążyłem zapamiętać, że dziwisz się że CD jest wszędzie za 30 zł a winyl bywa w różnych cenach.
serio to aż tak trudno zakumać? CD to moje wydanie i ja ustaliłem z zespołem, że cena będzie wszędzie taka sama, czyli 3 dychy.
winyl jest sprowadzony z NH i bywa w różnych cenach. Każdy może sobie przecież go ściągnąć i bujać w jakiej cenie chce. ( u mnie 45 zł lub drożej przez allegro)
Nie przyklejałem Ci LP, odnosiłem się do distro.
Dziwne ceny zakumałem przy poprzedniej odpowiedzi. Plus dla mnie.
ehh, kurwa, szkoda że nie mam jeszcze bluz Mgła, bo bym od wczoraj spylił ze trzy tuziny.
Zbieraj zamówienia, powysyłasz później ;)

edit:
pierwotnie i szerzej odpisałem na pw, znikającego posta już nie odzyskam, ale sens wypowiedzi zdążyłeś zapamiętać
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

16-05-2012, 11:47

DCI Hunt pisze:Swego czasu ktoś mi wysłał linka do dyskusji na temat gościa z Moontower, gdzie kilka osób miało pretensje, że sprzedaje black metal zbyt tanio. Jak żyć? No solace.
dobrze, że jeszcze Raboryma nikt nie zjebał :)))
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

16-05-2012, 12:11

LOL, jaka dyskusja... szanowny blackmetalowy renenzent powinien skupić się na katalogu Empire Rec - te płyty mają wszystko to, czego nie ma MGŁA: kilkustronicowe, kolorowe książeczki i odpowiednio niską, niepejsatą cenę
Na początek proponuję Belfegor
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
ODPOWIEDZ