Też o tym pomyślałem....okładka na nowy materiał taka sobie.COFFIN pisze:Spokojnie mógłby być taki front:
CULTES DES GHOULES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Re: CULTES DES GHOULES
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
powinien,COFFIN pisze:Spokojnie mógłby być taki front:
z tego co piszą w internetach (nie wiem, może słyszeli już) to może być jakiś koncept. na wzór Master's Hammer. wówczas ta okładka z płyty zapewne dobrze by współgrała.
dzisiaj ma być realizowana wysyłka. być może weekend będzie słychane.
lys på slutten av lys
-
- zaczyna szaleć
Okładka kompletnie z dupy. Za to muzycznie jest fajnie, wciąż charcząco, wciąż gęsto.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Pani Natalia napisała, że wysyłka w środę, także raczej spokojnie będzie weekend 'Under the Sign of Coven'.Ascetic pisze: dzisiaj ma być realizowana wysyłka. być może weekend będzie słychane.
'Come the Blessed Madness'
- Ascetic
tak się zapowiadaCOFFIN pisze:Pani Natalia napisała, że wysyłka w środę, także raczej spokojnie będzie weekend 'Under the Sign of Coven'.Ascetic pisze: dzisiaj ma być realizowana wysyłka. być może weekend będzie słychane.
lys på slutten av lys
- Sybir
Jaka szkoda, że dotąd nie zadbałem o jakieś przyzwoite nagłośnienie w moim Arbeitsplatz - niniejszym solennie przyrzekam poprawę. Tak czy siak, może uda mi się posłuchać nówki, o ile do piątku trafi w moje ręce.COFFIN pisze:Pani Natalia napisała, że wysyłka w środę, także raczej spokojnie będzie weekend 'Under the Sign of Coven'.
Swoją drogą, rok pod kątem metalu raczej słaby, a tu w ostatnim kwartale tyle strzałów wychodzi. Zębów w ścianę raczej nie będę wbijać, aczkolwiek mogą pojawić się pewne pytania, na które czasami trudno znaleźć jakąś sensowną odpowiedź :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- rasowy masterfulowicz
!!! To chyba pierwszy taki polski winyl w metalu...COFFIN pisze:W grudniu. 3 LP
Celem życia nie jest przeżycie.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
1. Pytanie na ostudzenie, bo chyba kolega popłynął. Trzy wersje winyla, czy potrójny winyl?mistrzsardu pisze:!!! To chyba pierwszy taki polski winyl w metalu...COFFIN pisze:W grudniu. 3 LP
2. Nie kumam... wg metal-archives premiera 25 listopada, a Wy tu coś o wysyłce w środę...
3. Załamałem się na widok okładki, luzik
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- Ascetic
mam spisanych kilka gotowych odpowiedzi,Sybir pisze:Jaka szkoda, że dotąd nie zadbałem o jakieś przyzwoite nagłośnienie w moim Arbeitsplatz - niniejszym solennie przyrzekam poprawę. Tak czy siak, może uda mi się posłuchać nówki, o ile do piątku trafi w moje ręce.COFFIN pisze:Pani Natalia napisała, że wysyłka w środę, także raczej spokojnie będzie weekend 'Under the Sign of Coven'.
Swoją drogą, rok pod kątem metalu raczej słaby, a tu w ostatnim kwartale tyle strzałów wychodzi. Zębów w ścianę raczej nie będę wbijać, aczkolwiek mogą pojawić się pewne pytania, na które czasami trudno znaleźć jakąś sensowną odpowiedź :D
mogę podesłać na PM ;-)
do tej pory się sprawdzały ;-)
w garazelu pełna moblizacja.
byłem na poczcie, coby wysłać epkę DC, którą dał T. w depozyt na koncercie , a tu info: "przesyłka wysłana"
tak, więc Panie Sybir pewnie też będzie u Ciebie na weekend
lys på slutten av lys
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
Garazel będzie robił koszulki, trzeba poczekać 3-4 tygodnie.COFFIN pisze:Garazel pewnie jakieś będzie miał.Pekas pisze:Gdzie można zamówić ich koszulki albo pod jaki adres się udać?
Co do wzorów to mają byc takie jak tu wklejone, ale będą tylko dwa, nie będzie wzoru z "dziadkiem"
- Stoigniew
nie jestem znawcą winyli, czy ktoś mądrzejszy mi powie jak się zmieści ostatni numer na placku ?? szkopuł w tym że ostatni numer (z drugiego cedeka) ma 28 minut z sekundami, a jedna strona 12-calówki ma chyba troszkę mniej...COFFIN pisze:W grudniu. 3 LP i 2 MC. Liczyłbym osobiście jeszcze na pudełkowe wydanie CD z HHR np.
- Stoigniew
[quote="DeadButDreaming"
2. Nie kumam... wg metal-archives premiera 25 listopada, a Wy tu coś o wysyłce w środę...
3. Załamałem się na widok okładki, luzik[/quote]
Ad.1 podana data premiery to dla HHR, u nas miała dzisiaj, Tom siedzi i w pocie czoła pakuje płyty :)
Ad.2 spokojnie, muzyka to wynagrodzi, dla co bardziej wrażliwszych na muzykę zespołu zalecana bielizna na zmianę :D:D
3. Załamałem się na widok okładki, luzik[/quote]
Ad.1 podana data premiery to dla HHR, u nas miała dzisiaj, Tom siedzi i w pocie czoła pakuje płyty :)
Ad.2 spokojnie, muzyka to wynagrodzi, dla co bardziej wrażliwszych na muzykę zespołu zalecana bielizna na zmianę :D:D
- Gall
- weteran forumowych bitew
Techniczne pytanie. UTSOG z automatu wysyła nr konta, na które trzeba słać pieniądze, czy bezpośrednio muszę pytać?
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
- postuje jak opętany!
Dostaniesz mail.
- Gall
Podziękował.
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
-
- zaczyna szaleć
KURWA! Najbardziej mi się podobał!Stoigniew pisze: Co do wzorów to mają byc takie jak tu wklejone, ale będą tylko dwa, nie będzie wzoru z "dziadkiem"
W sensie, że reakcje mogą być różne? :Ddla co bardziej wrażliwszych na muzykę zespołu zalecana bielizna na zmianę :D:D
- COFFIN
DeadButDreaming pisze:1. Pytanie na ostudzenie, bo chyba kolega popłynął. Trzy wersje winyla, czy potrójny winyl?mistrzsardu pisze:!!! To chyba pierwszy taki polski winyl w metalu...COFFIN pisze:W grudniu. 3 LP
Alas, even all that cannot prepare the willing for CULTES DES GHOULES' Coven. On the surface, the epically winding ritualism the band had worked toward is present and accounted for...until you realize that that's simply the first track. For Coven is indeed a literally MASSIVE album, totalling nearly 100 minutes across five near-equally massive songs; not for nothing will it be presented individually on two CDs and three vinyl LPs. But there is purpose to such staggering lengths: the album is, in fact, a sort of "play" whose full title is Coven, or Evil Ways Instead of Love. Inspired by Master's Hammer's The Jilemnice Occultist, which is a black metal operetta with a story about romance and witchcraft, CULTES DES GHOULES wanted to write something similar but with more serious intent and without any "romance" themes. And with time, it evolved into the form that's finally revealed to the public.
Essentially, Coven sonically and especially (lyrically) illustrates a spiritual quest and the wish of death - death to a mundane world of moral laws and social conventions and shallow existences. It comprises a whole cast of characters - an actual dramatis personae, in the manner of a traditional play - whose innermost thoughts and outermost deeds are given life by the devilish throat of CULTES DES GHOULES. Each of the five songs is a whole "act" in itself, travelling across tension and cresting to high drama. Suitably, the music follows in kind, encompassing the band's trademark teeth-gnashing gnarliness to more dynamic - and, yes, dramatic - iterations of what were mere sonic suggestions in past, particularly in swaggering Sabbathian groove. That the band moves so freely across such a relatively wide swath of (super-)sonic terrain isn't so surprising as how effortlessly they do so, mirroring the myriad characters who bind the Coven. Olde tyme rock 'n' roll? Not exactly, but it's as patently diabolical as the medieval devil-worship CULTES DES GHOULES have been slavishly devoted to lo these many years.
The Devil's always had the best tunes, and sometimes even had the best plays. Now he's got both in CULTES DES GHOULES Coven, and a new dark age has begun.
I w tej chwili na stronie HHR dostępnych jest pięc wersji:two CDs and three vinyl LPs
- BLACK
- PICTURE DISC
- BLUE
- SWAMP GREEN
- OXBLOOD RED
Czyli, jak zwykle się nie pierdzielą:)
'Come the Blessed Madness'
- Silent_Sea
... a w tej chwili jest już dostępna tylko wersja BLACK, przy wybraniu pozostałych pojawia się "We're sorry. The item is not currently available." Pięknie wyruchano ..... :/COFFIN pisze:
I w tej chwili na stronie HHR dostępnych jest pięc wersji:
- BLACK
- PICTURE DISC
- BLUE
- SWAMP GREEN
- OXBLOOD RED
Czyli, jak zwykle się nie pierdzielą:)
edit: BLACK LP Out of Stock
KURWA ! CO ZA ŚWIAT !!!!
Ostatnio zmieniony 31-10-2016, 17:53 przez Silent_Sea, łącznie zmieniany 1 raz.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- COFFIN
-
- rasowy masterfulowicz
Powinni walnąć nakład 5000 czarnych LP i byłby spokój. Ktoś w kraju będzie miał ten LP?COFFIN pisze:He he, to i tak długo były:D
Celem życia nie jest przeżycie.