MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: MGŁA
kurwa! nie rozumiem ile miałyby te płyty kosztować - 30 zł to przecież mała cena. Rzadko kiedy można spotkać jakąś tańszą nowość. Gdyby te płyty kosztowały - powiedzmy 60-70 zł to rozumiem, że ktoś by mógł napisać - wydanie skromne, a cena duża bo zwykle gdy tyle płacę to mam zajebiste digi z bonusowym dvd, zestawem naklejek i kartami z pokemonami.
Płyta jest zajebista i to jest najważniejsze - jakbym był Sovą to sprzedawałbym ją po 100 złotych za sztukę. Kto miałby kupić to i tak by kupił, a młodzież poznałaby kult i rarowość tego wydawnictwa.
Narzekać to mogłem po zakupie demówek Christ Agony - pierwszy raz wydane na CD! - dałem za to 50 zł, a po koncercie w samochodzie dostrzegłem, że to zwykły CD-r. To jest ruchanie fanów w dupę, a nie sprzedawanie nowej, zajebistej, estetycznie wydanej płyt z premierowym, wybornym materiałem za 30 zł
Daję recenzentowi czerwoną kartkę za te trzy żółte :)
Płyta jest zajebista i to jest najważniejsze - jakbym był Sovą to sprzedawałbym ją po 100 złotych za sztukę. Kto miałby kupić to i tak by kupił, a młodzież poznałaby kult i rarowość tego wydawnictwa.
Narzekać to mogłem po zakupie demówek Christ Agony - pierwszy raz wydane na CD! - dałem za to 50 zł, a po koncercie w samochodzie dostrzegłem, że to zwykły CD-r. To jest ruchanie fanów w dupę, a nie sprzedawanie nowej, zajebistej, estetycznie wydanej płyt z premierowym, wybornym materiałem za 30 zł
Daję recenzentowi czerwoną kartkę za te trzy żółte :)
- krz63
- weteran forumowych bitew
Płyty powinny być za free, maksymalnie 5 zeta, skoro zespół nagrywał materiał w swoim studio. Sprzęt pewnie dostał z UNRRY, więc nie poniósł żadnych kosztów. Wydawca przecież nie płaci żadnych składek ZUS. Wątpię też by coś kosztowało go zwyczajne prowadzenie działalności gospodarczej, nie dzieli się na pewno z fiskusem, nie płaci za telefony, hosting, projekty okładek, promówek też nie wysyła, nie reklamuje się, biuro rachunkowe też mu robi za dara. Na prąd pewnie ma jakieś obejście wokół licznika albo podłączone dynamo do kołowrotka od chomika, wody nie używa, bo w Częstochowie ma święconą, Nie żre, nie wydala, nie oddycha. A już w ogóle nie ma nawet mowy by zarabiał na tym wszystkim, nie może być do przodu, powinien dokładać do interesu, chyba że jest jebanym żydowskim dorobkiewiczem. Inwestowanie w kolejne wydawnictwa to też jakaś ściema. Radek, zajmij się czymś innym: warsztat, kiosk, gwałty na zlecenie. Pamiętaj, działalność wydawnicza tylko poniżej kosztów z narzekaniem, że nic nie schodzi i chujnia, wtedy szacun!
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
płyty poniżej 60 zł są mało elitarne.
Dokładnie - zamiast 1000 egz. po 30 zł powinien Sova zrobić 100 po 300 zł, albo 10 po 30000 zł. Tak czy siak bym zakupił i słuchał tego krążka na kolanach. Doskonały album - jeśli chodzi o black metal - jedyne co lepszego w tym roku słuszałem to MGŁA na żywo w Krakowie. Ja pierdolę! Jaka szkoda, że nie zarejestrowano tego występu. Byłoby koncertówka na miarę "Live in Leipzig" - może mniej charyzmatycznej konfenansjerki, ale moc i brzmienie porażające. Wiele bym oddał za to by mieć ten materiał zarejestrowany na porządnym sprzęcie. Ba, na sprzęcie, którym rejestrował Maleficio koncert Mayhem w Progresji.
-
- świeżak
No, no, jednak ktoś tego webszmatławca, padającego średnio co 3 miesiące czyta (Bartek z Helltrashera ;) )
No ale do rzeczy, bo widzę, że moje próby sędziowania przed Euro nie wszyscy zrozumieli...
To, że wystawiasz płytę doliczając dziwne prowizje do ceny podstawowej to Twoja broszka.
...
edytowane:
Wycinam kawałek dotyczący dystrybucji pewnego vinyla na Allegro. Wrócę do tematu, gdy potwierdzą to inni. Moje słowo vs Twoje słowo, wiadomo...
...
No ale do rzeczy, bo widzę, że moje próby sędziowania przed Euro nie wszyscy zrozumieli...
Na tym etapie powinieneś kapnąć się, że coś tu jednak jest pół żartem, no ale skoro odpisujesz na "zarzuty", to mam obowiązek sprostować.Sova pisze:Naprawdę trochę siara odpowiadać na takie zarzuty, no ale skoro na łamach webzina czy czym jest blackmetal.pl (bez urazy, nie zaglądam ale domyślam się, że to prężnie działający webzin a nie jakiś blog) ktoś mnie wyróżnił i dał mi 3 żółte kartki (hahah, mocno zajebiste stwierdzenie) to czuję się mocno zobowiązany i odpowiem.
A gdzie tam pierwsza... na półce mam jeszcze "Presence" i "Groza" - o zgrozo, droższą od WHTN!!!Żółta kartka dla MV i NH za wybitnie skromne wydanie w wybitnie chujowej cenie. Nie znam dokładnie kosztów, nie wiem, czy w cenie płyty siedzi koszt studia. Wiem jednak, że 30 zeta w detalu za wydawnictwo, które kosztuje w produkcji poniżej 5 zeta to przesada. Nowa płyta Kreator’a, zapowiadana na czerwiec jest tańsza!
LOL, wybitnie skromne wydanie. Widać, że to jest pierwsza płyta Mgła jaką ów recenzent miał w ręku.
Bosze uchowaj....Wytłumaczę grzecznie, zwracając się do autora tej recki - człowieku, dajesz płycie 10/10, a nic chyba nie kumasz z konceptu jaki Mgła prezentuje od wielu lat. Wydanie jest od początku do końca takie, jakie sobie życzył zespół i co ma do tego koszt produkcji? Ja jebię. Myślisz, że 1/2 zł w tą czy w tą to jest jakiś problem? Gdyby M. chciał, żeby booklet miał 24 strony na papirusie ze złotymi literami to płyta i tak by kosztowała w detalu 30 zł.
Nie załapałeś wypowiedzi. Cena jest chujowa, bo nieadekwatna do sposobu, w jaki wydana jest płyta. Nie czepiam się ubogiej wkładki, ale ceny. To cena jest polem do zmian. Wątpię abyś płacił za studio, amortyzował im sprzęt i sponsorował mastery (jak to koledzy z forum sugerują). ;) Bardziej jestem skłonny uwierzyć w Ikarusa dziwek, ale nie zmienia to faktu, że przy sporym nakładzie, płyta jak na wydawnictwo podziemne jest w chuj droga. I nie mam na myśli, że za droga. Po prostu mogłaby być tańsza. Mieliśmy o tym okazję pogadać na koncercie w Kraku, ale najebany byłeś i wzruszyłeś ramionami. :)Zresztą jeśli dla Ciebie 30 zł to "wybitnie chujowa cena" jak sam piszesz numeru 1 na polskiej scenie, no to chyba nie jesteś w najlepszej intelektualnej formie. Tzn. ile ma kosztować ta płyta? 15/20 zł?
Ostatnio kupiłem 6 takich samych od Helltrashera, głupek ze mnie co? ;)Chyba dawno nie kupowałeś płyt, prawda?
A mogłoby kosztować 20 zeta i byłoby lepiej niż powinno być.Kończąc ten wątek wytłumaczę łopatologicznie - między innymi po to jest wydanie MV, żeby zamiast 12 euro płacić 30 zł, a samo wydanie jest takie, jakie powinno być.
40 zeta u L. na koncercie, 45 zeta mailorder, 51 z groszkiem Allegro (jakieś duże te prowizje płacisz...) i masa niższych od 45 pln cen w różnych sklepach i na Allegro. Dziwne, że nad tym nie panujecie, choć słowa te kierowane są bardziej do NH. Dla mnie tego typu sytuacje to syf.# Druga żółta kartka za dziwną politykę cenową vinyla (40pln, 44 pln, 51 pln w oficjalnej dystrybucji).
Ha ha, nie wiem jak się za to zabrać. Podajesz jakieś kwoty i nie wiem o co ci biega. Jaka dziwna polityka cenowa? Prosta sprawa - jest od początku info na mojej stronie, na flyerach i choćby tutaj na forum, że winyl kosztuje 45 zł. Jeśli ktoś chce przez Allegro to jest za 51,90 (prowizja itd.). Proste i klarowne, każdy ma prawo wyboru. Jak ktoś chce, to może też zamówić sobie ten Lp w NH, wtedy zapłaci 15 euro + poczta.
Kurwa, tym razem miało być bez ofiar...# Trzecia, tym razem mocno żółta kartka, za wystawianie limitowanej ilości LP na allegro i windowaniu ceny przez MalignantVoices (aukcja nr 2215901403).
Tu już poległem
Tutaj dałem ciała z numerem aukcji, który miał dotyczyć kartki nr 2, ale chuj. Po pijaku zawsze coś się nie uda.Sorry, że wystawiłem limitowaną ilość nie swojej płyty na Allegro i sorry, że już nie wystawiam tylko wolę ją sprzedawać chętnym, którzy jednak widzą świat poza Allegro. Co do ceny to już info jest powyżej.
To, że wystawiasz płytę doliczając dziwne prowizje do ceny podstawowej to Twoja broszka.
...
edytowane:
Wycinam kawałek dotyczący dystrybucji pewnego vinyla na Allegro. Wrócę do tematu, gdy potwierdzą to inni. Moje słowo vs Twoje słowo, wiadomo...
...
Ostatnio zmieniony 16-05-2012, 03:57 przez blackmetalpl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ja pierdole co tu sie dzieje, komus zal 30 zl za plyte? mysle, ze czas isc na demonstracje:
BLACK METAL PRAWEM A NIE TOWAREM!!
BLACK METAL PRAWEM A NIE TOWAREM!!
this is a land of wolves now
- 29a
- zaczyna szaleć
- maciek z klanu
blackmetalpl pisze:40 zeta u L. na koncercie, 45 zeta mailorder, 51 z groszkiem allegro (jakieś duże te prowizje płacisz...) i masa niższych od 45 pln cen w różnych sklepach i na allegro. Dziwne, że nad tym nie panujecie, choć slowa te kierowane są bardziej do NH. Dla mnie tego typu sytuacje to syf.# Druga żółta kartka za dziwną politykę cenową vinyla (40pln, 44 pln, 51 pln w oficjalnej dystrybucji).
haha, nie wiem jak się za to zabrać, podajesz jakieś kwoty i nie wiem o co ci biega. jaka dziwna polityka cenowa? prosta sprawa . jest od poczatku info na mojej stronie, na flyerach i choćby tutaj na forum, że winyl kosztuje 45 zł. Jeśli ktoś chce przez allegro to jest za 51,90 ( prowizja itd ). proste i klarowne, każdy ma prawo wyboru. jak ktoś chce, to może też zamówić sobie ten Lp w NH, wtedy zapłaci 15 eur + poczta.kurwa, tym razem miało być bez ofiar...# Trzecia, tym razem mocno żółta kartka, za wystawianie limitowanej ilości LP na allegro i windowaniu ceny przez MalignantVoices (aukcja nr 2215901403).
tu juz poległem,Tutaj dałem ciała z numerem aukcji, który miał dotyczyć kartki nr 2, ale chuj. Po pijaku zawsze coś się nie uda.sorry, że wystawiłem limitowną ilość nie swojej płyty na allegro i sorry, że już nie wystawiam tylko wolę ją sprzedawać chętnym, którzy jednak widzą świat poza allegro. co do ceny to już info jest powyżej.
...
edytowane:
Wycinam kawałek dotyczący dystrybucji pewnego vinyla na allegro. Wrócę do tematu, gdy potwierdzą to inni. Moje słowo vs Twoje słowo, wiadomo...
...
Czyli Sova ma 2 kartki tylko? Sova ulzylo?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Morph
- Kontakt:
Racja, chuj z niego. Sova, powinieneś być trzeźwy i przeprosić za chorą cenę. Wyrównać do 20ki kuponami rabatowymi do wykorzystania w sieci sklepów Malignant Voices Markt.blackmetalpl pisze: Mieliśmy o tym okazję pogadać na koncercie w Kraku, ale najebany byłeś i wzruszyłeś ramionami :)
Spoko, spoko, w tym roku mam zamiar na parę koncertów pojechać, więc jestem przygotowany. Najwyżej uszczuplę trochę swój zapas przygotowany na Brutal Assault:29a pisze:Morph, idz po butelke!

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old