METALLICA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

Re: METALLICA

12-02-2011, 10:11

Najlepsze co Larsowi w życiu wyszło to epizod w GHttG.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
white_pony
weteran forumowych bitew

12-02-2011, 10:17

Riven pisze:aj tam uczepil. po prostu fajnie byloby uslyszec ten zespol z perkusista, ktory umie grac na perkusji. moze cos by sie dalo z nich jeszcze wycisnac.
chciałbym w to wierzyć. nie wierze.

dajmy juz im spokoj, to co z siebie robią od wielkiej "reaktywacji " przy st. anger potraktujmy w ten sposob, ze z szacunku jaki mozna do nich miec za to co zrobili w muzyce bedziemy zgodnie uwazac ze to sie nie stało. jak pierwszy raz uslyszałem st anger to zareagowałem prawie identycznie jak gdy usłyszałem "nową odsłonę" chylinskiej. wole nawet nie patrzeć w tamtą stronę zeby nie psuć sobie wspomnien z dziecinstwa.
do not make equal what is unequal
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

12-02-2011, 11:29

white_pony pisze:
Riven pisze:aj tam uczepil. po prostu fajnie byloby uslyszec ten zespol z perkusista, ktory umie grac na perkusji. moze cos by sie dalo z nich jeszcze wycisnac.
chciałbym w to wierzyć. nie wierze.

dajmy juz im spokoj, to co z siebie robią od wielkiej "reaktywacji " przy st. anger potraktujmy w ten sposob, ze z szacunku jaki mozna do nich miec za to co zrobili w muzyce bedziemy zgodnie uwazac ze to sie nie stało. jak pierwszy raz uslyszałem st anger to zareagowałem prawie identycznie jak gdy usłyszałem "nową odsłonę" chylinskiej. wole nawet nie patrzeć w tamtą stronę zeby nie psuć sobie wspomnien z dziecinstwa.
nigdy nie rozumiałem ludzi, którzy oceniają dokonania tej kapeli z lat 80. (wybitne dokonania - dodajmy) przez pryzmat jej późniejszego upadku. potem wychodzą takie babole jak - 'Metallica skończyła się na "Kill'em all"'.

co by nie gadały rożne mądrale to wpływu ich pierwszych 4 płyt na rozwój metalu nie da się zakwestionować.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

12-02-2011, 11:31

Xapapote pisze:
Castor pisze:Znam takich co uważają go za wielkiego perkusistę i bez urazy, ale mają zdecydowanie większą wiedzę o grze na perkusji niż Ty.
uważam, że Duńczyk jest bardzo dobrym perkusistą, co udowodnił na AJFA (przede wszystkim) i na s/t. to, że potem na silę sprymitywizował swój styl to już z inna sprawa.
nie mowie o tym jak GRAL, ale o tym jak gra. kaleczy wlasne utwory sprzed lat. a perkusja na AJFA nie jest wcale jakas zjawiskowa - jak na ich standardy owszem jest zajebista, ale przy konkurencji nie jest to nic szczegolnego. poza tym chodza rozne ploty o tym jak te drumy byly tam nagrywane , ktos tu kiedys o tym wspominal ;P
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

12-02-2011, 11:53

Ulrich to żenująco słaby perkusista, kompletnie nie mieści mi się w głowie jak można go uważać za wybitnego muzyka. przecież to jest pokraka.
żeby nie było - przez 8 lat grałem na bębnach, wiem co mówię.
[V]

12-02-2011, 12:04

Xapapote pisze:
Castor pisze:Znam takich co uważają go za wielkiego perkusistę i bez urazy, ale mają zdecydowanie większą wiedzę o grze na perkusji niż Ty.
uważam, że Duńczyk jest bardzo dobrym perkusistą, co udowodnił na AJFA (przede wszystkim) i na s/t. to, że potem na silę sprymitywizował swój styl to już z inna sprawa.
dokladnie tak.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-02-2011, 12:08

niech ma swoj image, charakterystyczne zachowanie (ktore mnie osobiscie drazni, no ale niech bedzie) itp. jest zalozycielem jednej z legend metalu ok - tu nikt mu nic nie odmawia. bez wzgledu na osobiste gusta, gosc jest w panteonie muzykow metalowych.

ale z punktu widzenia czysto muzycznego, w najlepszych momentach byl niezly, a generalnie po prostu slaby. to co prezentuje teraz jako PERKUSISTA (nie jako showman/czlonek zespolu) wola o pomste do nieba. wystarczy posluchac bootlegow.
[V]

12-02-2011, 12:13

Riven pisze:niech ma swoj image, charakterystyczne zachowanie (ktore mnie osobiscie drazni, no ale niech bedzie) itp. jest zalozycielem jednej z legend metalu ok - tu nikt mu nic nie odmawia. bez wzgledu na osobiste gusta, gosc jest w panteonie muzykow metalowych.

ale z punktu widzenia czysto muzycznego, w najlepszych momentach byl niezly, a generalnie po prostu slaby. to co prezentuje teraz jako PERKUSISTA (nie jako showman/czlonek zespolu) wola o pomste do nieba. wystarczy posluchac bootlegow.
ten zespól gra fenomenalne koncerty.Lars niekiedy fizycznie nie daje rady ,niekiedy sie gdzies jebnie.zgoda.ale to nie przyslania zajebistosci calego wystepu.nie obchodzi mnie szczerze mówiac takie ustykiwanie,na jakies,mówiac oględnie pierdoly.
to sa detale,one nie sprawiaja,ze caly koncert idzie sie jebac.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Heretyk

12-02-2011, 12:14

bardzo bym chciał tych ekspertów poznać i porozmawiać z nimi. mogłoby być ciekawie
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-02-2011, 12:19

[V] pisze:
Riven pisze:niech ma swoj image, charakterystyczne zachowanie (ktore mnie osobiscie drazni, no ale niech bedzie) itp. jest zalozycielem jednej z legend metalu ok - tu nikt mu nic nie odmawia. bez wzgledu na osobiste gusta, gosc jest w panteonie muzykow metalowych.

ten zespól gra fenomenalne koncerty.Lars niekiedy fizycznie nie daje rady ,niekiedy sie gdzies jebnie.zgoda.ale to nie przyslania zajebistosci calego wystepu.nie obchodzi mnie szczerze mówiac takie ustykiwanie,na jakies,mówiac oględnie pierdoly.
to sa detale,one nie sprawiaja,ze caly koncert idzie sie jebac.
ale czy ja powiedzialem cos o wystepach? bylem na Metalice pare lat temu, BARDZO mi sie podobalo (chociaz do Slayera czy Celtic Frost to spoooroo brakowalo ;)), ale my mowimy o Larsie-perkusiscie. To, ze kompletnie spierdala stope w co szybszym kawalku (w zasadzie to prawie w ogole jej nie uzywa) nie rujnuje koncertu w calosci, ale o kims takim na pewno nie mozna powiedziec, ze to bardzo dobry perkusista. Dobry showman - na pewno, ale perkusista slaby i tyle.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

12-02-2011, 12:20

w tym roku awantura o Larsa przyszła szybciej niz wiosna...
zobaczymy czy skoczy sie na jednej, czy moze jednak bedzie jeszcze jesienna poprawka

a Lars chuja tam gra - zwyczajnie klepie
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

12-02-2011, 12:21

Adrian696 pisze:w tym roku awantura o Larsa przyszła szybciej niz wiosna...
zobaczymy czy skoczy sie na jednej, czy moze jednak bedzie jeszcze jesienna poprawka

Awatar użytkownika
Skaut

12-02-2011, 12:27

mam deja vu...
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

12-02-2011, 12:28

Adrian696 pisze:
jak chcesz to mądrze gadasz ;)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-02-2011, 12:29

dobra, Lars przerobiony, to moze teraz ponapierdalamy troche o nudnych solowkach Kirka? :DDD
zaczne: jezu ale on nudne solowki gra ostatnio.

:lol:
535

12-02-2011, 12:30

.
Ostatnio zmieniony 28-02-2011, 19:37 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

12-02-2011, 12:37

Heretyk pisze:
bardzo bym chciał tych ekspertów poznać i porozmawiać z nimi. mogłoby być ciekawie
z jednym takim pracuje. swoja edukacje skonczyl w szkole muzycznej 2 stopnia. dyskusje raczej frustrujace nie interesujace zakonczyly sie bardzo szybko
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

12-02-2011, 12:57

535 pisze:Hetfield wybitnym wokalistą.
wybitnie chujowym - to się zgodzę
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

12-02-2011, 14:44

Riven pisze:dobra, Lars przerobiony, to moze teraz ponapierdalamy troche o nudnych solowkach Kirka? :DDD
zaczne: jezu ale on nudne solowki gra ostatnio.

:lol:
only kaczka is real
support music, not rumors
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

12-02-2011, 14:46

kaczka jest zajebista jak sie umie z niej korzystac. on moglby sobie wlaczyc autowaha i wyszloby pewnie to samo
ODPOWIEDZ