SATYRICON

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

Re: SATYRICON

12-11-2008, 13:32

przynajmniej wybrali dobry track na video
długopisyyyyyyyyyy

12-11-2008, 13:36

ja tam nie wiem.. z mojego punktu widzenia rzecz w tym aby być, żyć w zgodzie ze sobą.. skoro Satyr wykonuje taką muzykę, robi takie teledyski to z pewnością sie w tym odnajduje i czuje to. Każdy człowiek ma różne strony.. czasem diabelską, czasem nie.. czasem dziką a czasem 'normalną'. Inna sprawa odbiór.. osobiście wolę obejrzeć 'Murderer' Krisun niz teledysk Satyricon. Grunt żeby było dobrze :P to żem se pofilozofował.
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

12-11-2008, 13:58

Hahaha, zajebisty ten nowy klip.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

12-11-2008, 14:03

Obejrzałem właśnie clip do `Black Crow On A Tombstone`, mój komentarz :
Obrazek
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-11-2008, 14:04

Ciekawe co ludzie tak naprawde chcieli by zobaczyc na teledysku Satyra i Frosta? Bo z tego co wyczytalem to czarne okulary to sa be, gel na wlosach to jest fe... Bo to nie black metalowe te pozy... z drugiej strony jak Gorgoroth robil black metalowe szol z nagimi na krzyzach to tez bylo zle...
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

12-11-2008, 14:08

Maleficio pisze:Ciekawe co ludzie tak naprawde chcieli by zobaczyc na teledysku Satyra i Frosta?
Może coś w tym stylu -

:wink:
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

12-11-2008, 14:12

ultravox pisze:
Maleficio pisze:Ciekawe co ludzie tak naprawde chcieli by zobaczyc na teledysku Satyra i Frosta?
Może coś w tym stylu -

:wink:
o satyr na gitarze ; )
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

12-11-2008, 14:17

A zwrócił ktoś uwagę na tło? Te skały, kamienie, piach, wydrążone w skale korytarze, geologiczne struktury, klimat oparty na tektonicznych wibracjach... Brzmi znajomo? ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

12-11-2008, 14:23

ja pierdole, marudzicie jak stare baby, że niby robi grozne miny, ze niby pozer, jakieś teksty o niemieckich samochodach. Aż z ciekawosci przypomniałem sobie "Mother North" i co? Wlasciwie to samo, Satyr tam tez robi groźne miny, też rękoma macha, tyle, że w innym make-upie, a jedyna różnicą jest to, że w tym starym teledysku mamy gołą babe. Generalnie Metal (a black metal chiba w szczególności) to taki gatunek, w którym większość klipów jest po prostu chujowa, jedyne co w "Black Crow..." się wyróżnia, to produkcja, bo trzeba przyznać, że widać ilość kasy włożony w ten nowy klip. Ani na plus ani na minus. Ot, taka sama ciekawostka jak "Mother North", czy "K.I.N.G" z poprzedniej płyty.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

Re:

12-11-2008, 14:27

Skaut_Kwatermaster pisze:a jedyna różnicą jest to, że w tym starym teledysku mamy gołą babe.
sam sobie odpowiedziales, w king byly laski, w fuel for hatered tez jakas sie wyginala - dlatego te klipy sa lepsze niz black crown.
Awatar użytkownika
Skaut

12-11-2008, 14:30

zekke pisze:
Skaut_Kwatermaster pisze:a jedyna różnicą jest to, że w tym starym teledysku mamy gołą babe.
sam sobie odpowiedziales, w king byly laski, w fuel for hatered tez jakas sie wyginala - dlatego te klipy sa lepsze niz black crown.
i to czyni tamten teledysk lepszym? daj spokoj
Coś tam było! Człowiek!
vulture

12-11-2008, 14:31

moim zdaniem,jest to najlepsze video tego zespołu.jest naprawdę ok.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

12-11-2008, 14:36

Maria Konopnicka pisze:(...) mimo oczywistej tandety wizerunku metalowca - gość z długimi włosami, w skórze i wojskowych trepach zawsze będzie wzbudzał we mnie większą sympatię niż pretensjonalny dyskomuł z włosami zaczesanymi na żel, robiący głupie miny do kamery i machający łapami jak jakiś hip-hopowiec. Dla mnie nawet wizerunek wczesnego Motley Crue jest bardziej naturalny niż ta nadęta poza Satyra, której co gorsza nie prezentuje tylko na teledysku, ale także na koncertach. Ale skoro do nastoletnich klientów stajni Roadrunner to trafia i taki produkt się sprzedaje to chyba nic w tym złego. Interes się kręci, a ten metalowy boys band sprzedaje coraz więcej płyt :)
coś w ten deseń ...
ja np nie muszę oglądać żadnych teledysków, jeśli są to ... fajnie, nie ma ich? to też jest ok, co do samego Satyricon, to ostatnia ich produkcja jest jedną wielką kupą i nic ponad to, a co chciałbym zobaczyć w ich teledysku? np:

http://pl.youtube.com/watch?v=C94WE77kY ... re=related

:twisted:
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

12-11-2008, 15:30

Maleficio pisze:Ciekawe co ludzie tak naprawde chcieli by zobaczyc na teledysku Satyra i Frosta? Bo z tego co wyczytalem to czarne okulary to sa be, gel na wlosach to jest fe... Bo to nie black metalowe te pozy... z drugiej strony jak Gorgoroth robil black metalowe szol z nagimi na krzyzach to tez bylo zle...
Mialem sie rozpisywac, ale napisze tylko: na chuj komu teledyski? Zaraz ktos napisze, ze to dobry sposob na wypromowanie sie... chyba na osmieszenie sie. Nie mowie, ze nie ma dobrych "teledyskow", ale przewaznie sa to jakies ciekawe obrazy a nie stojenie groznych min/struganie pajaca/plastikowe diably/pokaz mody.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-11-2008, 15:35

Mental pisze:
Maleficio pisze:Ciekawe co ludzie tak naprawde chcieli by zobaczyc na teledysku Satyra i Frosta? Bo z tego co wyczytalem to czarne okulary to sa be, gel na wlosach to jest fe... Bo to nie black metalowe te pozy... z drugiej strony jak Gorgoroth robil black metalowe szol z nagimi na krzyzach to tez bylo zle...
Mialem sie rozpisywac, ale napisze tylko: na chuj komu teledyski? Zaraz ktos napisze, ze to dobry sposob na wypromowanie sie... chyba na osmieszenie sie. Nie mowie, ze nie ma dobrych "teledyskow", ale przewaznie sa to jakies ciekawe obrazy a nie stojenie groznych min/struganie pajaca/plastikowe diably/pokaz mody.
Mowisz o teledyskach Behemoth zapewne? Zgadzam sie, one sa chujowe na maksa. :D
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

12-11-2008, 15:38

Ten do "Black Crow..." tez jest chujowy.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

12-11-2008, 15:40

Mental pisze:Ten do "Black Crow..." tez jest chujowy.
Chujowy to ty jestes :D Dla mnie to klip roku!
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

12-11-2008, 15:45

Maleficio pisze:
Mental pisze:Ten do "Black Crow..." tez jest chujowy.
Chujowy to ty jestes :D Dla mnie to klip roku!
Nie mow mi tak bo zaczne pisac listy do bravo :mrgreen:
Obejrzyj sobie klip spite extreme wing na ich stronie http://www.spiteextremewing.org/ a nie jakas satyriade :mrgreen:
Awatar użytkownika
Bloodcult

12-11-2008, 16:58

ja już wiem czym się Satyr inspirował dopierając sobie image do tego klipu :lol: Okulary, fryzura, czarna kurtka wszystko zaczerpnięte z stąd, proszę:
http://www.youtube.com/watch?v=uGEEBUupVAw
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
zekke
weteran forumowych bitew

12-11-2008, 18:58

Maria Konopnicka pisze:
wcale nie uważałem, że to co robił GORGOROTH było złe...

tu masz dobry, dynamiczny teledysk zespołu metalowego:
przeciez ten klip to gowno, podobnie zreszta jak sam track.
ODPOWIEDZ