BURZUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: BURZUM
Widzę, że większość z Was tak bardzo nie zrozumiała tej płyty, jak ostatniego albumu Metallica :)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Jeg Faller, lalala
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- boroowa
- weteran forumowych bitew
idealne porównanie. czekam na umieszczenie Fallen wśród najważniejszych płyt XXI wIRONMIL pisze:Widzę, że większość z Was tak bardzo nie zrozumiała tej płyty, jak ostatniego albumu Metallica :)
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
jak dla mnie to płyta nadaje się do zaliczenia w poczet najlepszych w XXII wieku, a może IXXI sam nie wiem.
"And the scars I will see
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- Morbid Marcin
posluchalem tego sobie jeszcze raz i coz - najgorsza jak dla mnie plyta burzum (oczywiscie poza casiowyrobami). pewnie i tak kupie, moze jeszcze cos wzrosnie, ale jak na dzis to podoba mi sie drugi i szosty numer, reszta jest nudna.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
- choronzon14
- postuje jak opętany!
Po trzeciej turze przesluchiwania jestem podobnego zdania (az mi sie rymlo). Wiecej szumu niz to warte.Morbid Marcin pisze:posluchalem tego sobie jeszcze raz i coz - najgorsza jak dla mnie plyta burzum (oczywiscie poza casiowyrobami). pewnie i tak kupie, moze jeszcze cos wzrosnie, ale jak na dzis to podoba mi sie drugi i szosty numer, reszta jest nudna.
I will burn alright
- Xapapote
po wielu przesłuchaniach uważam, że to świetna muza.
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Ja po pierwszym stwierdziłem, że to słabizna a drugie tylko mnie w tym przekonaniu utwierdziło. I co teraz ? ;)Xapapote pisze:po wielu przesłuchaniach uważam, że to świetna muza.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Xapapote
jeden lubi śledzie, drugi jak mu z nogi jedzie. generalnie wali mnie co inni o tej płycie uważają, ale poprzekomarzać się można. zdrówko staropolską wiśniówką.Nerwowy pisze:Ja po pierwszym stwierdziłem, że to słabizna a drugie tylko mnie w tym przekonaniu utwierdziło. I co teraz ? ;)Xapapote pisze:po wielu przesłuchaniach uważam, że to świetna muza.
- Nerwowy
Cheers.Xapapote pisze:jeden lubi śledzie, drugi jak mu z nogi jedzie. generalnie wali mnie co inni o tej płycie uważają, ale poprzekomarzać się można. zdrówko staropolską wiśniówką.Nerwowy pisze:Ja po pierwszym stwierdziłem, że to słabizna a drugie tylko mnie w tym przekonaniu utwierdziło. I co teraz ? ;)Xapapote pisze:po wielu przesłuchaniach uważam, że to świetna muza.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Xapapote
i o to chodzi. jeśli mamy się różnić - różnijmy się pięknie, kurwa. :)
- Scaarph
- white_pony
- Frosthark
- rozkręca się
Mnie rozwaliło zestawienie loga Burzum i marychy. Genialnie do siebie pasują. I jeszcze ta koszulka z napisem "black metal fucking bitch". Chyba zakupię dla całej rodziny.
Album całkiem przyjemnie się słucha jak sobie pierdzi w tle, jak przesłucham więcej razy to wypowiem się szerzej.
Album całkiem przyjemnie się słucha jak sobie pierdzi w tle, jak przesłucham więcej razy to wypowiem się szerzej.
- white_pony
http://allegro.pl/sklep/7223888_shockrock
jezeli ktoś reflektuje na ten nowy merch z fallen a nie chce mu sie pierdolic ze sciaganiem tego zza granicy to koleś ma koszulki z plastic heada po 68 zl z wysylką, ja sobie szarego odina łyknąłem.
w ogole spoko sklep, na zamowienie sciagaja rzeczy z plastic heada, kupowałem u nich koszulki death in june i electric wizard.
jezeli ktoś reflektuje na ten nowy merch z fallen a nie chce mu sie pierdolic ze sciaganiem tego zza granicy to koleś ma koszulki z plastic heada po 68 zl z wysylką, ja sobie szarego odina łyknąłem.
w ogole spoko sklep, na zamowienie sciagaja rzeczy z plastic heada, kupowałem u nich koszulki death in june i electric wizard.
do not make equal what is unequal
-
- postuje jak opętany!
Jakby nie było napisane "Burzum" z tyłu to nawet fajna koszulka by była ;) Ala lepsza ta szarość niz wersja czarna z wertykalnie ustawionymi bukwami. Tam brakuje tylko wizerunku Krystiana smarującego masłem chrupkie pieczywo.
- Maleficio
- Kontakt:
Ciekawe w jakim celu im sie chcialo bawic w robienie fake merchu. Mialo to byc bardzo smieszne? Nie kumam
-
pewnie po to by sie niektórzy nabrali i mysleli że to faktycznie prawdziwe rzeczy a potem pisali brednie
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- Frosthark
- rozkręca się
Wracając do muzyki, przesłuchałem płytę kilkanaście razy i muszę przyznać że zostałem zaskoczony. Po słabującym Belus, Varg zaserwował znacznie lepszą płytę, choć poprawę osiągnął głównie dzięki świetnym czystym wokalom. Jak je słyszę w takim "Jeg Faller" to wyobrażam sobie wesołego Varga podskakującego w lesie i radującego się pięknem świata. Może jestem pozerem ale mi te wokale wchodzą bez popity i ciągną całą płytę zdecydowanie w górę, w okolice 8,5/10.
- Wódz 10
- rasowy masterfulowicz
Miałem się zabrać za ten album jak wyszedł, ale tyle się od was ciepłych słów na jego temat naczytałem, że odłożyłem przesłuchanie na czas bliżej nieokreślony ;)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
And the intricacies of the machines that make it possible