VOIVOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
535
Re: VOIVOD
@Lykantrop
Słuchając, pamiętaj o tym, jakże trafnym porównaniu, umieszczonym we wstępie do recenzji tej płyty.
"If thrash metal was a big high school, it would break down like this: Metallica would be the rich jock football player, Anthrax would be the working class kid who had the after school job to help his parents with bills, Megadeth would be the kid who ran the audio/video department and never let anybody touch anything and Slayer would be the tough kids that smoked in the bathroom and beat everybody up. Then there’s Voivod, the weird creative kid who sat in the corner perfecting math equations and reading sci-fi. In short, Voivod would be the brain."
Słuchając, pamiętaj o tym, jakże trafnym porównaniu, umieszczonym we wstępie do recenzji tej płyty.
"If thrash metal was a big high school, it would break down like this: Metallica would be the rich jock football player, Anthrax would be the working class kid who had the after school job to help his parents with bills, Megadeth would be the kid who ran the audio/video department and never let anybody touch anything and Slayer would be the tough kids that smoked in the bathroom and beat everybody up. Then there’s Voivod, the weird creative kid who sat in the corner perfecting math equations and reading sci-fi. In short, Voivod would be the brain."
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Nie będę już ferował wyroków, ale właśnie minął 3ci kawałek i nawet zapomniałem o tym, że kufel w połowie wypity czeka na kontynuację. Nie wiem na ile jest dobrze jeszcze, ale pierwsze wrażenie takie, że właśnie takiej płyty oczekiwałem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Pięknie opowiedziane ;)535 pisze: "If thrash metal was a big high school, it would break down like this: Metallica would be the rich jock football player, Anthrax would be the working class kid who had the after school job to help his parents with bills, Megadeth would be the kid who ran the audio/video department and never let anybody touch anything and Slayer would be the tough kids that smoked in the bathroom and beat everybody up. Then there’s Voivod, the weird creative kid who sat in the corner perfecting math equations and reading sci-fi. In short, Voivod would be the brain."
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
ja mam taką analogie : slayer, voivod, sodom i dark angel byliby spoko goście, a Metallica to byłby taki zjeb. przenieśmy te analogie poza szkole : slayer, voivod, sodom i dark angel to są spoko goście, można powiedzieć panowie, a Metallica to taki pies na smyczy który zjada własne gowno i krzyczy : eeeeeeeeeeeeeee
edit : kurwa chyba się zagalopowalem
edit : kurwa chyba się zagalopowalem
this is a land of wolves now
-
Raf
- w mackach Zła
ja też mam analogię taką...
Voivod skończył się na "War And Pain"
- Riven
- Kontakt:
- Morph
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
Mam nadzieje ze wcześniej wyjebia dissection, jeśli tylko kryterium będzie poczucie dobrego smaku
- Morph
- Kontakt:
Jaka reaktywność w młodym człowieku :D
Na urodziny dostaniesz plakat z Jonem ;P
Na urodziny dostaniesz plakat z Jonem ;P
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
-
535
Ja mam lepszą. Mogę podać kiedy skończyła się "rywalizacja" reszty metalowego świata z Kanadyjczykami.Raf pisze:ja też mam analogię taką...
Cytuję:
Recorded and mixed at "Musiclab" West Berlin, Germany from November 27th to December 14th, 1986
Koniec cytatu.
- Skaut
Męczę się z "Target Earth" od wczoraj i szczerze mówiąc brakuje mi tu tego pierwiastka geniuszu. Pozytyw z jednej strony jest taki, że nie jest to kopia "Infini". Płyta wydaje się być gwałtowniejsza, więcej na niej różnorodnych smaczków, w zasadzie wszystko powinno mi się tutaj podobać, bo całość jest niesamowicie spójna i trudno tutaj o jakiś gorszy kawałek, ale brakuje mi tutaj jakiegoś elementu, który zachęcałby do częstych odsłuchów. "Infini" poznawało się tygodniami i potrzeba było czasu, aby w pełni ją docenić. Inna sprawa że ten "chłodny" i "sterylny" klimat poprzedniczki to był ten haczyk, który przyciągał. "Target Earth", pomimo bardzo sprawnego rzemiosła, jest pozbawiona tego haczyka. Słucham nadal...
Coś tam było! Człowiek!
- Riven
- Kontakt:
no ale nie możesz być tego pewien bez 50 odsłuchow ;). prawdę mówiąc miałem początkowo podobne odczucia, ale przeszło. poza tym KALEIDOS i MECHANICAL MIND to numery które są wg mnie na poziomie najlepszych dokonań tego zespołu. to już coś, mało której kapeli udaje się coś takiego.
oczywiście nie ma co popadać w przesade - nie jest to kolejny nothingface. ale negatron też nim nie jest a i tak niszczy ;)
oczywiście nie ma co popadać w przesade - nie jest to kolejny nothingface. ale negatron też nim nie jest a i tak niszczy ;)
- Drone
- nicram
Powiedzieć to powiedzieć, ale NAPISAĆ można: GENIALNA PŁYTA!
all the monsters will break your heart
- Drone
Re:
Nie, to był żart z tą słabą płytą :)Skaut pisze:może nie słaba co nudna z leksza ;]Drone pisze:Chciałoby się powiedzieć: słaba płyta :)
Niemniej jednak dziś posłuchałem sobie po przerwie i nie znajduję na tej płycie jakichś wielkich atrakcji. Ot, sprawnie odegrany VOIVOD worship, ale magii chyba nie ma. Wszystko jasne, wiadome, oczywiste.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Riven
- Kontakt:
Jak to mawiają politycy lewicowi, nie dostapiles łaski wiary.