Myślę, że PRZEDE WSZYSTKIM grają dla Ciebie.Pöstmörtem pisze:było możliwe podobnie jak w przypadku Dimmu Borgir. Kto wie czy Emperor by tak nie skończył gdyby nie zawiesili działalności.
ciekawe ile zasługi w tym zespołu a ile wytwórni, myślicie że oni grają jeszcze dla przyjemności czy już tylko dla kasy?>
CRADLE OF FILTH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CRADLE OF FILTH
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
:) dobry sposób na zarabianie kasy - opowiadać bajki o wiedźmach, wampirach i innych zjawach.beastov23 pisze:Uważam, że na pewno przyjemnie im się zarabia grając taką muzykę.
- hcpig
A pani rycerz Ci nie robi? Wyjebać zespół w pizdu i zostawić panią rycerz, będzie fajny popik.maciek z klanu pisze:Ten teledysk to muzycznie, wokalnie, tekstowo, jakościowo totalne gówno. Sraka jakich mało. Pani na klawiszach fajna.hcpig pisze:
Yare Yare Daze
-
aryman
- postuje jak opętany!
A u nich kiedyś, zdaje się, Barker bębnił, prawda? No i bębnił zajebiście. Stanowił połowę "jakości" ich muzyki.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
-
byrgh
- zahartowany metalizator
polowe jakosci, to w koncu bebnil zajebiscie czy nie ;)
- Scaarph
no właśnie na cruelty and the beast bębnił, świetna robota zresztą.aryman pisze:A u nich kiedyś, zdaje się, Barker bębnił, prawda? No i bębnił zajebiście. Stanowił połowę "jakości" ich muzyki.
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
podobno wlasnie przez brzmienie bebnow na tej plycie wylecial z kapeli, ale mi sie akurat podoba
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- hcpig
- megawat
"Pryncypała" kiedyś lubiłem posłuchać. Nawet ruski pirat na półce stoi.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
-
Pest
- starszy świeżak
Ostatnio nagrali plyte z "symfonicznymi" wersjami starych kawalkow. Zamiast orkiestracji wszystko poszlo z plaskich VST. 90% plyty biedne strasznie ale pare rzeczy calkiem ok.
-
Heretyk
debiut się nadal nawet ładnie broni, a poza tym mam jeszcze duży sentyment do "Cruelty..." i lubię czasem posłuchać.
- Scaarph
cały czas powtarzam, że do cruelty... a, co mi tam: do midian to są bardzo fajne płyty. najbardziej lubię właśnie cruelty, ale na midian są, jakkolwiek dziwacznie by to nie zabrzmiało, najbardziej brutalne wałki. to była serio solidna kapela.
-
est
Ja właśnie lubię wszystko do Midian.
- Mol
- hcpig
'Midian' też ostatnio poznawałem i jest niestrawny chociaż zaskoczyło mnie że cała muzyka (w sensie bazy) mimo wszystko opierała się na solidnych riffach zamiast na klawiszach. Tak czy inaczej, w oparciu o to co znam w sondzie Kredki vs Burger głosowałbym na tych drugich. :)
Yare Yare Daze
-
Heretyk
Midian wyłączyłem w połowie ostatnio. są jakieś fajne momenty, ale generalnie nudzi
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Vempire + Dusk + Cruelty mam i to jest całkiem dobre, później już nie znam, bo jakoś tak średnio lubię kabarety...:-D
all the monsters will break your heart
- COFFIN
Nie słuchałem kupę lat. A był ktoś na koncercie w Krakowie? ( z Christian Death i Behemoth). Całkiem niezły gig.
'Come the Blessed Madness'
- zekke
O to. Do Midian, na Midian kawalki lepsze lub gorsze, ale C.O.F. na tych plytach zawsze potrafilo zlozyc technicznie prosty riff (do zagrania przez kazdego gitarowego laika vide ja), ktory jednak mial w huj klimatu i byl cholernie chwytliwy, tego im odmowic nie mozna. Tak czy srak Cruelty... to imo opus magnum.Scaarph pisze:cały czas powtarzam, że do cruelty... a, co mi tam: do midian to są bardzo fajne płyty. najbardziej lubię właśnie cruelty, ale na midian są, jakkolwiek dziwacznie by to nie zabrzmiało, najbardziej brutalne wałki. to była serio solidna kapela.
...ale to wszystko bylo omawiane pierdyliard razy, kto kurwa odkopal jeszcze tego trupa i sie bawi w nekrofila? ; )
- hcpig