KAT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: KAT

21-10-2011, 20:47

Wyraźnie gorzej to brzmi, mniej przekonująco, mniej profesjonalnie, jakoś tak pokracznie. Nie ma ani tego mroku, ani impetu, który doskonale znamy. Brakuje tego nerwu, pulsu, wszystko nieco rozlazłe. Różni się wieloma niuansami, które po dodaniu do siebie tworzą zdecydowanie mniej udaną całość - na przykład w paru momentach o wiele gorzej zaaranżowane wokale (przede wszystkim "Czas zemsty"). Jako laik nie jestem w stanie napisać wiele więcej. Poza tym kolejność utworów jest kompletnie z dupy, cała dramaturgia płyty idzie w pizdu. "666" musi się rozpoczynać piłami tarczowymi elektrycznych gitar "Metal i Piekło", a kończyć tym histerycznym, diabelskim chichotem (którego zresztą tu brakuje!) i genialnym, ostatnim riffem utworu tytułowego. Inaczej to po prostu nie zagra.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
DCI Hunt

21-10-2011, 20:57

Dzieki. Może znajdę gdzieś na necie to sprawdzę. A tak poza tym to ten Kat jest jak wino. Im jestem starszy tym bardziej lubie te stare nagrania.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

21-10-2011, 20:59

Dokładnie. Dziś doceniam bardziej niż kiedykolwiek wcześniej.

Czarne zastępy dusz tną więzy do ran...

No, kurwa!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

24-10-2011, 00:02

Gore_Obsessed pisze:Wyraźnie gorzej to brzmi, mniej przekonująco, mniej profesjonalnie, jakoś tak pokracznie. Nie ma ani tego mroku, ani impetu, który doskonale znamy. Brakuje tego nerwu, pulsu, wszystko nieco rozlazłe. Różni się wieloma niuansami, które po dodaniu do siebie tworzą zdecydowanie mniej udaną całość - na przykład w paru momentach o wiele gorzej zaaranżowane wokale (przede wszystkim "Czas zemsty"). Jako laik nie jestem w stanie napisać wiele więcej. Poza tym kolejność utworów jest kompletnie z dupy, cała dramaturgia płyty idzie w pizdu. "666" musi się rozpoczynać piłami tarczowymi elektrycznych gitar "Metal i Piekło", a kończyć tym histerycznym, diabelskim chichotem (którego zresztą tu brakuje!) i genialnym, ostatnim riffem utworu tytułowego. Inaczej to po prostu nie zagra.
Też mnie niemiłosiernie wkurwiła przetasowana kolejność numerów. Zupełnie zburzyło mi harmonię, do której byłem przyzwyczajony od wielu, wieeelu lat i w związku z tym jubileuszowa reedycja stanęła na półce, a w celach odsłuchowych ściągam tylko wersję Silvertonu. :-)
Gore_Obsessed pisze:Dokładnie. Dziś doceniam bardziej niż kiedykolwiek wcześniej.

Czarne zastępy dusz tną więzy do ran...

No, kurwa!
Imię Króla, Królestwa Zła
Brzmi ciepło Szatan
Szatan to znak...

Dla mnie płyta - objawienie, wszak pierwsza pokazała mi metal od tej drugiej strony. Na początku kompletnie nie mogłem pojąć, że tak można w ogóle grać i śpiewać. Pomijając jakie kontrowersje wzbudziło wśród starych znalezienie w moim pokoju okładki taśmy "666" - istny sajgon :-)
Być metalowcem z kraju nadwiślańskiego i nie mieć tego materiału przestudiowanego od deski do deski to poważne uchybienie.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

24-10-2011, 00:10

Lykantrop pisze:kontrowersje wzbudziło wśród starych znalezienie w moim pokoju okładki taśmy "666" - istny sajgon :-)
"38 minutes of life" matka mi kupiła, he he he...
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
Awatar użytkownika

27-10-2011, 18:51

Pewnie bardziej ze względu byś się za babami porozglądał, a nie za chłopami w obrożach czy kozłach, na pewno chciała dobrze.
До свидания Mother Fuckers
535

27-10-2011, 21:37

Xapapote pisze:
Lykantrop pisze:kontrowersje wzbudziło wśród starych znalezienie w moim pokoju okładki taśmy "666" - istny sajgon :-)
Wspaniała MATKA. Najpierw dała Życie, a potem jeszcze dorzuciła te bezcenne 38 minut.
PureHate
weteran forumowych bitew

27-10-2011, 22:36

http://www.kat.com.pl/ strona stoi jak wcześniej i szczerze to nie sądzę żeby Luczyk coś jeszcze nagrał.Wydaje mi się,że gościu jest bardzo zawiedziony brakiem sukcesu zagranicznego co zresztą często powtarzał we wcześniejszych wywiadach.Zresztą jak ma zrobić płytę tak słabą jak Mind Cannibals to lepiej żeby nie nagrywał wcale.Do tego co robi Kostrzewski też nie jestem jakoś pozytywnie nastawiony co prawda zrobił płytę,ale w moim odczuciu co najwyżej średnią i totalnie bez siarki i ognia.Jedynie co można pozytywnie jeszcze powiedzieć o Kostrzewskim to to,że daje jeszcze całkiem niezłe koncerty.
Maria Konopnicka

28-10-2011, 08:06

Conflagrator pisze:
Gore_Obsessed pisze:Wcześniejsza wersja z października '85 to ciekawostka, która do wersji właściwej się nie umywa. .
No własnie, czym się różni? Napisz coś więcej, bo w sumie kupiłem ten CD w trzech egzemplarzach, ale żadnego jeszcze nie odfoliowałem :)
Ja jestem o krok dalej bo odfoliowałem, ale jeszcze nie przesłuchałem. :)
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

28-10-2011, 08:36

535 pisze:
Xapapote pisze:
Wspaniała MATKA. Najpierw dała Życie, a potem jeszcze dorzuciła te bezcenne 38 minut.
Venom i Exumer też od niej dostałem. Często jeździła po kraju to prosiłem żeby mi płyty kupowała. :)
Awatar użytkownika
Klemens
zaczyna szaleć

28-10-2011, 09:34

PureHate pisze:Jedynie co można pozytywnie jeszcze powiedzieć o Kostrzewskim to to,że daje jeszcze całkiem niezłe koncerty.
Właśnie niestety koncerty gra coraz słabsze. Widziałem ich już z 10 razy na przełomie ostatnich 15 lat i niestety ostatnie 2 koncerty - Stodoła w styczniu '11 i Progresja w kwietniu '10 - były najsłabszymi jakie dotąd widziałem.
535

28-10-2011, 09:37

Xapapote pisze:Venom i Exumer też od niej dostałem. Często jeździła po kraju to prosiłem żeby mi płyty kupowała. :)
Jak mniemam, były to odpowiednio: Possessed i Possessed By Fire. He, he.
Awatar użytkownika
Xapapote
weteran forumowych bitew

28-10-2011, 11:37

druga pozycja tak. pierwsza nie - to było ajnekaljne :)
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

28-10-2011, 12:30

Ta "Biało - Czarna" to bardzo fajna płyta jest. Z rzeczy "made in Poland" będzie u mnie w czołówce 2011 obok AZARATH i CULTES DES GHOULES.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-10-2011, 12:48

Block69 pisze:Ta "Biało - Czarna" to bardzo fajna płyta jest. Z rzeczy "made in Poland" będzie u mnie w czołówce 2011.
Otóż to! Gdybym sprawdził ile razy jej słuchałem, to okazałoby się, że to najczęściej słuchana przeze mnie płyta w tym roku. Za każdym razem odkrywam ją na nowo. Majstersztyk!
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

28-10-2011, 12:54

Nicram, dostałeś PM ode mnie?
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
nicram

28-10-2011, 12:57

@wishman, pm nie dotarł, tylko powiadomienie z allegro :-)
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

28-10-2011, 13:18

Ok, no to wystarczy :) Napisałem Ci wczoraj wieczorem, że dzisiaj rano wysyłam płytę. Poszła przed 10.
Miło jest żyć ze świadomością, że nie tylko ja kupuję promówki MEGADETH z jednym kawałkiem, albo dwoma. :) Ostatnio udało mi się kilka kolejnych zdobyć.
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
Awatar użytkownika
nicram

28-10-2011, 13:24

Dzięki, ja wczoraj od razu także zrobiłem przelew, więc mam nadzieję, że dzisiaj już dotarł! Jak byś miał kiedyś jeszcze coś fajnego to daj znać, bo do dzisiaj nie mogę przeboleć, że przegrałem aukcje z Hangar18 i Train of Consequences! :-)
Awatar użytkownika
Duvelor
weteran forumowych bitew

28-10-2011, 18:27

Licytowałeś? A widzisz, poszły po dość dobrych cenach, ale można je w miarę często spotkać. Ja dużo kupuję na brytyjskim ebayu to zawrze coś dorzucam (dubluję) do paki :)
𝕮𝖔𝖗𝖔𝖓𝖊𝖗
ODPOWIEDZ