MACHINE HEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gunman
- weteran forumowych bitew
Re: MACHINE HEAD
Zgadza się, ostatnie 3 albumy da się słuchać, z naciskiem na The Blackening.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
harvestman pisze:Machine Head jednak nagrał 1 bardzo dobrą płytę, kilka dobrych też było, upadek totalny zaliczyli tylko na Burning Red.
eeeee nieprawda
dla mnie jedyną nieudaną płytą jest Through the Ashes of Empires
The Burning Red dobry album, takie The Blood, The Sweat, The Tears to jeden z moich ulubionych ich kawałków, całkiem fajny cover The Police, From This Day miodzio, tytułowa ballada też niczego sobie ;)
The Blackening dobra ale za dłuuuuuuuuuuuuga, chociaz i tak słucham z niej tylko bonusowego cd :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Gunman
Ogólnie to w coverach oni są nie najgorsi.
- harvestman
Co masz do zarzucenia Through the Ashes of Empires? Moim zdaniem to dobry, przebojowy album, kilka pozycji z tej płyty to top tego zespołu.Żułek pisze:harvestman pisze:Machine Head jednak nagrał 1 bardzo dobrą płytę, kilka dobrych też było, upadek totalny zaliczyli tylko na Burning Red.
eeeee nieprawda
dla mnie jedyną nieudaną płytą jest Through the Ashes of Empires
The Burning Red dobry album, takie The Blood, The Sweat, The Tears to jeden z moich ulubionych ich kawałków, całkiem fajny cover The Police, From This Day miodzio, tytułowa ballada też niczego sobie ;)
The Blackening dobra ale za dłuuuuuuuuuuuuga, chociaz i tak słucham z niej tylko bonusowego cd :P
Na Burning Red irytuje mnie to że próbowali gonić ówczesne trendy, Flynn przypomniał sobie nawet że w dzieciństwie był pukany przez sąsiada i postanowił o tym pośpiewać. Później w jakimś wywiadzie żalił się że jest bardzo rozczarowany tym że nikt nie zwrócił na to uwagi. Tak czy inaczej atmosfera fatalna.
- Żułek
brzmienie mi sie nie podoba i generalnie same utwory strasznie są męczące, nie znalazłem tam nic dla siebie ciekawegoharvestman pisze:Co masz do zarzucenia Through the Ashes of Empires? Moim zdaniem to dobry, przebojowy album, kilka pozycji z tej płyty to top tego zespołu.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Dla mnie ten album to taki przedsmak tego, co zaserwowali na "The Blackening". Następny album odbieram jako rozwinięcie pomysłów które się tam znalazły. Natomiast na temat albumów pomiędzy debiutem a "... Empire" to dobrego słowa nie powiem, bo raptem parę dobrych numerów by się tam znalazło.
-
- postuje jak opętany!
Odnoszę wrażenie, że Machine Head to najbardziej trendziarski zespół metalowy jaki istnieje. Dwa pierwsze albumy powstały, gdy Groove metal cieszył się popularnością. Gdy wkroczył na scenę Nu metal, to Robb zaczął się bawić w rapowanie, bujanie oraz słodkie refreny. Przy Through the Ashes of Empires wydaje mi się, że napatrzył się na nowomodnych metalcorowców. Pojawił się comeback thrashu to nagla wyskoczył The Blackening. Ostatniego nie słyszałem.
- Hellion
- w mackach Zła
Taki sobie to nowe demo, nic czego byśmy wcześniej nie słyszeli w wykonaniu MH, na plus to, że Rob tu nie sili się na czysty śpiew.
- manieczki
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- harvestman
Oładka nowej płyty, fragmenty grafik z wkładki, nowa sesja zdjęciowa

oraz najważniejsze, tracklista
01. Now We Die
02. Killers & Kings
03. Ghosts Will Haunt My Bones
04. Night Of Long Knives
05. Sail Into The Black
06. Eyes Of The Dead
07. Beneath The Silt
08. In Comes The Flood
09. Damage Inside
10. Game Over
11. Imaginal Cells (instrumental)
12. Take Me Through The Fire
nowej płyty MH, premiera w listopadzie nakładem Nuclear Blast, kilka słów od autora " Nie jestem w stanie powiedzieć, jak bardzo jesteśmy dumni z tego albumu. To kawał ostrej jazdy. Być może nie uda nam się tego powtórzyć, ale człowieku - ta płyta to dla nas kamień milowy" czyli jak zwykle :)

oraz najważniejsze, tracklista
01. Now We Die
02. Killers & Kings
03. Ghosts Will Haunt My Bones
04. Night Of Long Knives
05. Sail Into The Black
06. Eyes Of The Dead
07. Beneath The Silt
08. In Comes The Flood
09. Damage Inside
10. Game Over
11. Imaginal Cells (instrumental)
12. Take Me Through The Fire
nowej płyty MH, premiera w listopadzie nakładem Nuclear Blast, kilka słów od autora " Nie jestem w stanie powiedzieć, jak bardzo jesteśmy dumni z tego albumu. To kawał ostrej jazdy. Być może nie uda nam się tego powtórzyć, ale człowieku - ta płyta to dla nas kamień milowy" czyli jak zwykle :)
- Gunman
Wygląda ciekawie, ciekawe jak brzmi. Od Through the Ashes of Empires jakoś straszliwie dupy nie dali. Liczę na utrzymanie poziomu The Blackening chociażby.
- harvestman
Posunę się dalej i powiem że od Supercharger.Gunman pisze:Wygląda ciekawie, ciekawe jak brzmi. Od Through the Ashes of Empires jakoś straszliwie dupy nie dali. Liczę na utrzymanie poziomu The Blackening chociażby.
- Gunman
Możliwe, muszę zweryfikować.
- harvestman
http://www.metalinjection.net/av/new-ma ... -die-leaks" onclick="window.open(this.href);return false;
otwieracz z nowej płyty, intro ultra buraczane, następnie trochę fajnego grania i gdy już wydaje się że będzie dobrze pojawiają się chujowe smyki i trele Roberta. Reasumując, patetyczny kloc, szkoda.
otwieracz z nowej płyty, intro ultra buraczane, następnie trochę fajnego grania i gdy już wydaje się że będzie dobrze pojawiają się chujowe smyki i trele Roberta. Reasumując, patetyczny kloc, szkoda.
- mad
Nie parzy i nie ziębi, ale i tak podobało mi się ciut bardziej niż cała poprzednia denna płyta.
- harvestman
[youtube][/youtube]
Głowa się kiwa, noga tupie, bardzo fajna piosenka.
Głowa się kiwa, noga tupie, bardzo fajna piosenka.
-
- postuje jak opętany!
Do połowy było nawet ok. Refreny nawet nie wkurwiały jak zazwyczaj. Jednakże potem jak zwykle kupa. Flynn powinien dostawać porządny wpierdol za używanie tych zjebanych czystych wokali.
- harvestman
Nie no wokale jak na MH jak najbardziej udane, ważne że nie ma tych słowiczych treli na tle plumkających gitar.
- Gunman
Fajny kawałek. Szkoda tylko, że wszystko co ostatnio nagrywają musi być rozwleczone do 7-8 minut. Tak czy siak wrażenia pozytywne, może z tego być niezły album.
- harvestman
[youtube][/youtube]