SAMAEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

04-05-2007, 00:47

Utwór niby promujący był cholernie przeciętny. Mam nadzieje, że reszta będzie bardziej "dyskotekowa", hehehhe.
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

04-05-2007, 02:21

Wysłane przez NW.
jednak 'Blood Ritual' bije debiut na glowe, 'Worship Him' moze bronic sie tylko dzieki 'Into The Pentagram'.
Dla mnie jednak debiut, bo są na nim CZTERY genialne kompozycje: "Worship Him", "Morbid Metal", "Rite Of Cthulhu", "Into The Pentagram". Na "Blood Ritual" TYLKO "With The Gleam Of The Torches".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

04-05-2007, 07:31

Nowy krążek wyłączyłem w połowie i już raczej do niego nie wrócę... tu już nie chodzi o miłość do jedynki - akceptuje ten zespół jako rozwijający się i poszukujący twór, ale na nowym albumie nagrali po raz kolejny to samo. Samael stanął w miejscu - nagrywa teraz kolejne identycznie brzmiące electro-przeboje taśmowo.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
gniewko
zaczyna szaleć

04-05-2007, 08:50

kolejny pretendent do płyty roku
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

04-05-2007, 13:29

Szczytem satanistycznego Samaela było Ceremony... i na nią poszedł głos. Z tego co później nagrano najlepszy był Passage ale to już był inny zespół.

Solar Soul to, tak jak Olo napisał, powielenie schematów z Reign of Light, ani na jotę do przodu, ani ciut inaczej. Ba, niektóre aranże i pomysły są wręcz przepisane z poprzedniego albumu. Owszem, znajdzie się ze 3-4 udane kawałki. Wyróżniłbym Suspendend Time za aranżacje wokalne damsko-męskie. Płytę otwiera tytułowy Solar Soul i jak słyszę teksty w tylu "one nation, generation..." tralala, peace and love, do porzygania słodkie i wtórne. Aktualnie Samael cierpi na brak weny twórczej.
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

04-05-2007, 13:51

nowa płyta jest chujowa
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

04-05-2007, 14:29

Wysłane przez stary
w jakim celu ten post?bedziemy sobie cos znowu udowadniac?czy moze lepiej skupić sie na kolejnej zapewne genialnej płycie?
w takim ze to temat o Samael i moge sobie w nim napisac, cokolwiek mysle o tym wlasnie zespole. a nowa plyta to gowno i metr mulu, czyli jak zwykle od kilkunastu lat, dla koneserow.
Wysłane przez Gore_Obsessed
Dla mnie jednak debiut, bo są na nim CZTERY genialne kompozycje: "Worship Him", "Morbid Metal", "Rite Of Cthulhu", "Into The Pentagram". Na "Blood Ritual" TYLKO "With The Gleam Of The Torches".
zapomniales o 'Beyond The Nothingness', 'After The Sepulture'... wogole dla mnie dwojka to zwarta calosc, kazdy kawalek poraza dopracowaniem. jeszcze do tego zajebiste teksty.
Obrazek
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-05-2007, 09:35

Wysłane przez NW.
zapomniales o 'Beyond The Nothingness', 'After The Sepulture'...
Oczywiście, to wszystko bardzo dobre utwory, ale genialny dla mnie jest tylko ten jeden, wymieniony wcześniej.
Wysłane przez NW.
wogole dla mnie dwojka to zwarta calosc
Też tak ją postrzegam, dla mnie to o wiele bardziej jednolity materiał od debiutanckiego.
Wysłane przez NW.
jeszcze do tego zajebiste teksty.
"With The Gleam Of The Torches" po raz kolejny. Ale na tym polu również wygrywa u mnie pierwszy album (tekst do utworu tytułowego czy "Morbid Metal").
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

05-05-2007, 12:58

Pierwsze pobieżne przesłuchanie zwiastuje album co najmniej równie dobry jak Reign of Light.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

05-05-2007, 13:09

Po paru przesłuchaniach u mnie jest już oczko wyżej.
Promujący kawałek średnio mi sie podobał a jak posłuchałem całości to wypada on tam bardzo dobrze.
PENIS METAL
absinthe_patriote
postuje jak opętany!

05-05-2007, 14:13

Jestem ciekaw jak co poniektórzy entuzjasci nowej płyty podchodziliby do tych remizowych przytupańców gdyby nie były sygnowane logiem Samael;)
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

05-05-2007, 15:51

Tak samo, Samaela poznawałem od Passage.
Give birth to something dead
Give birth to something old
stary

06-05-2007, 00:43

Wysłane przez absinthe_patriote
Jestem ciekaw jak co poniektórzy entuzjasci nowej płyty podchodziliby do tych remizowych przytupańców gdyby nie były sygnowane logiem Samael;)
to samo mozna powiedziec o ostatnim mayhem.
własnie słucham nowego Samael.sciagnałem bo po prostu nie mogę sie doczekac.narazie sie nie wypowiem poza tym ,ze racje ma Olo w tym co napisał wyzej co do podobienstwa do poprzedniego albumu ale nic poza tym.
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

06-05-2007, 01:01

Wysłane przez NW.
jednak 'Blood Ritual' bije debiut na glowe, 'Worship Him' moze bronic sie tylko dzieki 'Into The Pentagram'.
No tak brutalnego ataku z twojej strony się nie spodziewałem he, he. Jest dokładnie odwrotnie, ale błądzić - ludzka rzecz. ;)
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

06-05-2007, 02:11

Wysłane przez Olo
na nowym albumie nagrali po raz kolejny to samo. Samael stanął w miejscu - nagrywa teraz kolejne identycznie brzmiące electro-przeboje taśmowo.
Awatar użytkownika
Brzachwo Wój
w mackach Zła

06-05-2007, 11:13

Wysłane przez Olo
Nowy krążek wyłączyłem w połowie i już raczej do niego nie wrócę... tu już nie chodzi o miłość do jedynki - akceptuje ten zespół jako rozwijający się i poszukujący twór, ale na nowym albumie nagrali po raz kolejny to samo. Samael stanął w miejscu - nagrywa teraz kolejne identycznie brzmiące electro-przeboje taśmowo.
dokładnie j.w. - do tego dodam, że podobają mi się różne elektro-przeboje różnych kapel, ale w nich musi być choć powiew świeżości i oryginalności, a najnowsza płyta Samael to chyba odpady z sesji do "Reign of Light" i nikt tego specjalnie nawet nie starał się ukryć...

po raz pierwszy ta kapela nie wywołała u mnie przy słuchaniu skurczu moszny, a to juz poważny mankament :-)
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

06-05-2007, 14:28

Wysłane przez mistrzsardu
Wysłane przez NW.
No tak brutalnego ataku z twojej strony się nie spodziewałem he, he. Jest dokładnie odwrotnie, ale błądzić - ludzka rzecz ;)
dla mnie BR to album cholernie niedoceniany. nie mowie ze Worship Him jest daleko w tyle, doslownie to siedzi dwojce na ogonie. to zalezy tez od nastroju, moze za pol roku znow bardziej bedzie podobala mi sie jedynka?
Obrazek
Awatar użytkownika
Left-Hand-Path
postuje jak opętany!

06-05-2007, 14:43

Wysłane przez NW.
dla mnie BR to album cholernie niedoceniany
jak ukazał się ten album to raczej był doceniany i do tego powszechnie lubiany a że dzisiaj wiekszosc odbiorców woli ładne i sympatyczne kawałki do tańczenia nie ma nic do rzeczy. 15 lat temu to trochę inaczej wyglądało...
stary

06-05-2007, 14:49

oczywiscie,ze był doceniany, ba ! nawet był cholernie wyczekiwany bo materiał z jedynki nie był raczej zaskoczeniem dla wszystkich którzy znali wczesniejsze produkcje, widze kolega NW stara sie za wszelka cene błysnąc w towarzystwie
Awatar użytkownika
NW.
postuje jak opętany!
Kontakt:

06-05-2007, 15:03

akurat stary nie zgadles. po chuj mam blysnac w towarzystwie? ja slyszalem wieksze ochy i achy nad jedynka niz kolejna plyta.
Obrazek
ODPOWIEDZ