SAMAEL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Dla mnie jednak debiut, bo są na nim CZTERY genialne kompozycje: "Worship Him", "Morbid Metal", "Rite Of Cthulhu", "Into The Pentagram". Na "Blood Ritual" TYLKO "With The Gleam Of The Torches".Wysłane przez NW.
jednak 'Blood Ritual' bije debiut na glowe, 'Worship Him' moze bronic sie tylko dzieki 'Into The Pentagram'.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Nowy krążek wyłączyłem w połowie i już raczej do niego nie wrócę... tu już nie chodzi o miłość do jedynki - akceptuje ten zespół jako rozwijający się i poszukujący twór, ale na nowym albumie nagrali po raz kolejny to samo. Samael stanął w miejscu - nagrywa teraz kolejne identycznie brzmiące electro-przeboje taśmowo.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Szczytem satanistycznego Samaela było Ceremony... i na nią poszedł głos. Z tego co później nagrano najlepszy był Passage ale to już był inny zespół.
Solar Soul to, tak jak Olo napisał, powielenie schematów z Reign of Light, ani na jotę do przodu, ani ciut inaczej. Ba, niektóre aranże i pomysły są wręcz przepisane z poprzedniego albumu. Owszem, znajdzie się ze 3-4 udane kawałki. Wyróżniłbym Suspendend Time za aranżacje wokalne damsko-męskie. Płytę otwiera tytułowy Solar Soul i jak słyszę teksty w tylu "one nation, generation..." tralala, peace and love, do porzygania słodkie i wtórne. Aktualnie Samael cierpi na brak weny twórczej.
Solar Soul to, tak jak Olo napisał, powielenie schematów z Reign of Light, ani na jotę do przodu, ani ciut inaczej. Ba, niektóre aranże i pomysły są wręcz przepisane z poprzedniego albumu. Owszem, znajdzie się ze 3-4 udane kawałki. Wyróżniłbym Suspendend Time za aranżacje wokalne damsko-męskie. Płytę otwiera tytułowy Solar Soul i jak słyszę teksty w tylu "one nation, generation..." tralala, peace and love, do porzygania słodkie i wtórne. Aktualnie Samael cierpi na brak weny twórczej.
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
w takim ze to temat o Samael i moge sobie w nim napisac, cokolwiek mysle o tym wlasnie zespole. a nowa plyta to gowno i metr mulu, czyli jak zwykle od kilkunastu lat, dla koneserow.Wysłane przez stary
w jakim celu ten post?bedziemy sobie cos znowu udowadniac?czy moze lepiej skupić sie na kolejnej zapewne genialnej płycie?
zapomniales o 'Beyond The Nothingness', 'After The Sepulture'... wogole dla mnie dwojka to zwarta calosc, kazdy kawalek poraza dopracowaniem. jeszcze do tego zajebiste teksty.Wysłane przez Gore_Obsessed
Dla mnie jednak debiut, bo są na nim CZTERY genialne kompozycje: "Worship Him", "Morbid Metal", "Rite Of Cthulhu", "Into The Pentagram". Na "Blood Ritual" TYLKO "With The Gleam Of The Torches".
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Oczywiście, to wszystko bardzo dobre utwory, ale genialny dla mnie jest tylko ten jeden, wymieniony wcześniej.Wysłane przez NW.
zapomniales o 'Beyond The Nothingness', 'After The Sepulture'...
Też tak ją postrzegam, dla mnie to o wiele bardziej jednolity materiał od debiutanckiego.Wysłane przez NW.
wogole dla mnie dwojka to zwarta calosc
"With The Gleam Of The Torches" po raz kolejny. Ale na tym polu również wygrywa u mnie pierwszy album (tekst do utworu tytułowego czy "Morbid Metal").Wysłane przez NW.
jeszcze do tego zajebiste teksty.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
to samo mozna powiedziec o ostatnim mayhem.Wysłane przez absinthe_patriote
Jestem ciekaw jak co poniektórzy entuzjasci nowej płyty podchodziliby do tych remizowych przytupańców gdyby nie były sygnowane logiem Samael;)
własnie słucham nowego Samael.sciagnałem bo po prostu nie mogę sie doczekac.narazie sie nie wypowiem poza tym ,ze racje ma Olo w tym co napisał wyzej co do podobienstwa do poprzedniego albumu ale nic poza tym.
-
- rasowy masterfulowicz
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
dokładnie j.w. - do tego dodam, że podobają mi się różne elektro-przeboje różnych kapel, ale w nich musi być choć powiew świeżości i oryginalności, a najnowsza płyta Samael to chyba odpady z sesji do "Reign of Light" i nikt tego specjalnie nawet nie starał się ukryć...Wysłane przez Olo
Nowy krążek wyłączyłem w połowie i już raczej do niego nie wrócę... tu już nie chodzi o miłość do jedynki - akceptuje ten zespół jako rozwijający się i poszukujący twór, ale na nowym albumie nagrali po raz kolejny to samo. Samael stanął w miejscu - nagrywa teraz kolejne identycznie brzmiące electro-przeboje taśmowo.
po raz pierwszy ta kapela nie wywołała u mnie przy słuchaniu skurczu moszny, a to juz poważny mankament

Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
dla mnie BR to album cholernie niedoceniany. nie mowie ze Worship Him jest daleko w tyle, doslownie to siedzi dwojce na ogonie. to zalezy tez od nastroju, moze za pol roku znow bardziej bedzie podobala mi sie jedynka?Wysłane przez mistrzsarduNo tak brutalnego ataku z twojej strony się nie spodziewałem he, he. Jest dokładnie odwrotnie, ale błądzić - ludzka rzeczWysłane przez NW.
jednak 'Blood Ritual' bije debiut na glowe, 'Worship Him' moze bronic sie tylko dzieki 'Into The Pentagram'.![]()
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- NW.
- postuje jak opętany!
- Kontakt: